Naudan ulkopaisti

pihviton

Millaiset pihvit saa aikaan naudan ulkopaistista? Ilmeisesti se ei ole varsinaisesti tarkoitettu pihvien tekoon(?) Mutta nyt pitäisi kuitenkin edes yrittää. Niin ja miten ne kannattaisi tehdä? Laitetaanko kuumalle pannulle ja kuinka pitkään annetaan olla per puoli?

6

17250

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >>Millaiset pihvit saa aikaan naudan ulkopaistista?

      • Jotta tuota vetapix nro1:n sanomaa ei käsitettäisi miksikään kaupan kannanotoksi vahvistan hänen kertomansa: ulkopaistista ei pihviä tehdä. Sitä vastoin sen voi paistaa hauduttamalla uunissa, tehdä karjalanpaistilihaksi, hauduttaa kastikkeessa, patapaistiksi yms., mutta ei pihviksi pannulla.


      • Hienoksi jauhettuna
        crudo kirjoitti:

        Jotta tuota vetapix nro1:n sanomaa ei käsitettäisi miksikään kaupan kannanotoksi vahvistan hänen kertomansa: ulkopaistista ei pihviä tehdä. Sitä vastoin sen voi paistaa hauduttamalla uunissa, tehdä karjalanpaistilihaksi, hauduttaa kastikkeessa, patapaistiksi yms., mutta ei pihviksi pannulla.

        Pihviksi, nimittäin tartar-pihviksi ja tietenkin jauhelihapihviksi. Karjalanpaistiinkin se toki sopii, mutta halvempikin ruhon osa käy. Itse ostan usein karjalan paistiini ns. keittolihaa joka on lapaa, etuselkää tai kylkeä. Kaikki olimme siitä yhtä mieltä. että pihviä siitä ei saa, vaikka muinoin kauppiaat kovasti yrittvät siitä niitäkin tehdä, ajamalla lihapalaa useaan kertaan LT-pihvikoneen läpi. Tulos oli näkkileivän kuiva lihalätkä, paitoitpa sen miten hyvänsä.


      • Anonyymi

        Kokeilemalla ja varaamalla hyvin aikaa että huoneen lämmössä 2-3 tuntia,sitten kovalla lämmöllä Valurautapannulla vähän oliiviöljyä ja margariinia voita voi myös käyttää ellei kaloreita lasketa.


    • Ellizz

      Olen köyhänä opiskelijana useasti tehnyt ulkopaistista "gourmépihvejä" ja erittäin hyvin ovat onnistuneet! Ovat olleet jopa maukkaampia kuin sisä/ulkofileepihvit!!

      Ota paitsi lämpiämään n.1/2 - 1 tuntia ennen paistamista. (Jos paistat lihan jääkaappikylmänä, siitä karkaavat kaikki lihasnesteet ja tuloksena on kengänpohjaa) Sen jälkeen leikkaa paisti noin 2-3cm paksuisiksi pihveiksi poikkisyin ja paista pihvit kuumalla pannulla mediumiksi (n.3min/puoli). Jos tykkää raaemmasta niin vähennä paistoaikaa. Mausta suolalla, valko- ja mustapippurilla sekä valkosipulirouheella! Nam nam!

    • SU0MURSU

      Leikkaa 3-5cm paksuiksi pihveiksi (poikkisyin tietenkin). Sitten ripottelet pinnoille McCormick Unseasoned Meat Tenderizer pulveria, mustaa pippuria suoraan myllystä ja ihan vähän hienokiteistä merisuolaa. Sitten tökit parin sentin välein lihaa ihan tavallisella haarukalla jotta lihan mureuttaja iskee paremmin.

      Tämän jälkeen laitat pihvit vakuumipussiin, normaalisuolaista voita 5mm siivu joka pihvin päälle ja imet kunnon vakuumin ja sinetöit pussin (normaali tyhjiöintimenetelmä siis). Sitten laitat pihvin pusseineen immersiosirkulaattorin kanssa vesihauteeseen ja asetat lämpötilaksi vaikkapa 63°C ja ajaksi 5 tuntia. Vahdit välillä ettei vesi haihdu pois.

      Kun laitteen kello hälyttää, ongit pussin pois vesihauteesta ja avaat sen kulhoon. Seuraavaksi ongit pihvin pois liemestä ja kuivaat sen talouspaperilla. Sitten paistat siihen paistopinnat voissa kuumahkolla pannulla. Nosta pihvi pois ja laita kuumalle lautaselle ja peitä välittömästi ettei jäähdy. Sitten kaadat kulhosta pannulle liemen joka oli pussissa. Sekoitat joukkoon kuohukermaa (ruokakerma ehdottomasti kielletty!), hyvää sinappia sopivasti, aitoa soijakastiketta pikku loraus ja loraus valkoviiniä tai kuohuviiniä. Sekoitat tasaiseksi, sitten lisäät suuruksen (vaikkapa maizenaa jos et vieläkään jaksa mehustella), kunnon sekoitus, kiehautus ja makujen tarkistus. Jos sinun mielestäsi puuttuu suolaa tai pippuria niin sitten niitä maun mukaan.

      Jos pihvi on jostain syystä vähän päässyt viilenemään niin nostat sen kastikkeen joukkoon ja annat lämmetä 2 minuuttia.

      Sitten asettelet pihvin lautaselle ja kaadat kastikkeen päälle tai viereen, ihan miten haluat.
      Lisukkeeksi laittaisin samaisessa immersiosirkulaattorissa (suomalaisittain vesiuunissa) "keitettyjä" Lapin Puikula perunoita, kuoritut perunat voinokare merisuola vakuumiin -> 83.8°C/4tuntia.

      Ainoa huono puoli tässä on se ettet todennäköisesti enää ikinä osta ravintolasta mitään pihviä!!! Koska se ravintolan tekemä pihvi on kuiva ja ylikypsä!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      17
      1455
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1305
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1202
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1082
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1025
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      9
      1013
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      989
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      981
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      980
    Aihe