AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  / Hoiva-alan yrityksen perustaminen

Hoiva-alan yrityksen perustaminen

7 Vastausta 3 083 Lukukertaa
Jos perustaa hoiva-alan yrityksen, niin pitääkö olla alan koulutus vai riittääkö jonkun muun alan yrittäjäkoulutus? Työntekijöiksi palkataan hoitoalan ammattilaisia ja itsekin kai voi toimia hoitoalan aputehtävissä ja kouluttautua alalle myöhemmin?

Ei ole

toimintaa (valitettavasti) mutta ilmoituksen alaista kylläkin. Kuka tahansa voi perustaa päiväkodin tai vammaisten hoitokeskuksen.
http://www.perustamisopas.fi/main/index.php?option=com_content&task=view&id=107&Itemid=191

Luvat tarvitaan

Luvanvaraista toimintaa ovat mm. kaikki ympärivuorokautiset palvelut ja terveydenhuollon palvelut. Ilmoituksenvaraisia ovat esim. kotipalvelut. Lääninhallitusten sivuilta löytyy tarkat ohjeet lupa-asioista.

Kannattaa ottaa huomioon myös se, että hoiva-alan yrittäjältä (esim. vanhusten palvelukodit) vaaditaan alan koulutusta ja kokemusta.

Kannattaa ehkä ensin hankkia alan koulutus, kokemusta ja sitten vasta perustaa yritys :-) Säästyt monelta murheelta pykälä- ja kilpailutusviidakossa...

löysin vasta nyt kysymyksesi!

Kuka tahansa voi perustaa hoiva-alan yrityksen! On olemassa ympärivuorokautista tehostettua palveluasumista->hoitajat paikalla 24h, ei ympärivuorokautista ei tehostettua->hoitjat aamu-ilta ei yö!
Ympärivrk = luvanvaraista kts lääninhallituksen sivut sosiaalialan lupahakemus. Ympäri vrk:n toimivan yksikön vastaavan täytyy olla sairaanhoitaja + työntekijät sosiaali-tai terveysalan koulutuksen saaneita. Ei ympäri vrk:n toimivassa ei vaatimuksia koska se ilmoituksen varaista, mutta vähintään katson itse että lähihoitajan tutkinto olisi toimijoilla suotava, koska kuka luottaa ja ostaa palveluita jos ei pätevyyttä? Käsitteet on hyvä selvittää että pääset eteenpäin! Toiminnan mitoittamisessa tulee ymmärtää miten hoitajien määrä tulee olla suhteessa asiakkaisiin! monta asiaa, jotka tulee hiffata! Yritä etsiä sellainen hoivayrittäjä joka neuvvoo sinua. ota puhelin käteen ja ala jututtaa! Niin minäkin aloitin! Mitä markkinointiin tulee niin hoiva-alan myytävät palvelut määrittävät miten sitä markkinoit! Jos tuotat kotiapua voit markkinoida lehdessä, mutta jos tuotat palveluasumista tehostettua tai tehostamatonta et voi markkinoida lehdessä, koska se kääntyy sinua vastaan! hoiva-alalla markkinoidaan tehoikkaimin "puskaradiolla"! Hyvä maine ja palvelu hoitaa markkinoinnin "itsestään"!
löysin nyt vasta tämän keskustelun!!

olisi hienoa kuulla hoiva-alan yrittäjät, että miten olette aloitaneet yritystoimintanne, mitä haasteita on ollut ja miten yrityksesi menestyy?

luulisi että tuolla alalla voisi vaikka rikastuakin pitemmän päälle, jos hommat hoitaa hyvin kotiin.
Itsellä vähän sellainen näppituntuma että esim yksityisissä vanhusten palvelukodeissa suuntaus on suurempiin yksiköihin.Tarkoitan 25-40 asiakaspaikkaa.Tietysti työntekijöitä tarvitaan vastaavasti enemmän mutta tulos asettuu vasta sitten kunnolla plussalle.Ilahduttavaa monen yrittäjän kannalta on se,että niihin on kuulemma pitkät jonot.Kaiken kaikkiaan luulen että ei nämä parhaita bisneksiä ole jos rahaa ajatellaan mutta leivässä pysynee ja palkat saanee kaikille maksetuksi.Monet ovat mukana vain rakkaudesta lajiin.....!
Näen asian näin: Monet tarvitsevat sosiaalista kanssakäymistä, välittämistä ja apua arjen askareissa. Autettavat ovat pian niin suuri ryhmä, että kaltaiseni ihmiset, jotka ovat eläkeiän kynnyksellä, mutta eivät saa enää palkkatyötä, pitiäisi ohjata ja kannustaa hoivatyöhön (esim. toiminimellä). Passiivisten sos.tukien sijasta siinä tehtäisiin oikeasti motivoivaa työtä. Tai, esimerkiksi TE-palkkatuettu henkilö saisi vastaavan tuen OMALLE yritykselleen (10 - 24 kk). Se olisi eräänlainen starttiraha sosiaalisen yrityksen perustamiseen. Tai sitten kunnan myöntämä sosiaalilaina yritykselle (helpottaisi myös kunnan paineita). Itse aion perustaa hoiva-yrityksen, jota tytäreni jatkaisi. Yli 30 vuoden kokemukseni yrityselämässä, sen johtotehtävissä, on hyvä perusta. Nyt tilanne on se, että tarve ja auttajat eivät kohtaa. Ja vaarana on se, että hoivasta tulee holtiton business. Siis: oma TE- yrittäjäväylä vastuuntuntoisille työttömille! Totuus on se, että monet yritykset käyttävät härskisti hyväksi palkkatukea. Tässä mennään suoraan tekemisen ytimeen ja työttömyyden todelliseen hoitoon. Tässä on jatkuvuus. Tähän on huutava tarve.
Täälläkin kotipalveluyritys suunnitteilla. Mietityttää, jääkö koulutetun työntekijän palkkaamisesta mitään käteen? Montako tuntia laskutettavaa työtä yksi työntekijä ehtii tehdä, jos tuntihinta on esim 35 e, sehän menee jo palkkakuluihin? Puhumattakaan matkakuluista yms...
 /   /  / Hoiva-alan yrityksen perustaminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta