AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Silmiä väsyttää?

Silmiä väsyttää?

5 Vastausta 3 783 Lukukertaa
Olen parina viime päivänä ollut tietokoneella tavallista hieman enemmän, ja nyt näytöltä tekstin lukeminen tuntuu silmissä. Ei satu, mutta pitää räpytellä tavallista enemmän, jotta näkisi.
Vähän huolestuttaa kyllä. Voivatko silmät ihan vain väsyä? Auttaako siihen lepo? Ajattelin pitää hieman taukoa koneella olosta, toivottavasti auttaa. Onko kenelläkään mitään kokemuksia tämmöisestä?

väsyy

eli jos olet tietokoneella paljon päivässä niin runsaasti taukoja, muutaman kerran tunnissa eli silmät väsyvät, ja kaikki muutkin paikat menee kaniin. itselläni on niskat jumissa tietokoneen takia, minulla silmissä tuntuu aina jonkun ajan päästä mutta menee ohi, kuin käy jossain muualla aina välillä, hieroja korjaa niitä minulla (niskoja).

silmät & muut

Yksi syy silmien väsymiseen voi olla monitorin liian matala virkistystaajuus jolloin kuva välkkyy. Tämän voi testata vaikka katsomalla monitorista selvästi sivuun (et siis käännä silmiä monitoria kohti). Jos kuva näyttäisi välkkyvän, on taajuus liian matala.

Toinen vaihtoehto on, että monitori on vaan liian huono ja kuva ei tällöin ole terävä. Tai sitten ympäristön valo liian kirkas, jolloin monitorin pinta heijastaa liikaa valoa. Eikä toki pimeä huonekaan ole hyvä.

Niskojen ja hartioiden kipeytyminen johtuu väärästä ergonomiasta. Pöytätaso ja/tai monitori ovat todennäkoisesti liian korkealla, jolloin hartioiden/niskanseudun lihakset ovat jatkuvassa jännityksessä.

en tunne

en tiedä kyllä ketään kaveria kuka pystyisi itseään vaurioittamatta katsomaan tietokonetta monta tuntia
ilman taukoa, kyllähän sitä voi jonkun päivän tehdä ennen kuin oireet alkaa tulla niskat ym. itselleni en ole löytänyt semmoista työergonomiaa että mikä ei väsyttäisi ilman taukoja. kyllähän monitorin väärän virkitystaajuuden huomaa

Kokemusta on

3 kuukautta on silmät jo kiusannu, tietokoneella työskentely yhtä tuskaa. Silmät kirvelee, polttaa ja ovat väsyneen tuntuset. Syystä ei varmuutta, kuivasilmäsyyttä on epäilty samoin kuin niska ja purentaongelmia.

Lepuuta silmiä!

Tottakai silmät väsyy, sen takia pitäis vähän väliä katsella ikkunasta kauas, jotta silmät saa lepoa. Silmä toimii niin, että se on lepoasennossa silloin kun näkösi on tarkennettu kauas. Mitä lähemmäs katsot, sen enemmän silmälihas on jännittynyt. Pidäppä käteäsi nyrkissä pari tuntia, niin tiedät. =)

Jos et lepuuta silmiäsi tarpeeksi, voi näkösi alkaa heikentymään..
 /   /  /  / Silmiä väsyttää?
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta