AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Jalkasärky darrassa

Jalkasärky darrassa

8 Vastausta 1 143 Lukukertaa
Tämä voisi kuulua terveys-/sairauspalstalle, mutta olenko ainoa, jolle iskee krapulassa aivan järkyttävä kolotus ja särky sääriin? Ei se varsinaisesti kivuliasta ole, mutta kuumottavaa ja hyvin, hyvin inhottavan tuntuista jomotusta. Samaan vaivaan liittyy myös jalkojen kuumotus, vaikka koivet eivät pinnalta yhtään kuumilta tuntuisikaan. Mitähän tämä on?

Arvatenkin ääreishermosto reistaa

Arvauksia paremmaksi lääketieteellinen asiantuntemus ei tällä palstalla ylläkään.
Alkoholilla pysyvästi vaurioitunut ääreishermosto tosin oireilee pidemmälle edenneessä vaiheessa jalkateristä ja kämmenistä alkavana tunnottomuutena.

Niin no..

Kaikkihan tämä yhtä arvauskeskusta on - vaikka lääkäriinkin menisi!

Siis sen verran jäi täsmentämättä, että ei tässä sentään mitään rappioalkoholisteja olla. Korkeintaan viikonloppuisin tulee otettua, joten sen ei kai vielä pitäisi ihan lopullista tuhoa kehossa tehdä, kun ei ikääkään ole paljon parinkymmenen päälle.. Ehkä tässä pitää alkaa syyttää vain jotakin "levottomia jalkoja".

Ja se on hyvä...

krapulassa ei juuri koskaan ole päänsärkyä - vain nuo pirun jalat!

Minulla...

...oli putkien jälkeen pohkeet, sääret, ranteet ja niska tönkköinä, varsinaisia kipuja ei ollut. Jo viikonlopun juominen riitti siihen, että maanantaina kävely oli sellaista töpöttelyä, kädet sitten saattoivat vapista ja pää samaten pitkin viikkoa. Onneksi olivat korjattavissa seuraavana viikonloppuna uudella kännillä.

Mistä sitten johtui? Saattoi olla vaikutuksensa sillä, että kun juominen oli alkoholistista niin syömiset unhtuivat, netsevajaus siihen päälle. Elimistöstä ravinteet huuhtoutuivat kusen mukana viemäriin...

Minulla tällaista

. . . . jos olen ottanut useamman annoksen vinkkua illalla, niin aamuyöllä heräilen ja sisälmyksissä tuntuu semmoinen kummallinen värinä, sisäinen vapina, vähän kuin ylikierroksilla menisi. Sitten vetäsen muutaman kerran jooga-hengitystä _ syvään sisään _ hitaasti ulos. Sitten se "vapina" loppuu. Muita krabbiksen oireita ei useinkaan esiinny. Verensaokerin laskuko?

Vapina ei ole seurausta mistään pitkästä putkesta, vaan siihen riittää runsaampi yhden illan kupittelu (6-10 annosta) viiniä. Enkä juopottele yömyöhään, vaan lopetan hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa.

Onko kellään kokemusta vastaavista oireista?

Mulla sama

Juon tosi harvoi, tai no muutaman kerran vuodessa eli mikään alkkis en ole. Mutta tuo säärien kolotus on myös mulla. Joskus alkaa jo illalla. Ei aavistustakaan mistä johtuu mutta ollut jostain teinistä asti.
Minulla on myös ollut jalkasärkyä silloin kun join. Mangnesium ja B-vitamiini auttoivat.
Vatsan ja/tai suoliston alueen tulehdusta.

Elimistö yrittää viestiä, että kaikki ei ole nyt ihan kohdallaan, mutta te jatkatte vain. Tulehdus ruoansulatuselimistössä tuntuu hermokipuina ympäri kehoa riippuen siinä missä kohtaa tulehdus sijaitsee. Ruoansulatuselimistön pinnalla ei ole tuntoaistia, joten kipu heijastelee muualle elimistöön, tässä tapauksessa jalkoihin.

Ihan yleisiä juttuja, mutta ihmiset eivät ota näitä tosissaan, lopetetaan juominen vasta siinä vaiheessa, kun kivut ovat sietämättömät tai jokin elin pettää (tulehdus voi myös levitä).
 /   /  /  / Jalkasärky darrassa

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja haku

Lisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta