Ihmemaa oz / oz-maan taikuri?

Dorothy

Niin muistaako kukaan sellaista piirrettyä (pitkää) tv-sarjaa kuin Ihmemaa Oz (tai) Oz maan taikuri, jossa alussa Dorothy lensi pyörremyrskyn mukana, tippui koiransa Toton kanssa Oz-maan pahan Pohjoisen Noidan päälle ja lähti sitten etsimään tietä Smaragdikaupunkiin että pääsisi kotiin?

Tuli muistaakseni tv:stä joskus 80-/90-luvun vaihteessa?

Oli muuten hyvä sarja, harmi kun on tullut nauhoitettua niiden VHS:ien päälle...

13

2495

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Unka

      Muutama jakso on edelleen jossain VHS:llä kaapin perällä, ja muistan kys. sarjasta aika paljon.

      Suomennettu nimi taisi olla "OZin Velho" tai "Ihmemaa OZ".

      Japanilaista alkuperää, piirrostyylistä päätellen Nippon Animationin tekele (kuten esim. Maija Mehiläinen, Kolme Muskettikoiraa ja Maailman Ympäri 80:ssä Päivässä).
      Valmistunut joko 70-luvun lopussa tai sitten vuosina 80-83.

      Alkuteema oli aivan ihana. Muistan sen soineen instrumentaalina kohtauksessa jossa Dorothyn sakki on matkalla jonnekin linnaan ja joutuu yöpymään aavikkolla jonne sitten lauma susia hyökkää ja muut, paitsi Puunhakkaaja Peltinen, kiipeävät kuivaan puunkäkkyrään turvaan susien hampailta.
      Tuo onkin ainoa kohtaus koko sarjasta jonka muistan selvästi.

      Vanhemmat nauhoittivat koko sarjan minulle, ja äiti muistaa kuinka olin katsonut tuota kyseistä jaksoa monta kertaa uudelleen nauhalta ja kiljunut; "HYVÄ PELTINEN! ANNA NIILLE TURRRRPIIN!!" (R:ni oli aika mehevä tuohon aikaan, kiitos puheterapian :P)
      Peltinen taisi ollakin suosikkihahmoni.

      Upea piirretty, kuten kaikki nuo vanhat Japanilaista alkuperää olevat klassikot kuten Tao-Tao, Alfred J. Kwak, Peukaloisen Retket ja ne aiemmin kirjoituksessani mainitut sarjat.

      Tulisipa taas joskus TV:stä. Nauhoittaisin oitis talteen.

      • Dorothy

        kauan sitten... :) hämärästi muistin että olisi tullut sittenkin joskus 90-luvun alkupuolella. Hyvä että joku muukin tuon muistaa. :)

        Sen musiikki oli kyllä ihana, eniten on mieleen jäänyt neljä kohtausta:

        * ilkeän lännen noidan lopullinen kukistaminen (joka lähetti juuri nuo mainitsemasi sudet seurueen kimppuun),

        * peltimiehen henkiinherättäminen metsästä

        * kamalan karhusuden kukistaminen (jonka jälkeen seurue pääsi viimein smaragdikaupunkiin, tässä kohdassa soi myös se ihana musiikki),

        * sekä itse OZ-maan taikurin monet hahmot (iso pää, leijona jne) hänen käskiessään seurueen tappaa lännen noidan.

        Tulisi todellakin tv:stä uudestaan niin saisi nauhoitettua jaksot takaisin (pitikin olla tyhmä ja nauhoittaa niiden päälle aikoinaan), pitänee laittaa toivomus Ylelle asiasta.


    • Oz!!!

      Joo Oz on kyllä yks parhaista vankilasarjoista, mutta eikö sen sarjan nimen suomennos ollu kylmä rinki? Voihan tietysti olla, että muistan väärin, mutta tietääkö joku millon tulee uudet jaksot

    • Mina-chan

      Minäkin muistan tuon, mulla on ollu se video. Kai se vielä on tuolla kaapin nurkassa ^^
      Olisi kiva nähdä se taas.. ^^

    • Dr. Cornelius Neumeier

      Muistan kans lapsuudesta tämän sarjan =)
      Ja Maija Mehiläisen, Smurffit, Alfred J. Kvakin
      jaksot olenkin löytänyt itselleni; niitä on
      mukava fiilistellä vieläkin ^^

      t. Piirrettyjen ja animen ystävä ^^

    • Nostalgian kaipuu

      Mahtavaa! En ole ainut joka tämän sarjan muistaa!
      Ite tykkäsin tästä nii palijo ja tykkään erelleen!

      Parhaite o jääny mieleen älyttömän monta asiaa:
      TOP ykkösenä heti alkuun se jakso missä Oz ilmestyy Dorothylle isona kasvona, iho menee kanalihalle erellee kui muistelee kuinka se kasvo tuli seinästä esiin. Se mekaaninen ääni ja sitte kun kasvot alkoi puhua. Matala kolkko ääni. Huhhuh :D

      Kuinka moni muistaa sen ison hämähäkin joka jahtasi Dorothya ja kumppaneita siellä synkässä metsässä, mutta hämähäkki huolimattomuuttaan putosi surman suuhun.

      Ja kun he eksyivät sinne Auringonkukka pellolle, naureskelevia liikkuvia auringon kukkia...

      Ääh mä muistan tästä niin paljon että en jaksa alkaa ees kirjoitteleen. Mutta oon jo pitkään toivonut että se tulisi DVD:lle tai Yle esittäisi uurestaan, varmasti o Ylellä nauhat tallella. Hyvät suomalaiset ääninäyttelijät kehissä silloon.

      Löysin juutuubista taannoin tän animaation, mutta enkku dubbi oli nii kamalaa ja oli pistetty jotakin siirappi lässylää iloista musiikkia, joka pilasi koko tunnelman.
      Musiikki toi pelottavan tunnelman, mistä tykkäsin tosi paljon.

      Klassikot takaisin ruutuun!

      t. kunnon ja laadukkaiden piirrettyjen ystävä.

    • pokke

      Minä näin tästä elokuvaversion joskus 90-luvun alussa. Olenkin halunnut löytää juuri tämän elokuvaversion, mutta en ole löytänyt siitä mitään kun en tiedä miltä vuodelta se on enkä ole Googlen kuvahaullakaan löytänyt mitään juuri tästä versiosta. Näin sen aika monesti kun se oli kirjastosta lainassa. Tässä oli suomenkielinen puhe mutta ääninäyttelijöiden nimiä en tiedä. Yksi mieleen jäänyt repliikki oli: "Hokkuspokkus, tässä tie tuloos" tai jotenkin noin, kun Dorothylle taiottiin tie Smaragdikaupunkiin. Sitten muistan myös, että peltinen puunhakkaaja sanoi leijonalle: Minua et voi vahingoittaa. Minut on tehty metallista, käy kimppuun vaan.

    • Voi kunpa

      Löytääkö tuota sarjaa jostain? Olen itse laittanut ylelle viestiä että saako dvd:nä tai voisiko tehdä dvd:n kyseisestä sarjasta. Enpä kyllä enään muista mitä vastasivat. Täytyisi laittaa kyselyä niin kauan että saataisiin ihmemaa oz dvd:lle. Miksei enää tehdä näitä kunnon hyviä piirrettyjä? On näitä typeriä animaatioita mm. barbie, winx... yms muut shaisset :)

    • Elsa-Pekka Sorat

      Oliko siinä kohtaus, jossa joku noita taikoi eri olentoja kivipatsaiksi?

    • ArtoSaari

      Muistan sarjasta jotain kohti.. eikö lentävät apinat olleet tässä? ja Dorothy kaatoi vettä lännen pahan noidan päälle ja se suli?

      • pokke

        Minä muistan myös tuollaisen tuosta pari vuotta sitten kuvailemastani versiosta, mutta taidamme puhua eri versioista, koska se oli elokuva, jonka minä olen nähnyt, mutta sinä puhut sarjasta.


    • Juccis83

      Kyllä muistan hyvinkin tämän sarjan. Sarja oli suosikkini lapsena ja meillä oli kaikki jaksot nauhoitettuna VHS:lle. Vuosien saatossa suurin osa nauhoista on hävinnyt eikä alkupään jaksoja ole enää tallella. Jaksoja sarjassa oli 52 ja ne olivat jaettu muistaakseni kahteen osaan. Ensimmäisessä puoliskossa Dorothy lähti sen tornadon mukana Oziin ja tapasi siellä Pelätin, Peltisen ja Pelkuri-leijonan. Sitten siellä oli se ilkeä Lännen noita jolla oli niitä lentäviä apinoita. Apinat tuhosivat pelätin ja peltisen ja ottivat Dorothyn ja leijonan vangeiksi. He pääsivät pakenemaan kun Dorothy kaatoi vahingossa vettä noidan päälle ja noita suli pois. Sitten siellä oli se Ozin velho joka lupasi antaa peltiselle sydämen, pelätille aivot ja leijonalle rohkeutta. Dorothylla oli myös se punainen lännen ilkeältä noidalta jäänyt taikahattu jolla hän pystyi kutsumaan niitä lentäviä apinoita. Muutaman kommelluksen jälkeen Dorothy pääsi lopulta takaisin kotiinsa Kansasiin muistaakseni niiden punaisten taikakenkien avulla, Toinen osio alkoi muistaakseni niin, että Dorothy löysi taas ne punaiset kengät ja kokeili niiden taikaa vahingossa uudestaan ja yhtäkkiä hän olikin taas takaisin Ozin maassa ja tällä kertaa hän joutui Mombi-noidan talolle. Ja sitten mukana oli se Kurpitsakallo joka koko ajan kutsui sitä Tipiä isäkseen ja Tip oli vihainen. Tämä jälkimmäinen osio keskittyi siis seuraamaan Dorothyn, Kurpitsakallon ja Tipin seikkailuja. Lopussa selvisi myös, että Tip olikin prinsessa Ozma. Sitä en enää muista miten Dorothy pääsi taas takaisin kotiinsa.

      Harmi, ettei sarja ole uusittu ensiesityksen jälkeen.

    • Juccis83

      Lisäys edelliseen viestiini: Laitoin Ylelle kyselyn, että onko sarjaa mahdollista saada dvd:lle sillä legendaarisella suomalaisella dubbauksella jossa ääninä olivat Risto Aaltonen ja Kaija Kiiski. Vielä ei ole tullut vastausta, mutta kaipa se tässä lähipäivinä tulee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1535
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1354
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1094
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe