Siitin turpoo!!!

Toivoton

No niin,taas uusi juttu 5v.sakemanni urokseni kanssa.Käytin koiraani lääkärillä verikokeissa,sai suolistoon tarkoitetun lääkekuurin.Samalla sai eturauhasvaivaan hormoonipiikin.Ja nyt jonkun kerran on aamulla käynyt niin,että kerrankin pappa leperteli koiralle ja koiralta työntyi siitin pihalle.Turpos ihan hirveesti.Koira oli ihan hämillään.Hyvä että pystyi liikkumaan.Siinä sitten odoteltiin pitkä tovi,että vehje palautui ennalleen.Nyt sitten yks aamu taas sama homma,vaikka kukaan ei sitä paijannutkaan.Otin oikein kellosta aikaa,niin meni melkein tunti ennenkuin oli taas normaali.Mistähän tälläinen voi johtua.Tilanne näyttää koiralle tosi inhottavalta.Ja tämä ei ole mikään pila,vaan ihan oikeesti tapahtunut kiusallinen juttu.Onko kellään vastaavia kokemuksia tai osaako kuka neuvoa mikä avuksi ettei näitä kävisi!!???

16

10937

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivoton

      siis mitä..jutun lukeneita okyllä löytyy,mutta yhtään kommenttia/neuvoa ei ole sadellut.Onko näin,että olemme ainoat jolle on sattunut tälläistä???

    • sakuli

      Koirasi on 5v. uros eli ns. "aikuinen mies" :-)
      Olettaisin että hormoonipiikki sai koirasi hormoonit ns."hyrräämään" tavallista jämäkämmin, uroksellahan voi (ja usein myös näin käykin) siitin jo pentuna ikäänkuin "pullahdella ja turvota" esille, se liittyy pennulla useinkin mielihyvään tai kuten minun uroksillani olen huomioinnut ruuan/makupalan kerjäys voi aiheuttaa tuon ilmiön, tai kun uros tietää jotakin "kivaa" olevan tulossa tai on meneillään > lenkille lähtö,leikkisessio,yms.

      Aikuisella uroksella tuo usein johtuu samoista seikoista kun pennullakin mutta lisänä tulee koiran sukukypsyyteen vaikuttavat jutut, esim. Uros haistaa kiimassa olevan nartun lenkillä tai naapurissa pahimmillaan se on kun kiimassa oleva narttu elelee samassa huushollissa.
      Jos koira tuntuu silminnähden kokevan kipua tai kärsivät tuon johdosta suosittelisin eläinlääkärin konsultaatiota, toisaalta taas jos tuo on koirallaesi "uusi juttu" se voi olla itsekkin hämmentynyt kuin murkkuikäinen että mitäs tämä nyt oikein on?? ;-)

      Uskaltaisin väittää ettei ole aihetta huoleen jollei todella homma jatku niin että koirallesi tulee tuosta ihan fyysisiä ongelmia.

      Toivottavasti tästä jotakin apua oli!

      • toivoton

        Oli apua,kiitos!Nyt kun ajattelen,niin juuri näihin mainitsemiisi mielihyvän kokemuksiin turpoominen on liittynyt.Se vaan,ettö koirani on siinä suhteessa hankala,että ei voi paljoa paijailla tai osoittaa hellyyttä,kun tämä turpoominen tapahtuu.Mutta,yritetään elää sen kanssa.


      • sakuli
        toivoton kirjoitti:

        Oli apua,kiitos!Nyt kun ajattelen,niin juuri näihin mainitsemiisi mielihyvän kokemuksiin turpoominen on liittynyt.Se vaan,ettö koirani on siinä suhteessa hankala,että ei voi paljoa paijailla tai osoittaa hellyyttä,kun tämä turpoominen tapahtuu.Mutta,yritetään elää sen kanssa.

        ...että se todella voi olla ohimenevä juttu ja johtua hormoonien hyrräämisestä ylikierroksilla ja tasaantua ajan mittaan tai sitten koirasi vaan on "aktiivisempaa" tyyppiä voin sanoa että ajanmyötä tuohon seikkaan kiinnittäminen laantuu ihmiselläkin ensin se ihmetyttää sitten vähä inhottaa ja lopulta siihen tottuu ;-)

        Mutta jatka toki koiran hyvänä pitämistä ja voi olla että sekin huomaa ettei joka kerta tarvitse "turpoilla" tai sitten vaan sivuutat sen koko seikan!

        Tsemppiä sulle!


    • turpoova

      sama juttu. kun se alkaa näyttämään kivuliaalta, niin hellä nappaus, siis sellainen hellä, luunappi pistoolille niin hellittää. yleinen vaiva, eikä koira kärsi tästä luunapista päinvastoin se saattaa helpottaa koiran oloa. samaa vaivaa potee monet siittimen omistajat. siis vielä kerran hellasti, ei väkivalloin.

    • poikuliini

      "Onko kellään vastaavia kokemuksia tai osaako kuka neuvoa mikä avuksi ettei näitä kävisi!!???"

      Ainut hyväksihavaitsemani keino on vetää ns. käteen heti kun siitin on turvonnut n.kolminkertaiseksi (pituus&leveys) normaalista, noin toimien koira rauhoittuu kummasti pidemmäksikin aikaa. Suvunjatkamisvietti toimii oivallisesti myös koulutuksessa kunhan sitä osaa oikein hyödyntää.

      • saman havainnut

        Komppaan edellistä kirjoittajaa.


      • kylmä suihku
        saman havainnut kirjoitti:

        Komppaan edellistä kirjoittajaa.

        Koiran rääpäle oli pelkkää siitintä eikä meinannut rauhottua ollenkaan (syynä kiimaan tulossa oleva narttu). Kylmä suihku auttoi heti ja rauhallinen on ollut siitä lähtien :)


    • 13

      Mä oon käyttänyt myös siitintä koulutuksissa siitä asti kun sain ekan sakuni. Hienosti ollaan pärjätty kokeissa ja koirat on pysyneet rauhallisina, hyvähermoisina ja ystävällisinä ja eläneet kaikki yli 13-vuotiaiksi.

    • Tykkimiestäällä

      Tuskimpa siihen kannattaa mennä nappailemaan,rauhoittuu omia aikojaan..
      Ja mitä tarkoittaa tuo "siittimen käyttö koulutuksessa" enpä ole ennen moista kuullut?? HEH.. Liekkö kivuliaskin metodi?

      • 13

        Ei ole kivulias, päinvastoin. Kaikki perustuu positiiviseen vahvistamiseen.


    • atrianpunanen

      Tällä nuori uros jolla tapaa olla "aamuseisokki" ja monesti muulloinkin kun inostuu liikaa vehtaamaan ja jymyämään..
      Silloin koira päästetään pihalle viilentymään,menee ohi nopeasti.

      Onhan ne uroksella uroksen vehkeet ja vinkeet!

    • entäs...

      onkos muilla kokemusta, meiltä löytyy vanhempi saksariuros, joka on aiemmin ollut jalostuskäytössä, meille tultuaan ollut perhekoirana, ja näkee silloin tällöin "märkiä unia"? eli nukkuessa siitin turpoaa ja laukeaa lattialle, ja sitä tavaraa tulee kohtalaisen paljon... auttaisiko leikkautaminen, hyppyyttäminen (koira on kyllä jo 7, joten en tiedä enää sitä hyppyyttämisestä... eikä lonkatkaan enää kovin hyvässä kunnossa ole, senkään vuoksi en sitä edes ajattele) vai pitääkö vain elää asian kanssa?

    • Nips,naps hyvä tulee

      Leikkauta se ,niin ei vaivaa enää ketään...
      Turhaa kiusaa vaan koiralle, jos ei enää siitos käyttöön ole tarvetta.

      • sakset käteen

        Jo edellinen viestikin kertoo mistä on kyse.


    • kipale

      Tulin etsimään tietoa samaisesta aiheesta. Olen huomannut että myös 10kk urokseni siitin turpoaa välillä, yleensä silloin kun se aamulla tulee herättelemään, ja innostuu siitä että herään ja höpötän sille jotakin. Sitten se huomaa itse tapahtuman, ihmettelee ja pesee itsensä. Vehje kuitenkin palautunut joka kerta heti normaaliksi. Ilmeisesti ihan normaalia sitten, vaikka hurjan näköinen oli kun ekaa kertaa näki :D Toinen ihmetyksen aiheeni on parin päivän takaa: päätin tarkistaa koiran "pallot" (kivekset) että ovat normaalit. Vaikka enhän minä näköjään edes tiennyt, mikä on normaalia. Tutkin ensin toisen, ja pelästyin pahanpäiväisesti, kun siellä tuntui patti. Olin jo varma että nyt sillä on kasvain. Sitten tutkin toisen, ihmeekseni toisesta löytyi ihan samanlainen, samasta kohdasta. No sitten vaan netistä tietoa etsimään, ja tuloksena oli että nämä patit ovat koiran lisäkivekset!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2531
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1980
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe