AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

heittoonki virveli

5 Vastausta 1 134 Lukukertaa
eli pystyy heittämään & siima juoksee vaikka syättinä mato niin luvan tarvii tämähän oli pointti ja on ilmeisesti tänäkin vuonna? onko joku menettäny virvelinsä tälläi ilman lupia kalastellessa. mielestäi typerää sääntö sillä ei 4m vavalla voi siikoja onkii madolla pitkältä rannalta.

Lupamaksu vailla perusteita

Vapa, jossa käytetään heittokalastukseen (uistimen heitto) soveltuvaa kelaa, on lupamaksun piirissä. Olipa se sitten vain pelkkä mato-onki, niin lupa eli pakkovero on maksetava.

Tuo on täysin järjetöntä! Mihin ihme olettamukseen tämäkin pakkomaksu perustuu? Luulevatko lupamaksuja väsäävät kravattipellet ihan vakavissaan, että järvet ja joet tyhjennetään muutamalla mato-ongella, joissa on kelat? Ei perkele, eivät voisi nuokaan olla ajatuksineen enempää metsässä. Siellä kait ne lait väsätäänkin.

Ikinä ei ole valtion taholta, tai muualtakaan tullut mitään perusteita tai syitä sille, miksi kelamato-ongesta pitää suorittaa lupamaksu. Kyseessä onkin täysin mielivaltainen ja idiotismiin perustuva maksu.

Ns. virveli ei anna mato-onkijalle niin paljoa enempää etua, että sillä saisi kalat koko kylän tarpeisiin. Hyvä kun itselleen kalat saa. Lupanikkarit voisivakin välillä käydä ulkona haukkaamassa raitista ilmaa ja samalla löysätä kravattejaan. Ajatus kirkastuisi ja ehkä sen jälkeen tajuaisivat kelamato-onkeen liitetyn pakkolupamaksun olevan täydellisen älytön.

Naurettavaa

Kaikesta sitä jaksetaankin jupista. Kun lakeja säädetään, niin silloin on otettava huomioon myös niiden valvonta. Rajoja on pakko johonkin vetää. Kyllä niitä "mato-onkijoita" olisi rannat ja veneet täynnä, jos tämmöinen erivapaus olisi olemassa. :D

mato ei ole viehe

käsittääkseni ei kuulu viehekalastuksen piiriin eli ei tarvitse maksaa mitään.

olet väärässä

vaatii luvan...

heitto-onki

mato tosiaan ei tarvi lupia, mutta se vehje millä matoa heitellään tarvii...;-)

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta