lentokentän vaihtaminen

nicolettette

Hei! Onko jollakin kokemusta lentokentän vaihdosta JFK-la Guardia? Matkaan menee ilmeisesti n.45 minuuttia, mutta kun ottaa matkalaukkujen raahaamisen yms jutut huomioon onko 3 tuntia liian vähän aikaa kun seuraavalle lennollekin pitäisi ilmeisesti laukut stekata uudestaan? Entä kannattaako ottaa taksi vai airportbussi? Tietääkö kukaan kattaako jokin vakuutus sen että ei ehdi selvittelyjen takia jatkolennolle? Hieman pelottaa toi lentokentän vaihto, mutta toisaalta se kuulostaa aika yksinkeratiselta hommalta, jos aika vain riittää..!

8

1092

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • toivottomalta

      joskaan ei mahdottomalta, jos kaikki menee kuin elokuvissa. Riippuu mihin terminaaliin saavut ja mihin aikaan. Immigration jonot voivat olla vaikka tunnin (finskillä saavuttaessa voi olla helpompaa kun samaa terminaalia käyttää AA ja Finski ja AA: lennoilla on paljon jenkkejä jotka "jonottavat" omissa jonoissaan)ja siihen myöhästynyt lento päälle niin se on sitten siinä... Lisäksi saattaa turvatarkastusjonot olla pität ja ruuhkatkin vaihtelevat ajankohdan mukaan paljonkin. Kukaan ei voi näitä ennakoida.

    • matkailija-x

      Onko kole tuntia siis aika maahan tulevan koneen saapumisajasta seuraavan koneen lähtöaikaan? Riippuu kuinika kauan maahantulossa menee. Joskus olen ollut ulkona 40 minuutissa koneen portille rullaamisesta, kun muita koneita ei tullut samaan aikaan ja maahantuloon on päässyt samantien ja laukutkin ovat tulleet nopeasti. Huonolla onnella kone seisoo/kiertää kentällä parikymmentä minuttia ennen kuin pääsee putken päähän, koneesta ulospääsemien vie toiset 10-20 min. Maahantulossa voi menna 1½ h, jos samaan aikaan on laskeutunut muita koneita, joiden matkustajat ovat edellä jonossa. Laukkujen odottamisen jälkeen mennään vielä tullin kautta, jossa luovutetaan toinen koneessa täytetyistä lapuista. Pahimmillaan voi mennaä siis reilusti yli pari tuntia siitä kun koneen pyörät ovat koskettaneet maata siihen kun olette vihdoin terminaalin ulkopuolella. Kone voi ola myöhässäkin. Ottaisin taksin Laguardiaan, shuttle voi kierrellä JFK:lla aikansa keräten muita matkustajia, ennen kuin pääsette edes ulos kentältä. LaGuardiassa jossa jonotetaan taas lähtöselvitykseen ja turvatarkastukseen, niihinkin voi mennä toista tuntia. Jättäisin siis vielä tunnin-pari lisäaikaa kentältä toiselle siirtymiseen. Eikö jatkolentoa löydy JFK:lta? Vakuutuksen kattavuus riippuu sen ehdoista, mutta käsittääkseni mikään tavallinen matkavakuutus ei korvaa tässä tapauksessa, jos myöhästytte jatkolennolta.

      • nicolettette

        Vaihtoaikaa olisi tarkalleen ottaen 3,75h..Hieman pelottaa kun lukee näitä kauhutarinoita netistä! Ehkäpä ekaa lentoa pitäisikin hieman siirtää? Ei löytynyt suoria lentoja jfk:ltä joten kai toi on nyt ainoa vaihtoehto mulle..jaiks! Kiitos teille vastauksista, ja laittakaa vaan omia kokemuksia ne auttaisivat paljon!


      • huomioon ilmat
        nicolettette kirjoitti:

        Vaihtoaikaa olisi tarkalleen ottaen 3,75h..Hieman pelottaa kun lukee näitä kauhutarinoita netistä! Ehkäpä ekaa lentoa pitäisikin hieman siirtää? Ei löytynyt suoria lentoja jfk:ltä joten kai toi on nyt ainoa vaihtoehto mulle..jaiks! Kiitos teille vastauksista, ja laittakaa vaan omia kokemuksia ne auttaisivat paljon!

        En tieda milloin olet menossa mutta kevat ja alkukesa ovat tornaado-aikaa. Liikenne pysahtyy. Taalla kotikaupungissani kentalle yleensa ajaa puolessa tunnissa mutta talvella tuli "vahan" lunta ja matkaan meni nelja tuntia.


    • sekoilijater

      olin itse samassa tilanteessa huhtikuussa kokemattomana matkaajana ,mutta kaikki meni n.2tunnissa läpi.Matkustin bussilla kentltä toiselle,kesti n.35min pikkuruuhkassa.

      • nicoletttettee

        Kiitos kaikille vastanneille,matkat on varattu, eli täytyy vain toivoa että kaikki menee täydellisesti :P


      • usa
        nicoletttettee kirjoitti:

        Kiitos kaikille vastanneille,matkat on varattu, eli täytyy vain toivoa että kaikki menee täydellisesti :P

        hei! ois kiva kuulla miten siirtyminen suijui :) itellä saattaa tosiaan olla tulossa tuo kentän vaihto ja aikaa ois 4h.. ois kiva tietää että riittääkö alkuunkaan!


    • LGA

      Onko tuossa pakko käyttää Finnairin JFK lentoa joka saapuu iltapäivästä jolloin monille jatkoyhteyksille tulee kiire erillisillä lipuilla. Eikö kannattaisi lentää Euroopasta suoraan jollain muulla yhtiöllä lähemmäksi lopullista määränpäätä. Lufthansa lentää 15-16 kohteeseen USA:ssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      49
      4985
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3277
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1412
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1245
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      957
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      878
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      215
      731
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      728
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      697
    Aihe