AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  /  / Uuden Mondeon mitat

Uuden Mondeon mitat

5 Vastausta 1 419 Lukukertaa
Uusi Mondeo kasvoi ulkomitoiltaan, varsinkin leveydeltään. Käyttäjälle tämä tarkoittaa ruhtinaallisia tiloja niin matkustajille, kun matkatavaroille. Autolehdissä erityisesti Tekniikan Maailma on arvostellut joiltakin osin uuden Mondeon mittoja, "parkkiruuduut jäävät pieniksi", " mittojen hahmottaminen vaikeaa". Lehti on tainnut unohtaa, että uusi Ford Mondeo on ulkomitoiltaan samaa luokkaa kuin esimerkiksi uusi Volvo V70 tai Mazda 6, autothan perustuvat samalle pohjalevylle. Skoda Superb, A6, C5 sekä uusi Insignia asettuvat myös samoille mitoille Mondeon kanssa. En kuitenkaan muista TM:n arvostelleen kyseisiä autoja näiden mittasuhteista. Liekö sitten niin, ettei keskiluokan perheauto saa ylittää entisiä "normikokoja" ja esim. 5 henkisen perheen sekä mahdollisen hännän heiluttajan tulee mieluummin asettua ahtaasti loma- ja mökkireissuillaan, kuin matkustaa mukavasti.

Eikös kutonen ole samalla pohjalla

Eihän mazda 6 ole lähelläkään Mondeon mittoja?!?!

V70 ja Mondeo on samaa kokoa, itse asiassa Mondeo jopa aavistuksen suurempi.

Mondeolla ja Mazda 6:lla

Näin kuuluu olevan. Jollen ihan pielessä ole niin kyseiset autot jakavat osin samat bensamoottorit.
Tätä kaiketi kutsutaan saman konsernin sisällä synergiaksi. Jagge taitaa myös jakaa saman pohjalevyn Volvon, Mondeon ja Mazda 6:n kanssa. Toki jokainen näistä tekee omat hienosäätönsä alustaan ja ohjaukseen.

ei mene noin

sen verran olen aiheeseen perehtynyt, vaikka en fordia ikinä tule ostamaankaan, että mondeo ja volvo V70 on samalla pohjalla, mutta mazda 6 taas ei ole, vaikka koneet onkin samaa suunnittelua (bensa), ja pikku-jaguaari on taas edellisen mondeon pohjalle, ja pitkälti teknisesti muutenkin sama mondeon kanssa. Munia kaikille!

Ulkomitoiltaan kyllä

Eivät nuo autot eroa toisistaan, esim. uusi Ave on vain vähän lyhempi.Mutta akselinväli sitten on Mondeossa todella pitkä ja se ehkä tekee siitä kankeamman pysäköitäessä. Jossain Skodassa, sekä subissa että ocussa, on melkoiset etu- ja takaylitykset, siis tehty ainakin Ocun kohdalla onnettoman lyhyelle akselinvälille iso auto, pohjalevy kun on sama Golfin kanssa, vaikka se näyttää lähinnä koirankopilta verrattuna ocuun.

Tarpeeksi iso

Kun minulla alkaa olla lähes kahden vuoden kokemus Mondeo farkusta, niin olen huomannut, että auton ulkomitat ovat melkoiset ja ainakin farkussa hankalasti nähtävissä ja arvioitavissa. Siksi peruutustutka on Modeossa lähes välttämätön lisävaruste.
 /   /  /  /  /  / Uuden Mondeon mitat

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta