AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Löyhkäävä jääkaappi

Löyhkäävä jääkaappi

36 Vastausta 48 342 Lukukertaa
Miten jääkaapista saa pois ummehtuneen hajun ja mistä haju johtuu? Luin jostain, että ruokasoodalla liotetulla rätillä lemusta pääsisi eroon, muttei auttanut : (

kokeilin tätä

laitoin kuppiin mainittuasi jauhetta, sentin verran pohjalle, ja kuppi j-kaappiin. ja mielestäni se auttoi. ja kun aika kului, sekautin jauhetta, ja taas auttoi. eli imee jotenkin hajun itseensä. taikka kuvittelin vaan... =)

hajupois

Tuossa viimeviikolla jääkaapista tuli ihmeellinen lemppa. Aikani (noin 5 minuuttia) aprikoituani tyhjensin koko jääkaapin (oli perjantai ja yleensä lauantaisin käyn kaupassa) sisällön jota ei hirveästi ollut ulos pakkaseen viltin alle. Otin jääkaapin irti seinästä ja nostin sen keskelle keittiön lattiaa. Imuroin tausa ritilän ja alustan. Puhdistin ihan vedellä ja fairilla koko jääkaapin pakastimen huurteesta. Samalla kun keräilin tavaroita takasin PESTYYN jääkaappiin heitin pois muunmuassa pariviikkoa vanhan aurajuuston puolikkaan, jotain äidin omppuhilloa syksyltä, tyttökaverin tekemän joulusuklaa konvehdin, litran etikka tatteja, ja jotain muuta samankaltaista.
Eli Pese se jääkaappi eläkä peittele / ime sitä hajua jollain ruokasoodalla.
Ainakin sellainen löydös meillä oli siellä kuin maitoa oli hieman roiskunut sinne takaseinään niin haju johtui siitä, mutta tulipahan heitettyä joutavat ruuat pois.

Olen pessyt

Olen nyt kuukauden sisällä pessyt jääkaapin kahdesti, tänään ruokasoodalla, kuten viestissäni kerroinkin. Jääkaappi haisee vaikka se olisi tyhjä. Niin hoopo en ole, että lähtisin keskustelupalstalle kirjoittamaan, jos jääkaapissani samanaikaisesti olisi mätiä ruokia.

Etikka tai kahvi

Kokeile pesua haalealla vedellä johon lisäät etikkaa n ½ dl, ite kokeilin tätä ja tepsi.
Kaverini laittoi kuivia kahvinporoja avonaiseen astiaan ( n.1 dl) pariksi viikoksi jääkaappiin ja oli tällä konstilla saanut epämiellyttävän hajun pois.

Pitääpä kokeilla!

Tuo nimimerkki minä:n ruokasooda jääkaapissa-temppu ei ainakaan auttanut. Olen valmis kokeilemaan kaikkea mahdollista. Ei tee mieli ostaa uutta jääkaappia vain siksi, että tämä nykyinen haisee (ja toimii muutoin moitteettomasti). Mietin vain onko haju merkki siitä, että jääkaapista irtoaa jotain terveydelle haitallista. Kun tietäisi!

hajusta

Ei, jääkaapistasi ei irtoa mitään vaarallista. Ruokasooda todellakin imee pahan hajun itseensä, mutta se ei toimi päivässä tai edes parissa. Viikon verran ainakin pidät soodaa kaapissa ja sitten vasta mietit toimiko vaiko ei. Tuo kahvinporokikkakin toiminnee.

Väliraportti

Sooda on ollut useita päiviä jääkaapissa, muttei haju mihinkään lähtenyt. Nyt siellä on soodan lisäksi toista päivää kahvinporoja ja koko kaappi tuoksuu kahvilta. Sitä tuoksua voikin jo haistella, vaikkei ehkä olekaan mukava saada kaffen hajua kaikkiin ruoka-aineisiin lisukkeeksi.

Vaihda

Vaihda jääkaapin tiivisteet/suihkuta vanhoihin "notkettavaa" ainetta. Pese jääkaappi kloriitilla. Siirrä kaappi paikaltaan, imuroi takaosa (tulipalovaarankin vuoksi kuumalle konepuolelle kertyvä pöly yms. lika tulisi poistaa n. vuoden välein vähintään), pese myös kaapin sivut + lattia sen alta.
Johan pitäisi haisun lähteä:)

jääkaappiin

sanomalehti,pitäisi imeä hajua.

Mikä tilanne tällähetkellä

vieläkö jääkaappisi haisee

Loppuraportti

Ihan piti mennä tarkistamaan, että haiseeko se vielä : ) En ole kuukauteen tehnyt kaapille mitään ja hajuahaitta on haihtunut lähes olemattomiin. Jääkaapissani on edelleen sinne aikoinaan helmikuun puolessa välissä pistämäni ruokasooda ja kahvi. Lievä kahvin tuoksu on havaittavissa, mutta sekään ei ole liian dominoiva enää. Hmm! Kumpikohan noista aineista sai tämän aikaan? Jokatapauksessa olen tyytyväinen. Kiitos kaikille vastaajille, pitänee miettiä sitä jääkaapin taustan ja alustankin siivoamista.

sitruunamehulla, lämpöinen vesi ja tiivistettä ja hajut

häviä:))

JÄÄKAAPPI HAISEE

Ongelmani samanlainen...talveksi jäi mökin jääkaappiin yhtä jos toista ja nyt haju ei tunnu lähtevän millään. Olen kokeillut sitruunaa, etikkaa,kloriittia,tolua...ei auta. Kahvi ja sanomalehdet on vielä kokeilematta! Pitääkö kaapin olla PÄÄLLÄ ja SULJETTUNA vai...? Kaikki mahdolliset vainkit vastaanotetaan!!!

Voitele se viilillä

Sinnikkäästä puhdistuksesta ja jynssäyksestä huolimatta jääkaapissa tuntuu edelleen heikko mutta epämiellyttävä, hapahko haju. On otettava viili avuksi.

Tee näin:

1. Tyhjennä jääkaappi.
2. Pese jääkaappi sienellä ja pienellä määrällä astianpesuainetta.
3. Levitä viili jääkaapin sisäpinnoille talouspaperin avulla.
4. Aseta hyllyt varovasti paikalleen, jotta saat ruokatavarat takaisin kylmään. Anna viilin vaikuttaa seuraavaan päivään. Tyhjennä jääkaappi, jotta voit poistaa viilin. Pese viili pois.
5. Nauti puhtaasta, hyväntuoksuisesta jääkaapista.

ei haise

Normi pesu riittää, puolikas sitruuna kaappiin yöksi ja haju on poissa.
Ei ne turhia tätejä ole siinä silläsiisti-ohjelmassa :D

Tottaturiset

sitruuna ollut meilläkin käytössä ja tepsii.

Raikkaus palasi

Pyyhit ensin Tolulla, huuhtelet ja sitten vielä väkiviinaetikalla. Kaappi auki yöksi ja aamulla raikas.

millä etikan haju pois???

Koetin poistaa lievää hajua jääkaapista jättämällä sinne hieman etikkaa lautasella. Tuloksena kaameasti etikalle haiseva jääkaappi, joka on pesty laimealla astianpesuaineella jo useasti, tuloksetta!

Täällä oli hyviä neuvoja

Täällä onkin hyviä neuvoja, pitää itsekin kokeillla. Mutta nimerkki 00di, kokeile tuota kahvia ja ruokasoodaa, laita molempia. Ja jos nämä keinot eivät auta, niin kokeile tuota sanomalehteä.

Ihme juttu tosiaan, kun olet jo tiskiaineellakin pessyt. Toivottavasti saat hajun pois.

jotain maitotuotteita on vielä päässyt jäämään tai pinyttymään ,

jotain maitotuotteita on vielä päässyt jäämään tai pinyttymään ,miten onko kaapissa minkäänlaista tuuletusta. Onko kaappi vanha, eine kauheen kalliitaa ole uudet kaapit. miten onko kaappi ollut sulla alusta asti, onkohan jollakin jäänyt sinne vanhat ruuat ja pinttyneet ?

mää tarttisin

vanhaa kaappia halvalla
Käy kierrätyskeskuksessa/ekotorilla

Mulla oli yks jääkaappi...

...jossa on sellainen jäätyvä takaseinä,jota vasten mikään siellä oleva ei saisi koskea.
Tämän jäätyvän takaseinän alaosassa on pienet kourut,jotka johtavat pieneen reikään.
Reiän on tarkoitus johtaa mahdollinen kosteus takaseinältä jääkaapin alla olevaan tilaan.
Ja siihen reikään oli onnistunut sujahtamaan sienenpala,joka sitten haisi siellä.
Sain palan ylös ja reiän putsattua semmoisella piipunrassilla joita askarteluliikeet myy.
Mutta muutaman päivän mietitytti että mikä siellä haisee.

Jääkaappiin ei kannata laittaa mitään haisevaa niin että haju pääsee leviämään.
Esin jotkut juustot on tosi pahan hajuisia.
Sellaisille kannattaa hankkia tiiviskantinen rasia,johon tuote mahtuu kääreineen.
Tai ainakin suljettava minigrip-pussi tms.
Vedellä kasteltu sanomalehti päällä olevaan jääkaappiin. Imee hajut vajaassa vuorokaudessa. Ei vaivaa homejuustoista sen jälkeen.
meillä rupes jääkaappi haisee kalalle yllättäen vaikka sitä ee oo ees ollu...
käyttäjän alapesu auttaa siihen
muutimme uuteen kotiin jossa kaksi vanhaa kaappia. molemmat haisee. täytyy testata yllä olevia ohjeita. raportoin jos homma toimii meillä myös.
sitruuna kikka ei ole vielä ainakaan täällä toiminut.
kokonainen pilkottu sitruuna ollut j-kaapissa 3päivää eikä haju ole hävinnyt.
sitruna nro 2 pilkottuna menossa ja vielä haisee..
tolulla pesty sisältä + sisälmykset + ulkopinnat ennen sitruunointia.
seuraavaks sanomalehteä..
sooda - ei toiminut, kahvi - no vähän, kitkerästä tuli laimea, sitruuna - vei melkein koko hajun, etiikka - haju lähti, etiikka jäi

ja vielä tuo pirun jääkaappi voittaa 4-0 XD mut mäki oon päättänyt selättää sen, ostan viel kerra sitruunan ja testaan sen... sne jälkee lähtee kokeiluu sanomalehdet ja viilit ynnä muut konstit.
Pelkkä sitruuna vissiin ei autakaan, itse opin meillä parhaiten toimineenn niksin niiltä tv:n englantilaisilta siivoustantoilta (Sillä siisti):
Halkaise sitruuna puoliksi, laita leikatulle pinnalle teelusikallinen ruokasuolaa ja laita se jääkaappiin muutamaksi päiväksi. Ja avot, ainakin meillä on tullut raikasta (edellyttää edelleen tietenkin sitä että kaappi on muuten puhdistettu roiskeista ja vanhoista tuotteista)

Toinen tepsivä ja kokeiltu konsti on tuo aiemmin mainittu, Sillä Siistissäkin ollut ohje märästä sanomalehdestä. Kastele sanomalehti ja rullaa se löysästi ja laita jääkaappiin. Päivä-pari ja hajut poissa.
KEVÄÄLLÄ,kun menemme mökille vaikka syksyllä on pesty jääkaappi.
Pesen sen normaalisti ja ½omenaa ja useamman päivän pidän uuden pinnan omenaan tepsii Kotona joudun joskus myyös näin tekemään,.
Nykyaikaiset keittiösuihkeet vievät hajun, kostutettuun siivousliinaan sitä ja pyyhi.
Myös tupakan aiheuttama rasvainen lika irtoaa tiskialtaista ja pöydältä.
Tietty myös on huuhdottava puhtaalla liinalla.
Jos jääkaappi on sulaneena kiinni se alkaa haista.
Tarkistakaa tiivisteiden puhtaus.
Yleisemmin oven alla olevaan tiivisteeseen on mennyt jotain maitotuotetta ja sillä härskiintyy ja haisee.
haha! meillä kotona kauhee lemu jääkaapissa. ensin pestiin tolulla ja auttoi ehkä vähän mutta sitten äitini keksi, että suhautetaan vähän hajuvettä.. auta armias tuota lemua!! :DD ei kannata kokeilla!
kannattaa kokeilla kissaa!

meilläpäin tepsii!! =))
Meillä haisee kaksi vuotta vanha jääkaappi liuottimelle tai samalle kuin esim. kontaktiliima. Olimme viikon lomalla ja kotiin tullessamme koko huusholli haisi voimakkasti. Jääkaappi taustoineen on hyvin puhdistettu.

Huoltomies kävi katsomassa, mutta ei löytänyt vikaa.

Eräällä naapurilla oli sama haju, muttei huoltomies sielätkään löytänyt hajun syytä.

Onko kellään vastausta hajun alkuperästä?
 /   /  /  / Löyhkäävä jääkaappi

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta