AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / ei signaalia

ei signaalia

13 Vastausta 3 922 Lukukertaa
Oisko tietoo.... yön oli kaikki tv, digibox piuhat ja antennit irti seinästä (ukkosen takia). Aamulla koneet toimii, mutta ei mitään kanavia digiboxin kautta, hain uudestaan, ei löytänyt mitään. Tv on digitv, hain sen kanavat ja johan löytyi. Missä siis voisi mahdollisesti olla vika vai onko digibox mennyttä kalua? Pystyin kyllä jo tallennettuja ohjelmia boxin kautta katsomaan. Kiitokset vinkeistä!

Johdot

Oletko laittanut johdot takaisin seinään? Meneekö digiboxiin antennijohto vai vain telkkuun.

ei signaaliaa

Jees, johdot on seinässä, antennin johdot sekä tvssä että boxissa. Nekin molemmat paikallaan!

Ilmeisesti liika myöhään?

Jos olet varma että antennijohto on paikoillaan samoin kuin ennen ukkosta, niin voi olla että otit antennin irti ns. liian myöhään. Eli siis ukkosvahinko ehti jo tapahtua ja boxistasi on viritinyksikkö hajonnut.

Voit tietysti vielä viimeisenä keinona tehdä sen mitä aina kaikki suosittelee, eli tehdasasetusten palautus. Tosin samalla katoaa ajastimen ohjelmoinnit sekä kaikki muutkin omat asetukset. Tallenteet eivät katoa.

ei signaalia

Johdot otin kyllä irti jo ennen nukkumaanmenoa, ja keskellä yötä vasta se ukkonen tömähti täällä eteläisessä keski-suomessa. Onnistuisikos ohjelmien siirto johonkin, kun on niiin paljon mielenkiintoista tallennettuna, ettei raaskis millään hävittää ohjelmia.

Onkohan siinä USB

Jos boxissa on USB niin siitä voi siirtää tallenteet tietokoneelle talteen (saattaa tosin viedä aika paljon levytilaa). Jos USBia ei ole niin ainoa vaihtoehto saattaa olla tallenteiden kopiointi tallentavalla DVD-laitteella, joka on tietysti kauhean hidas homma.

Jos ukkonen ei laitetta särkenyt niin voihan olla että siinä on virtalähdevika, joka aiheuttaa virittimen toimimattomuuden ts. joku jännite puuttuu. Usein virtalähdeviat tulevat ilmi kun pitkään sähköverkossa ollut laite otetaan pois muutamaksi tunniksi. Kuivuneet kondensaattorit kun pääsevät jäähtymään niin eipä enää starttaakaan oikein. MUTTA yleensä nämä ilmenee kyllä niin että koko boxi on pimeä, ei pelkästään viritinpuoli.

ei signaalia

Kiitos vinkeistä ja kommenteista.
Vika oli antennin johdossa, vaihdoin toisesta koneesta koneesta antennin johdon ja heti lähti pelittämään.

Ja näin

99,9 % "Ei signaalia" ongelmista johtuu viallisesta tai huonosti paikallaan olevasta antennijohdosta. Viallinen johto on toiminut niin kauan kuin sitä ei ole liikuteltu, mutta eipä toimi enää irroittaamisen ja takaisinlaiton jälkeen.

Ensimmäiseksi aletaan kuitenkin aina epäillä laitteen rikkoutumista, vaikka ainoa asia, joka on muutunut viimeisen käyttökerran jälkeen, on virta- ja/tai antennijohdon irrotus.

Kaipa sitä

laitettakin kun kysyjä kertoi johtojen olevan kunnossa.

SAMMA

Meillä katosi signaali 4.stä telkkarista. Oltiin poissa viikonlopun ja kun eilen illalla tulin kotiin ja yritin katsoa telkkaa, kaikki 4 tv.tä eri huoneissa ilmoitti: ei signaalia. Olisiko meillä ukkonen iskenyt vahvistimen sököksi? Unohdin ottaa johdot pois seinästä lähtiessäni.

Pystytkö mittaamaan

Vian ajoituksen suhteen on tietysti ihan aiheellista epäillä ukkosta. Kyllähän se ukkonen tietysti osaa särkeä niin virtalähteen kuin vahvistimenkin. Virtalähde ehkä herkemmin kun se on yhteydessä sähköverkkoon ja saa osakseen pahimman tällin jos salama lyö jonnekin lähitienoille.

Jos haluat itse tutkia ja yleismittari löytyy, niin voisi tarkistaa onko vahvistimen virtalähde vielä kunnossa. Sen pitäisi syöttää 12...18V DC:tä (voi olla muukin jännite vahvistimesta riippuen) siihen kaapeliin, joka menee katolle. Ja tietysti voisi katsoa että rasiaan jossa se virtalähde on, tulee vielä sähköt.

Sitten jos henkivakuutus on kunnossa ja uskallusta löytyy niin voisi käydä katolla mittaamassa, meneekö jännite antennivahvistimelle asti. Siitä näkee että onko katolle menevä kaapeli suurin piirtein kunnossa ja liitokset kiinni. Joskus liitos ruostuu sieltä katolta vahvistimen päästä ja zippaa tällä tavoin. Vahvistimen sisälle on myös voinut päästä vettä, tämäkin selviää kun käväisee katsomassa.

samma

Voi vimpula. Vahvistin on välikatolla, jonne on tosi vaikeaa päästä ja katolle en uskalla lähteä urheilemaan ison vauvamasuni kanssa. Täytynee kutsua alan ammattilainen kiipeilemään.

samma

Vahvistimelle tulee virta.

Joop

Onhan antenni muuten vielä suunnassa? Joskus ukkosella voi olla kovia tuulenpuuskia ja jos kiinnitykset on huonosti, saattaa vähän "pyöräyttää" ja sen jälkeen ei tietysti mitään näy. Toinen juttu on katolla vahvistimen ja antennin välinen lyhyt kaapeli, että onko se vielä paikoillaan. Myrsky voi riepotella niitäkin.

Mutta jos kaikki on kuten ennenkin, virtaa tulee vahvistimelle ja signaalia ei vahvistimelta ulos on syytä epäillä vikaa vahvistimessa. Tietysti ainakin yhtä boxia voisi käyttää jossain naapurissa testissä, ettei nyt ole joka ikinen boxi saanut siipeensä ukkosella. Jos näin pahasti on käynyt niin salama on iskenyt jonnekin tosi lähelle.
 /   /  /  / ei signaalia

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta