AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Avoliittolaki?

Avoliittolaki?

5 Vastausta 1 680 Lukukertaa
Onko Suomessa avoliittolaki? Googletin, mutta en löytänyt sellaista. Löytyi vain ehdotuksia yms.
Miten on, tietääkö joku varmasti miten asia on ja mistä löytyy lisää tietoa.

Eieiei

Tiedän varmasti, että ei ole. Kokeilepa osoitteesta www.finlex.fi, siellä on maamme lait nettimuodossa. Ei löydy avoliittolakia, koska sellaista ei ole säädetty. Siispä sellaisesta laista ei voi löytyä lisätietoakaan.

Jep,

siitä pitäisi lakia ollakaan, kun kyseessä on täysin abstrakti asia..?

Ei tarvitsekkaan

Heräsi kaveriporukassa vain keskustelua, että miten käy jos avopari eroaa, kuka omistaa ja miten. Kuinka omaisuus jaetaan yms. Joku muisti, että olisi tullut avoliittolaki 2007, mutta en löytänyt googletamalla kuin esityksiä Hallitukselle, eli mitään lakia ei ole.
Avoparit saavat riidellä sitten keskenään, mutta sovelletaankohan avioliittolakia jos menee niin riitaiseksi, että käräjille lähdetään.

Toistaiseksi ei lakia

Avoliitossa ihan samalla tavalla kuin avioliitossakin se omistaa, jonka nimi on paperissa. Kerro niille kavereillesi, jotka luulevat, että avioliitto muuttaa omistussuhteita, ettei edes papin aamen vaikuta omistamisiin.

Eri asia on se, että avioerossa jaetaan tasinkoja, jos avio-oikeutta ei erikseen ole suljettu pois esim. avioehdolla.

Avoerossa sen sijaan kukin pitää sen, mitä omistaa, eikä mitään tasinkoja tunneta. Jos jotain omistetaan yhteisesti, niin siitä pitää yrittää löytää yhteisymmärrys, kumpi ostaa toisen puolikkaan esim. asunnosta vai pistetäänkö kokonaan myyntiin. Pahimmassa tapauksessa oikeudessa voidaan joutua hakemaan yhteisomistuksen purkua (jos toinen haluaa osuutensa omistuksesta pois ja toinen kiukuttelee, eikä suostu mihinkään myyntiratkaisuun), mutta tasinkoja ei lasketa silloinkaan. Avoliiton purkautuessa ei sovelleta avioliittolakia, vaikka kuinka riitelyttäisikin.

Asiaan voi olla tulossa muutos, josta löydät tietoa esim. www.otakantaa.fi, jossa näyttää jo päättyneen keskustelu avoliiton purkautuessa mahdollisesti tapahtuvista omaisuusjärjestelyistä. Toistaiseksi sekin on vasta ehdotus.

Onpa pienet tiedot,

Kun ostaa yhteiseen huusholliin jotain, esim. kodintarvikkeita, säilytä kuitti, se on silloin sinun omaisuuttasi.

Asumiskustannukset puoliksi, mutta jos toinen maksaa samalla omistusasuntoaan, katsokin, ettet maksa elämisestänne enempää.

Et myöskään ole ilmainen piika yhteisössänne, joten älä passaa työsi ohella toista valmiille.

Ero tilanteessa kumpikin ottaa omansa, hulluinta se et on asuttu vuosia yhdessä, ja siinä aikana toinen on maksanut asuntoaan, ja toisella ei siihen ole mitään osuutta.

Olkaas nyt valveutuneimpia, avoliitossakin.
 /   /  / Avoliittolaki?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

E-Kontakti
33 v. P-Karjala
39 v. I-Uusimaa
35 v. Uusimaa
42 v. Kymenlaakso
44 v. Uusimaa
47 v. P-Savo

LÖYDÄ SEURAA TOSITARKOITUKSELLA!

Haen naista:  25-34 v.  35-49 v.  50+ v.
Haen miestä:  25-34 v.  35-49 v.  50+ v.Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta