AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  / Grillikastike

Grillikastike

3 Vastausta 1 111 Lukukertaa
Olen joskus merkannut muistiin seuraavan kastikkeen, jota olen vuosien aikana menestyksellä käyttänyt. Alkuperää en enää muista - josko siitä tietoa on paljon ollutkaan.

2 rl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 iso sipuli
2 rl tomaattisosetta - pyreetä mieluummin
1 rl fariinisokeria
2 rl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sinappijauhetta
2 rl worcesterhirensoossia
1 tl chiliä tai kokonainen pilkottuna
1 dl lihalientä

Helppo tehdä:

Sipulit pieneksi muhjuksi kattilaan ja paistetaan tovi öljyssä. Lisätään kaikki muut ainekset ja annetaan kiehua kymmenisen minuuttia.

Tämä sivellään grillattavan pintaan grillauksen loppuvaiheessa tai aikana.

Hyvää possunkylkiriville esimerkiksi.
Mielestäni valkosipulia ja tavallista sipulia ei tule sekoittaa keskenään. Tulee helposti kitkerää. Jompi kumpi.
Valkosipuli kitkeröityy ruskistuessaan, tavan sippe karamellisoituu. Itse laitan valkosipulin mukaan vasta paiston lopussa tämän takia.
Näyttää hyvältä, riippuen lihasta voisi ehkä lisätä rosé pippuria, käy naudan kanalihan kans hyvin, hauskaa juhannusta! :)
 /   /  / Grillikastike

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta