AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kiinteä laajakaista ->Anvia?

Kiinteä laajakaista ->Anvia?

54 Vastausta 4 937 Lukukertaa
Onko tosiaan niin että ainut mahdollisuus seinäjoella kiinteään laajakaistaan on hommata se anvialta? Minulla on ollut saunalahden yhteys ja ne ovat myyneet sen anvialle
Mieluimmin olisin melkein minkä muun tahansa laajakaista-asiakas kuin anvian!
-Tietääkö joku muita laajakaista toimittajia Seinäjoelle?

Sama juttu täälläkin.

Ottaisin minkätahansa muun.

Eteläpohjanmaalle on jollain ilveellä vaan onnistuttu luomaan hintakartelli, johon ei näytä kilpailu- ja kuluttajansuojaviranomaisetkaan puuttuvan.

Mikä neuvoksi, viisaammat?

Lankaton

toimiva ratkasu, ei tavallinen pulliainen muuta tarvi.

Niimmuttaku

pohojammaalla niin yhteys pitää olla vähintää 100 mekaa.
Minä ainakin olen tavallinen pulliainen, ja vaikka olenkin aika vähään tyytyväinen tätä nykyä (olenhan Seinäjokinen nykyään), niin en missään nimessä kelpuuttaisi mitään mobiililaajakaista pelleilyjä ainoaksi yhteydekseni.

Tuo on vähän sama, kuin ehdottaisi "ei tavallinen pulliainen autoa tarvitse, kyllä pyörälläkin pääsee)
Seinäjoella saa Soneran 8/1 megasen laajakaistan hintaan 29,90 eur / kk, Anvialta vastaava tyyliin 45 eur / kk.

En ole ikinä tykännyt Sonerasta mutta nyt ei muu auta, mokkula ei tule enään ikinä kysymykseen.

Ihme ja kumma.

Ihme ja kumma, ettei kepu ole huomannut tätä epäkohtaa, joka selvästi asettaa maaseudun väestön epätasa-arvoiseen asemaan suhteessa etelän asutuskeskuksissa asuviin.

Maaseudulla kyllä pelaa

Ympäröivässä maakunnassa yksityiset osuuskunnat tarjoavat 100 megan yhteyttä halvemmalla kun Anvia rupuyhteyksiään. Valitettavasti Seinäjoen kaupungin alueella Anvia omistaa runkoverkon, ja nyhtävät hitaista yhteyksistän monopolihintoja. Todella suututtaa tuo VLP:n touhu! Jonkun pitäisi tehdä asialle toppi. Tarjoaisivat edes valokuituyhteyksiä koteihin!

Ympäröivä maakunta?

Kuuluuko esim. Lapua "ympäröivään maakuntaan"?
Meen heti vaihtamaan, jos kuuluu.

Ei täällä

kukaan tarjoa 100 megasia yhteyksiä, ja jos tarjoaa niin hinta on jotain ihan muuta kuin Anvian parimegasella. Aloittajalle tiedoksi, että mm. Sonera ja Elisa tarjoavat ADSL yhteyksiä Seinäjoella

Eivät tarjoa Elisa ja Sonera

Anvia osti Elisan liittymät itselleen ja Soneran saa vain muutamaan
harvaan paikkaan Seinäjoen keskustassa.
.

Laihialla on kaikki palvelut mukaanlukien ElisaViihde

.

Luovuimme Anviasta

Vaihdoimme hiljakkoin Anvian laajakaistan pois, tilalle Elisan mokkula. Ainakin toistaiseksi on toiminut erittäin hyvin.
Syitä vaihtoon oli monia.
Ensinnäkin hinta, toiseksi Anvian mielivaltaisuus sähköposteissa.Meillä oli epähuomiossa jäänyt välistä yksi lasku maksamatta, oma syy kyllä.
Olisin ymmärtänyt, jos yhteys olisi katkaistu, mutta kaikkien perheenjäsenten sähköpostit suljettiin ilman varoitusta. Eräällä meistä oli tärkeitä työasioita meneillään.
Jokin aika sitten oma sähköpostini sulkeutui, toisten perheenjäsenten toimivat. Silloin vielä VLP:ltä oli annettu sama sähköpostiosoite toiselle henkilölle. VLP:llä ei ollut ilmeisesti jo käytössä olevien osoitteiden rekisteriä.
Tämä toinen henkilö ehti käyttää sähköpostiosoitettani jonkin aikaa, en yhtään tiedä pääsikö hän lukemaan aikaisempia postejani.
Eli aloittajalle: ei voi kyllä suositella Anviaa.

Jatkoa

lankapuhelimenkin voi hyllyttää.
Turha maksaa, jos laskusta suurin osa on liittymämaksuja.

Lisää

Sain Anvialta kirjeellä kehotuksen tehdä jotain säätöjä nettiyhteyksiin, mutta ohjeiden puutteellisuuksista johtuen lähetin yli viikko sitten kyselyn kirjeessä mainittuun neuvontapalveluun, joka ei ole katsonut asiakseen vastata vieläkään.

Tämän lisäksi nettiyhteys pätkii ja hidastelee. Johtuisikohan em. säädöistä?
Heillä on vakavia ongelmia puutteelisten laitteidensa ja välineidensä kanssa, kuten myös henkilokunnalla omat heikkokuntoiset puhelimet jotka eivät toimi jotta voisi soittaa, sekä ylemmältä taholta ohje jotta hankalat asiakkaat olkoot ilman kelvollista palvelua, sitä me lähes kaikki tehokäyttäjät lienemme, koska kuormitamme mopoa liiaksi.

Muita kokemuksia Mokkulasta

Olen hankkimassa kyseistä laitetta, kun dsl-yhteys ei monen tässä viestiketjussa mainitun asian johdosta tule kuuloonkaan. Ainakin vältän hankintaa loppuun saakka. Esim. jos on vaikkapa 1M nopeuksisesta mokkulasta Seinäjoella normikäytössä kokemusta, niin haluaisin todella kuulla.

Huolensa kullakin.

Tällaisten ongelmien kanssa painitaan Espoossa:

'Elisa ilmoitti, että adsl-linjan hinta nousee Espoossa:
1 Mbit/s maksaa heinäkuun alusta lukien 26,90 euroa.
Se on ihan liikaa.
Maakunnissa tilanne on varmasti vielä surkeampi.
Lisää kilpailua, sanon minä.'

Anvian monopolille stoppi

Samaa olen harmitellut. Jos on pakko olla nettiyhteys, Anvian lisäksi ei ole muita vaihtoehtoja. Ottaisin minkä tahansa muun. Anvian asiakaspalvelu on koko ajan heikentynyt ja hinnat nousevat. Jos moodemi´menee rikki mystisestä syystä melkein uutena, Anvia veloittaa uudesta aivan varmasti sen 90 euroa. Ja jos linjat ovat mystisestä syystä poikki, ihan turha kuvitella, että vikapäivystyksestä vastaisi joku. Tai jos vastaakin, että sieltä tulisi vastaus koska vika korjaantuu tai mistä se johtuu.

Todella surkeaa palvelua ja surkeat yhteydet. Ja kun Anvialla kerta on niin paljon näitä katkoja, miten vaikeaa olisi tiedottaa asiakkaita vaikka sähköpostilla etukäteen, että päivänä se ja se kello 8 - 12 ilmenee käyttökatkoksia. Niin ne muutkin palveluntarjoajat toimivat, esim. Welho pk-seudulla.

joku

Mutta näin osakkeenomistajan ei voi olla kuin tyytyväinen.
Hyvää tuottoa tulee joka vuosi ja pikkuhiljaa ostan Anviaa lisää.

Ostohinnan kun saan pidettyä sopivasti alle kahdessa tonnissa
niin myyn kunhan nousee sopivasti yli kolmen tonnin.
Ja siihen vielä osingot päälle ;)

Kiitän teitä kaikkia, olette ihania ;)

Pankistakin

tuoton rahoilleen mutta jokanen tyylillään...

Älä jätä asiaa tänne.

Ei täällä mitään muutosta tapahdu.

Tee valitus kuluttajasuoja- ja kilpailuvirastolle, tai tee asiasta julkinen, niin on toivoa siitä, että kartellit kaadetaan. Laki on puolellasi ja voikin ihmetellä sitä, miten tuollainen meno voi Eteläpohjanmaalla jatkua.

Esimerkki muualta maailmasta.

Kävin Helsingissä tapaamassa tuttavaani, joka asuu puolet vuodesta Ranskassa ja hän kertoi maksavansa normaaliin ranskalaiseen tapaan 20€/kk 10 megan nettiyhteydestä + 70 televisiokanavasta + kaikista lankapuheluista kansainväliset puhelut mukaanlukien.

Sillätavalla muualla maailmassa!

Helsingissä ne maksoivat nopeistakin nettiliittymistä noin 10-20€/kk yleensä.

Voitko neuvoa

laajakaistayhteyden Helsingissä 10-20 €/kk?

Maksan palkkiona 100 euroa haluamaasi hyväntekeväisyyteen, jos pystyt löytämään yhteyden tohon hintaan.

Heh

Soneralla tällä hetkellä 10e 10M laajakaista yhteys Helsingissä ja siihen päälle vielä spotify 3kk veloituksetta mukaan. Meillä se ja hyvin toimii. Muutetaan Seinäjoelle ja valmiiksi vituttaa anvion tarjonta / hinnat. Joten laitappa tosiaan tuo lupaamasi 100 euroa meille "hyväntekeväisyytenä" tulemaan.
Voisin veikata, että jos et pk seudun lukuisasta ISP tarjonnasta löydä niitä laajakaistoja, niin et moista tarvitsekkaan.

Eli jos esim. google on täysin uusi tuttavuus, eikä markkinointiakaan seuraa yhtään niin mihin tarvitsee 10megaista laajakaistaa :)

Enään en asu Helsingissä, vaan Seinäjoella joten termi halpa ja laajakaista ei enään kuulu valikoimiini. Mutta kun siellä asuin niin ainakin isoimmilla operaattoreilla oli halpoja kiinteitä nettiyhteyksiä saatuvilla. Velipojalla on Turussa nyt 12Eur/kk 10megainen Saunis, joten ainakin sillä lienee samanlaisia diilejä Hesan alueella asuville.

Ja jos ottaa ADSL yhteydet (eli asymmetriset leikkilaajakaistat) niin sitten tulee jo valikoimaa niin ettei kartalla meinaa pysyä. Ja jos laajentaa omia ehtojaan kattamaan määräaikaiset diilit, niin sitten tarjonta laajenee lisää. Vielä tuli alkuvuodesta postinsiirrolla edelliseen asuinpaikkaan pienessä Hämäläiskaupungissa suunnattu Nebulan tarjous 23Eur/kk /fullrate ADSL tarjous (24kk sitoutuminen).

ohohoh!!

Ompas tää kovia maailmanmatkaajia ku oikeen helsingis asti on käyty
Joku kysyi mistä helsingistä saa laajakaistaa halvalla, ilmeisesti seinäjoen rajojen puolelta ei katsos ole kysyjä koskaan poistunut ja luuli olevansa ivallinen kun eihän heltsingissä ny voi sen nopeampaa nettiä olla kuin mailman navassa eli seinäjoella.

No siihen sitten toinen muka ivallinen käski kuuklettaa mistä saa sen halvan laajakaistan, eli muka luuli kysyjän olevan heltsingin suurkaupungista joka ei osaisi tilata sitä laajakaistaa jne. Vaikka vastaaja varmaan tajusi, ettei edellinen kysyjä oikeasti ollut heltsingistä, koska siellä tuo markkinointi laajakaistojen osalta on aika aktiivistakin kuten muuallakin eteläisessä suomessa ja niitä tarjouslappuja tipahtelee postiluukusta epäsäännöllisen säännöllisesti ja ihan paperimedioissakin. Sellanen pikkufirmakin kuin welho, muistaa mainostaa itseään sellaisessa pikkulehdessä kuin heltsingin sanomat aika säännöllisesti.

Mitään "suuri mailmanmatkaaja" fiilistä en siitä viestistä saanut. Vai oletko kenties se jolle vastattiin ja nyt mietit miten vastata, jottei sinun 8/1Mbit 39Eur/kk asymmetrinen jarrukaista vaikuttaisi kalliilta itsellesi, sillä itsepetos on osa syntyperäisen Seinäjokisen arkea.

Se on tämä Etelä-Pohjalaisuutta..

Pitää olla näköjään monopoliasema täällä. Ihme ettei kukaan muualta tuleva halua asua täällä Etelä-Pohjanmaalla... Olen kyllä itse halukas pian muuttamaan pois ja vaikka ihan rajalle että asuis vaikka Pirkanmaan puolella ja kulkisi sitten tänne Pohjanmaalle työhön. Pitää vain ruveta sulkemaan nettiyhteyksiä ja TV kaapeli hommia että alkaisi bisnekset kusemaan omaan nilkkaan heillä...
Ei Anvialla niin kauhean pahat hinnat ole. Itsellä on 7M ja maksaa 29e/kk

10 vuotta sitten kun hommasin ADSL:n pyydettiin 256k yhteydestä 200e/kk
Hinta oli NICiltä ja liittymää kauppasi nykyisen Elisan/Saunalahden Panu Lehti.
No ei kai mikään tekniikka ole kallista jos vertaa vanhoihin aikoihin. Ja vielä edullisempaa se on jos ottaa mukaan vertailuun tulotason.

Sen sijaan vertailu ei anna kovin mairittelevaa kuvaa, jos vertaa nykyajan hintoihin mihin tahansa hiukankaan sivistyneempään alueeseen Suomessa. Vieläkös se Panu Lehden nykyinen puulaaki myy koko Suomeen (pl. Seinäjoki tietenkin) fullrate ADSL2 yhteyttä + Mobiili laajakaistaa yhteishintaan 27Eur/kk. Ainakin vielä viime vuoden puolella vanhempani pienessä savolaisessa kylässä saivat tuohon hintaan nettinsä. Minähän sen sijaan asun Suomen ehkä heikoimmassa kunnassa. Asun kivenheiton päässä kauppalan keskustasta alle 20v vanhassa omakotitalossa ja alueelle tulee maksimissaan 8Megainen ADSL1 yhteys ja se maksaa 40Eur pintaan kuukaudessa ja laatukaan ei päätä huimaa.
No muuta Seinäjoelta vittuun, jos parempia nettejä kaipaat. En usko hetkeäkään, että tilanne on paranemassa ihan lähiaikoina. Anviasta kiukuteltiin jo netikka aikoina ja silloin Ilkkalehti aloitti sellaisen VLP kampanjan ettei olla ennen nähty. Melkein joka viikko tuli jotain propagandaa siitä kuinka ollaan tekniikan aallonharjalla :)
Tuo 29,90 €/kk on kylläkin tarjoushinta, joka loppuu huhtikuussa. Tämän jälkeen normaalimaksut, jolloin esim. tuo 10M:n liittymä maksaa sen 44,90 €/kk.
Justiinalle:
Mihin viittaat tuolla 29,90 hinnalla?
Itselläni on Anvian 7M ja maksaa 29e/kk nyt ja jatkossakin.
Minulla siis ei ole 10M vaan 7M ;)
Laita toki tänne tietoa miten saa Anvialta 7M liittymän 29 eurolla/kk.

Anvian sivuilta voi katsoa hinnastoa. Tarjolla on 1M 29,90, 5M 39,90, 10M* 44,90 ja 24M* 49,90.

29,90 €/kk siis hinta johon saa huhtikuun loppuun asti minkä tahansa yllä mainituista, mutta sitoutuu sen jälkeen maksamaan noita normaalihintoja.
Tämä on tälläinen erikoissopimus ;) Sitoutuu vain 1kk kerrallaan eli voi koska tahansa irtisanoa.

mokkula

Minä vaihdoin saunalahden mokkulaan, maksan siitä 14,90 kk ja toimii ihan yhtä hyvin kuin ennen anvian 1 M. Joten takaisin en vaihda...
Minä vaihdoin kerran auton skootteriin :) Ja toimi kyllä yhtä hyvin, muttei silti ole ollenkaan sama asia. Jos joku tarttee vain skootteria, niin miksi pitää autoa. Ja jos joku tarttee vain 3G yhteyttä, niin miksi maksaa ADSL yhteydestä.

Mutta mitään lisää keskusteluun tuo tieto ei tuo, ettet sinä tarvinnut ADSL yhteyttä :) Juuri mitenkään verrannollisia kuin nuo kaksi täysin erilaista yhteysmuotoa eivät ole. Kumpikaan ei pysty korvaamaan toista jos sen toisen ominaisuuksia tarvitsee :)

Itsellä on 3G yhteys reissuja varten ja oikea nettiyhteys sitten normaaliin käyttöön kotona ja töissä. Toki esim. hotelleissa on usein onneksi oikeat nettiyhteydet saatuvilla, niin ei tartte 3G yhteyttä käyttää kuin vain silloin kun oikean nettiyhteyden ääreen ei pääse.
Voin kyllä kertoa omakohtaisia kokemuksia Kärjestä. Saunalahden nettitikku Nopsa:
1. Virka-aikana 6-8mbit
2. Ruuhka-aikana 16-17 5-8Mbit
3. Ilta-aikaan 6-9Mbit
4. Yöllä lähes 12Mbit

Pingit liikuskelee 10-150 kieppeillä.

Nopeus testattu eri aikoina Soneran ja speedtest.netin adsl testeillä.

Samat kokemukset myös naapurista, joten voin varauksetta suositella. Ainakin kokeilla kannattaa, sillä siinä on muistaakseni vielä se 14vrk tyytyväisyystakuu.

Hinta, 13,90€.

Ps. Dna:n tikkua kokeiltu ja todella hidas. Sonerasta ei tietoa.
Anvia takkuaa perkele! Asiakaspalvelua myöten!!!! Ja tietenkään mitään muuta ei ole Seinäjoelle tarjolla!!! Luulisi, että Seinäjoki ei ole ihan niin hikinen tuppukylä, että sinne ei muka kilpailua pääse syntymään. Varsinkin, kun on tohinalla kasvava kaupunki.

Itse tein ilmoituksen kartellista kuluttajavirastoon. Tehkää tekin nyt heti!!! Muualta saisi paremman yhteyden ja vielä jos vaikka minkälaista laitetta kaupan päälle.
Itselläni on aikoinaan Lapuan kaupungin alennuksella Anvialta hankkimani tarjoama lankayhteys, josta maksan kuukaudessa n.40€. Just mittasin nopeudet, jotka olivat 1,75Mb/s-0,43Mb/s!

Olenkohan tyhmä, vai mistä oikein maksan? Etelä -Suomessa tuttavani makselevat kymmentä euroa kymmen Mb:n nopeuksista.

Ps. Teinkin aikoinani kartellivalituksen kuluttajavirastoon, josta sain sivun mittaisen ympäripyöreän vastauksen, jossa kauttarantaen myönnettiin Anvian kartellin olemassaolo mutta ilmeisesti asia on sen viraston näkökulmasta niin vähäinen, ettei toimenpiteisiin tarvitse ryhtyä.
Ah! Anteeksi. pääsi aivopieru. Ei kuluttajavirastoon, vaan kilpailuvirastoon: http://www.kilpailuvirasto.fi/cgi-bin/suomi.cgi?luku=kilpailun-edistaminen&sivu=kilpailun-edistaminen
Hintoja, palveluja, sekä laitteistoa NYT heti laskettava huomattavasti normaalimpaa hintatasoa kohti.
Anvia kyllä kairaa asiakasta ahteriin ihan huolella näiden kartellihintojensa kanssa. Ei varmaan missään päin Suomea tarvi maksaa 45€ kämäsestä 10M liittymästä.

Miksei täällä surkeassa tuppukylässä mikään voi olla kunnolla.
Tämä on asia, joka ei muutu miksikään valittamalla eikä Anvian omin toimin. Kaikki kartelliin kyllästyneet valittakoot kilpailu- ja kuluttajaviranomaisille sekä ottakoot yhteyttä julkisiin viestimiin niin eiköhän sitten ala tapahtua.
Vaihdoin DNA:n mokkulaan ja oon tyytyväinen.
Anviankin palvelu ja linjat toimivat, jos olet ottanut sopimuksen yrityksen nimissä!! Yksityisiä he eivät palvele. Kokeilin kerran: kävin toimistolla tekemässä vikailmoitusta. Virkailijanainen kyseli kaikki yksityiskohdat, lopuksi myös tarkisti, mitä muita Anvian palveluja meillä on. Sen jälkeen alkoi aivan käsittämätön lapsellinen jankkaava puhetapa. - Otin yhteyttä yrityspalveluun, sain avun samana päivänä.
Ottakaa Sonera, sen adsl-laajakaistan saa Seinäjoella...
Ei kai tässä muu auta kuin irtisanoutua Anviasta vaikka mihin muuhun vaihtoehtoon. Jos mahdollisimman moni muukin sen tekisi, niin kai se
pakottaisi Anviankin hinnoittelun muuttumaan. Viranomaisethan eivät näytä voivan asialle mitään.
Ei ainakaan meille saa.
Mikä on tällä hetkellä tilanne Seinäjoella, saako sinne mitään mutta kuin tuon kuspää anvian liittymiä?
Tikku mulla on työnpuolesta mutta sillä en pärjää.
Anviaa en ota jos vain joku muu vaihtoehto löytyy, saattaa olla että jään pelkän tikun varaan ennenkun annan latiakaan anvialle...
Ruotsinkielinen sivistys maksaa...
LAKIMIES......Kokoasitko porukan asiakkaista. Joukkokanne. Anvian, Väärikäytoksistä ... oikeuskasittelyä varten,,, saisimme asimme, ja palvelut kuntoon.
Nostetaanpa tätä taas esiin:

Anvian asema Seinäjoella on aivan käsittämätön: hirvittävät hinnat, nopeudet, palvelut aivan kehitysmaatasoa.

Nyt ihmetyttää se, että rakennutin toisen kerran talon hiljattain Seinäjoelle. 3 vuotta sitten valokuitu taloon maksoi 400 e, jos halusi kaapeli-tv:n niin se oli erikseen 290 e. Nyt nämä kaksi on naitettu yhteen, eli kun ottaa laajakaistan saa "kaupan päälle" kaapeli-tv:n.

Ja kokonaisedullinen hinta tälle on 1.590 e.

Kätevä hinnoittelu. Ja tietysti riistohinta kk-maksuina päälle. Hyvää päivää.

Haluaisin Soneran tai Elisan (tai kenen tahansa muun) asiakkaaksi, mutta no can do.
No voihan sen liittymismaksun maksaa 15v osamaksulla, reilu 8 euroa per kk, ilman korkoja. Saman hintaista on muuallakin suomessa. 10-megainen liittymä, hinta 29 euroa per kk, ei nyt mun mielestä mitenkään ihmeellisen kallista. Ei ne ilmaiseksi noita valokuituja maahan kaiva. Paras tietysti olisi ns pakkoliittyminen, jolloin hintaa saataisiin alemmas per kiinteistö. Mutta kun muutama vastarannan kiiski haraa vastaan, virittelee mokkulaansa ja säätää antennia kohti simpsiön mastoa, kiroillen kun puiden heilunta häiritsee telkkarinkatselua.
Anvialla on sikahinnat ja monopoli.
Kannattaa keskustelupalstan Vaasan sivuille.
 /   /  /  / Kiinteä laajakaista ->Anvia?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta