AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Ylinopeus mopolla

Ylinopeus mopolla

22 Vastausta 3 029 Lukukertaa
Eli siis mikä on mopolla ajattaessa se määrä, milloin tulee sakot? Eli siis tietenkin saa sakot, jos ajaa mopolla 60km/h. Mutta saako siitä sakot, jos ajaisi vaikka 50km/h? Tai kuinka isot saisi?

(Minä en kyllä ajele ylinopeuksia, vaan ajelen rauhallisesti juuri nopeusrajoituksien mukaan [maksimissaan 45km/h] mutta mielenkiinnosta kyselen..)

näin se

Mopohan on moottoriajoneuvo, jonka suurin sallittu nopeus on 45 km/h.
Jos mopolla ajaa enintään 60 km/h, niin siitä seuraa rikesakko, jonka on 85 euroa. Jos ylinopeus on 61-65 km/h, niin rikesakko on 115 euroa. Siitä suurempi ylinopeus rangaistaan päiväsakoilla, niin että se on vähintäin tuo 115 euroa.
Mutta, jos ylinopeus saavutetaan moottorin tilavuutta tai välityksiä muuttamalla, niin se onkin silloin jo kevyt moottoripyörä. Tällöin pelkät sakot eivät enää riitä, vaan tulee myös veroseuraamus.

Entäpä

sen 61-65 vaikka 30km/h alueella? Ei taida selvitä rikesakolla.

Saakos mopo nykyään sitten kulkea noin kovaa vaikka ei ajaa saisikaan? Ennen ei saanut.

Jos on menty virittelemään kemmuksi niin taitaapi tulla seuraamuksia ylinopeussakon ja veroseuraamuksen lisäksi ajo-oikeudetta ajosta?

Jos ei korttia.

Jep, eihän ne saisi kulkea kovempaa. Ja juu, jos on vain mopokortti niin kulkuneuvon kuljettaminen oikeudettahan siinä tulee myös rötösteltyä. Ei oo kivaa jos autokortin saaminen viivästyy vuodella tuon takia....

ei siinä auton ajokortti mene vuodella eteenpäin

ainoastaan kevarikortti... mopo kulki 74 ja sakot 90e.... jotka oli päiväsakkoja.

Riippuu

Ajokorttilupaa ei saa vuoteen ajo-oikeudetta ajamisesta kärähtämisen jälkeen. Jos ikää on yli 17vee niin silloin autokorttikin lykkääntyy.
MINUA KIINNOSTAA KUN TULI AJETTUA KEVARILLA 54KM YLINOPEUTTA KUINKA KAUAN KORTTI ON HYLLYLLÄ.EI MITÄÄN SAKKOJA EIKÄ KEVARISSA MITÄÄN VIRITYKSIÄ OLE KOSKAAN OLLUT.kuka on saman kokenut?
MIKSI HUUDAT?

sorry

Sorry, vetäisin edellisen ulkomuistista. Jäi vaivaamaan, meniköhän sittenkään oikein ja tutkailin vähän pykäliä. Sieltähän löytyi, että mopoilijalle voidaan määrätä enintään 15 km/h ylityksestä vain 50 euron rikesakko. Suuremmista menee jo päiväsakoille.

Asetus «rikesakkorikkomuksista» 21.5.1999/610

Mopoilijalle voidaan kuitenkin määrätä suurimman sallitun nopeuden ylityksestä enintään 15 kilometrillä tunnissa 50 euron «rikesakko».

Aikamoinen

...tuli tästä ketjusta, joten pannaanpa oma setti vielä kehiin.

Norminopeusrajoitukset koskee myös mopoa. Käytännössä jossain pihakadulla tai 30km/h alueella pystyy vakiolla mopolla ylittämään nuo sakolle asti, ilman että tulee muita seurauksia.

Jos se mopo kulkee yli 45km/h, mutta alle (muistaakseni) 65km/h, tulee sakkoon ainakin rakenteellisen nopeuden ylittäminen ja mopon virittäminen.

Jos menee yli 65km/h, niin sitten tulee rakenteellisen nopeusrajoituksen rikkominen, virittäminen ja kuten joku kirjoittikin, niin mopoa pidetään tuon nopeuden jälkeen moottoripyöränä, joten jos ei ole A-korttia, niin tulee vielä kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta. Siihen vielä mansikkana päälle veroseuraamukset, rekisteröintikatsastus, ajokielto ja vielä se sakko.

Ongelmanahan on se, ettei kukaan valvo miten kovaa "vakiomopot" kulkee, kun ne kaupasta haetaan. Se on kumminkin omistajan/haltijan vastuulla, ettei se mopo saa kulkea kuin enintään sen 45km/h. Monet kiukuttelevat, kun mitään ei ole mopolle tehty ja sivuutetaan oma vastuu noudattaa lakia. Niin kauan kuin jälleenmyyjää ei velvoiteta asentamaan rajoittimia ulkomaisiin mopoihin, on turha heitä syyllistää asiasta.

Ok, meni vähän OT, mutta tuo keskustelu tulee kumminkin kohta taas kehiin.

kohta taas

Joo, varmaan tule. Laitan vähän faktaa tuosta mopon virittelemisestä luettavaksi.

http://mopot.us/mopokortti/viritys.php

virittäminen ja kortitta ajo

veljen pv kulki 90km/h ja poliisi pysäytti sen pv:ssä ei ollu ees valoja... kumminki poliisit sano et vie toi ruoska kottis säästetään ne sakko rahat ton pask*laitoksen kunnostamiseen eikä se saanu mitään muuta kun kirjallisen huomautuksen valoista

Kysymys

Elikkä jos mopo kulkee yli 65 eli on kevari, sitten jos mopo on parkissa ja poliisi tulee kokeilemaan ja menee liikaa, niin tuleeko tässä tapauksessa vain kevariverot (8% uuden mopon hinnasta) vai tuleeko myös jotain sakkoja?

Tulee.

Kyllä tulee.

?

Mitä kaikkee muuta? Ja minun mopo on isukin nimissä jos jään kiinni niin tuleeko sakot isän tulojen perusteella?

No mietitääs!

Jos sillä, joka on sen mopottimen siihen ajanut, ei ole kevarikorttia, niin tulee sakot kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mitäs muuta, no ei sitä vekotinta ole ainakaan kevariksi muutoskatsastettu, joten sekin rikosnimike lisätään rankkariin. Ja vakuutuksetkin pitää maksaa.

En oikeasti jaksa tähän aikaan yöstä ruveta Finlexistä kaivamaan kaikkia soveltuvia pykäliä, mutta kyllä tuosta ihan hyvän nipun eri nimikkeitä saa kasaan.

Kyllä rikolliselle sakot määrätään aina rikollisten omien tulojen perusteella. Tulottomalle päiväsakon rahamäärä on 6 euroa.

Jos isukki tiesi, että mopolla ajelee sellainen, jonka ajokorttiluokka ei riitä ko. ajoneuvon ajamiseen, niin isukillekin voi periaatteessa tulla sakot. Kun on luovuttanut vempeleen kortittomalle.

Jaahas

Entäs jos isukki ei tiedä että mopo on viritetty ja luulee että seon vakio

Entäs jumalattomassa

Vakiomopo kulkee yli 65 km/h isossa alamäessä, eihän se silti kai ole kevari?

Entäs jumalattomassa

Vakiomopo kulkee yli 65 km/h kun sen pudottaa viidennestä kerroksesta parvekkeelta, eihän se silti kai ole kevari?

VITTU

Kyllä vittu niitä mopoja katotaan....Meillä tuli poliisit koululle koittamaan mopoja.. Parille kaverille tuli kevariveror... POLIISIT ON HOMOJA !!!! vittu EI SITÄ KOULULLE TARTTIS TULLA!!!!

Hehhee, kyllä

keskenkoululainen kirjoittaa.

POLIISIT ON HOMOJA !!!!
ja
vittu EI SITÄ KOULULLE TARTTIS TULLA!!!!

Miten se, että poliisit ovat tarpeeksi fiksuja tullakseen paikalle, josta saa samalla kerralla napattua useita rikollisia, vakuuttaa sinut heidän seksuaalisesta suuntautumisestaan?
Ai mutta anteeksi, et tietenkään tiedä mitä homo tarkoittaa. Luulet vain, että se on näppärä haukkumasana.

Ja mikä ihmeen yksityinen pyhättö koulu sinulle on? Olet siellä kuitenkin vain pakon edestä. Miksi poliisi ei koululle saisi tulla? Meinaatko, että koulu on turvapaikka kaikille alaikäisille rikoksentekijöille?

Kasva aikuiseksi.
vitun aasi tua erellinen meinaski ehkä et ku on jo pakon erestä siä koulus nii kiinnostaa et kukaa posliinitäti tuloo kaatamaan lisää paskaa sun niskaas
jotta pirä sä pääs kii
Täällä kirjoitetaan taas puuta heinää. Eihän mopon rakenteellisen nopeuden ylityksestä rangaista ylinopeutena, ellei samalla rikota tielle asetettua nopeusrajoitusta. Jos ajaa mopolla 60 km tunnissa niin eihän sitä ylinopeutana käsitellä (jollei tielle asetettu rajoitus ole alempi), vaan mahdollisesti ajo-oikeudetta ajamisena jos tulkitaan moottoripyäräksi, sekä muutoskatsastamattomalla ajoneuvolla ajamisena (ajoneuvorikkomus). Jos tielle on asetettu esim.40 km rajoitus ja ajaa esim. 60 km tunnissa niin silloin on kysymys ylinopeudesta.
 /   /  /  / Ylinopeus mopolla

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta