AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Töihin Uuteen-Seelantiin

Töihin Uuteen-Seelantiin

16 Vastausta 3 301 Lukukertaa
Kirjoitin saman viestin myös pallontallaajiin, mutta in case täällä käy eri porukkaa, laitetaanpa tännekin :)

nyt olisi suunnitteilla muutto töihin Uuteen-Seelantiin mahdollisesti joulun tienoilla ja kaipaisimme kovasti kokemuksia teiltä prosessin läpi käyneiltä. Olemme tutkineet kyllä immigrationin nettisivuja ja todenneet, että kovin on byrokraattista, mutta jonkinmoiset tsäänssit voisi olla kuitenkin saada viisumi Tahdottaisiin siis hakea skilled migranttina, mikäli mahdollista.

Osaisiko joku kertoa:
-Kauanko kesti hakuprosessi? Ensimmäisen paperin täyttämisestä lopullisen viisumin saamiseen?
-Saitteko helposti kaikki tarvittavat paperit? Mitä kaikkia lopulta vaadiittiin?
-Paljonko viisumihässäkästä tuli kustannuksia? Tutkinnon hyväksyttäminen, englannin testi jne...
-Minulla ja avomiehellä on sama tutkinto (eri pääaine), pitääkö kummatkin hyväksyttää silti erikseen?
-Ilmeisesti ei oo helppo löytää töitä, mutta koska on jo yliopistotutkinto takana, niin ei kovin esim baarimikoksi huvittaisi pysyvästi mennä. Onko siis kokemusta, miten vaikea saada esim kaupalliselta alalta töitä?
-Palkkataso on ilmeisesti alempi kuin täällä, mutta kuinka paljon?

Halu lähteä olisi todella korkealla, mutta katsotaan onnistuuko

Jotain tietoa

Myös minä ja mieheni suunniteltiin vielä vuosi sitten oikein toden teolla muuttoa uuteen seelantiin. Joitain asioita ennätin siis selvittää:
-Suomalaiset opintotodistukset tulee käännättää virallisella tulkilla (leima) englanniksi. Suomalainen tutkintotodistus täyttää EU:n standardit ja pitäisi näin ollen kelvata kaikkialla. Tuo on asia josta jouduin soittamaan aina opetusministeriöön asti ennen kuin sain vastauksen. Ilmeisesti kumpainenkin tarvitsee oman, virallisen käännöksen todistuksestaan.
- Esim. immigrationiin vaadittava lääkärintodistus kaikkine tutkimuksineen ja röntkeneineen maksaa suomessa n. 1000€/hlö. Tarkkaa hintaa emme saaneet. Hinta on korkea koska tutkimuksen saa tehdä vain uuden seelannin hyväksynnän saanut lääkäri. Heitä on suomessa muistaakseni kaksi (Turussa ja Helsingissä). Todistus on voimassa (jos oikein muistav) vain 2kk. eli sen ajoittaminen oikeaan ajankohtaan on erittäin tärkeää.
- Viisumin saaminen kestää, jos sen hakee Lontoosta kuten me suunniteltiin, noin 2 viikkoa. Mikäli ko. viisumia hakee vasta uudesta seelannista käsin, on lähin viisumeita myöntävä elin kait australiassa. En kuitenkaan ole 100% varma, saavatko he näitä myöntää, sillä useassa tiedotteessa mainittiin tuo Lontoo.
- Maahan voi matkustaa ilman viisumia. Lentokentällä passiinne leimataan 2kk:n viisumi ja sinä aikana kaikkien muiden tarvittavien dokumenttien haku onnistuu sieltä käsinkin, näin olen ymmärtänyt(olemmehan me EU:n kansalaisia ja monessa asiassa siellä etuoikeutettuja).
Teidän tulee marssia heti poliisilaitokselle ja kertoa että työ- ja oleskelulupa olisi saatava. Sieltä asianne laitetaan eteenpäin ja tiedät lähetetään muutamaan muuhun "pakolliseen käyntikohteeseen".
Ensin myönnetään yeensä 2 vuoden luvat. Työlupa onkin sitten hankalampi sillä se voi yhtä hyvin jäädä saamatta vaikka sen oleskeluluvan saisikin. Työluvan saa helpommin kun on valmis työpaikka ja työnantaja auttaa luvan haussa. Silloin ei pitäisi tulla ongelmia.

Niitä lääkärintodistuksia yms. papruja tarvitsee enempi vasta siinä kohdin kun aikoo hakea pysyvää oleskelulupaa. Sitä ei voi hakea ennen kuin tuo 2 vuotta on täyttynyt, näin käsitin.

melko kallista

Kiitos paljon vastauksesta!

1000 eur lääkärintodistuksesta?! Huh, tota en tienny... Mitä kautta muuten löysitte nämä lääkärit?

Te ette ilmeisesti hakeneet skilled migranteina (vaan work to residence?), koska silloin saa suoraan pysyvän viisumin eikä ensin väliaikaista. Meidän ala ei ole shortage-listillä, niin meidän on pakko hakea skilledeinä.

Eivät kyllä ole liian helpoksi tätä hakemista tehneet :)

Kyselepä

Dundernews.comin foorumilta. Se on australiansuomalaisten yhteisö, jossa o0n myös mukana Uudessa Seelannissa asuvia.

Kiitos

Kiitos vinkistä! Menenpä heti katsastamaan sivut.

Lista kelpuutetuista lääkäreistä.

Lista niistä lääkäreistä maittain jotka ovat saanet hyväksynnän em. testien tekoon ja todistuksen kirjoittamiseen lytyi muistaakseni sieltä linkkien kautta immigration-sivuilta. En muista enää tarkkaan, mistä mutta sivut taisivat olla nämä:
http://www.visabureau.com/newzealand/immigration.aspx?s_cid=31001445&OVRAW=Nz%20Immigration&OVKEY=nz%20immigration&OVMTC=standard&OVADID=6789678031&OVKWID=51399465031

Jostain tuolta se linkki eteen tupsahti. Selasin noita sivustoja varmaan pari viikkoa jotta sain asioihin selvyyttä. Hinta selvisi vasta kun soitin suomalaiselle lääkärille (yksityislääkäreitä) ja tiedustelin koko testisarjan + todistuksen noin-hintaa.

LÖYSIN listan:

Tässä linkki niihin suomalaislääkäreihin jotka ovat hyväksyttyjä:
http://www.immigration.govt.nz/templates/Content/ListsPopup.aspx?NRMODE=Published&NRORIGINALURL=%2fmigrant%2fstream%2fwork%2fskilledmigrant%2fLinkAdministration%2fToolboxLinks%2fpaneldoctors%2ehtm%3flevel%3d1&NRNODEGUID=%7bCFB57008-F351-421E-95DB-E5FD2D45B4D5%7d&NRCACHEHINT=Guest&level=1

Tässä suora linkki alkuperäiselle sivulle (jos tuo edellinen ei toimi):

http://www.immigration.govt.nz/

Klikkaa avautuvan sivun oikelta "DOCTORS FOR IMMIGRATION MEDICALS " ja kirjoita seuraavan sivun search-ruutuun Finnland.

Kiitos taas :)

Kiitos näistäkin vastauksista :) Ei tosiaan kovin montaa noita lääkäreitä näytä olevan...

Yksi unohtui

Tiesithän turvallisuusselvityksestä? Siis siitä paperista jonka kait saa poliisin kautta ja jossa kerrotaan jos on esim. jäänyt muksuna kiinni karkkivarkaista :)

Se lienee jonkin asteinen selvitys kunniallisuudesta.

tarkoitat

rikosrekisteriotetta. Se tarvitaan muös muihin maihin kun hakee pysyvää residenssiä.

jotain tietoa

No siinä tulikin tärkeimmät,jotta,voi lähteä pois byrokraattisesta Suomesta huisin nevadaan.Rakastan Uutta-Seelantia ja sen luontoa ja putouksia.Ei se silti Suomen talvikelejä voita,mut,kuka tietää,mitä ens talvi tuo tullessaan.

Asumaan Uuteen-Seelantiin

Olen itse juuri hakemassa Skilled Migranttina Uuteen-Seelantiin oleskelulupaa. EOI on juuri valittu, varmaan kohta tulee kutsu hakemaan viisumia. Jee :)

On kyllä byrokraattista, voin sanoa! Tutkinnon hyväksyttäminen on aika kallista, yksin kaikkien tarvittavien virallisten käännösten hankkimiseen menee noin 500 €. Lääkärintarkastukseen menen ensi viikolla, toivottavasti se ei ole niin kallista kuin keskustelupalstoilta on saanut lukea.

Kannattaa aloittaa prosessi riittävän aikaisin! Minulla tulee kyllä kiire, olen muuttamassa 1.9. pysyvästi. En vain saanut tätä ennen 2 vuotta työkokemusta täyteen.

Kannattaa totta kai yrittää hakea Skilled Migranttina jos tuo 100 pistettä täyttyy, luulisin että jos EOI valitaan niin on jo paljon voiton puolella. Pitää vaan olla tarkkana että kaikki paperit löytyy. Immigration New Zealand-sivusto kannattaa tutkailla läpi tosi tosi huolella, siellä on ajantasainen ja luotettava tieto asioiden kulusta.

Itse aion ottaa vastaan aluksi melkein mitä työtä tahansa jotta pääsee sisälle yhteiskuntaan ja sitten alkaa etsiä oman alan töitä.

Jos jotain oikein kovin haluaa, yleensä löytää tien :)

Uudessa-Seelannissa

Hei!

Terveisiä Uudesta-Seelannista. Mäkin haluan kertoa, millaista täällä on. Ystäviä ei pahemmin kiinnosta...

Osaisiko joku kertoa:
-Kauanko kesti hakuprosessi? Ensimmäisen paperin täyttämisestä lopullisen viisumin saamiseen?

Joku mainitsi Lontoon. Me asuttiin Englannissa silloin kun me haettiin viisumia/työlupaa. Lupa tuli kahdessa viikossa Lontoosta.

-Saitteko helposti kaikki tarvittavat paperit? Mitä kaikkia lopulta vaadiittiin?

Joku muukin tähän on kerennyt vastata.Eli erittäin helposti saatte kokoon kaikki paperit. Kaikista maista rikosrekisteriotteet, siellä missä olet asunut viimeisen viiden vuoden aikana, Suomesta myös "syntymätodistus"...joten en sitten vastaa enempää.

-Paljonko viisumihässäkästä tuli kustannuksia? Tutkinnon hyväksyttäminen, englannin testi jne...

Paljon. 1 500 puntaa varmaan kaikkiaan. Täällä todistuksen hyväksyminen maksaa 450 Nz dollaria, mutta en suostu sitä tekemään, koska Masters on aina masters. Mutta siiheen permanent residencyyn sen tarvitsee, mutta mä en ajatellutkaan jäädä tänne. En ikinä jää, mutta jääkää te-

-Minulla ja avomiehellä on sama tutkinto (eri pääaine), pitääkö kummatkin hyväksyttää silti erikseen?

Kai se todistus on henkilökohtainen. Että olis hyvä olla omat todistukset.

-Ilmeisesti ei oo helppo löytää töitä, mutta koska on jo yliopistotutkinto takana, niin ei kovin esim baarimikoksi huvittaisi pysyvästi mennä. Onko siis kokemusta, miten vaikea saada esim kaupalliselta alalta töitä?

Töitä on aivan mahdoton saada, vaikka olis kuinka työkokemusya kokemusta. Edes työhaastatteluluun pääseminen on erittäin vaikeaa, vaikka paikallinen olis kuinka viilannut hakupaperit. Olen ollut yhdessä kunnon työhaastattelussa vuoden aikana. Ainoa keino saada töitä, on networking, jos se vaan jotenkin onnistuu. Minä olen jo vuodessa luovuttanut työnhaun ja olisin tosi tosi onnellinen, jos pääsisin pois, mutta kun tota siippaa pitää vielä odottaa. Pakko oli vain mennä markettiin maisterin papereilla. Mutta älkää te menkö, mä en enään välitä. Mutta Never give up!

-Palkkataso on ilmeisesti alempi kuin täällä, mutta kuinka paljon?
Halu lähteä olisi todella korkealla, mutta katsotaan onnistuuko

Mmmm...supermarketissa joo, surkea palkka ja aina pitäisi jaksaa hymyillä. Kovasti kyllä saa tehdä töitä suhteessa huonoon palkkaan. Ja mun englanninkieltä kehataan silti haukkua kokoajan. Mutta so what, ei kannata alistua, kenestäänkään ei tarvi piitata ja ottaa nokkiinsa.
Sulhasmies tienaa 65 000 dollaria vuodessa, joka on parempi kuin keskiverto kiwiperheen palkka vuodessa (53 000 dollaria). Nälkää en ole siis nähnyt. Jos haluaa kunnon työn, on pakko varmaan tehdä töitä vähän aikaa ilmaiseksi. Sen ajattelin nyt tehdä, että saan edes jotakin "alan" työkokemusta. Pakko kait pitää tota markettia siivellä, kun ei oo muutenkaan rahaa. Mutta kyllä työkokemuksen taso on nyt huimasti laskenut, kun tänne joutu tulemaan. Mutta mikään työ ei ole pahasta. Sen muistan sitten sueraavaksi sanoa.

NZ

Ups, anteeksi kaikki kirjoitusvirheet. Tulin just Suomesta, jet laagi vaivaa. Mutta seli seli. Onnea yritykseenne, ja samalla pidätte minulle peukkua, että pääsen täältä pois.
Kuinka tulee menetellä jos olen menossa maahan turistina? Viisumiahan ei tarvitse, mutta olen oleskellut maassa aiemmin wh-viisumilla jo melkein 12kk. Nyt siis olen menossa turistina, mutta tuon aiemman oleskelun vuoksi 12kk raja täyttyy.

Minne tuo medical certificate siis tulee lähettää kun varsinaista viisumihakemusta ei ole? Kuinka nopeasti paperit saa lääkäriltä ulos, saman tien? kuinkahan nopeasti paperit menevät perille, aika on hyvin kortilla....
KIIRE, PANIIKKI!

Ei kai

sinne mitään medical certificatea viisumivapaana turistina matkustavan tarvitse lähettää. Se 12 kk oli sen wh:n raja, mutta eikö se nollaudu kun olet maasta poistunut ja wh-viisumisi päättynyt.
hei paistaakos uudessa seelannissa aurinko enempi kuin suomessa ? ja mitenkäs se paistaa siellä ? onkos siellä yhtä paljon luxeja koko vuoden ajan niinkuin suomen kesällä
 /   /  /  / Töihin Uuteen-Seelantiin

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku



Lisää keskusteluja aiheesta

Facebookissa suositeltua

Tietoa mainosten kohdentamisesta