AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Homepölykeuhko

Homepölykeuhko

13 Vastausta 3 375 Lukukertaa
Kertokaapa te, joilla on todettu homepölykeuhko, voinnistanne! Miten sairaus todettiin ja paheneeko nyt lumien sulaessa? Onko lääkitystä? Minkä ikäisiä olette? Paraneeko koskaan?
Pojallani on todettu syksyllä tuo sairaus ja sanottiin, että lumien sulaessa tauti pahenee. Hänelle on tehty hometestejä ja pahimmat tulokset tuli ulkoilmahomeitiöistä, mullasta ja linnun ulosteista.

Voisitko ystävällisesti

mistä mahdollisesti johtuu tuo sairaus. Johtuuko se kentien oleskelusta kosteusvaurioisissa tiloissa, vain jostain muusta?

Sitten nuo hometestit, kerro tarkemmin, millasia ne olivat? Nuo hometestit viittaavat vahvasti kyllä IgE-välitteiseen allergiaan, ei siis homepölykeuhkoon eli allergiseen alveoliittiin. Linnun ulosteen tiedetään aiheuttavan allergista alveoliittiä eli onko teillä kotona sisälintuja?

Hei papparainen

Alatko taas leikkiä lääkäriä ja tekemään ikiomia diagnoosejasi.

kiitos

kiitos vaan, mutta en pyytänyt diagnoosia, sen on jo lääkärit tehneet. Pyysin keskustelua ja vertaistukea saman sairauden omaavilta.

Ei tämän

ole kellään homepölykeuhkoa. Jos joku diagnoosi on, niin se on tuo väärä astma-diagnoosi.

Kertoisitko SINÄ lisää?

Kirjoitit, että pojallasi on viime syksynä todettu homealtistuksen aiheuttama YLIHERKKYYSKEUHKOKUUME, eli allerginen alveoliitti.

Allergista alveoliittia on kolmea eri muotoa:
Orgaanisen pölyaltistuksen laukaisemana akuuttiKUUMETTA alkaen 4-8 tunnin sisällä altistuksesta, orgaanisen pölyaltistuksen päälläollessa kroonista, joka keuhkokudosvaurioituminen päättyy altistuksen loputtua, sekä altistuksen päättymisen jälkeen immunologisista syistä itsekseen etenevää, joka johtaa kuolemaan.
Eli tyyppi, jota nisuiisu luulee meidän kaikkien tällä palstalla sairastavan, ei homeallergisoitumisen, vaan keuhkorakkuloihin pesiytyvien bakteerimyrkkyjen vuoksi.

Vain keuhkopolin keuhkolääkäri toteaa allerginen alveoliittin.
Kertoisitko mikä alveoliittityyppi pojallasi on todettu ja minkälaisilla lääketieteellisillä mittatikuilla se on todettu?

Kertoisitko lisää myös ALLERGIATESTEISTÄ, eli millä menetelmällä hänet on todettu HOMEALLERGIKOKSI, multa-allergikoksi ja linnun ulosteallergikoksi?

varma tieto

Kyllä on ihan keuhkopolin lääkäri diagnoosin antanut, jopa kolmesta keskussairaalasta vahvistettu.
Tämä olikin väärä paikka keskustelulle, eipä täällä ole kuin noita vastauksia, että astmaa se on tms. Olin hölmö, kun luulin täältä oikeaa vertaistukea saavani. Pitänee etsiä samankaltaisia jostain muualta.

Entäpä poikasi vointi?

Onko sinusta vertaistukea se, että heidän kellä alveoliitti on todettu pitäisi vastata esittämiisi kysymyksiin, mutta kun sinulta kyselee samamat kysymykset koskien poikaasi, niin ärsyynnyt.

No vastaan kuitenkin.
Kertokaapa te, joilla on todettu homepölykeuhko voinnistanne?

E-lausunnossa seisoo diagnoosi J 67.0, joka rarkoittaa orgaanisten pölyjen (ei siis pelkästään homeen) hengittämisestä aiheutunutta yliherkkyyskeuhkokuumetta.
Olen saanut orgaanisten pölyjen hengittämisestä allergisen alveoliitin tähän mennessä kolme kertaa, joista kaksi on ollut homealtistuksesta johtuvaa.
Kun kohdallani alveoliitti on ollut muotoa AKUUTTI, niin keuhkoni ovat tervehtyneet kolmessa kuukaudessa.
Eli vointini on OK.

Kysyit lääkityksestä?
Ei lääkitystä.

Kysyit paheneeko se lumien sulettua?

Kun akuutin allergisen alveoliitin aiheuttaa orgaaninen pölyaltistus 4-8 tunnin kuluttua altistuksesta, niin se ei pysty pahenemaan.
Kun käytän lumettomana aikana suodattimilla (kestoikä 40 tuntia) varaustettuja hengityssuojaimia maa-ainesten käsittelyssä, niin niiden käyttö estää orgaanisen pölyaltistuksen aiheuttaman akuutin allergisen alveoliitin päälletulon. Käytän hengityssuojaimia myös pakollisissa kosteusvauriorakennuskäynneissä.

Paraneeko koskaan?

Immunokompleksivälitteisenä, eli III:styypin kosteusvauriomikrobiallergikkona ja sen tuomana moniallergikkona tuota pitäisi kysyä maamme huippulääketiedettä edustavilta allergiagruilta.
III:s tyypin allergiani ovat vain lisääntyneet työpaikka-altistuksen aiheuttaman orgaanisen pölyaltistuksen päätyttyä.
Noiden muiden allergioitteni kanssa olen törmäyskurssilla aika usein immuunijärjestelmäni kanssa, koska tuo itsekurini ei ole huippuluokkaa.

Kerroit poikasi HOMETESTIEN reagoineen pahiten ulkoilmahomeisiin, multaan ja linnun ulosteisiin.
Koululääketiedeoppisesti HOMEILLA + muilla epäillyillä allergeeneillä tarkoitetaan käsivarteen tehtyjä Prick-testejä, jossa allergeenia laitetaan pistoskohtaan ja syntynyttä paukamaa verrataan histamiinin tekemään paukamaan.
Kun paukamia syntyy HOMEallergeeneistä, niin kyseessä on I:s tyypin allergia, joka ei aiheuta allergista alveoliittia.

Immunokompleksivälitteisen HOMEallergikon (III:s tyyppi) kohdalla allergeeni-Prick-testipaukamia ei synny.
Eli III:s tyypin allergikkona omalla kohdallani homeiden + muidenkin allergeenien (paitsi varastopunkkien) kohdalla Prick-testit ovat olleet negatiiviset.
Koululääketiedeoppisesti soluvälitteistä allergiaa (IV:s allergiatyyppi) mitataan selkään laitetuilla allergeeneillä laputtamalla. Kun en ole IV:s tyypin allergikko, niin niidenkin tulos on ollut negatiivinen.

Kun pojallasi on kertomasi mukaan todettu HOMEPÖLYKEUHKO JOPA KOLMESSA KESKUSSAIRAALASSA, niin poikasi alveoliitti viittaa krooniseen alveoliittiin. Luulisi yhdenkin keuhkokuvan sen toteamiseen riittävän.
Ja kun krooninen alveoliitti vaurioittaa keuhkorakkula-aluetta, niin mitä muutoksia hänen keuhkoissaan on todettu ja missä kohdin?
Toki oman uskottavuutesi vuoksi voisit kirjoittaa tälle palstalle rgt-lääkärilausunnot.

AKUUTIN allerginen yliherkkyyskeuhkokuumeen toteaminen jopa KOLME KERTAA poikasi kohdalla ei kuulosta uskottavalta, joten tuon sairauden suhteen todistamiisvelvollisuus siirtyy lääkärin tekemiin epikriiseihin + keuhkokuvantoon, joiden sisällön voisit kirjoittaa tälle palstalle oman uskottavuutesi vuoksi.

Minä en ole vielä tähän päivään mennessä kuullut yhdenkään keuhkolääkärin todenneen homepölykeuhkoa lapsen kohdalla, joten sinä antaisit arvokasta lisätietoa tälle palstalle, jos poikasi kohdalla niin on käynyt.
Kertoisitko myös minkäkaltaisesta altistuksesta poikasi on mainitsemasi HOMEPÖLYKEUHKON saanut?

Kosteusvauriorakennuksissa hengitellään M S-S:n mukaan parinsadankin eri lajisen mikrobin geenien tuottamia proteiineja, joille proteiineille voi allergisoitua.

Se, että allergisen alveoliitin aiheuttajana on joku tietty home, pystytään toteamaan III:s allergiatyypin kohdalla vain sillä homeella tehdyllä keuhkoaltistuksella.

Ja lasten kohdalla HOMEkeuhkoaltistuksia ei tehdä.

en tiedä miten

lapsesi sairaudesta. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että hän ei saisi olla noin kolmessa neljäst suomalaisista rakennuksista, sillä rakennukset ovat todella huonossa kunnossa noin yleensä ottaen. Onko koti puhdas? Koulu on tuskin puhdas. Jos koti toimii, koulu ei, niin kotiopetus pitää vaatia. On todella hankalaa saada ymmärrystä tarpeilleen ympäriltä, mutta jos lääkärinne kirjoittaa kaikki ihan juurta jaksain lausuntoon, niin sitten asiat rullaavat. Sitä ei ennen tuskin tapahtuu mitään. Miten lapsesi on saanut sairauden?

tuskin hän enää näitä lukee

Tuskin ketjun aloittaja näitä enää lukee, siinä määrin hän taisi pahoittaa mielensä. Muistuttaisin vain että homepölykeuhko on sama asia kuin alveoliitti. Täällä niistä usein puhutaan kuin kahdesta eri sairaudesta.

Vaikka tauti paranisi niin että keuhkofunktiot ja vointi normaalistuvat, siinä mielessä se ei parane, että solumuisti jää ja tauti herkästi uusiutuu jos altistus uusiutuu. Herkistymäsairaus siis. Vasta toistuvista tautiepisodeista jää rtg-muutos joka ilmenee fibroosina. Akuutti alveoliitti on tulehdus eli inflammaatio keuhkokudoksessa. Kortisonia usein annetaan mutta ei se paranna itse sairautta.

Kommentoijat eivät ota huomioon että tässä tapauksessa 'poika' saattaa olla myös aikuinen. Lapsilla ei tiettävästi alveoliittia ole Suomessa todettu, emfyseemaa kylläkin homealtistuksessa mutta sekin äärimmäisen harvinainen.

KIITOS!

Luen kyllä ja pahoitin myös mieleni. Poikani oli sairas, en jaksanut ajatella muuta.
Tietääkseni muita lapsia suomessa ei tautiin ole sairastunut eikä meille oikein ole osattu mitään kertoa tapauksesta.
Pahoitin kyllä mieleni, sillä tavallinen ihminen ei puhu asioistaan noin lääketieteellisesti kuin edellä mainittu henkilö. En halua epäillä, etteikö hänellä olisi tautia.

Miten voitte

että koulu tuskin on puhdas? Meilläpäin kaikki koulut kun on niin puhtaita, että siellä ilmeisesti saadaan puhtaanilmanmyrkytyksiä päivittäin. Henkilökuntakin on aivopesty tähän puhtauteen, siitä ei kannata välittää, jos jotkut eivät pysty työskentelemään näissä puhtaissa kouluissa. Mikähän heissäkin on vialla?

Ei tietoa

Ei ole tietoa, miten lapseni sairauden on saanut. En myöskään tiedä, miten tauti etenee tai miten pitäisi toimia. Koti on puhdas, homeet tutkittu ja kaikki ok siltä osalta.

ddfgddf

dgdgdfgdfddfdg
 /   /  /  / Homepölykeuhko
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta