Rahat lopetetulta kuolinpesän tililtä omalle tilill

Missä perintö rahat?

Oma pankkini on lähes 5 viikkoa sitten pyytänyt valtakirjalla Nordeaa lopettamaan kuolleen henkilön tilin.

Tili on Nordean mukaan lopetettu yli 2 viikkoa sitten, mutta rahoja ei näy minun tilillä vieläkään. Oma pankkini on jo kolme kertaa kysellyt rahojen perään, mutta eivät ole vastanneet. Nordeasta on vain luvattu selvittää asia ja että ottavat yhteyttä pankkiini.

Miten tilin lopettaminen ja rahojen siirtyminen voi kestää noin kauan? Onko olemassa mitään rajaa, kuinka kauan saa rahojen siirto kestää tälläisessä tapauksessa? Nordea saa ilmeisesti korot itselleen tältä ajalta, koska Nordean tili on ollut lopetettuna jo 2 viikkoa ja tiedä kuinka kauan vielä kestää rahojen tulo, vai tuleeko niitä ollenkaan.

18

10693

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hukassa ovat

      Päivän kaks kestää rahan siirto toisesta pankista kun tili lopetetaan. Joko tilinumero on väärin, jolloin rahat on palautuneet Nordeaan ja ovat jossain keräilytilillä tai sitten rahat on omassa pankissasi ja et niitä sieltä saa kun et ole oikeutettu niitä saamaan.

      • paitsi jos on vakuutus

        Jos varat on olleet jossain säästövakuutuksessa taitaa olla noin kuukausi käsittelyaika siitä kun saavat irtisanomisilmoituksen. Eli se voi kestää myös...


    • eero,,,,,,,,,

      tuossa jo joku vastasikin,
      jos on jokin säästötalletus, niissä useissa on mahdolisuus maksaa lisää
      ja
      sen vuoksi se pitää sulkea ja odotella runsaasti yli kuukausi, että tiedetään lopullinen tilanne, se ei vaikuta, vaika sinne ei olisikaan ksokaan malksetu, säännöt määrittelee.

      myös tarkistavat tapahtumia, perunkirjoja, ei sellaisia voi "siitä vaan heti maksaa".
      kaikki on nykyään virallista.

      veikaan että menee noin 1,5 kk.

      Jos kyseessä on enemmän kuin yksi henkilö perijänä,
      et saa mitään omasta pankistasikan samala kertaa ulos,
      mailma muuuttuu, ei se ole samaa kuin joskus viisi vuotta takaperin.

      • kadonneet rahat

        Ei ole kuin yksi perillinen ja perunkirjan yms. paperit ovat jo tarkistaneet.

        Oman pankin "täti" soitteli sinne, kun pari viikkoa oli kulunut ja sieltä sanottiin silloin, että tili on tänään lopetettu ja kaikki on kunnossa rahat lupasivat viikon sisällä. Tästä ensimmäisestä puhelusta on kulunut nyt noin 3 viikkoa. Sen jälkeen pankistani on soitettu Nordeaan jo kaksi kertaa, jolloin ovat aina luvanneet selvittää asian ja soittaa takaisin. Soittoa ei kuitenkaan ole kuulunut.

        Sampon tilitä rahat tulivat jo noin 2,5 viikkoa sitten. Molemmat olivat tavallisia käyttötilejä. Myös Arvo-osuudet (Elisan osakkeet) ovat jo aikoja sitten siirtyneet omalle arvo-osuus tililleni.


      • Bernardddd
        kadonneet rahat kirjoitti:

        Ei ole kuin yksi perillinen ja perunkirjan yms. paperit ovat jo tarkistaneet.

        Oman pankin "täti" soitteli sinne, kun pari viikkoa oli kulunut ja sieltä sanottiin silloin, että tili on tänään lopetettu ja kaikki on kunnossa rahat lupasivat viikon sisällä. Tästä ensimmäisestä puhelusta on kulunut nyt noin 3 viikkoa. Sen jälkeen pankistani on soitettu Nordeaan jo kaksi kertaa, jolloin ovat aina luvanneet selvittää asian ja soittaa takaisin. Soittoa ei kuitenkaan ole kuulunut.

        Sampon tilitä rahat tulivat jo noin 2,5 viikkoa sitten. Molemmat olivat tavallisia käyttötilejä. Myös Arvo-osuudet (Elisan osakkeet) ovat jo aikoja sitten siirtyneet omalle arvo-osuus tililleni.

        Minkä hemmetin takia sä et ole itse omia asioitasi hoitanut? Nyt vika on joko sun "oman pankin tädissä" tai vastaavasti Nordeassa.

        Jos aikaa on kulunut jo 3 viikkoa, niin eikö sulle ole tullut mielenkään joko käydä nordeassa itse, tai pyytää tätä "oman pankin uskottua tätiä" todella asian hoitamaan. Mä vähän luulen, että tässä on nyt liikaa täysin turhia välikäsiä.

        Oletko toimittanut Nordeaan perukirjan, sekä katkeamattoman virkatodistusketun 15-ikävuodesta kuolinpäivään? Jos virkatodistusketju ei ole edellämainitun mukainen on turha odottaa rahoja koskaan. Jos taas on, niin itse menisin nordeaan suht vihaisella asenteella!


    • Velkaantuva odotus

      Annoimme perunkirjoituksen Nordeaan 12 syyskuuta 2010 ja tili lopettiin ja nyt on 3 lokakuuta 2010. Emme ole vieläkään saaneet tilillemme äitimme omia rahoja, meitä on vain kaksi rintaperillistä. Kaikki paperit äidistämme ja meistä molemmista ovat hyvin selkeitä. Äidillämme ei ollut muuta - kiitän Jumalaa ettei ollut- omaisuutta kuin pankkivarat. Hyvin yksinkertaista = loppurahat laitetaan ½ kummankin tilille 1= 2x½.
      Nordea saanoo että heidän täytyy tarkastella... ... ... Viekö se kuukausia tälläisessä hyvin selkeässä asiassa? Kummatkin me olemme sovussa. Ei riitoja. Nordea käyttävää äitimme ja nyt meidän varojamme pankissa. Olisimme itse sijoittaneet rahojamme paremmmin meille sopivaksi. Erityisesti nyt kun euro on niin surkean alhainen.

      Kuten tässä palstalla kerrotaan. Hyvät ihmiset siirtäkää rahojanne Nordeasta toisiin pankkeihin. Sampo vaikuttaa siirtivän rahat jo 2½ viikossa. Sampo toimii tehokkaammin.

    • Ilo irti

      Tässä toimintamalli, joka saa saa Nordeaan vauhtia:
      1. Varmista vielä kerran, että olet varmasti toimittanut kaikki Nordean kotisivuilta löytyvässä ohjeessa vaaditut dokumenit.
      2. Tee tutkintapyyntö tai rikosilmoitus poliisille kavalluksesta Nordean asiaa hoitavat pankkitoimihenkilöt nimeten. Lue neljännen pykälän kolmas momentti alla.
      3. Nauti tuloksista.

      Suomen rikoslain 28 luku
      4 § (24.8.1990/769) Kavallus. Joka anastaa hallussaan olevia varoja tai muuta irtainta omaisuutta, on tuomittava kavalluksesta sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi kuudeksi kuukaudeksi.

      Kavalluksesta tuomitaan myös se, joka anastaa löytämiään tai erehdyksen kautta haltuunsa saamiaan varoja tai muuta irtainta omaisuutta.

      Kavalluksesta tuomitaan niin ikään se, joka saatuaan toimeksiannon perusteella tai muulla sellaisella tavalla haltuunsa varoja, joiden arvo hänen on tilitettävä toiselle, oikeudettomasti käyttämällä sanottuja tai niiden tilalle tulleita varoja taikka muulla sellaisella tavalla aiheuttaa tilitysvelvollisuuden täyttämättä jäämisen joko sovittuna tai muuten edellytettynä aikana.

      Edellä 1 momentissa tarkoitetun anastamisen yritys on rangaistava.

      5 § (24.8.1990/769) Törkeä kavallus. Jos kavalluksessa
      1.kohteena on erittäin arvokas omaisuus tai suuri määrä varoja,
      2.aiheutetaan rikoksen uhrille tämän olot huomioon ottaen erityisen tuntuvaa vahinkoa tai
      3.rikoksentekijä käyttää hyväkseen erityisen vastuullista asemaansa

      ja kavallus on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kavalluksesta vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

      Yritykseen on vastaavasti sovellettava, mitä 4 §:ssä on yrityksestä säädetty.

    • luottamus?

      Danske bankilla kestää. Varmaan painavat lisää rahaa kun kestää kuukauden selvää pässinlihaa oleva asia. Miten voi olla niin vaikeata ? Mutta auta armias jos lasku pitää maksaa et voi toisinpäin selitellä päivästä toiseen miksi et oo ehtinyt maksaa.
      IKINÄ en enää laita penniäkään rahojani tuohon pankkiin. Huonoa ja tietämätöntä asiakaspalvelua, jonottamista ainakin Turussa. Ihan pihalla monet siellä. Meni maku täysin.

    • alia1

      Nordea on ryöstöfirma! Muissa pankeissa kohtelu parempaa...

      • Anonyymi

        Olen samaa mieltä. Nordea pitää rahoja tilillään , vaikka tilisiirrot saajien tileiile on asianmukaisesti tehty. Nordea e ole rahoja siirtänyt. Nyt on mennyt kaksi viikkoa eikä vieläkäån rahoja siirretty😠


    • luottamus?

      Oma kokemus danske bankista. Asia paikallisessa pankissa ei hoidu. Lähettävät helsinkiin ja pyörittelevät sitä siellä ihan kuin kiusalla viikkotolkulla vaikka asia olisi miten selvä. Tuskin sinne rekkakuormallista perukirjoja lähetetään kollattavaksi. Paikallisessa pankissa ei tiedetä neuvoa myöskään että asiat tulisi heti alkuun hoidettua kunnolla. Danske bankissa järkyttävät jonot alkukuusta muutenkin, kannattaa varautua jonottamaan tuntikin. Ryysis ja etuilu ihan järkkyä, järkkärin pitäisi asettaa aikuiset ihmiset jonoon ja antaa vuoronumero käteen, koska etuilu on siinä vuoronumerokoneella ihan nyrkein ja kyynärpäin. Jos vainajan tili on ollut danske bankissa, voin kertoa että odottaminen kestää - todella huonoa asiakaspalvelua. Raha kyllä kelpaa mutta palvelusta annan arvosanan 5-

    • entäs

      Mitä käy kuolleen henkilön tilille jos tiliä ei lopeta? Varmaankin pankki rullaa aikansa kuukausimaksuja tililtä, mutta entäs sitten kun saldo menee nollaan? Suljetaanko tili vai pistetäänkö johonkin jäädytykseen ettei tule kuluja?

    • hommat järjestyy

      Ehdottaisin, että marssit lähimpään Nordean konttoriin ja istua tatitat siellä niin kauan, että asia tulee hoidettua.

    • Kaikkea hyvää

      Parempi soittaa ministeriöön ja antaa palautetta sinne? Tietävät miten pankit toimii! Toinen tie on kuluttajavalituslautakunta. Sieltä yhteys pankkiin niin eiköhän ala asiat kulkemaan?

    • kettuuntunut

      No eipä ole asioitten hoito vuosissa muuttunut.Täälläpä sitten odottelen.2017

      • odottelua

        Kauanko odotit Nordean lopettavan tilit? Oliko kaikki paperit kerralla kunnossa?


    • miettijä

      Jokohan aloittaja on saanut rahansa. olisi ystävällistä kertoa miten asiat lopulta sujuivat

    • kiraly

      Laitoin maaliskuussa 2018 Handelsbankeniin paperit mitä pyydettiin siirtääkseni edesmenneen puolison varat kuolinpesän tilille. Vaan ne piti kuulema laittaa Helsinkiin tarkistettavaksi, veisi pari viikkoa, ja sitten ilmoittavat kun rahat saa siirtää. Ei kuulunut mitään. Osituksella ei ollut kiirettä, mutta aloin kysellä nyt, 2019, joko varat voisi siirtää. Handelsbanken vaatii nyt kaikkia papereita uudelleen, eivät löydä aiemmin lähetettyjä kun väki vaihtunut reippaasti. Tahtovat jopa perinnönjakosopimuksenkin vaikken ymmärrä miksi, kun Nordea hoitaa kuolinpesän asioita. Kun, tai paremminkin jos, pääsen Handelsbankenista eroon, niin vasta viimesen pakon jälkeen laitan rahani noin holtittomaan rahalaitokseen

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1194
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      860
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe