Lehtisiisteys hukassa!!

*Pete*

Tervehdys!!

Ostin kääpiökoiranpennun kennelistä 7 viikon ikäisenä. Ostohetkellä kasvattaja kehui että pentu on oppinut lehti siistiksi hyvin!

Pentu on meillä kotona rajatuissa tiloissa mutta tilat on kuitenkin tarpeeksi riittävät.
Laitoin aluksi lehtiä useampaan paikkaan ja aina kun pentu teki tarpeet lehdelle niin kehuin kovasti. Jos yritti tehdä tai teki pelkälle lattialle niin nostin aina vain pennun lehdelle, vaikka kesken asioinnin. Olin pehmeän koulutuksen kannalla.

Kun pentu on vähän kasvanut niin olen laittanut lehtiä vain kahteen paikkaan.

Nyt pentu on 10 viikon ikäinen ja tekee pissit sekä kakat ympäriisä, välillä tekee lehdellekin.
Olen vähän tiukentanut kasvatusta ja kun pentu tekee tarpeet lattialle niin tulee toruttua pentua ja nostan taas lehdelle. Onnistumisesta tulee aina kiitos!
Nyt olen ruvennut seuraamaan että pentu tekisi tarpeet lehdelle ja pentu on huomannut sen että sitä vahditaan!
Pentu on ruvennut panttaamaan tarpeitaan ja heti kun silmä valttää niin tarpeet löytyy muualta kuin lehdiltä.
Pentu voi vaikka koko illan pidättää tarpeita kun se huomaa että sitä vahditaan!

Nyt on toivoton olo kun tuntuu ettei oppi mene perille!!

Kasvattajalta on turha kysyä mitään neuvoja koska ei osaa auttaa ja vaan väheksyy ongelmaa.

Miten pentu opettaa lehtisiistiksi??

22

286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • niin teillä outo

      ympäristö, johon pentu totutettava lehtisiistiksi uudestaan. Ei se automaattisesti ole sitä teillä vaikka olisi kasvikodissa, se on vain teille helpompi opettaa (jos opetatte) kuin aloittaa tyhjästä. Eli kasvattaja on tehnyt hyvän perustyön, teidän on vain jatkettava sitä, ei annettava olla. Pentuhan ihan vauva, erotettu kaikesta tutusta, ette voi vaatia siltä vielä mitään.

      Pentua on väärin torua, se tekee vain takapakkia, kuten olet huomannut. Kehu, kehu ja kehu, sisäsiisteys vie aikaa. Se vaatii omistajalta hermoja, mutta varmaan tiesitkin kun koiran päätit ottaa.

      Pentu _pelkää_ tehdä tarpeitaan teidän nähtenne, siksi se panttaa. Lopettakaa siis vahtiminen ja toruminen. Mieti asiaa pienen juuri kodistaan erotetun pennun näkökulmasta, ÄLÄ OMASTASI, vain siten pääset eteenpäin. Rankaisemalla, huutamalla, torumalla, ym negatiivisuudella ei tapahdu edistymistä, päinvastoin, kaikki tulee vaatimaan entistä enemmän aikaa, koska pentu pelkää teitä. Sellaisenko suhteen haluat koiraasi?

      Lue T Kaimion kirjoja, niin opit. Mutta kaiken idea on AJATELLA KOIRAN NÄKÖKULMASTA JA POSITIIVISESTI.

    • todella väärin!

      Kun olet torunut pentua, niin nyt se pelkää tehdä tarpeitaan sinun nähtesi! olet pilannut hyvän alun! PENTUA EI SAA KOSKAAN TORUA EIKÄ RANKAISTA KUN SILLE SATTUU VAHINKO!!!

      Miksi opettaa pentu tekemään tarpeensa lehdelle? Miksi tehdä kaksinkertainen työ ja sitten taas opettaa pentu lehdeltä ulos??? En ole ikinä käyttänyt omilla koirillani lehtiä vaan opettanut ne suoraan ulos. Lehtihän on tavallaan lupa tehdä jätökset sisälle! Ei muuta kun pentu sen sata kertaa vuorokaudessa ulos ja sitten vaan vuolaat kehut kun tekee pissat tai kakat ulos. Sisälle sattuneet vahingot siivotaan pois vähin äänin. Voit rajata pennun oleskelualuetta sen ollessa yksin, esim. keittiöön, niin on helpompi siivota vahingot pois kun tulet kotiin. Mutta näyttelyhäkkiin koiraa ei saa jättää päivän ajaksi!!!

      • iita-iisi

        no kyllähän pentuakin saa torua, mutta vasta n. 4 kk iässä.


    • helpompaa

      opettaa suoraan ulos? siis että heti kun pentu on syönyt, juonut tai herännyt niin kipin kapin pihalle..meillä on nyt puolivuotias pentu josta voi sanoa että on sisäsiisti..sitä vietiin sen sata kertaa päivässä pihalle, aina kun tarve vaati..ja jos pissas lattialle ni jätettiin huomioimatta..okei, asutaan omakotitalossa jossa tämä asia on paljon helpompi hoitaa..mutta, onnistuu myös kerrostalossa..eka koira opetettiin sisäsiistiksi myös puoleen ikävuoteen mennessä..pentu kun sai syötyä, juotua tai sitten herättyä niin hihna kiinni, pentu kainaloon ja pihalle..paljon kätevämpää opettaa suoraan ulos kuin lehdelle..

      pentusi on vielä pieni pissalinko monta kuukautta, eli pitkää pinnaa ja tsemppiä:)

    • äly hoi

      Jos pentua ei toruta kun se tekee ympäriinsä lattioille tarpeita, niin se luulee että lattioille paskominen ja kuseminen on sallittua!!!

      Täytyyhän pentuakin opettaa mikä on oikein ja väärin, eihän se tavoille opi itsestään.

      Olen kuullut monilta koiran omistajilta että ensin opetetaan pentu lehtisiistiksi ja sitten kun se asia sujuu niin opetetaan ulos tekemään tarpeet.

      Meidän pentu ei ole sellainen että tekee syötyään, nukuttuaan tai leikittyään välittömästi kakat, vaan siihen voi mennä tuntikin tai useampikin, meneepä aika vaikeaksi elämä kun ei tiedä milloin kakka hätä on. Ja pentuhan pissii ihan kokoajan.
      Asun kerrostalossa ylimmäisessä kerroksessa eli aika mahdottomuus raahata pentua joka sekuntti ulos ja eihän monellakaan ole mahdollisuuttakaan siihen, koska onhan elämä paljon muutakin kuin pennun kaitsemista...

      • Pentua ei toruta, kun

        silää on hätä ja tekee tarpeensa, vaan se jätetään huomioimatta! Koira on erittäin viisas eläin, se oppii huomioimattomuudesta valtavan paljon, koska huomio on koiralle tärkeää. Moni pilaa koiransa huutamalla, torumalla, rankaisemalla, kun eivät tätä ymmärrä ja sitten on ongelmaa ongelman perään ja kaikki johtuu siitä ihmisestä, joka ei ymmärrä koirista mitään!

        Moni koiraihminen asuu kerrostalossa ja sieltä voi vallan hyvin kävellä ulos. SE EI OLE SYY ÄLY HOI! Jos se on jokin syy miksi pentua ei voi viedä tarpeeksi usein ulos, niin silloin kannattaa jättää pentu hankkimatta, ei tehdä sen elämästä hankalaa ja ala-arvoista itsekkäistä syistä. Wsim. kissa on ehdottomasti parempi vaihtoehto tuolloin.


      • Pyhä Sylvi

        "...Meidän pentu ei ole sellainen että tekee syötyään, nukuttuaan tai leikittyään välittömästi kakat, vaan siihen voi mennä tuntikin tai useampikin, meneepä aika vaikeaksi elämä kun ei tiedä milloin kakka hätä on. Ja pentuhan pissii ihan kokoajan. "

        - Mitä oikein kuvittelit ottavasi? Koneen, joka tekee tarpeensa kun sinä haluat?

        "...Asun kerrostalossa ylimmäisessä kerroksessa eli aika mahdottomuus raahata pentua joka sekuntti ulos ja eihän monellakaan ole mahdollisuuttakaan siihen, koska onhan elämä paljon muutakin kuin pennun kaitsemista..."

        - Olisko ollut viisaampaa tuo pentu jättää hankkimatta, koska vaikuttaa olevan noin vaikeaa ? MITÄ IHMETTÄ OLIT KUVITELLUT TUON SITTEN OLEVAN???


      • Kokemusta löytyy

        Olen 20 vuotta harrastanut koiria, kotonakin oli aina koira, koskaan ei pentua toruttu tai rankaistu virtsaamisesta tai ulostamisesta, ja kaikista tuli sisäsiistejä nopeasti. Olen ostanut myös aikuisen koiran joka ei ollut sisäsiisti minulle tullessaan. Sain sen kuukaudessa sisäsiistiksi, ilman torumista tai rankaisua!

        Koira ei ajattele kuin ihminen. Pieni pentu ei ymmärrä miksi se ei pääse ulos kun sillä on hätä. Pieni pentu ei myöskään pysty pidättelemään. Jos pentu pystyisi valitsemaan, se ei tietenkään likaisi "pesäänsä", vaan tekisi ulos. On siis omistajan vastuulla viedä pentua vaikka kerran tunnissa ulos, oma vika jos pentu kuseksii ja paskoo sisälle! Jos pentua toruu tai rankaisee tarpeiden tekemisestä sisälle, pentu alkaa pelkäämään koko tapahtumaa ja tekee sitten salaa sisälle tarpeensa, kuten aloittajakin mainitsee.

        Koiralle, jonka ostin parivuotiaana kusi- ja paskalinkona, oli tehty niin että kun sille sattui vahinko, oli ravisteltu niskasta, huudettu ja kurmuutettu. Ja mikä oli lopputulos, ei ainakaan sisäsiisteys! Eli kyllä totuus on se että koirasta saa sisäsiistin ilman väkivaltaa ja alistamista!


      • Nekku-S

        Käytännössä pentu tarvitsee vain kiitosta, kun se tekee oikein. 10-viikkoinen on vielä ihan vauva-asteella, joten siltä ei kannata odottaa muuta kuin iloista mieltä. Sisäsiisteyden opettelu vie aina aikaa, ihan kaikilta pennuilta. Omistajalta siis vaaditaan kärsivällisyyttä, ja pikkuhiljaa oppii ottamaan rennosti. Pennun ulkoiluttaminen ei vie pitkää aikaa kerrallaan, mutta sen viiden minuutin aikana kannattaa relata ja nauttia raikkaasta ilmasta ihan kaikessa rauhassa.

        Kannattaa muuten vilkaista "Isännän ja koiran käytöskoulu" -niminen sarja Liv-kanavalta. Sarjan jaksoja on nähtävissä myös netissä (www.ruutu.fi). Todella mielenkiintoista koira-asiaa huippu asiantuntijan opastuksella!


      • oliskohan

        kannattanut sit harkita kahteen kertaan pennun ottoa? kun torut pentua kun se tekee tarpeensa mihin sattuu niin se luulee ettei niitä saa nähtesi tehdä ja senkään takia se ei varmaan pihalla heti mitään teekään..meillä pentu on saanut tarpeiden teosta pelkästään kehuja, sisällä jätetään huomiotta ja viedään sitten ulos..pentu osaa pantata tarpeensa kun ei uskalla enää nähtesi niitä tehdä..piste..käy hakemassa vaikka apteekista tai eläinlääkäriltä koiranpennun hoito-opas ni sit on "virallista mustaa valkoisella" asiasta kun et näköjään neuvoja tältä palstalta huoli vaikka olet niitä tänne tullut pyytämään..


      • ...äly hoi...

        Kun olet koiran ottanut, varmaan otit etukäteen selvää että pieni pentu kuseksii ja paskoo melkein koko ajan? Jos olet niin laiska, tai otit pennun sellaisella hetkellä että et pysty sitä sisäsiistiksi ilman hermojen menetystä opettamaan, ÄLÄ AINAKAAN RANKAISE PENTUA OMIEN RESURSSIESI RIITTÄMÄTTÖMYYDEN VUOKSI!!!! Ei ole pennun vika että et viitsi seurailla sen tekemisiä, eli koska sillä on tulossa hätä. Eikä ole pennun vika että et viitsi juosta sen sataa kertaa päivässä ulos sen kanssa.

        Ja kyllä, kun otetaan pieni pentu, ekat kuukaudet eletään sen pennun ehdoilla. Ainakin jos halutaan pennusta sisäsiisti, sosiaalinen ja yhteiskuntakelpoinen koira!


      • :_:_:_

        miksi otit sitten pennun jos sille ei oo aikaa...en voi muutaku ihmetellä...Älä koskaan toru pentua jos se tekee tarpeensa sisälle (näistä syntyy just kertomasi panttaus operaatio)kun koira PELKÄÄ SINUA!Ei hyvä alku pienen elämässä...vaan kehu kun se tekee tarpeensa oikeaan paikkaa!Pentua tulisi käyttää MONTA KERTAA päivässä ulkona(vaikka asuisi pilvenpiirtäjässä)lenkille ei tarvitse lähteä mutta kunhan saa tarpeensa tehtyä ulos(ja muista kehua!!!!)Tee itse työsi kunnolla niin saat nopeammin aikaan tuloksia.Muistathan että koirasta riippuen saattaa mennä jopa 8-9 kuukautta kunnes koirasi on sisäsiisti mutta senhän asian jo tiesitkin silloin kun harkitsin koiran ottoa,eikö niin...


    • VOI Pyhä sylvi

      Pete, taidat olla melkoinen urpo. Tai ei sittenkään vaan TÄYSI URPO! Jos olet mies, laitan vaikka veikat, ettet itsekään osaa kusta sinne pönttöön, vaan pöntön reunalle... Pitäiskö tästä vetää turpaan, kun mies ei tajua alkaa siistiksi?

      Ei koira ole lapsi tai ihminen. Ensinnäkin, pennulle tarpeen tekeminen ei ole vahinko, vaan luonnollinen tapahtuma. SINÄ teet siitä numeron, vahingon, jota sen enempää minä kuin tuo pentukaan ei ymmärretä MIKSI? Koiralle uuteen kotiin meno on stressiasia. Se on muutos. Jopa aikuinen koira voi uuteen kotiin joutuessaan laskea vähän aikaa alleen.

      Kun olet torunut sitä tarpeen tekemisestä, se ei opi muuta kuin sen, että tuo luonnollinen tapahtuma on väärin. Jos se nyt panttaa, vieläkö ihmettelet miksi? No, koska SINÄ olet saanut sen ihan hämilleen.

      Aloita tuo opettelu alusta. Aamulla ensimmäiseksi viet sen ulos tarpeilleen. Kun tekee sinne KEHU, mutta ilman numeroa! Laita kaikessa hiljaisuudessa lehtiä lattiat täyteen lehtiä. Ajan myötä sille muodostuu ne muutamat paikat, joihin tekee. Jos tekee lehden ulkopuolelle lattialle, on SINUN syy, ettet ole tajunnut siihen lehteä laittaa, ja hiljaisuudessa laita lehti siihen päälle, ilman toruja, koska SINÄ OLET SYYPÄÄ.

      Toinen aika, jolloin on viedä se ulos, on syönnin jälkeen. Kun päivän rytmi selkiytyy ja sen rakko isonee pidätyskyky paranee, siitä tulee sisäsiisti, toisin kuin sinusta.

    • VOI Pyhä sylvi

      Pete, taidat olla melkoinen urpo. Tai ei sittenkään vaan TÄYSI URPO! Jos olet mies, laitan vaikka veikat, ettet itsekään osaa kusta sinne pönttöön, vaan pöntön reunalle... Pitäiskö tästä vetää turpaan, kun mies ei tajua alkaa siistiksi?

      Ei koira ole lapsi tai ihminen. Ensinnäkin, pennulle tarpeen tekeminen ei ole vahinko, vaan luonnollinen tapahtuma. SINÄ teet siitä numeron, vahingon, jota sen enempää minä kuin tuo pentukaan ei ymmärretä MIKSI? Koiralle uuteen kotiin meno on stressiasia. Se on muutos. Jopa aikuinen koira voi uuteen kotiin joutuessaan laskea vähän aikaa alleen.

      Kun olet torunut sitä tarpeen tekemisestä, se ei opi muuta kuin sen, että tuo luonnollinen tapahtuma on väärin. Jos se nyt panttaa, vieläkö ihmettelet miksi? No, koska SINÄ olet saanut sen ihan hämilleen.

      Aloita tuo opettelu alusta. Aamulla ensimmäiseksi viet sen ulos tarpeilleen. Kun tekee sinne KEHU, mutta ilman numeroa! Laita kaikessa hiljaisuudessa lehtiä lattiat täyteen lehtiä. Ajan myötä sille muodostuu ne muutamat paikat, joihin tekee. Jos tekee lehden ulkopuolelle lattialle, on SINUN syy, ettet ole tajunnut siihen lehteä laittaa, ja hiljaisuudessa laita lehti siihen päälle, ilman toruja, koska SINÄ OLET SYYPÄÄ.

      Toinen aika, jolloin on viedä se ulos, on syönnin jälkeen. Kun päivän rytmi selkiytyy ja sen rakko isonee pidätyskyky paranee, siitä tulee sisäsiisti, toisin kuin sinusta.

      • Miksi?

        En ymmärrä miksi keskustelupalsoilla pitää aina mollata ihmisiä. Senkö takia että raukat eivät uskalla tehdä sitä muuten paitsi anonyymisti?

        Ainoa virhe jonka Pete on tehnyt on se, että hän on torunut pentua ja pentu ei uskalla tehdä tarpeitaan hänen nähden. Tämä on helppo korjata, onnistunee alle viikossa. Kyl se siitä.


      • Pyhä Sylvi
        Miksi? kirjoitti:

        En ymmärrä miksi keskustelupalsoilla pitää aina mollata ihmisiä. Senkö takia että raukat eivät uskalla tehdä sitä muuten paitsi anonyymisti?

        Ainoa virhe jonka Pete on tehnyt on se, että hän on torunut pentua ja pentu ei uskalla tehdä tarpeitaan hänen nähden. Tämä on helppo korjata, onnistunee alle viikossa. Kyl se siitä.

        Ei tarvitse aina mollata, ja kun anonyymisti kysytään, samalla tavalla vastataan.

        Oletko ihan varma, että jää ainoaksi virheeksi? Epäilen. Jos aikuisella ihmisellä ei tuon vertaa itsellä ole käsitystä ja ymmärrystä, mikä eläin ihan oikeasti on, tai on niin välinpitämätön, ettei ole ennen eläimen kotiinsa kantamista ottanut selvää, mikä se ihan oikeasti on, täytyy sanoa, että vähintä mitä tässä voi tehdä on mollata.

        Tällä palstalla näyttää kysyjät olevan niitä ihmisiä, jotka eivät a) ole koskaan koiraa nähneetkään tai b) luulevat, että koira = ihminen ja c) eivät tiedä, että koiran pitämisestä ja kasvatusmetodeista löytyy tietoa, kun vain viitsii aukaista silmät ja korvat.

        Siis niin uusavutonta, että hiki nousee...


    • Nekku-S

      Huomasin, että meidän koira oppi tekemään tarpeensa pihalle, kun vein sitä säännöllisesti n. 1,5-2 tunnin välein ulos (klo 7:30 - 22:00). Ennen rutiiniulkoiluja pentu saattoi tehdä lätäköitä yllättäviin paikkoihin papereista välittämättä, mutta jo reilun viikon ulkoilua harjoiteltuaan se teki vain satunnaisesti tarpeensa sisälle ja silloinkin aina paperille.

      Käytännössä vein sen ulos n. puolta tuntia ennen syömistä ja puoli tuntia syömisen jälkeen, mutta muuten n. 2 h näytti olevan sopiva ulkoiluväli kääpiökoiran pennulle. Asumme kerrostalossa, joten kyllä se pikaulkoilu onnistui rappusia ravatenkin. Pentu tosin kannattaa kantaa ulos, jos haluaa olla varma ettei jollain rapputasanteella käy vahinko ...

      Eli tsemppiä vaan, rutiiniulkoilun opettelu kannattaa varmasti!

    • Nekku-S

      Huomasin, että meidän koira oppi tekemään tarpeensa pihalle, kun vein sitä säännöllisesti n. 1,5-2 tunnin välein ulos (klo 7:30 - 22:00). Ennen rutiiniulkoiluja pentu saattoi tehdä lätäköitä yllättäviin paikkoihin papereista välittämättä, mutta jo reilun viikon ulkoilua harjoiteltuaan se teki vain satunnaisesti tarpeensa sisälle ja silloinkin aina paperille.

      Käytännössä vein sen ulos n. puolta tuntia ennen syömistä ja puoli tuntia syömisen jälkeen, mutta muuten n. 2 h näytti olevan sopiva ulkoiluväli kääpiökoiran pennulle. Asumme kerrostalossa, joten kyllä se pikaulkoilu onnistui rappusia ravatenkin. Pentu tosin kannattaa kantaa ulos, jos haluaa olla varma ettei jollain rapputasanteella käy vahinko ...

      Eli tsemppiä vaan, rutiiniulkoilun opettelu kannattaa varmasti!

    • mielipaikat

      Kun lakkaat torumasta, kehumasta ja nostelemasta (eli annat pennun lirutella) huomaat hyvin pian paikan, johon pentu mieluiten tekee pisunsa. Siirrä suosilla lehti siihen, vaikkei se olisikaan ollut se paikka, jota sinä olit ajatellut.

      Älä enää kiinnitä huomiota pissailuun - myöskään ulkona kehumismielessä. Pentu panttaa pian ulkonakin, kun pelkää toruja. Ja sitten on lirauteltava sisälle (kun ulkona sinä näet pissaamisen, ja pentu "jää kiinni") Parempi tehdä piiloon siis.

      Kuten olet pennun juoksemisesta ja käännöksistä huomannut, se ei HALLITSE LIHAKSIAAN lähimainkaan. Miten luulet pissan pidättämisen olevan, jos kävellessäkin välillä kellahdellaan kumoon (isot lihakset ei hallinnassa) Virtsanpidätys vaatii

      H I E N O M O T O R I I K K A A.

      Arvaa, kumpi kehittyy aiemmin?

      Jouduttiinko sulla käyttämään vaippoja lapsena?

      Mulla jouduttiin.

      Ku mä en ihan heti osannu pidättää. Enkä ees kävellä.

    • oppi meni perille

      En tiedä mitä on tapahtunut, mutta tämä minun kasvatus onkin mennyt pennun jakeluun, pentu on vasta 10,5 viikkoa vanha ja täysin sisäsiisti kotona ollessani ja kun en ole kotona niin pissit ja kakat on lehdellä.

      Pentu on edelleen hirveän reipas ja elämän iloa täynnä eikä pelkää mitään!!!

      Ei se minun kasvatus ollutkaan peestä vaikka moni sitä moralisoi.

      • X--X

        Tai sitten aika teki tehtävänsä ja koira oli fiksu ja hoksasi tuon itse. Joko sinä itse olet "sisäsiisti" siellä WC:ssä?

        En sinuna kovin henkseleitä paukuttelis, et kovin suurta älykkyyttä ole alkuperäisellä koulutusmetodilla osoittanut. Toivottavasti sinusta löytyy viisautta kävellä ja kysyä joltakin viisaammalta neuvoja tulevien asioiden varalle. Kysy heiltä ja ota selvää, mitä sinä ET koirista ja niiden kasvatusmetodeista tiedä. Sitä kuulostaa olevan.


      • edelleen
        X--X kirjoitti:

        Tai sitten aika teki tehtävänsä ja koira oli fiksu ja hoksasi tuon itse. Joko sinä itse olet "sisäsiisti" siellä WC:ssä?

        En sinuna kovin henkseleitä paukuttelis, et kovin suurta älykkyyttä ole alkuperäisellä koulutusmetodilla osoittanut. Toivottavasti sinusta löytyy viisautta kävellä ja kysyä joltakin viisaammalta neuvoja tulevien asioiden varalle. Kysy heiltä ja ota selvää, mitä sinä ET koirista ja niiden kasvatusmetodeista tiedä. Sitä kuulostaa olevan.

        Täällähän sitä yleensä kysytään neuvoa...hölmöt.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2591
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1198
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe