Remington R-15 Predator .223

P_gana

Moro kaikki!
Löytyykö muita Predatorin omistajia?
Kyselisin käyttökokemuksia ja kokoonpanoja.
Itse ostin juuri kyseisen aseen ja ensimmäiset lippaalliset ammuttu ja ase tuntuu todella hyvältä.
Itselläni aimpoint 7000 tähtäimenä ja ainakin nyt aluksi tuntuu että pärjään sillä.
Vaimentimen ja kierteet voisi kyllä kanssa laitattaa.

Onko muilla AR omistajilla ollut ongelmia viimeisen patruunan kanssa koska ainakin tuolla tehtaan lippaalla liikkuvat jää taakse ja patruuna irralleen lippaan päälle?? Korjaantunee kunnon lippaalla toivottavasti.

Mutta kaikille kesäisiä ampumakelejä!!

24

4699

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ole kyllä ikinä noin huonosta lippaasta kuullut, mutta valmistajan nykylaadun tuntien en ihmettele. Kokeile saada takuuseen uusi, mutta jos et saa niin osta jotain parin kympin peltilippaita ja teetätä metsästyslippaat niistä sepällä.

      Pitkistä lippaista parhaaksi kehuvat H&K noin 70€ arvoisia lippaita. Itse käytän Magpul Pmaggeja, muovilippaita missä on sivussa ikkuna. Näiden ainut huono puoli on se, että viimeinen sisään survottu patruuna pitää ottaa aina pois jos meinaa saada lippaan tarttumaan aseeseen. Pmagit maksavat kolmisen kymppiä kipale.

      • ammuskelija.

        Kaikissa arskoissa on sama täyden lippaan ongelma. Lipasta pitää ihan oikeasti lyödä paikoilleen, sillä täydessä lippaassa patruunat eivät pahemmin pääse painumaan kasaan. Sama koskee melkein mitä tahansa lipasta nopeassa lippaanvaihdossa.


    • AseHarrastaja

      En tiedä mikä lipas tuossa tulee mukana....mutta itse vaihdoin kaikkiin lippaisiin uudet mil-spec patruunannostimet. Sillä saa modattua huonostakin lippaasta ihan toimivan. Hintaa taisi olla joku 1 e kappale...

      Sen jälkeen ei ole häiriöitä ollut. (Aseena SAR-80)

      • ammuskelija.

        Patruunan nostimet tuskin aiheuttavat kyseistä ongelmaa. Ennemmin lippaan korvakkeet ovat taipuneet liian auki taikka todennäköisemmin reunat ovat niin karkeat prässäysjäysteistä, että hankaavat luotiin ja hylsyyn selviä jälkiä. Reunat kannattaa viimeistellä sileiksi esim pienellä viilalla.


    • ammuskelija.

      Predatori sopii minusta paremmin lintupyssyksi kunnon kiikarilla. Liikkuvaan maaliin esim peuralle äimäri on hyvä, mutta miksi käyttää noinkin tarkkaa asetta ison kohteen ampumiseen.

      Todennäköisesti arskasi on vähän uutuuden karhea tai ammut lussua paukkua. Jääkö liikkuvat taakse lukon varaan vai luistin kynnyksen varaan. Lentääkö hylsy enemmän sivulle kuin kunnolla takaviistoon. Todennäköisesti lukko/luistipaketti ei peräänny riittävästi ja riittävällä vauhdilla. Lukon palautuessa pienellä vauhdilla eteenpäin se työntää patruunan lippaasta ja luisti pysähtyy salvan varaan. Patruuna jää pyörimään tyhjän lippaan päälle. Katso seuraavan kerran onko lukko salvan takana vai puolittain hylsynpoistoaukossa ja luistin kynnys nojaa salpaan.
      Todennäköisesti vika korjaantuu, jos käytät painavampaa luotia tai kun olet ampunut aseella enemmän. Voit myös kokeilla herkistää asetta liikuttamalla lukkoa edes takaisin ja jättämällä seen tyhjänä vireeseen. Tällöin bufferin jousi painuu vähän nopeammin kasaan ja samoin iskurin jousi eikä vastusta liikettä niin paljoa.
      Yleensä arskat lähtee toimimaan, kun ampuu muutaman lippaallisen muutamalla nopealla purskeella.

    • hankkimisluvan?

      Tuohan on ns. räiskintäase ja sopii vain sotakentille. Kamola värityskin lisäksi. Ei tarvi suomessa tuollaisia vehkeitä.

      • Ihanteellinen ase pienriistan metsästykseen. Tosin Remari jää tarkkuudessa muille valmistajille, mutta on se myöskin Suomen halvin AR-15.


      • Oli-...

        Taas tyhmä kirjoitus. Onnittelut viikon idiooteimmasta sepustuksesta, ja onnea selviämiselle...kännissähän tuon näköjään rustasit.


    • scniper

      Mistä tätä R-15 voi ostaa suomessa?

    • tosihantuoon

      Kylläpäs aselain tiukennuksen myötä alkoi tulla näitä rambo-aseiden ostajia metsästysrintamalle, mielestäni tuollainen räiskimisase ei sovellu esim metsäkanalintujen metsästykseen, siihen tarkoitukseen on olemassa huomattavasti tarkempiakin aseita, toivottavasti poliisiviranomainen kiinnittää tähänkin seikkaan huomion että ko. ase ei sovellu metsästykseen niin hyvin kuin esim kertalaukeava tai pultiilukkoinen ase ja hylkää näin metsästyksen perusteella haettavat ostoluvat ko aseille.

      Monelta voi lisäksi jäädä tämä lippaan muuttaminen metsätyslainsäädännön mukaiseksi tekemättä.

      Ehdottomasti itse olen sitä mieltä että metsästyskäyttöön ei sallittaisi ko aseita sillä aivan selvästi nyt kyseessä suuntaus jossa näitä hyvin sotilastyyppisiä puoliautomaattiaseita haetaan omistukseen juuri metsätysharrastuksen varjolla. Kyse siis ei ole siitä että ko. ase soveltuu hyvin metsästykseen vaan ainoastaan siitä että näitä sotilasaseen näköisiä aseita halutraan omaksi ja jos ei kuulu reserviläisiin eikä ole näyttöä aktiivisesta ampumaharrastuksesta niin silloin käytetään syynä metsästysharrastusta joka monelta jää aivan varmsti toteutumatta.

      Toivottavasti viranonmainen lukee tämän viestin ja viranomaispiireissä aletaan kiinnittämään huomiota tähän "porsaanreikään".

      • dorka

        Typerä viesti. R-15 soveltuu lintujahtiin siinä missä pulttilukkoinenkin. Pitäisikö mielestäsi kaikkien aseiden olla yhdentyyppisiä, vain kaliberi muuttuu, vai olisiko kaikki vielä samaa kuulaa ampuvia? :) joku tykkää äidistä, joku tyttärestä. Thats it, moran..


      • pulttilukolla etulin

        Vois sun kaltaiset kääkät lopettaa jeesustelun,Jos on reserviläisissä niin on ihan sama millä ampuu,Ja jos on sotilasvala vannottu niin rynkky pitäisi olla jokaisella että sitä osaa sitten käyttää tosipaikan tullen.

        Rynkyistä jeesustelijoille pitäisi antaa etulinjaan sitten ne pulttilukkoiset.


    • dewhida

      No jos yhtään tiedät linnustuksesta jotain niin sehän on selvää että ei se ainakaan ihanteellinen ase ole metsäkanajahtiin, ihanteellinen kuten eräs edellä mainitsi.

      Kyllä itse olen metsästänyt lintuja ym jo neljättäkymmentä vuotta ja monenlaisia aseita olen siinä touhussa kokeillut ja voin valuuttaa että puoliautomaatit saa siitä touhusta jättää sivuun jos aikoo riistaa saada ja välttyä haavakoilta, 150-200 metrin ampumamatkoille jos hiemankin osuu "huonosti" esim vatsapuolelle niin lintu liitää ja pitkälle, tähtäyspisteestä ja siitä heti tappavasta alueesta ei ole huima matka siihen huonoon osumaan.

      Asetta lintujahtiin valittaessa on myös syytä ottaa huomioon se että kiikarin saa mahdollisimman lähelle piippulinjaa eli mahdollisimman matalilla jaloilla kiinni aseeseen. Rihlakoissa huomaa kuinka kiikarin liian suuri etäisyys luotipiipusta vie tarkkuutta pois, rihlakon luotipiipun täytyisikin olla päällimmäisenä eikä alimmaisena kuten yleisesti niin on.

      Sitten näissä puoliautomatti-aseissa joutuu vielä lippaan muokkaamaan että siihen mahtuu vain se lain vaatima patruuna määrä.

    • teerijat3

      Nyt silimät ja korvat auki sillä kainuusta kajahtaa!

      Kahtena syksynä oikeen urakalla metsästettiin kun olimma työttömiä ja ollaan kyllä vieläkii.

      Tikka T3 ja AR olivat meillä aseet, itse omistin tuon aaärrän, reserviläinen kun oon.

      Vuorottelimme aseita kanajahdissa, molemmille tutut aseet sillä ampumaradalla olemme paukutelleet monia kertoja.

      Kaksi syksyä, jokainen päivä rämmimme kainuun korpia ja siinä huomasi että kuinka niitä kadonneita lintuja ja huteja tuli sille kenen vuoro oli aaärrää käyttää, tikka t3:nen takoi tasaiseen tahtiin ja teeret tuli rukkasina alas, saman puun juurelta melkeinpä aina löytyivät, tänä syksynä ei enää minulla kanajahdissa ollut aaärrä olalla vaan tikka t3, sakolaisen olisi ostanut mutta ei ollut hillaa tarpeeksi.

    • teerijat3

      joo, jäi vielä sanomatta kun tuli sähkökatkos, radalle kyllä, reserviläisammuntaan tuo aaärrä käy hyvinkin kun taulut on sen verran isoja mutta tosi seikka on se että pulttilukkoista se ei kyllä peittoa, se joka tuollaisen haluaa teeren ammuntaan niin siinäpähän omia rahojaan likoon laittaa, samalla rahalla saa jo huiman hyvän pulttilukkoisen metsästyskiväärin, mut jokainen taaplaa tyylillään ja minä Teekolmosella.

    • pekkaP.

      Teerijat3 kirjoitti kyllä täyttä asiaa, ite olen käynyt kantapään kautta saman asian läpi menneinä vuosikymmeninä, hieman kyllä harmittaa näin jälkikäteen kun olen myynyt oman arskani jo pois mutta metsästykseen kyllä ostin pulttilukkoisen, ensin hankin kertalaukeavan venäläisen baikalin joka oli kyllä tarkka mutta sitten hankin vielä remingtonin 308 ja sillä olen sitten viime syksyt teeret puista napsinut, äänenvaimentaja apuna, erittäin miellyttävä ja helppo ampua verrattuna arskaan, sillä ammuttaessa joutui pinnistämään ampumataitonsa äärimmilleen saadakseen teereen osuma esimerkiksi jo 150 metristä, ottaen huomioon että puun latvassa oleva teeri liikkuu jo pelkästään jos tuulee ja puu heiluu sekä sellaista tukea ei tosiaankaan saa kuten radalla joten aseesta johtuvat osumien heitot on oltava kyllä aivan minimissään niin ei tule niitä pitkään harmittavia huteja ja varsinkin haavakkotilanteita joissa riistalintu jäänyt vielä löytymättä, joten suosittelen kyllä oikeasti että unohtakaa nämä ressutyyppiset kiväärit ja hankkikaa ihan metsästystarkoitukseen tehty pulttilukkoinen ja siihen päälle suurella kertoimella suurentava kiikari niin voitte olla oikeasti ylpeä siitä että on ase jolla varmaan osuu teereen, ei tarvitse liioitella.

    • latvalinnustaja

      Onko tietoa missä näitä olisi suomessa myynnissä?

    • 14+19=33

      Ei kannata enää hankkia tuollaista. Seuraavassa aselain rukkaamisen jälkeen kerätään itselataavat kiväärit pois. Pois lukien metsästysaseet joissa patruunakapasiteetti rajoitetaan kolmeen.

    • ammuskelija.

      Ei itselataavia mihinkään kerätä. Samallaisia kivääreitä ne on kuin pulttikoneetkin.

      Mitä ar tyyppisen kiväärin tarkkuuteen tulee, niin tarkoiksi rakennetut ar-kiväärit ovat aivan yhtä tarkkoja kuin pulttilukkoisetkin. Perusarskan tarkkuus on 2moa/100m, joten se ei lintukivääriksi oikein sovellu. Mutta ase rakennetaan hyvistaä osista, jotka sovitetaan toisiinsa, niin se käy lähes samaa reikää 100m matkalla.

      .223 on tuuliherkempi kuin .308. Toisaalta .223 lentorata on paljon suorempi kuin .308, joten matkan arvioinnin virheet eivät vaikuta .223 läheskään yhtä paljon kuin .308. Kevyempi kaliberi on helpompi ampua kuin raskas. Ar-kivääreitä saa kummallakin kaliberilla, joten kukin valitsee sen mikä soveltuu paremmin omiin tarpeisiin.

      Latvalinnuille löytyy toki parempiakin kalibereja, mutta se on sitten toinen juttu.

    • AR Rocks

      On hyvä ja tarkka, osta ihmeessä jos vielä jostakin löydät!!!
      Älä usko noita pultti-ukkoja, sopivaa patruunia lippaaseen ja latvalinustamaan vaan! :D

    • pulttilukko mies

      Osuminen on ampujasta kii, predator takoo noin 44 millin kasaa 150 metriin että kyllä sillä teereen osuu jos osaa ampua.

    • tarkkuus-ar

      Itselläni on useiden kivääreiden seassa myös AR, lähinnä kilpa-ammuntaan. Se on kuitenkin jaetulla kakkossijalla tarkkuudeltaan. Tarkin on custom-piippuinen kasakiväärini ja toisena kakkossijan jakajana kotimainen pulttilukko 308. AR ampuu hiekkapussilta 10 laukauksen kasoina aina alle 1 MOA (matka 150m). Usein pyöritään siellä 0,5 - 0,6 MOA korvilla.

      Jos tuo ei riitä metsästykseen niin metsästäjä vaihtoon.

    • puolari-pappa

      Tärisevät wanhat pultti-ukko miehet ei osu haulikollakaan ladon seinään, pitihän se hirvikoekkin muuttaa "sopivaksi" ja täällä ne kiljuu kuin tarka se oma pulttilukko on ja puolarit on persiistä! :D

    • kokemusta yli 40 v.

      Kyllähän nuo tärisevät vanhat papat vaan hirviä kaataa, jos ei osu hirveen niin johan on kumma, ei se tarkkuus niinkään vaan harkinta milloin ampuu ja hermojen hallinta joka puuttuu vielä nuorilta ja se on niin monesti nähty mutta nuoretkin kehittyy kun muutama hirvisyksy on takana.

      Jos vakavasti lintumetsälle meinaa niin ei missään nimessä näitä arskoja vaan pulttilukko tai kertalaukeava. Liian klosuja nämä ressupyssyt linnustukseen jossa vaaditaan tarkinta pyssyä mitä yleensä metsästyksessä tarvitaan. Linnulla hyvin pieni se alue mikä pudottaa linnun kuin rukkasen alas muuten alkaa toivoton hakeminen ja siinä monelta loppuu kärsivällisyys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1535
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1354
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe