Nummela ylihinnoiteltu alue

JTL

Kyllä on näköjään Vihdin Nummelassa asunnonhinnat nousseet ja rajusti! Kun vielä viime kesänä huvikseni selailin Etuovi.comin kautta mahdollisia asuntoja alueelta, saatoin vielä löytää jopa rivitalokaksion alle 80 tonnilla. Nyt halvimpien kerrostalokaksioidenkin hinnat ovat jo lähempänä ja osa ylikin 90 tuhatta euroa!

Jösses sentään! Nummelasta ei ole edes junayhteyttä vielä Helsinkiin (ja mikäli sen mahdollisen radankin kanssa ollaan yhtä nopeita kuin nykyisen kotikuntani ikuisuusprojektin Marja-radan kanssa, saadaan sitä odottaa ainakin 2030-luvulle saakka). Silti alueen asunnoista kehdataan nyhtää nykyään korkeampia hintoja kuin nykyisen kotilähiöni (josta on noin 20 minuutin junamatka Stadin keskustaan) asunnoista!

Pelkoni Nummelan muuttumisesta pääkaupunkiseudun ylikalliiksi "satelliitiksi" on näköjään osoittautumassa todeksi. Alueesta ollaan ilmeisesti muokkaamassa jonkinsortin hienostoaluetta, jonne ei tavallisella perusduunarilla ole enää mitään asiaa.

Ainakin minun kohdallani Nummela on hinnoitellut itsensä ulos. En viitsi ruveta maksamaan 90000 euroa asunnosta, jonka saisin lähempää Helsinkiä alle 80000 eurolla.

7

1728

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Samaa mieltä

      myös vuokraasuntojen suhteen,hinnat melkein kuin stadissa...perk....

      Muutan pois tästä kylästä.

    • Hanna

      Asuntojen hinnat on kyllä nousseet suhteettoman korkeiksi Nummelassa. Vuokra-asuntojen vuokrat näyttäisivät kuitenkin hieman laskeneen kun vertaa viime vuoden alkua. Tuntuu hullulta kun Espoosta radanvarresta saattaa löytyä jopa edullisempi vuokra-asunto kun Nummelasta.
      Kymmenen kilometin päässä Vihti kk:ssa sitä vastoin asunnot on jo huomattavasti edullisempia.
      Ihmettelen todella kuka maksaa Nummelan asunnoista näin järjettömiä hintoja...vallanikin kun sitä junayhteyttäkin saadaan odotella vielä vuosikymmenet...arviosi 2030-luvusta taitaa olla liian aikainen arvio =)

      • pekka

        ootte rikkaita jos on varaa junalla ajaa
        mun rahoilla ei junaan ylety on mentävä vaan omalla autolla


    • Kallista...

      Niinhän se on että hinnat täällä Nummelassa ovat samaa luokkaa kuin siellä Vantaalla. Kysyntää olisi vaikka kuinka paljon mutta ei ole tarpeeksi uusia asuntoja joten hinnat nousee siksi pilviin. Täytyy myös muistaa että "kotioven" vieressä on todella hyvät palvelut. Citymarketit, Prismat sekä kauppakeskuskin tulossa. Bussiyhteydetkin ovat tosi hyvät. Harvassa paikassa on kahta isoa hypermarkettia aivan asutuksen keskellä, ehkä tämä selittää osittain myös kovat hinnat aivan keskusta-alueella. Kyllä niitä halpojakin kohteita on Nummelassa jos haluaa vähän kauempaa hakea, esim. Lankilan alueelta. On Nummela sentään halvempi vaihtoehto kuin Espoo joten näille suunnille mielivälle Vihti ja Nummela on ihan varteenotettava vaihtoehto. Ei täällä nyt mitään niin hirveen hienostoa ole, tavallisia taloja niinkuin muuallakin.

      • Nummela

        Minulla on se käsitys, että ainakin pari vuotta sitten moni osti talon Nummelasta siksi, että hinta oli hyvin kohtuullinen ja ajomatka myöskin, kun työpaikka on Espoossa. Nimimerkillä Keilalahti. Eli hyvät palkka ja nopea moottoritieyhteys tuovat väkeä joilla maksukykyä.

        Tämä tulee tuttujen kautta tietona: Espoossa maksoi sinä aikana 100m2 vanha rivitalokämppä autokatoksella saman kuin isolla tontilla Nummelassa oleva 140m2 uudehko omakotitalo, jossa oli laajennusvaraa. Pihalta näkyy järvi ja duuniin ajaa kohtuullisen nopeasti. Ei näiden ostajat voi juna-aikatauluja katsoa vaan ajavat töihin aikaisin ja palaavat myöhään työtaakan mukaan.


    • Ylihintaa

      Joo, korkea on hinnat. ei tämä mikään Helsinki ole

      Kuka maksaa Nummelassa kaksiosta yli 100.000, ei kukaan mutta silti pyydetään reippaasti yli. ajattelin ostaa asunnon mutta kun näin hinnat niin päädyin etten osta Nummelasta asuntoa.

      Ja kyllä Nummelassa huoneistoiden vuokrien pitäisi olla alle 500 euroa kun tämä on nyt aika kaukana Helsingistä...

    • Samaa mieltä

      Nummelassa ei ole hyvät yhteydet sillä bussilla kestää Helsinkiin ruuhka-aikana yli tunnin. Suurin osa busseista kiertää Veikkolan kautta, joka lisää ja hidastaa matka-aikaa. Kun ei ole junaa Nummelaan, niin hintojen kaksiosta pitäisi olla jotain 60.000 - 80.000 euroa ja vuokra-asunnoissa jotain alle 500 euroa.

      Nummela on aika kaukana Helsingistä. Olen samaa mieltä että ylihinnoiteltu alue.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1841
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1759
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      115
      1705
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1551
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1528
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      23
      1426
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1415
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1222
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe