Ritarinkannus

Moi

Ihastuin lehtikuviin ritarinkannuksista.

Mutta kun tarkemmin kaivoin tietoa kasvista,se kasvaa hervottoman korkeaksi.

Minkälainen paikka sille kannattaisi varata ? Ensin ajattelin mökin seinustaa, mutta ehkä ei sittenkään. Onko nopeakasvuinen ja miten kannattaa istuttaa ja minkälaiseen paikkaan ?

8

7302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kranttunen

      Itselleni kulkeutui vahingossa kaverilta saatujen muiden taimien mukana ja kotiutui paikkaansa. Kasvaa keskellä pihaa, saa valoa joka suunnasta ja näyttää viihtyvän. En juurikaan hoida, keväällä nakkaan vähän kanankakkaa ja uutta multaa. Kasvoi täyteen korkeuteen toisena kesänä istutuksen jälkeen, mutta ehkä eka kesänä revin lehdet luullen leinikiksi:))
      Kasvuston saa pysymään pystyssä, kun laittaa riittävän korkean, pysyvän tuen, jonka sisään kaikki varret sopivat kasvamaan. Ei haittaa tuuli eikä sade, ilman tukea leviää pitkin maata. Kukkineet nypin pois leviämisen estämiseksi, vaikken tiedä ovatko siemenet itämiskelpoisia. Maata pitkin ei leviä kovinkaan paljon, pysyy mukavasti turppaana.

    • kokeilla

      Minä kasvatin siemenistä ja pari kesää meni, ennenkuin alkoi kukkia. Ei näyttäisi olevan mitenkään erityisen nopeakasvuinen, eikä myöskään ole muutamassa vuodessa vallannut itselleen lisää tilaa. Mun ritarinkannukset kasvaa lounaaseen päin olevassa kulmauksessa, tuulensuojaa ja ilta-aurinkoa siis saavat. Jälkeenpäin huomasin olevan ihan suositusten mukainen paikka. Multana on saven ja hiekan sekaista multaa, ei näytä olevan turhan tarkka kasvualustan laadusta. Vaikka ne kasvaakin melko korkeiksi, on ne mun mielestä kohtuullisen ryhdikkäitä esim. verrattuna palavaanrakkauteen tai syysleimuihin. Luulen, että ilman näitä rentoja seuralaisia, olisivat pysyneet tukemattakin pystyssä normaalikeleissä. Keväällä pistin puolivalmista kompostia katteeksi, näyttäisivät tykkäävän reilusta ravinnemäärästä. Minä tykkään kyllä ritarinkannuksista. Vaikka kukinta on mulla jäänyt mainoskuvia vaatimattomammaksi, ei lehdistökään ole huolittelettoman näköistä heinikkoa.

      • Jos tekee kokonaan uuden penkin näille ritarinkannuksille , niin kannattaisko laittaa jotain muutakin näiden ritarinkannusten kaveriksi ? Jos kannattaa, niin olisiko tuo palava rakkaus hyvä ? Niistä mulla on tulossa pistokkaita mielin määrin ? Mikä muu olisi hyvä ?


      • Onttomukulakiurunkannus
        Charlotta_Tku kirjoitti:

        Jos tekee kokonaan uuden penkin näille ritarinkannuksille , niin kannattaisko laittaa jotain muutakin näiden ritarinkannusten kaveriksi ? Jos kannattaa, niin olisiko tuo palava rakkaus hyvä ? Niistä mulla on tulossa pistokkaita mielin määrin ? Mikä muu olisi hyvä ?

        Palavarakkaus varmaan sopii hienosti jaloritarinkannuksen kaveriksi. Se aloittaa kukintansa vähän aikaisemmin, mutta osan ajasta ne kukkivat molemmat.

        Minulla kasvoi ihan luonnosta levinneenä sinisen jaloritarinkannuksen kaverina rohtovirmajuurta. Se tosin kukkii pikkuisen ennen jaloritarinkannusta, mutta sopivat erinomaisesti samaan porukkaan eikä yhtään häiritse, vaikka kasvustot menisivät sekaisin. Jouduin vaan siirämään molemmat, kun paikka koivujen kasvun myötä muuttui liian kuivaksi ja härmä alkoi haitata ritarinkannusten elämää.

        Minusta myös morsiusharso olisi jaloritarinkannukselle oivallinen kumppani, varsinkin, jos sinulla on voimakasvärisiä ritarinkannuksia. Minullakin on jo morsiusharson taimet kasvamassa siirrettäviksi ensi keväänä jaloritarinkannusten kaveriksi. Morsiusharso sopii hienosti myös sellaiseen kukkaryhmään, jossa on sekä jaloritarinkannusta että palavaarakkautta. Kaikki mainitut ovat korkeita, joten eteen ehkä kannattaa vielä istutella jotain puolikorkeaa, vaikka (jalo)akileijaa, jos vaan valoisuusolosuhteet ovat hyvät.

        Myös kanadanpiisku olisi nätti jaloritarinkannuksen kaverina, molemmat korkeita ja kukkivat osittain samaan aikaan, kanadanpiisku vielä jatkaa, kun ritarinkannus jo väsähtää.

        Jaloritarinkannukset olen kyllä aina tukenut, vähänkin reippaampi tuuli tai sade saa ne makaamaan. Jaloritarinkannus on kyllä siitä hauska veikko, että jos leikkaa kaatuneen kukkavanan pois, kasvi sisuuntuu ja tekee kiukuspäissään uuden.


    • käsitarkennus
    • SeijaR

      Minulla kasvaa ritarinkannukset leimujen,puutarha iriksien,jaloakileijojen ja kuunliljojen kanssa, tuntuvat viihtyvän hyvin keskenään,aika aurinkoisessa paikassa.

      • marias1

        Taimiväli
        Onko kokemusta taimivälistä,pitääkö ohjeenmukainen 50cm olla väliä,tuntuu aika isolta,mietin vain ettei tulisi liian harvan näköistä istutusta kun haluaisin ne omaan ryhmäänsä.


    • Taimiväli hyvä

      Istutusväli tuntuu aina isolta, kun kasvi on vielä pieni. Eli vierekkäin/lähekkäin olevilla kasveilla on vain noin 25 cm tilaa levitä sivuille, ei se ole liikaa ja saavat kasvaa rauhassa. Ei tarvitse alkaa siirtelemään kaikkia kauemmaksi toisistaan, kun ne kasvavatt. Siinä on kova työ ja kasvukin saattaa häiriityä vähäksi aikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe