AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Käytetty auto Ruotsista

Käytetty auto Ruotsista

4 Vastausta 2 781 Lukukertaa
Olen suunnittelemassa käytetyn auton (Peugeot 206 RC) ostoa Ruotsista. Jos joku on tuonut autoja Ruotsista Suomeen voisi kertoa minkälaisia toimenpiteitä auton oston jälkeen vaaditaan Ruotsin ja Suomen puolella. Entä paljonko auton hinnan lisäksi tulee muita maksuja (autovero jne.)? Onko järkevää ostaa kyseinen auto Ruotsista?

Kiitos vastauksista!

luepa tämä viestiketju

http://keskustelu.suomi24.fi/autoilu_show.fcgi?category=95&conference=4500000000000338&posting=22000000024516356

Ehkä tuolta löytyy apuja, aika yksityiskohtasesti kirjoteltu, eriasia mikä on hyöty RC tapauksessa, mutta sinä tiedät varmaan siitä itse enempi.

Selvitystä

Numerossa 2/3-2009, sivulla 8-9 on aika hyvät neuvot.

alv

Miten 1.4. jälkeen, saako ruotsalaisesta liikkeestä ostettaessa vähentää ruotsin alv veron 25% jos alvi on kerta Suomessa leivottu autoveron sisään? Vai tuleeko alv suomessa laskettavaksi auton yleisen arvonmäärityksen perusteella? Äh. Osaako joku selventää elämää tullissa 1.4. jälkeen. Vaikeeksi on taas tehty, ei voi muuta sanoa.

Jyvät ja akanat

Netti on täynnä, siis TÄYNNÄ tietoa kyseisistä asioista jos edes hieman jaksaa nähdä vaivaa ja lukea. Luetun ymmärtämisessä voi toki olla myös häikkää.

Lyhyesti: 1.4 ei muuta mitenkään eri maiden alvikäytäntöä. Ainoastaan ELV poistuu ja autoveroa korotetaan samalla summalla.

Ruotsista voi ostaa uuden auton ilman moms.

Suomessa maksat autoveron prosenttiluvulla, joka saadaan kaavasta (co2/10+4) tähan summaan lisätään vielä vanhan elv:n mukainen korotus +22% Ja verotusarvo on vastaavan auton hinta Suomessa.

Kaiken lisäksi maksat vielä 22% ALV:n auton hankintahinnasta.

Ihme hehkutusta jostain ihmeen veroalesta kun mikään ei käytännössä ole muuttunut. Ainoastaan elv on siirretty autoveroon.
 /   /  /  / Käytetty auto Ruotsista

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta