AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Teostomaksut

3 Vastausta 1 573 Lukukertaa
Kaverin kans tuli vähän erimielisyyskiä, joten kysytään täältä. Suomessa myytävässä tyhjässä DVD levyssä hintaan sisältyy teostomaksu. Saksasta saa huomattavasti halvemmalla vastaavia levyjä, mutta pitääkö niistä omatoimisesti maksaa teostolle? Miten käy jos paketti avataan tullissa?

miksi avattaisi.

Omaan käyttöön saat tilata levyjä ilman että niistä tarvitsee mitään erityisiä maksuja maksaa.

Keskustelua aiheesta kannattaa lukea tuolta: http://fin.afterdawn.com/

ei tartte

Muistaakseni tuollainen ns. 'kasettimaksu' on aika yleinen muuallakin kuin Suomessa ja Saksassakin levyn hintaan saattaa sisältyä vastaava maksu. Oli miten oli, ei sitä maksua mun mielestä tarvii enää maksaa Suomessa erikseen. Paitsi jos niitä Saksasta tuotuja tyhjiä levyjä alkaa myymään vaikkapa oman firman sivubisneksenä, niin sitten syntyy velvollisuus tilittää kasettimaksut.

Ei maksuja

Teoston sivuilta:
"Kasettimaksu tulee maksaa tuotaessa maahan yksityiseen käyttöön soveltuvia tyhjäkasetteja tai muita laitteita yleisön keskuuteen levitettäväksi."

Avainsana on "yleisön keskuuteen levitettäväksi". Omaan käyttöön saa tuoda rajoituksetta ja maksuitta. Eikä EU:n sisäisellle tavaraliikenteelle saa muutenkaan asettaa peiteltyjä tullimaksuja.

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta