Mikä rotu meille?

pikspaks

Tahdon jonkun pienen ja terveen rodun,jota ei tarvitse trimmata. Pitäis tulla toimeen lasten kanssa ja olla reipas. Muttei mikään terrieri.

Mikä olis sopiva kun tuntuu,että kaikilla on niin paljon sairauksia?

8

495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hukka-Musti

      Nyt kyllä sinulla on aika tiukat kriteerit. Norfolkinterrieri ja norwichinterrieri tulivat mieleen, koska niiden turkkeja ei tarvitse trimmata kuin noin 1-2 kertaa vuodessa. Muutenkin niiden turkinhoito on varsin helppo. Ne ovat myös kokoisikseen roduiksi varsin terveitä.

      Mutta kun ette mitään terriereitä halua, niin vaihtoehdot alkavat käydä vahiin.

      Ellei sitten beagle tai basset fauve de bretagne? Ovat myös hyvin terveitä.

      Minusta teidän on nyt vähän joustettava ja muunneltava noita vaatimuksianne, jos oikean rodun meinaatte löytää.

      • Hukka-Musti

        ...kun myös tuo liian pieneksi jalostaminen on sitä ylijalostusta, jota koirat eivät enää paljoa meinaa kestää. Se altistuttaa monet rodut monen laisille sairauksille.


    • eri mäyräkoira-

      vaihtoehtoihin!

    • moi=)

      mielestäni papillon sopisi teille hyvin.sen luonnetta kuvataan wikipediassa näin:Papillon on iloinen, mutkaton, vilkas, hyvin seurallinen ja ystävällinen, suorastaan seurankipeä. Papillonin tulee olla luonteeltaan tasapainoinen, itsevarma ja eloisa.terveys:Papillon on terve rotu sekä Suomessa että ulkomailla. Sillä esiintyy vain joitakin periytyviä sairauksia: * Luxatio Patellae eli polvilumpioden sijoiltaan meno on kääpiökoirille melko yleinen vika, joka voi olla synnynnäinen tai tapaturmainen. * PRA eli verkkokalvon etenevä surkastuma, joka on sokeuteen johtava sairaus. * Muutamia yksittäisiä harmaakaihitapauksia.

    • Maltankoira

      Maltankoira. Vaikka maltankoiraa aikaisemmin sanottiin maltanterrieriksi, se ei ole mitään sukua terriereille. Maltankoira on luonteeltaan leikkisä ja älykäs, ja se tulee hyvin toimeen lasten kanssa. Turkki kammataan päivittäin, ja pestään kerran viikossa. Jos ei halua käydä näyttelyissä, voi turkin leikata lyhyemmäksi, jolloin se on helppohoitoisempi. Turkista ei lähde karvaa.

      Koska maltankoiralla ei ole pohjavillaa, se sopii joillekin allergisille. Maltankoira ei tarvitse paljoa liikuntaa, lyhyet lenkit riittävät sille hyvin. Kylmällä säällä maltankoira tarvitsee takin päälle. Maltankoira on terve ja pitkäikäinen rotu. Sillä ei ole perinnöllisiä sairauksia.

    • bossu

      Bostoninterrieri. Ei niin samanlainen kuin terrierit yleensä. Kuuluu seurakoiriin.
      Ei hauku juuri koskaan ja ääni on matalampi kuin terriereillä yleensä.

      Erittäin seurallisia ja sopeutuvat hyvin uusiin tilanteisiin.

      Tulevat toimeen kaikenlaisten eläinten ja ihmisten kanssa.

      Rakastaa kaikkia, ja persoonallisen naamansa avulla saa helposti tahtonsa läpi, joten vaatii johdonmukaisen koulutuksen.

      On luonnetta, mutta helppo kouluttaa kun ovat miellyttämishaluisia.

      erittäin ENERGISIÄ, joten ei sohvaperunaksi, voit tehdä pitkiäkin lenkkejä.

      Mutta ei pitkiä lenkkejä kesähelteillä, koska jonkinverran hengitysvaikeuksia, mutta ei samallalailla kuin esim.mopseilla tai ranskiksilla. Ja ovat terveempiäkin.

      Samoin talvipakkasilla ei suostukkaan pitkille lenkeille kun on kylmä. Vaatii talvella pukemisen. Mutta on mukavaa kun varsinkin kylmällä ilmalla ei halua heti herättyään ulos. Omani nukkuisi aina aamuisin vaikka kuinka pitkään. Osa bostoneista kuorsaa kun nukkuvat, omani ei!

      Rakastaa sohvalla tai auringossa löhöilyä, kaikenlaista huomiota myös, voisi viihtyä kainalossa lämmössä krapsuteltavana koko pvän, mutta kun nouset sohvalta on valmis toimintaan.

      Rakastavat temppuja, ja oppivat niitä helposti.

      Rakastavat lapsia ja niiden kanssa touhuamista. Sopeutuvat hyvin jos perheeseen tulee uusi koira, tai tulee uutena koirana perheeseen.

      Peloton.

      Erittäin helppohoitoinen turkki. Kurakelillä riittää kun kuivaat puhtaaksi, itse pesen koirani 2-4 kertaa vuodessa.

      Terve rotu, ainakin vielä. Jonkinverran hengitysongelmia ja silmäongelmia.

      suurin haaste on se että niitä on vaikea saada, ja hinta on kova.

    • Chihuahua

      Chihuahua. Se on pieni ja terve rotu. Turkkia ei trimmata. Tulee hyvin toimeen lasten kanssa, kunhan lapset opetetaan kohtelemaan koiraa oikein. Talvella chihu ei välttämättä ulkoile mielellään, se voi tarvita takin.

      Luonteeltaan chihuahua on seurallinen, rohkea ja valpas. Helppo kouluttaa. Ei välttämättä tarvitse paljoa liikuntaa, mutta jaksaa kuitenkin lenkkeillä tuntikausia. Rotumääritelmän mukaan kaikki värit ja väriyhdistelmät merleä lukuunottamatta ovat sallittuja.

      Chihuahuat ovat yleensä täysiverisiä seurakoiria. Jotkut chihuahuat harrastavat agilityä tai tokoa, mutta jos haluat varsinkin agilityssä päästä huipulle, kannattaa valita jokin muu rotu.

    • Ghjo

      Osta sekarotuinen. Niillä ei ole niin paljon perinnöllisiä sairauksia kun ei ole sisäsiittoisia. Ja huom. Osta jostain hyvästä paikasta. Älä osta ulkomailta rahdattua piskiä mikä voi olla pentutehtaasta huonoista oloista jne.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      291
      3197
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      82
      1591
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1480
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      41
      1321
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1222
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      44
      1136
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      156
      1025
    Aihe