AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  /  / Astman ja COPD:n ero?

Astman ja COPD:n ero?

6 Vastausta 1 249 Lukukertaa
Miten astma ja COPD käytännössä eroavat toisistaan? Miten lääkäri tietää, kummasta on kyse, oireet kun ovat kai aika samanlaiset, samoin spirometriamittaustulokset ym.? Vai ovatko?

Kyllä erotusdiagnostiikka

helppoa näiden kahden välillä

Eipä ole ollut,

ei ainakaan ole selkeää käsitystä kumpi on kumpaa ja diagnoosi vaihteleekin.

Miten sairaudet helposti erottaa maallikkona?

maallikon

erottaa, mutta lääkärin pitäisi osata, en muista mikä entsyymi tms. löytyy keuhkoahtaumatautisilta, sitä ei ole astmaatikoilla ja kulkee suvussa. Keuhkoahtaumatautisilla on kuitenkin yleensä astmakin. Kaikki keuhkoahtaumatautia sairastavilla, joita minä tunnen, on myös astma.

täältä tietoja

Keuhkoahtaumatauti ei alkuvaiheessa ilmene keuhkojen röntgenkuvista. Keuhkojen kuuntelussa ilmenevä vinkuna voi viitata joko keuhkoahtaumatautiin tai astmaan. Paras taudin toteamiskeino on keuhkojen toimintatutkimus eli spirometria. Tutkimuksessa tutkittava puhaltaa mittauslaitteeseen, joka osoittaa keuhkojen toimintakapasiteetin. Tämä tutkimus voidaan suorittaa keuhkosairauksien poliklinikoilla ja myös monessa terveyskeskuksessa.

http://www.tohtori.fi/?page=0421481&id=8797403#Keuhkolaajentuma

Halleluja vaa

ei ne keuhkolääkärille mitään kertonut. Ja kun näytin ne astmahoitajalle se sanoi ettei mulla mitään astmaa ainakaan ole. Ja keuhkolääkäri kertoi että astmaa tämä on.
 /   /  /  /  / Astman ja COPD:n ero?
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta