AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / tietsikan tuuletin autoon??

tietsikan tuuletin autoon??

22 Vastausta 3 092 Lukukertaa
Mulla on yksi Nexuksen 120mm kokoinen tietsikan tuuletin, jonka ajattelin laittaa ihan toiseen käyttöön, nimittäin asuntoautoon kierrättämään ilmaa. Sehän on 12V jännitteellä toimiva.
Tuulettimesta tulee 4 johtoa: musta, sininen, vihreä ja keltainen. Ja ne päätyvät sellaiseen vaaleaan littaan liittimeen.
Osaako kukaan sanoa mitä ne eri johdot ovat, ja mitkä johdot noista ovat plus ja miinusjohdot. Niillä kahdellahan sen pitäisi pyöriä :-)
Mulle riittää päälle/pois kytkin siihen, nopeudensäätöä en tarvitse.

Punainen plus ja musta

mutta eikös siitä tule niitä viiruksia?

Tolulla pestävä ensin

Virusten vuoksi tuuletin muistettava ensin pestä Tolulla huolellisesti. Anna kuivua, ettei mene oikkariin!

se on viirusvapaa

kyllä se on viirusvapaa, kun ei oo ehtinyt olla lähelläkään yhtäkään tietokonetta ;-)

Mutta takaisin itse aisaan: johdinten värit on nuo ekassa viestissä sanomani. Musta löytyy mutta sitä plussan punaista ei. Tietääkö joku OIKEASTI mityä nuo neljä ovat, ja mitkä ni8istä ovat plus ja miinus

+ ja -

musta - keltainen +12v

4 pin fan connector

Olisikohan tästä apua:

http://www.allpinouts.org/index.php/Motherboard_(CPU)_4_Pin_Fan_Connector

Kyseessä tosin cpu:n tuuletin, liekö johtimet sitten samalla tavalla muissakin tuulettimissa...

Kiitos!

Kiitos putikaiselle ja nimim värit hyvistä ja asiallisista vastauksista! ja eikun kokeilemaan :-)

Ja sinisen savun hälvettyä

kytkennät ;)

Tietsikan tuulettimet

ovat prosessituulettimia. Ja tuo kyseinen on pienelle pinta alalle tarkoitettu. Itse ostin alle kympillä hiljaisen pyörivän kolmonopeuksisen tuulettimmen kaupasta. Suosittelen samaa..

mitä tarkoitat?

mitä tarkoitat prosessituulettimella?

Tämä on siis 12 senttinen koteloa tuulettamaan tarkoitettu. Ei mikään sellainen tikkuaskin kokoinen prosessorin päälle tuleva.
Ja olen samanlaisen kuullut toiminnassa tietsikassa, on varsin hiljainen suurellakin nopeudella.

Tämän koon hyvä puoli on se, että tämän mahtuu sijoittamaan 28*28 kattoluukun sisään varsinaisen luukun ja itikkaverkon väliin kulkineen kattoon. Kun on pakkotuulettava luukku niin tällä saisi ilmanvaihtoa lisää kuumina kesäpäivinä.
Millaisen tuulettimen itse ostit, mulla ei nyt tule muista mieleen kuin selaiset pöytätuulettimen tyyppiset 230V vermeet

Prosessituuletin

Tarkoitta käytännössä sitä että sillä tietty kohdistettu tarkoitus ja toimii siten. Tietokone tuuletin on suunniteltu tietokoneelle.Auton tuuuletin on suunniteltu auton jäähdyttimelle etc....,Saattaa tuo sinun ajatuksesi toimiakin mutta tuulettimille on aina jokin kohdennettu käyttötarkoitus. Itse ostin pöytä tuulettimen ja ajaa sen asian minkä pitäää.

Jaa niin

vähän lisäystä. Tuo tietokoneen tuuletin on suunniteltu todella pienelle pinta alalle. Saa korkeintaan hiuksesi liikkumaan sen alla. Jos ilmankiertoa haluat niin ihan eri tuuletin. Kuten sanoin niin meillä se kympin pöytätuletin. Käy helle öisinkin.

Taidat

PUUTAHEINÄÄ

Puuta heinää

sittenpä olen sitä 20 vuotta ihan turhaan tehnyt.Prosessituulettimet,suodattimet,paineastiat etc.. No joo puutaheinää. No jatkan työtäni samalla alalla joten se sitä....

no, aina

ammattimieheksi, vaikka tekisi sata vuotta hommia.Minulla on ollut vanhasta tietsikasta poistetut tuulettimet käytössä kaksi vuotta. Toinen vessassa ja toinen keskimmäisesssä kattoluukussa.Vessan alkaa toimia kun laittaa valot, ei tuoksuja ja kosteus poistuu suihkussa käydessä eikä peili huurru , eli toimii juuri kuten tähän prosessiin alkaessa ajattelin.Toinen siellä kattoluukussa toimii myös liesituulettimena.Ja asian on helppo todeta, että voi olla varma prosessin toiminnasta.Laittaa kattilan liedelle vettä täynnä ja alkaa keittää sitä.Höyry vana menee nätisti kattoluukulle ja poistuu ulos.Joten oppimis prosessi tuossa tuulettimien kohdalla on sinulla kesken aivan selvästi.P.s Lisä etuna on hiljaisuus verrattuna esim. asunto-autojen liesituulettimiin verrattuna

Tuohan

Kokeilla vaikuttaa hyvältä.

kokeitava

Toki järjenkäyttö sallittua ja tuo idea tuntuu yksikertaiselta ja edulliselta joten tuo on kokeiltava.. nimenomaan nuo tietokoneen tuulettimet on hiljaisia kun hieman laadukkaamman hankii..pitänee miettiä asiaa...hyvä vinkki;)

120mm nexsus

suurin osa näistä tietokoneen posessori/kotelotuuletimiksi tehdyistä 120mm tuulettimistä puhaltaa ilmaa läpi aivan tolkuttomilla kuutio määrillä kokoonsa nähden kuten esimerkiksi tälläinen nexus D12SL-12PWM puhaltaa jopa 76 kuutioo ilmaa minuutissa läpi joten en usko että tuuletin olisi riitämätön auton viileänäpitämiseen. kannataa ensi tutkia asia ennenkun alkaa väittämään muuta

niinpä

Nuo sinun kuutiosi ovat kuutiojalkoja. 1 jalka on 0,3048 metriä. Et väittänytkään mittayksiköksi metrejä, olisi pitänyt tarkentaa asia.
Todennäköisesti et edes tiennyt mittayksiköstä.

niimpä niin...

Eipä se siirräkkään kuutimetreissä kuin reippaa 2 kuutioo...
Biltemassa sellaiennveneeseen tarkoitettu aurinkokennotuuletin. Liekö autoonkin niitä olemassa. Tehokas 12v.
Rumatikki puhaltaa meillä
Mulla on pahnapuhallin kusikopissa, meloinen huiku käy lempin tortussa.
 /   /  /  / tietsikan tuuletin autoon??

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta