AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  / LVI alan yrityksen perustaminen! Kokemuksia?

LVI alan yrityksen perustaminen! Kokemuksia?

13 Vastausta 3 117 Lukukertaa
Niin siis olen jo vuosia ajatellu firman perustamista ja vasta pari vuotta sitten keksisin alan mihin haluan ryhtyä sekä uskon että on töitä tulevaisuudessa.. Ihan aattelin kysyä että onko jollain kokemusta Lvi alan yrityksen perustamisessa? Ajattelin että suurinpiirtein menee 25-30 tuhatta euroa jotta saan käyntiin kunnolla, tiedän tarkemman luvun sitten kun olen tehnyt laskelmat. Onko kokemuksia alkupääoman sijoituksen suuruudesta? Sekä mahdollisista yllätyksistä? KVV lupaan ei ole viellä mahdollisuuksia mutta aion sen tulevaisuudessa hankkia. Ja ajattelin OY:tä ensiyritykseksi...

LVI-kauppako?

Vai LVI-asennusliike?

tarkennus :)

siis asennusliike. Paljonkohan mahtaa saada töitä ilman KVV lupia? Lämpöjärjestelmässähän ei tarvita KVV lupaa, vaan rakennusmääräyskokoelmassa lukee muistaakseni että " hyviä työpaja menetelmiä käyttäen" tai vastaavaa... Mutta lähinnä haluaisin kysyä juurikin perustamis kuluista!

Silmät auki

Pidä silmät auki, sillä nyt saa konkurssipesistä halavalla tavaraa alaan liittyen.

LVI-asentaja

Ystävälläni on ollut LVI-asennusliike jo liki 30 vuotta ja töitä on riittänyt. Perustamiskuluista en tiedä mitään mutta käy TE-keskuksessa keskustelemassa jospa he osaisivat neuvoa. Ilmaista neuvontaa.

untolle

onko hänellä kunnan puolesta KVV lupa vai ei?

kokemus omava ilmastointipeltiseppä

tala ois hyva yhtio compani yli 10 vouta työ kokemus alala

Kvv-lupa

Ei ole aavistustakaan onko hänellä Kvv-lupaa.

Kvv-luvan saa kaupungin/kunnan rakennusvalvontavirastosta. Ei pitäisi olla iso juttu. Googlasin ja ymmärsin niin.

ja alan kokemusta ...

Niinpä niin, suu avauksesi oli aika lennokas: Perustanpa yrityksen kun vain keksisin minkä alan - ja parin vuoden kulutta keksit sitten LVI:n.

KVV-luvat saa kuka tahansa LVI-puolen asntaja, teknikko tai inssi kun on tarpeeksi kokemusta.

Ne ovat ehdottoman välttämättömät koska kaikki laitteet liittyvät jollain tavalla käyttöveteen tai viemäriin. Ilman KVV-lupia sulla ei ole kunnon asiakkaita. Palkkaa aluksi luvat omaava asentaja firmaasi - niin helpoa se on.

Tällä hetkellä ilpojen asentaminen on kova bisness, mutta sitä varten tarvitset sähköluvat ja jäähdytysalaa ymmärtävän kaverin. Palkkaa siis myös kylmäasentaja jolla on sähköluvat.

Sinä olet sitten yhdistetty toimitusjohtaja, myyjä, kustannuslaskija, laskuttaja ja apumies joka kuskaa tavaraa työmaille jotta työntekijäsi voivat keskittyä siihen mistä he palkkansa saavat.

Tarvitset myös ainakin yhden pakettiauton ja kunnon työkalut
kvv luvat saa tänä päivänä ainoastaan insinöörit koska niin sanottua teknikkoa ei enää ole olemassa.
äläpä höpise, espoossa koulutetaan lvi puolen rakennusmestareita,AMK:ssa joille myös tipahtaa kvv luvat
Ehkäpä se amk-tutkinnon suorittanut saa juuri sen vuoksi että tutkinnon virallinen nimi on Insinööri (AMK)...
höpöhöpö. metropolia kouluttaa 30kpl teknikoita vuodessa, tämän lisäksi on yksityisiä kouluja. eräässä sellaisessa itsekin juuri aloitin.
Kevyin eväin ihmiset perustavat yrityksiä. Konkurssi on 99% varma jos avaus kertoo tietämyksesi tason.

Ostin aikoinaan omanalan yrityksen liiketoiminnan. Suurin ongelma oli ensimmäisen kolmen kuukauden rahoitus. Menot olivat isot ja eka tulo vasta 2kk aloituksesta, vaikka ekasta päivästä lähtien oli töitä.
Tukkurit eivät juurikaan anna luottoa tai edes myy laskulle uudelle yritykselle. Käännetty ALV vaikeuttaa entsestään aloitusta. Ostavat tavarat alv:sena mutta kun asennat ne, lasku onkin ALV 0%. Ellet sitten urakoi omakotirakentajille.

Kun aloitat ihan nollasta,ensimmäinen puolivuotta sinulla menee asiakkaiden hankinnassa. Kulut kuitenkin juoksee ja pitäähän sinun itsekin elää jollain.

Unohda koko juttu !!!!
 /   /  / LVI alan yrityksen perustaminen! Kokemuksia?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta