AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / Ablaatiossa käyneet

Ablaatiossa käyneet

9 Vastausta 2 197 Lukukertaa
Itse mene muutaman viikon kuluttua ablaatioon flimmerin takia. Haluaisinkin tietää vähän lisää asiasta.

1. Pääsittekö eroon flimmeristä tai muista rytmihäiriöistä?

2. Kuinka nopeasti toivuitte ns. normaaliin kuntoon?

3. Poikkeaako ablaatio elektrofysiologisita tutkimuksista paljon?

4. Itse toimenpide eli laserilla polttaminen sattuuko vai onko siinä tajukankaalla?

5. Jos menen omalla autolla sairaalaan saanko ajella sieltä pois sitten toimenpiteen jälkeen?

6. Muita kokemuksia asiasta, jos tulee jotain mieleen, sairasloma yms...

Itse olen odottanut ablaatiota jo vuosia, vaikka ikää on noin 30v. Toivon todella että siitä olisi apua. Rytmäreitä on lähes päivittäin etenkin iltaisin, kestävät tunteja, yleensä yöllä rauhoittuu. Flimmerin jälkeisenä aamuna olo on kuin olisi juhlinut koko yön. Alan olemaan aika kuitti näiden vaivojen kanssa.

Terveisin Odottava

Kolme viikkoa sitten

ja toivuin parissa päivässä normaalikuntoon,tosin syke on ollut tiheämpi toimenpiteen jälkeen,mikä on normaalia ja korjaantuu ajan kanssa.
Ablaatio tehtiin SVT:n takia,toimenpide kesti n.6 tuntia.SVT:ni oli harvinaisemmasta päästä,siksi toimenpide kestikin kauan.
Elektrofys.tutkimus tehtiin viime syksynä ja nyt taas + ablaatio,toimenpide ei eronnut toisistaan mitenkään,paitsi kestoltaan.Lisäksi itse ablaatio tehtiin magneetilla,tutkimus tehtiin cartolla,magneetilla sekä perinteisesti eli aluksi röntgenläpivalaisulla.
Ablaatio ei itselläni tuntunut yhtään miltään,lievää lämmön tunnetta muutaman sekunnin ajan,useita kertoja,koska poltettiin eri kohdista.Kysymyshän ei ole laseroinnista,mistä tuon termin tässä yhteydessä sait mieleesi?
En lähtisi autolla,koska saat niin paljon lääkitystä toimenpiteessä ja jälkeenpäinkin,että olet jkv.tokkurainen vielä seuraavanakin päivänä.

Näin jälkikäteen ajateltuna toimenpide oli siedettävä kaikinpuolin,ei jäänyt traumoja ja rytmihäiriöt näillä näkymin hostoriaa.Etukäteen olin paniikissa monta viikkoa ja perumassa koko juttuja vielä edellisenä yönä,onneksi näin en tehnyt.Elämä alkoi alusta.

Muistelin

että sydämmeen poltetaan laserilla "uria". Voi olla että olen sekoittanut sen eri toimenpiteseen.
Täytyy varmaan mennä junalla tai linja-autolla Helsinkiin. Mukava kuulla että on ollut hyötyä ja olet saanut uuden elämän : ) Minuakin helpotti tieto että on suht samanlainen toimenpide kuin elektrofysikaalinen toimenpide, siitä on jo kokemusta niin tiedän mitä odottaa.
Kiitos vastauksesta.

Odotan myös

Millä sinne ablaatioon oikeen pääsee. Olen yrittänyt mailailla kardiologille, koska puhelimeenhan ne ei vastaa. Ei mitään vastausta tai muuta selitystä. Flimmeri on ollut kroonisena jo pari vuotta, hermo alkaa palaa.

Itselle

tunne että hankalaa sinne on päästä. Ensinnäkin kaikki eivät ole sopivia potilaita. Hoidossa on tietty protokolla jota pitää noudattaa. Lääkitys, sitten odottelua josko lääke tehoaisi. Ei tehoa toinen lääke tai kolmaskin eri annostuksilla niin siihen menee aikaa. Ymmärtääkseni ablaatioita tekevät sairaalatkin ovat ylikuormitettuja...

Itse pääsin sinne kun lääkityksestä ei hyötyä ja ikääkään ei ole liikaa ja sydän kaikin puolin muutenekin normaali, kohtauksittaista flimmeriä lukuunottamatta.

Jos olen väärässä niin oikaiskaa.

T. Keskustelun aloittaja

kunnossa

Minä olen vasta 36 vuotta ja flimmeri on jäänyt päälle. Eli se on koko ajan. Sydämmen teho on selvästi heikentyny, lenkillä ei jaksa käydä jne... Ei oikein kiinnostaisi kärvistellä huonokuntoisena lääkkeitä syövänä puolipotilaana loppu elämäänsä.

Oletko

sisätauti os/sydänpolin potilas? Itse sain sydänpolin kardiologilta lähetteen Helsinkiin kun ei lääkitys auttanut. Asuin paikkakin ratkaisee, vaikkei saisi. Erikoisairaanhoitoon pääsee helpommin yliopistosairaala paikkakunnilla, huomasin sen itsekin. Ihmettelin että voiko se olla mahdollista, mutta niin se vaan selvityksen mukaan on.

No niin

ablaatio onnellisesti ohi:) Kipuja ei juuri ollenkaan toimenpiteessä tai sen jälkeen. Pelkäsin turhaan kaikkea. Lääkäreillä oli jotain hyviä mömmöjä jotka sai olon "tunnottomaksi ja huolettomaksi".
Muutaman päivän jälkeen ei flimmeriä ole tullut.
Lopullisestiha aika sen näyttää onko hyötyä vai ei ablaatiosta. Nyt odottamisenkin ymmärtää paremmin kun Meilahdessa oli se uusi vekotin käytössä jolla päästään parempiin tuloksiin. Miten olette aloittaneet kuntoilun toimenpiteen jälkeen?
Terveisin ei enää odottava.

Kolmen viikon

kuntosaliharjoittelun.Mieletön fiilis kun ei enää (ainakaan toistaiseksi)tule rytmihäiriöitä treenin aikana tai jälkeen.
Nivunen oli aavistuksen verran arka toimenpiteen jälkeen (edellisellä kerralla tosi kipeä viikkoja) ja ei tullut edes mustelmaa.Muutenkin ablaatio oli kivuton ja sujui hyvin.Mulla tehtiin ablaatio magneetilla myös.Ja turhaan pelkäsin viikkoja etukäteen..

Liikunnasta

Milloin voi siis aloittaa leikkauksen jälkeen liikkumisen? esim. pyöräilyn?
 /   /  /  /  / Ablaatiossa käyneet
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta