AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Ilmalämpöpumppu

Ilmalämpöpumppu

7 Vastausta 1 505 Lukukertaa
Olisikohan kenelläkään kokemusta ilmalämpöpumpusta
kesämökillä. Tulisi käyttöön keväällä ja syksyllä jotta mökki lämpeisi nopeammin.

ILP

On kokemusta halvemman luokan (Appliance alle 400 euroa) ILPistä kohta parin vuoden ajalta. Syksyisin ja keväisin lämmitän pelkällä ILPillä mökin lämpimäksi ennen mökille tuloa (etäohjaus) ja talvella kovemmilla pakkaskeleillä on apuna vielä sähköpatterit.
Mutta hyvät on kokemukset, toimii niin kuin tarkoitettu on; säästää sähköä, tasaa lämpötilaeroja, poistaa kosteutta ja lämmittääkin vielä kohtalaisen tehokkaasti.

Hyvä ja halpa samassa

Jos "aikuistenoikeesti" olet tyytyväinen tuohon ratkaisuun niin onnittelen. Itellä sama asia pyörinyt mielessä, ja ulkoyksikön paikkakin mietitty, mutta sisälletulevan sijainti mietityttää? Tarkoitus lähinnä tuottaa tasaista lämpöä. Yleensä nuo sisäyksiköt sijoitetaan katonrajaan (?) missä lämpöä muutenkin on. Miksi ei lämmönlähdettä (ja termostaattia) sijoiteta "istumatasolle"? Kysymystä mietin katselessani jäähdytykseen tarkoitettua pömpeliä toimistoni katonrajassa. Luonnonlait ohjailee lämpövirtauksiakin, voiko sama laite olla optimaalinen lämmittäjä ja viilentäjä, jos se on sijoitettu yhteen paikkaan?

ILPIstä vielä..

Kyllä se katonraja on asiantuntijoiden ja kokemuksenkin mukaan yleensä paras paikka; pistää ilman kiertämään ja tasoittaa näin lämpötilaeroja.

Tuosta halpispumpusta vielä.. En minä sitä sen enempää osaa lähteä kehumaan, mutta kyllä se ominaisuuksiltaan riittää täysin mökkikäyttöön. Kotona oleva yli neljä kertaa kalliimpi laatupumppu on aavistuksen hiljaisempi ja lämpöarvokin vissiin vähän parempi, mutta aivan varma en ole siitä onko se ominaisuuksien puolesta hinnaneron verran parempi.. Kymmenen vuoden päästä voidaan sitten jutella kestävyydestä ja huollontarpeesta, odotusarvot kalliimmalle pumpulle on tietysti tässä asiassa paljon suuremmat.

Ja täältä löytyy keskustelua tuosta minun pumpusta jos asia enemmän kiinnostaa:
http://lampopumput.info/foorumi/index.php?topic=1805.0    

Vanha konstikin toimii..

Jos mökillä on saatavissa "tolppasähköä" niin kannattaa tutustua sähkötarvikekaupassa puhaltaviin sähkölämmitys yksiköihin. Vertaa hintaa, ja mieti montako lämmitintä saat ILP:in hinnalla. Kulutus on kuitenkin mökkikäytössä aika pientä koko vuoden jaksolla. Joten ILP:in säästökin vähenee samassa suhteessa. Vähällä käytöllä ruostuu ja sammaloituu mökin seinustalle.

ILPin kannattavuus

Oikeassa olet, kannattaa miettiä onko ILPiin investoiminen järkevää vai pärjäisikö esim. takalla + suoralla sähkölämmityksellä.
Omalla kohdalla sain tiputettua ILPin ansiosta sähkölaskua n. 2000 kwh vuodessa ja pidän laitteen kolmen vuoden kuoletusaikaa kohtuullisena. Mutta tilanteen mukaanhan sitä on mentävä - niin kuin aina..

Samoin - lue uudempi viesti!

Ei ole kesäkäytössä kannattava, totesin uudemmasa samaa asiaa käsittelevän viestin kommentissani.

Hyvä peli

On hintasa väärti, ostin Porilaiselta maahantuojalta valmiiksi tyhjiöidyn ilmalämpöpumpun n.500€. Paikalle asennus kesti mieltä pojan kanssa n.2-tuntia. laitoin viime keväänä, oli koko kesän päällä, sähkölasku nousi n. 40 €. On erittäin hieno mennä aina mökille kun on kosteus poissa ja sopivan lämmin. Kyseessä on 70-luvulla tehty lautarakenteinen kesämökki 60 m2.
Se vaan että tuottaa aika paljon kondensio vettä, n. 50-litraa viikossa, ulkoyksikön asennus sellaiseen paikkaan että ei mene runkorakenteisiin.
 /   /  /  / Ilmalämpöpumppu

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta