AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Globe kompostori

Globe kompostori

5 Vastausta 2 645 Lukukertaa
Hei!

Ostin viime syksynä Globen ja heittelin talven aikana kaiken biojätteen, mitä nyt huushollissa kertyi. Sekoitin n. kerran viikossa ja komposti toimi jotenkin myös talvella. Nyt kun avaa luukun, niin haju on melkoinen, mutta miten voin saada sitä multaa? Aina kun lisää biojätettä, niin eihän sitä voi käyttää ennen kuin kaikki biojäte on maatunut. Pitäisikö minun nyt vain pitää kesätauko eli ei heittää sinne mitään jätettä vaan käydä sekoittelemassa välillä? Miten on saako laittaa tuhkaa?

Niin

Tulikos siinä globessa ohjeita mukana? Kuivikkeen määrähän se ratkaisee eli ei pelkkä biojäte ala kompostoitua. Laittele kesän aikana sekaan puutarhajätettä.

Kyllähän se vähän silleen on, että paras olisi olla kaksi kompostia (tai kolme...) niin yhtä voisi käyttää ja toista vaan sekoitella ja odotella maatumista.

Toisaalta kun ja jos sen kompoistoitumisen saa hyvin käyntiin, niin kyllä pystyy samaan aikaan käyttämään ja täyttämään. Mutta se vaatii taitoa :)

Minä tykkään, että globessa tulee hyvät ohjeet mukaan eli niitä noudattelemalla kyllä saat multaa aikaiseksi.

Globe

OK. En kyllä saanut kuin suulliset ohjeet että kääntele kerran viikossa. Pitää juu laittaa lehtiä väliin. Eli ei pelkkä piparia..

No laita nyt ainakin kuiviketta enemmän

ja sekoita hyvin massan sekaan niin ei enää haise.

Kun on aika tyhjentää, niin nosta yläosa pois ja nosta sivuun hajoamaton aines ja hajonnut sitten mihin sen olet laittamassakin.

Kun kompostori on tyhjä niin laita pohjalle karkeaa puutarhajätettä 10-15cm ja sitten se sivuun laittamasi hajoamaton jäte kompostista ja sen jälkeen täytät taas kuten ennenkin.

Tuhkaa

ei saa laittaa kompostiin

Kaksi kompostia on hyvä systeemi

Meillä on kaksi globea. Molempiin laitetaan sekä talous- että puutarhajätettä. TOinen jätetään muhimaan rauhassa, kun tulee täyteen ja toista täytellään. Kun jälkimmäinen täyttyy, onkin ensimmäisessä jo hyvä satsi valmista kompostia.

Lisäksi on vielä lehtiä ym. varten puutarhajätekomposti, koska ei sinne globeen ihan KAIKKEA puutarhajätettä kannata tunkea.
 /   /  /  / Globe kompostori

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta