Maksasyöpä, sappitiesyöpä?

Huoli läheisestä

Isälläni (52v) todettiin sappitietukos, joka ilmeisesti johtuu kasvaimesta. Isälläni on ollut peräsuolisyöpä ja se leikattiin 2v sitten ja hänellä on avanne. Viimeksi syksyllä kontrollissa näytteet olivat puhtaat.

Nyt kuitenkin isä meni pari viikoa sitten keltaiseksi ja iho kutisi. Sairaalassa todettiin, että sappitie tukossa, mutta mistään maksan kuvissa ei mitään kasvainta (kirurgi) nähnyt. Olivat sekä ultranneet, että ottaneet viipalekuvat maksasta. Laittoivat stentin sappitiehen, mutta siinä samalla (tai muutenkaan) ei otettu mitään koepaloja. Suolistoa ei myöskään tähystetty. Sanottiin vaan, että syöpä ilmeisesti on uusinu ja tukkii tiehyeen (ei sappikivi tms). Oli vähän sellainen tunne, että epäilevätkö syöpää vain sen takia, että kun on ollut ennenkin, niin sehän se on nytkin.

Isä oli kirurgisella osastolla, eikä ole päässyt vielä syöpälääkärin hoitoon, muuten kuin, että maksan kuvat on olleet syöpälääkärillä tutkittavina.

Maksakuvat oli sitten lähetetty Helsinkiin tutkittaviksi (Kuopiosta), emme nyt tiedä onko se hyvä vai huono. Eli onko siellä nyt jotain, niin pahasti vialla, että tarvitaan erikoistuneempi lääkäri kuvia tutkimaan vai eikö sieltä löydy vikaa.

Onko kellään kokemuksia vastaavasta ja mitä syöpää (tai yleensä mitä) tämä nyt sitten voisi olla? Pelkäämme tietenkin eniten sappitiesyöpää... Ilmeisesti tämä on "uusi syöpä", koska eivät sitä suolistoa tutki. Useinhan maksan kasvaimet ovat etäpesäkkeitä.
Kiitos vastauksista!

6

3884

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haimasyöpä

      Moni tuttava ja sukulainen on viime vuosina kuollut haimasyöpään, siinä vaiheessa kun keltaisuus iskee, elinaika on vaihdellut 3pv- pariin vuoteen.
      Kertomastasi päättelisin syövän levinneen, HUOM! En tietenkään ole varma ! melko yleistä on ettei leikkauksessa saada kaikkea sairasta kudosta pois ja tauti ilmestyy myöhemmin uudelleen tai leviää muualle.
      Kyllä lääkärit yleensä heti kuvista näkevät miten asiat ovat, nyt ehkä vain halutaan tarkistaa asia 100%, niinhän se parasta onkin.
      Odottavan aika on pitkä mutta kyllä lääkärit parhaansa tekevät.

      • haimasyöpä,,,

        Minä itse sairastuin vuosi sitten, ripuli kesti kuukausia, toukokuussa todettiin kollageenikoliitti, joka ei kuulemma aiheuta syöpää (? ).
        Taudin toteamisen jälkeen ripulia ei ole esiintynyt, jätin maidon pois, sekä vehnän.

        En ihan tosissani ottanut sitä ettei tauti muodostuisi syöväksi.
        Vuoden ollut myös eturauhasvaivoja, niitä ei ole tutkittu, viikon nipistellyt maksan kohdalta. Eli, melkoista lottoahan tämä elämä on.


    • bella

      Tekstisi olis raskasta luettavaa... ei kuulosta hyvältä. Isäsi selvisi kutenkin paksunsuolen kohdalla? Ehkä än selviää nykin?
      Tämä koskettaa minuakin, odottelen tällä hetkellä äitini tuloksia. Hänellä todettiin paksunsuolensyöpä, mutta onko se levinnyt esimerkiksi maksaan? Kuinka isalläsi oli, löytyikö silloin jo levinneisyyttä vai vasta nyt 2v. jälkeen? Tutkittiinko silloin esim. viipalekuvauksella joka paikka? Tuosta keltaisuudesta; omalla äidilläni on keltaisuutta esimerkiksi silmänmunissa. Hän on kyllä ollut alkoholin suurkuluttaja...mutta kai tuo keltaisuus syövästä johtuu... Voimia teidän odotteluun.

      • huoli läheisestä

        Vieläkään emme saa tietoja kuvista tai mistään muustakaan. Tosiaan kyseessä voi olla (ja varmasti onkin) varmistus toimenpide, mutta odotus on piinaavaa, kun tietää, että uutiset voivat olla kovin huonoja.

        Peräsuolisyöpä isälläni ei ollut levinnyt 2v sitten. Tutkittiin ainakin suolisto, keuhkot, maksa ja aivot. Leikattiin ja imusolmukkeet, tähystykset ja kokeet ovat olleet kontrolleissa (viimeksi viime syksynä) puhtaat.

        Peräsuolisyövän etäpesäkkeet sijaitsevat yleensä maksassa (jota nyt ovat siis kuvista tutkineet, tietääkseni eivät muuta ole kuvanneet tai tähystäneet) eli jos haimasyöpä, niin olisi "uusi" syöpä.

        Isä sai haimatulehduksen stentin asennuksesta (johtui nimenomaan tähystyksestä, on sen "jälkioire") ja hirveät kivut pariksi päiväksi. Nyt kivut poissa ja tulehdusarvot ok. Keltaisuus on stentin asennuksen jälkeen hävinnyt, mutta nyt on ollut pientä lämpöä parina päivänä ja isä on väsynyt. Tiedä nyt sitten, että liittyykö vielä tulehdukseen vai aiheuttaako kasvain lämpöilyn.

        Isäni käyttää myös jonkin verran alkoholia sekä syö lääkkeitä verenpaineeseen, sokeriin ja sitten vielä jotain hainrustomömmöä ja mustaviinimarjapillereitä(?) luontaistuotteena.

        Toivomme parasta, pelkäämme pahinta... Kokemuksia silti kuulisin, vaikka huonolta kuulostavatkin.


    • mini kyynel

      Äidilläni on sappitiehyesyöpä ja stenttiä ei saatu asennettua oikean puoleiseen sappitiehyeeseen. Nyt sitten odotellaan että pystytäänkö leikkaamaan.

      • Hansti

        mini kyynel, miten nyt menee??


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe