Kasvisruoka-ravintola tilanne

vegaani-sovinisti

Hei! Katselin vegaaniliiton ravintolalistaa

http://www.vegaaniliitto.fi/restaurants.html


Aika monessa oli nainen kokkina. HALUAN MIES KOKIN TEKEMÄÄ VEGAANIRUOKAA KOSKA PARHAAT KOKIT ON MIEHIÄ! Miksi ei löydy mieskokkeja jotka erikoistuvat kasvisruokiin joka on käytännössä vaativin ruokalaji.

Ja sitten ei löydy pikaruokapaikkoja joissa olisi kasvishampurilaisia yms.

Eli kasvisruokailu ei ole vielä päässyt main-streamiin.

8

1116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • naiskokkiuden kannattaja

      Mistäpä löysit luettelon siitä, keitä tai mitä sukupuolta ravintoloiden kokit ovat?

      Jos ei ole mieskokkeja, se saattaa johtua siitä, että mieskokeille maksetaan paremmin, eikä kasvisravintoloilla ole suht heikosti kannattavina pienyrityksinä varaa maksaa kovin hyviä palkkoja, tai sitten kokit ovat omistajia tai perheenjäseniä, tai vain muita, jotka ovat kasvisravintolassa enemmänkin rakkaudesta kasvissyöntiä kohtaan kuin rahaa tai uraa tekemässä.

      Miksi ei löydy mieskokkeja? No, vastaukseni osittain tulikin yllä, eli kasvisruoka ei ole mitenkään arvostettu, eikä aina edes koulutuksessa tunnustettu kokkauksen ala, vaan ehkä sellaista piperrystä, jota ammattipiireissä katsotaan nenän vartta pitkin.

      Niin, mistäpä tosiaankin löytyisi pikaruokapaikka, josta saa kasvishampurilaisia, jotka eivät sisällä kananmunaa ja joiden pihvejä ei ole paistettu samalla parilalla eivätkä ne muutenkaan ole olleet kosketuksissa lihatuotteiden kanssa? Hesburgerissahan on ainakin ollut kasvisburgereita ja taisi McDonaldskin niitä kokeilla 1990-luvulla jonkin aikaa.

      Ja taas päästään kysymykseen kysyntä ja tarjonta. Jos on riittävästi äänekästä kysyntää ja tuolla kysynnällä ostovoimaa, niin kyllä sitä tarjontaakin ilmaantuu, ja nimenomaan korkealaatuista ja luotettavaa tarjontaa. Eipä sitä monikaan kasvissyöjä suostu syömään mitä tahansa kasvisruuan nimikkeellä tarjottavaa. Moni osaa itse tehdä paljon parempaa ja puhtaampaa ruokaa kuin asiasta oikeasti kiinnostumattomat yrittäjät. No, onneksi meillä on aasialaisia ja heillä jo kulttuurissaan parempi kasvisruuan kunnioitus.

    • tubulus

      Kasvisruokien ja vieläpä täysin vegaanien pöperöiden taitava kokkaaja on painonsa arvoinen kultaa. Maukkaiden vegaaniruokien valmistaminen on taitoa vaativa laji kun ei voi lotrata kermalla ja voilla makua paremmaksi. Helsingissä on tietääkseni joku Vegemesta Kalliossa josta saa hyviksi kehuttuja kasvishampurilaisia. Hesburgerin kasvishampurilaisesta voi pyytää jättämään pois paprikamajoneesin (joka sisältää kananmunaa). Kyllä minä uskon vakaasti, että kasvisruoka on nouseva trendi jo ihan ilmastonmuutoksesta johtuvista syistä. Lihan tuottaminen tulee käymään niin kalliiksi ettei juuri kenelläkään ole varaa sitä ostaa.

      • paistetaan liharasvassa

        Ainakin ennen oli niin, eli kasvisburgerien pihvit paistettiin samalla parilalla kuin lihaburgerienkin, eli ne joutuivat suoraan kosketukseen lihan kanssa. Ainakaan mulle sellainen ei kelpaa vegaaniruuaksi.
        Jos nyt on tilanne muuttunut, niin taputapu, mutta kannattaa varmaan tarkistaa niiden, jotka k.o. lafkassa ruokailevat.


      • tubulus
        paistetaan liharasvassa kirjoitti:

        Ainakin ennen oli niin, eli kasvisburgerien pihvit paistettiin samalla parilalla kuin lihaburgerienkin, eli ne joutuivat suoraan kosketukseen lihan kanssa. Ainakaan mulle sellainen ei kelpaa vegaaniruuaksi.
        Jos nyt on tilanne muuttunut, niin taputapu, mutta kannattaa varmaan tarkistaa niiden, jotka k.o. lafkassa ruokailevat.

        Olen kuullut sellaisia huhuja, että Vegemesta olisi perustamassa uusia vegepurilaispaikkoja muuallekin Suomeen. Jos tämä huhu pitää paikkansa, olisi tosi hieno juttu.


    • ovo

      No, jos pyydätte vegemestan hampurilaisten sisältötiedot niin ne ovat kaukana vegaanista saati muusta, raaka-aineissa on mm. munaa, munan osista tehtyjä raaka-aineita, maitoa, glutamaattia. jne. jne. En väitä mitään, mutta asiakkaan sinulla on oikeus saada tietää sisältö.

    • :D :D :D

      Kokit vaihtuvat ravintoloissa todella tiuhaan ja tekevät työtä vuoroissa, niin että mistä helskutista avaaja voisi varmuudella sanoa, onko paikalla mies- vai naiskokki. :D

      Mies- ja naiskokeissa on sekä hyviä, että huonoja. Sukupuoleen katsomatta. Itse en syö mielelläni vegaanisovinistin tapaan mieskokin ruokia, koska he unohtavat pestä kätensä käydessään vessassa. :D

      Onko kaikki vegaanit yhtä huonoja provoajia. No, ei nyt sentään. :D

    • "No, jos pyydätte vegemestan hampurilaisten sisältötiedot niin ne ovat kaukana vegaanista saati muusta, raaka-aineissa on mm. munaa, munan osista tehtyjä raaka-aineita, maitoa, glutamaattia. jne. jne. En väitä mitään, mutta asiakkaan sinulla on oikeus saada tietää sisältö."
      -Vegemestassa on toki myös epävegaanisia hampurilaisia, mutta niiden vegaaniset tuotteet taas on aivan takulla vegaanisia :P Ei niillä ole mitään järkeä kusta silmään sitä kaikkein lojaalisinta asiakasryhmää... Tosin vegemestaahan ei nykyään Helsingissä enää ole, mutta muita hyviä vegaanipaikkoja senkin edestä :) Eilen kävin Soi Soissa syömässä varsin mainion hamppupurilaisen, Fafa's:sta saa Suomen parhaat falafelit jne. Turussa käydessäni kävin Pizzariumissa, jossa on listalla peräti 9 vegaanipitsaa :)

    • mättöä kokeilun

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5118
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1026
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      928
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      877
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe