AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / Rinnetontin rakennus

Rinnetontin rakennus

4 Vastausta 1 074 Lukukertaa
Omaan rinnetontin johon pitäisi rakentaa talo.
Olen alustavasti suunnitellut 2009 tv-talo tyyppisen loivanrinteen talon, jossa olisi kaksi lattiataso korotusta.

Olen puntaroinut tontin sopivuutta kun rakennusalan leveydellä (talo + kuusi metriä) on korkeuseroa 2,1 metriä.

Jos teenkin puhtaasti kaksikerroksisen talon joka on kapeampi niin korkeusero on luonnollisesti pienempi.

Kumpainen talon malli sopii paremmin tonttiin? Mites teillä jotka olette rakentaneet kaksi kerroksisenrinnetalon olisikko ollut millyttävämpi esim. 2009 tv-talo?

Tuo tosiaan on...

...siinä rajalla, että kumpi tahansa siihen on tietyin ehdoin rakennettavissa, joten itse lähtisin haarukoimaan asiaa asumistarpeiden suunnasta. Vedet jakava kysymys on se, löytyykö rinteen sisään tuleville tiloille kysyntää ja sitä kautta "maksajaa".

2 kertaa rinteeseen

Meillä ensimmäinen talo oli ns loivan rinteen talo jossa nousua talon sisällä vain 120cm. Toimi erinomaisesti, oli valoisa ja helppokulkuinen.

Toinen talomme tehtiin jyrkkään rinteeseen (2,30m) jolloin alakerrasta osa on upotettu rinteeseen, tilat 2 krs ja talon päädyssä on vielä oleskelutilat korotettu 40 cm. Upea ja toimiva näinkin, upotettuun tilaan tehtiin tkn, varasto, saunaosasto ja wc-tilat. Khh ja takkahuone tuli rakennuksen päätyihin jolloin niihin saatiin normaalit ikkunat.

Molemmat talot oli tonteille suunniteltu ja enemmän tai vähemmän itse toteutettu. Henkilökohtaisesti pidän enemmän tuosta loivasta noususta, talo tuntuu todella tilavalta.

Rinnetontin rakennus

Niin ehdin jo piirtää noi kaksikerroksisen kuvat, mutta kun tutustuin tuohon loivan rinteen taloon niin se tuntui mukavammalta juuri sen avaruuden takia.
Joten piirrän uusiksi tuon loivanrinteen mukaan (onneksi en hakenut vielä rak.lupaa).
Jotenkin tuntuu niin että loivanrinteen talosta saa jotenkin pienempään neliömäärään samat tilat.
Oliko kalliimpaa rakentaa jyrkän rinteen talo?

Mun mielestä hintaero

kokonaiskuluissa; meillä käytännössä meni muutama tonni enemmän tuon ekan talon sokkeliin kun se tehtiin koko 178m2 alalle (korkeutta min 120 - max 240 cm), eli muutama harkkolava ja betonia sekä täyttöhiekat.

Nyt 2 krs ratkaisussa sokkeli ei tietenkään ole kuin 142m2 mutta toisaalta maanpaineseinä ja välipohjan ontelolaatat taas lisäsi hintaa. Eli säästät yhdessä ja maksat joka tapauksessa toisessa kohdassa.

Itse tykkäsin erityisesti siitä loivan rinteen talossa kun näkyvyys oli joka suuntaan koko talon läpi. Huoneet oli tilavia kun ei tarvinnut tilaa portaille (90x120cm), meillä oli 162 asm2 4 tilavaa makuuhuonetta, 2 wc + 1 wc/kph normaalien sauna/pesuhuone, khh yms yleisten tilojen lisäksi. Osa talosta oli korkeaa tilaa joka lisäsi avaruutta entisestään.
 /   /  /  / Rinnetontin rakennus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta