Vai eivät naiset voi tai jaksa käyttää sellaisia ja sellaisia korkokenkiä niin ja niin?

Matteus

Vai eivät naiset voi tai jaksa käyttää sellaisia ja sellaisia korkokenkiä niin ja niin? Luulojani ja kuulopuheitani korjattiin tänään kaupungilla sellaisella tavalla, etten muiden kertomana uskoisi mutta omia silmiä on pakko uskoa: N. 20-vuotias erittäin kaunis ja hyvävartaloinen äiti oli pukeutunut polvien alapuolelle ulottuviin farkkuihin ja hurjiin korkokenkiin: Kiiltomustissa piikkikorkosandaaleissa oli varmasti 12-sentinen piikkikorko ja alle 2 cm paksu pohja, eli todellinen korko oli taatusti 10 cm. Huomasin nuo kengät jo kaukaa, sillä nainen seisoskeli kävelykadun pankin edessä jutellen kavereiden kanssa, ja tietysti siirryin jonkin matkan päähän häntä tarkkailemaan. Hänellä olivat muita levottomammat jalat ja muutenkin hän oli kavereitaan eloisampi. Kohta joukko hajaantui, ja tuo nainen lähti yhden kaverinsa kanssa ja lasta rattaissa työntäen kävelemään yhtä jalkakäytävää. Lähdin seuraamaan päättäen seurata häntä niin kauan, että hän istuutuu, menee autoon tai häipyy mahd. kotiinsa. Mutta hänpä käveli useita korttelinvälejä asfaltti- ja mukulakivipintoja, seisahtui muutamiin liikkeisiin shoppailemaan, hyvästeli seuralaisensa linja-autoasemalle ja jatkoi väsymätöntä kävelyä shoppaillen ja rattaita työntäen. Jaksoin seurata häntä kokonaisen tunnin, kunnes hän meni vielä yhteen liikkeeseen ja ties minne. Mutta koko tunnin aikana hän ei osoittanut minkäänlaisia väsymisen merkkejä, ei tehnyt jaloillaan mitään rentoutumis- tai lepoliikkeitä, ei astunut pienintäkään horjahdusliikettä, ei koskenut jalkoihinsa, ei koukistellut nilkkojaan eivätkä pohjelihaksensa mitenkään pingottuneet eikä kasvojensa iloinen ilme mitenkään muuttunut. Yksinkertaisesti: hän seisoi ja käveli aivan kuin piikkikorot olisivat naisen synnynnäiset ja ainoa kengät. Kyllästyin seuraamasta siksi, koska (sadistina) olisin halunnut hänen edes jotenkin ilmaisevan väsymyksensä noihin korkoihin. N. tuntia aikaisemmin vaimoni oli kauhistellut, kun hän näki erään äidin kadulla ”korkokengissä”, joissa oli ehkä 5 cm:n paksu korko. Mitähän hän olisi sanonut tai sinä sanoisit äsken näkemästäni?

20

1696

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Marocker

      mulle ei sovi kovin korkeakorkoiset kengät, koska on leikattu kampurajalka ja sen takia jalkaterä ei taivu paljoa alaspäin.

    • tässäkään

      Onhan noita ihmisiä, joille maistuu ihoa viiltävän jouhipaidankin pitäminen, ja tuntuu suorastaan nautinnolliselta. Kun masokisti vielä harjoittelee, hänestä voi tulla vaikka miten hyvä korkokengillä kävelijä, yksipyöräisellä ajaja tai puujalkataituri. Näkemäsi teiniäiti on muuten aika nokkela masokistiksi: ainakin puolet epämukavuudesta jää kokematta, kun ottaa tukea rattaiden käsinojasta, ja tunti rattaisiin nojailua ei oikeasti tunnu vielä missään. Kun lapsi alkaa kirmata omin jaloin, äidiltä jäävät korkkarit komeroon.

      Se, että olet nähnyt yhden huomionhaluisen masokistin korkokengissään kaupungilla, ei merkitse sitä, että heitä olisi jossain piilossa laumana. Jos juttusi tarkoitus on esittää, että naisten pitäisi käyttää korkokenkiä ja vielä pitää siitä, hukkaan meni. Vaimosikaan ei taida piitata.

    • ...

      Joko olet sairas kenkäfetisisti-provoilija, tai todella sairas kenkäfetisisti stalkkaaja.

      Virolaiset venäläiset ovat tunnetusti vannoutuneita korkeiden piikkikorkojen käyttäjiä. Entisissä työpaikoissani venäläiset virolaiset siivoojat ovat käyttäneet (rumien) työvaatteidensa kanssa piikkikorkoja, 4-5 tunnin jälkeen ovat parkuneet pukkarissa kipeitä jalkojaan ja vaihtaneet lenkkareihin. Nämä "piikkareiden" käyttäjät ovat aina olleet 40 sinkkuja, ovat raukat varmaan kuvitelleet nappaavansa miehen pelkillä koroilla vaikka naama on kuin petolinnun perse.

      Piikki- yms. ohuissa koroissa on se ongelma, että kengät eivät kestä käyttöä. Nykyään edes hinnalla ei saa laatua, yli kilsan kävelymatkoilla pitäisi aina olla varakengät laukussa siltä varalta, että korko katkeaa tai korkopala irtoaa. Joskus teininä tuli käytettyä jatkuvasti väh. 10 cm korkoja, tosin sen ajan tolppakoroilla paksupohjaisilla kengillä oli huomattavasti helpompi kävellä. Etenkään Helsingin mukulakivikadut eivät ole kovin ystävällisiä matalillekaan koroille.

      Itse osaan kyllä kävellä korkokengillä ja olen aina pitänyt korkkareita esteettisesti kauniina. Kenkien paska laatu, huonot kävelytiet sekä "vanhemmiten" ilmaantuneet selkävaivat ovat saaneet meikäläisen suosimaan enemmän matalapohjaisia kenkiä. Joidenkin random-ukkeleiden mielipide ei voisi vähempää kiinnostaa.

    • ...

      Olen 178 cm enkä voisi kuvitellakaan käyttäväni arkikäytössä yli 5 cm korkoja. Paremmissa talvisaapikkaissa on 7 cm korko ja yksissä korkkareissa 10 cm korko, pohjan paksuus 1 cm. Lesti ratkaisee voiko niillä kävellä metriäkään, ja koron kiinnitys pohjaan on toinen tärkeä seikka: Kävin juuri viikonloppuna katselemassa ja sovittelemassa mm. korkkareita, osassa on korko niin huterasti kiinni, ja koko kengän rakenne niin löysä, että nilkka meinaa mennä sijoiltaan jo siinä sovitusvaiheessa. Niillä tuskin kukaan kävelisi kilometrejä halki kaupungin, oli rattaita tai ei. Ehkä olivat tarkoitettu kokkareilla seisoskelemiseen.
      Muistan Paula Koivuniemen kommentoineen omia korkkareitaan: " kyllä niillä jaksaa seisoa parin kappaleen ajan, mutta sen vuoksi vaihdankin kenkiä monta kertaa keikan aikana." Hän ei ole mikään teinityttö, mutta silti jalka väsyy korkeilla koroilla.

    • kipin kapin!

      Vedä piikkikorot omaan jalkaan ja tee muutaman kilometrin kävelylenkki. Naisista tuo tuntuu täsmälleen yhtä pahalta kuin miehistäkin, joten saat kyllä asiasta realistisen käsityksen. Sitten voit yrittää ymmärtää sen asian, että monien - sanoisin, että useimpien - ihmisten mielestä huomion saaminen korkokenkien avulla ei ole epämukavuuden ja loukkaantumisriskin arvoista.

      Onhan tietysti fetisistinkin helppo vaatia toisilta sitä, mitä melko varmasti ei itse joudu tekemään.

    • ...

      Taas täällä keskustelevat kaikkien alojen asiantuntijat, jotka eivät taida tietää tästä asiasta mitään. Kokemusta korkkareista on yli 15v ajalta ja ihan päivittäisessä käytössä. Kaapissa on tälläkin hetkellä yli sata paria, joista sitten valitsen hetkeen sopivat. En tiedä minkä laatuisia kenkiä ihmiset oikein ostavat, sillä omista kengistäni eivät korot heilu, eivätkä ne itsestään ole mihinkään hajonneet. Ohuiden korkojen laput kuluvat, mutta uusia saa suutarista ja yleensä kerran kauteen tulee uudet hankittua ja samalla voi uusia kärjet, ellei ole metalliniittejä osunut suojaksi. Asenteesta ja halusta se vain on kiinni. Hyvät korkkarit eivät ole hankalia tai epämukavia, vaikka niissä olisi korkoa 10cm.

      • tässä:

        >

        Aloittaja väittää, että 10 sentin koroilla voi (ja ilmeisesti pitää) kävellä, oli kuka ja missä tahansa. Hänelle ovat vastanneet ihmiset, jotka ovat joko kokeilleet piikkareita ja todenneet ne itselleen vääriksi, ja ihmiset, jotka eivät halua ruveta piikkareita edes kokeilemaan. He tietävät siis aivan tarpeellisen määrän korkokengistä ja niiden käytöstä. Ei tarvitse kokeilla benjihyppyäkään tai maistaa häränkivestäkään tietääkseen, ettei siitä tykkää.

        >

        Aivan. Useimmat ihmiset eivät vain halua korkeita korkoja jalkineisiinsa.

        >

        Monen mielestä ne ovat. Miten sinä voit väittää, että he olisivat väärässä?


    • *kenkäfriikki*

      Korkokengillä käveleminen on todella helppoa, kun voi tukeutua lastenvaunujen työntöaisaan. Toinen juttu on se, että n. 20 vuotiaalla jalat vielä kestävätkin kävelyä kunnon korkkareilla vaikka kuinka pitkään. Mutta mitä enemmän ja kauemmin korkeita korkoja käyttää, sitä huonompaan kuntoon jalat menevät rasituksesta jalan virheasennon vuoksi. Eli käveleminen käy yhä tuskallisemmaksi iän myötä! Esim. 35 -vuotias on voinut parhaassa tapauksessa käyttää korkkareita vaikka 20 vuotta. Varmasti jalat ovat rasittuneet tästä, eikä ihan joka päivä viitsi niitä enää jalkaansa laittaa. Sanottakoon nyt, että rakastan kenkiä ja etenkin kunnon korkkareita. Kenkiä minulta löytyy n. 70 paria, ja lisää vain tulee, suurin osa korkokenkiä. ;) Minusta tuo 10 cm korko on kaunein ja juuri paras silloin, kun ei tarvitse kävellä paljon. Korkeimmat kenkäni ovat 14 cm korolla ja 4cm platformilla, näitä löytyy kolmet erilaiset. Kävelykoroksi sopii itselleni parhaiten 6-8 cm korko. Pitkälle ostoskierrokselle laitan kuitenkin suosiolla jotain muuta jalkaani!

      • Kenkäfiiqqi

        Asia mitä monet eivät tule miettineeksi on käveljän paino: kokeilkaapa ottaa 10kg reppu mukaan. Alkaa varmasti polttelemaan päkiöitä aikaisemmin. Ylipaino rasittaa muutenkin jalkoja ja niveliä... Pitäkää kunnostanne huolta ja nauttikaa koroistanne :)


    • Niina NJK

      Itse olen vannoutunut korkeiden korkojen käyttäjä,ikää 32v ja korkkareita oon alkanu käyttään jo nuorena,18 v oli jo 10cm ja yli korkoa alla,arkikorkoni on 8-10cm,stilettikorot yleensä aina,palikka korkoisia kenkiäkin multa löytyy,sekä yli 10cm koroilla olevia,korkeimmissa kengissäni on 17-20cm piikkikorko ja platform pohja,sekin tärkeää että ostaa laadukkaita kenkiä,olen 155cm pitkä ja korkeat korot lähes aina käytössä

      • truman

        Olen kuullut ja lukenut että joillain ahkerasti korkkareita käyttävillä on pohjelihas ja akillesjänne lyhentynyt niin että matalien kenkien käyttö ei enää onnistu, myös nilkan jäykistymisestä olen lukenut. Monellako on tälläisia vaivoja?


      • 101paria
        truman kirjoitti:

        Olen kuullut ja lukenut että joillain ahkerasti korkkareita käyttävillä on pohjelihas ja akillesjänne lyhentynyt niin että matalien kenkien käyttö ei enää onnistu, myös nilkan jäykistymisestä olen lukenut. Monellako on tälläisia vaivoja?

        Liika on aina liikaa, oli kyse mistä hyvänsä. Lihaksia on helppo venytellä toiseenkin suuntaan esim. portaita kiipeämällä niin että astu varpaillaan ja laskee painoa kantapäille. Myös fillaroidessa voi polkea erilaisissa asennoissa venytellen lihaksia. Hyvä peruskunto auttaa tässäkin paljon. Vaikka käytän päivittäin korkkareita esim. aina töissä niin todellista kävelyä matkallisesti tulee aika vähän ja muu ulkoilu erilaisilla jalkineilla tasoittaa tilannetta. Kohta 20v korkkarikävelyä takana, enkä suurempia vaivoja tunnista mitä nyt joskus päkiöissä tuntuu, jos pitkään on paikallaan.


      • hh7"

        Mun täytyis nähdä sun kenkäkaappisi.


    • -

      jalkani kipeytyy, jos ei ole yhtään korkoa. 3-5 cm on hyvä. Halpislenkkarit, joita sai kahdet 25 eurolla, kävelin 10 km, vaihdoin heti korkoisiin.
      Riippuu jaloista tuo korkeampi korko, ovatko kengät mukavat.
      Tein aina koulutuspäivillä näin, että otin kassiin lenkkarit, ja kävelin pysäkiltä kotiin.

      • totuttelua

        Mun entinen emäntä käveli 5km korkkareilla ja VÄHÄN kuulemma jalat poikki,mutta hän käveleekin niillä AINA että tottuminen on toinen juttu ja kengänkokokin hänellä VAIN 35,kaikki on yksilöllistä, eihän alkoholikaan tai tupakka jokaista tapa mutta kyllähän lenkkikengät ja juhla ym kengät PITÄÄ olla erikseen,mullakin miehenä on kenkiä/saappaita tilanteen mukaan kun en aivan asfalttikeskustassa asu joten itsekin käytän kaikkea tilanteiden mukaan silti ei saisi HIRVEESTI provosoida jos jollai sitä tai tätä se voi olla hänelle tärkeää


    • Ei voi olla totta..

      Huolestuttavampaa on se että sinä seurailet tuntemattomia naisia heidän kenkiensä takia. sairasta.

    • että näin taas

      En ainakaan minä seuraile ketään tuntematonta naista missään,se oli joku muu?
      Että kommentoippa tarkemmin!

    • Korot ovat yllättävän helpot kävellä, jos niihin on tottunut, ja osaa kävellä niillä. Tosin, kyllä se tuppaa ajan kuluessa kostautumaan jos kävelee liian kauan putkeen koroilla. Itse ainakin kävelisin yli 10cm koroilla, jos vain olis sellatteet... :3 nykyään platformi yksis gootti kengis jotka mul on on n. 8cm, eli korko on sellanen x3

    • aina tätä jaksetaan jauhaa,

      mitä jos minä parkuisin täällä et miksei kaikki miehet voi käyttää maihareita tai läskäreitä??!!
      on se niin kamalaa ja suuri vääryys.. väää!!

      se nyt vaan on niin et yks ja sama kenkämalli ei yksinkertaisesti sovi kaikkien tyyliin vaikka niiden mukavuutta ja käyttökelpoisuutta kuinka todistellaan..

    • korot jalkaan

      nynnyt säälivät jalkojaan, minä se vaan kuljen joka päivä aina korkkareissa, eikä tunnu missään, eikä ole vaivaisenluita tai vasaravarpaita

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      237
      3671
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2248
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2101
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1995
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      90
      1675
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe