AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Eläke? Miten?

14 Vastausta 1 202 Lukukertaa
Lääkärini jo talvella sanoi suoraan että en enää kykene ns. normaaliin työhön, eläkkeelle en pääse.
Nyt alkanut puhua jokakerta jostain koulutuksesta tai kuntoutuksesta.
Siis, mikä se koulutus muka olisi, en vaan ymmärrä kun ikää on 54 ja pudonnut jo aikaa sitten työttömäksi.
Sillä työttömän uralla tapellut viimeiset 17 vuotta.

Sitten puhuu minun "kevyestä" lääkityksestä, sitä on kevennetty, myönnän sen, kun talven kuljin sellaisessa oudossa huurussa, pääni oli kuin hattarakeko, siis kuvainnollisesti.
Tahdoin itse vähän "selvitä" siitä ja lääkkeitä vähennettiin.


Miten tämmöinen pääsisi eläkkeelle, vieläkö tällä päällä pitää seikkailla tuonne 60 vuotiaaksi?
Epistä.

Entä sairauseläke?

Hei vaan! Kyllä se on varmaan monelle tuttu juttu tänä päivänä, ettei eläkkeelle pääse, vaikkei työhönkään kykene, olipa työkyvyttömyys sitten fyysistä tai psyykkistä mallia. Jos olet työttämänä, sinun pitäisi silti siirrtyä aina sairauslomalle, eikä elää työttömyysturvalla. Kun olet ollut riittävan kauan sairauslomalla, pystyt sitten hakemaan työttömyyseläkettä. Monet lääkärit eivät varmaankaan kirjoita työttömille sairauslomatodistuksia. vaikka pitäis niin tehdä. Itse olin viimekesän työttömänä ja tapaturmaisesti jouduin sairauslomalle. Nyt on sairauseläkepaperit jo vetämässä. Hyvää vointia sinulle! Toivottavasti saat asiasi kuntoon.

Mikä ihmeen sairauseläke??

ole olemassakaan, se on sairaseläke ELI työkyvyttömyyseläke!

http://www.varma-sampo.fi/Varma/fi-FI/Left/Faq/Elakkeet/Tyokyvyttomyyselake.htm

Ensin sairaslomaa, KELA:n 300 pv, sen jälkeen haetaan kuntoutustukea eli entistä määräaikaista työkynyttömyyseläkettä. Saadaan se JOS saadaan, kuka millaisissakin pätkissä ja miten pitkään....Toistaiseksi eläkkeellekin toki voidaan siirtää heti.

http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/220801135827EH

Ja työttömyyseläkettä SAA vain ennen v- 1950 syntyneet pitkäaikaistyöttömät!

Ensim. vastaajalla termit ja asiat "hieman" sekaisin.

Jos aloittaja on 54 v,

syntynyt vasta 1950 JÄLKEEN, eli hän ei voi edes hakea työttömyyseläkettä...

Niin, nyt olen kyllä määräaikaisessa

eikä siitä tullut enää yhtään mitään.
En sitten itse oikein hoksannut että taisin kesselöidä niin että muut alkoi siitä huomautella.
Ei se lääkäri henkilökohtaisesti syrji, vaan koko ajan pöpisee siitä Kelasta, Kela sitä ja Kela tätä.
Eikä tämä asia auta yhtään kun saan niin repaleisia sairauslomia, saa odottaa päivärahaa, sitä pienintä kuin mikäkin hullu, hulluksi tässä tulisi ellei olisi jo vähän tätä pohjaa!
Onhan sitä tässäkäkin olemista kun pelkään että se jotenkin kiusaantuu ja alkaa työntää takaisin työhön, vaikka on just sanonut etten sinne enää kelpaa.

Niin, siitä kouluttautumisesta se aina puhuu ja on alkanut tulla outo olo jo kun sinne menen, pelkään että mitä se siellä on keksinyt.

Mikä ihmeen?

Ootko pelkkä pilkunnussija, vai etsitkö pelkkiä kirjoitusvirheitä? Onkos sairasloma olemassa? No ei oo, tarkoitat varmaan sairauslomaa!?
Jos sulla onkin termit tiedossa, olisit voinut kertoa myös, että tätä "työkynyttömyyseläkettä" voi hakea jo ennen kuin 300 pvää on täynnä, jos sairausloma on määrätty sitä pitemmäkisi ajaksi. Itse olen hakenut 3kk aikaisemmin.

Sairauslomalle

Jos et enää kykene työhön, sinulle kuuluu sairausloma. Aiemmat kirjoittajat on jo maininneet, ettei työttömyysturvalla kannata elää jos on työkyvytön. Jos työkkäri tarjoaa sinulle hommia, ilmoita siellä että et ole työkunnossa ja hommaa sairausloma hoitavalta lääkäriltä. Kun sairausloma on kestänyt tietyn ajan (onko se vuosi) voit hakea kuntoutustukea Kelalta ja sitten eläkettä. Eläkettä ei saa ilman lääkärintodistusta (tosin sitä ei saa aina silloinkaan). Toisena vaihtoehtona on hakeutua koulutukseen ja sitten sairauslomalle, jos ja kun et siellä pärjää.

Toivottavasti saat asiasi kuntoon, neuvoja saat Kelasta, hoitavalta lääkäriltä jne.jne.

Kysy kuukkelilta

Kuukkelilta kannattaa kysyä, se tietää kaiken. Kuukkeli on kaveri!

http://www.ksml.fi/multimedia/dynamic/00012/kuukkeli_12000b.jpg

Neuvojani

tarvitaan. Halusin siitä huolimatta toivottaa sinulle voimia! Hölmösti sanottu, kai, mutta olen kumminkin hengessä mukana! :)

Ei ole helppo tie tuokaan/tämäkään. Niin paljon tietoa ja aikaa ja jaksamista pitäisi olla. Kun sitä ei ole.

Toivon (myös-muiden mukana) että asioillesi tulisi jonkinlainen järjestys, niin pian kuin on mahdollista.

Älä luovuta!

En voi luovuttaa vaikka kaikki puskee takaisin

Kela on kyllä puolellani ja olen kertonut lääkärilleni että olen sielläkin käynyt kysymässä asioistani.
Katsoo vähän pitkään.....sitä työpöytäänsä.
Vaan tuo ei millään tahtoisi antaa lisää lomaa, nyt olen aikeissa mennä pyytämään Kelasta omia tietojani, mitähän se sinne on oikein kirjoittanut.
Aaaaaaaaaarhg.
Kiitos sympatioista.

Äläkä luovuta

vaikka siellä "suuressa sairaalassa" lääkäri tarjois sulle Bepenteenia.Heh!

vastaus

minä olin ensin pitkään sairaslomalla ja sitten lähettivät kelasta ihan itse työkyvyttömyyshakemuksen,johon nyt odottelen vastausta.pitäkeehän peukkuja!
Miksi haluat eläkkeelle? Eikö se ole sama mistä se vähä elämiseen tarvittava raha tulee? Yleensä ihminen pystyy hoitamaan omat asiansa, ellei ole vakavasti sairas tai päihdeongelmainen.

t. 29-vuotias eläkkeestä fantasioiva.
No pysyvästi eläkkeelle pääsin n.30-vuotiaana. En edes aluksi tiennyt siitä, sillä niihin aikoihin olin ihan poissa tästä maailmasta, psykoosissa, kun olin poltellut kannabista bongilla koko ajan kuukausia. Sit kävin jollain psykiatrilla ja yksi päivä se selasi papereitani ja sanoi et mullahan onkin pysyvä eläke. Sanoin et mitä? Soitin vielä eläkeyhtiö varmaan ja varmistin asian. Hyvänen aika että olin onnellinen!!!
Niin no on mua sen jälkeen vielä mielisairaalassa pidetty ja ikävä kyllä eläkettäni hautoo yleinen edunvalvoja. Vaan eipähän ainakaan tarvitse mitään paperiasioita hoidella. Kaupassakin ruokatili 170e/kk, johon tupakkaa tai alkoholijuomia ei voi ostaa. Sain mä tos äskettäin siltä uuteen kannettavaani rahat. Ihme ettei kuittia vaatinut tositteeksi. Helppohan rahalla olisi ollut ryypätä, mut uutta tietokonetta olin haaveillut jo 6-vuotta. Onneksi viinan himo ei voittanut järjen ääntä sillä kertaa.
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta