AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Selva -moottorit

Selva -moottorit

13 Vastausta 1 790 Lukukertaa
Kysyisin tietäviltä, ovatko Selva Moray 25 ja Selva Manta 40 italiassa valmistettuja perämoottoreita, niin kuin väitetään?

Olen kuullut jossakin yhteydessä, että 2 -tahtiset kaasutinmoottorit olisivat italialaisia, kun taas 4 -tahtiset ruiskukoneet Yamahan valmisteita.

Joku taas on väittänyt, että siniset Selvat olisivat italialaisia ja valkokoppaiset japanilaisia, vai onko kyseessä japanilaisista osista italiassa kootut moottorit, vai...?

Moottorit eivät tosin muistuta mielestäni ulkonäöltään ja alaosiltaan mitään Yamahan konetta, eli siis missä "Made in ...."?

Olen kiinnostunut ko. moottoreista. Olen lukenut kommentteja puolesta ja vastaan, mutta millaisia ne todella ovat, normaaleja käyttökokemuksia, kiitos!

Moray ja Manta

Selva Moray 25 on malliston vanhemmanpolven 2 -tahti kaasutinkone, joita ei kaiketikaan saa enää tuoda maahan. Se on valmistettu joko Italiassa tai Ranskassa. Vankka ja selväpiirteinen perusmoottori, joka on etenkin pitkärikisenä varsin asiallisen näköinen.

Selva Manta 40 on taas 4 -tahtinen, Yamahan tehtailla japanissa valmistettu moottori jota tehdään sekä tummansinisenä että valkokoppaisena. Asiallinen nelari sekin ja hän, kuka ko. konetta moittii "huonona Selvana", moittii samalla myös Yamahan moottoreita jotka taas tunnetaan varsin tasalaatuisina.

Selvan moottorit ovat osuva valinta silloin, kun halutaan uusi moottori, mutta ei maksaa siitä kalleinta hintaa.........

minä taas olen kuullut

että esim. selvan nelikymppinen olisi kyllä italiassa valmistettu, mutta jammun osista???? korjatkoon, ken tietää paremmin.

Onko käyttökokemuksia?

Meikäläistäkin kiinnostaisi tuo Selvan 4 -kymppinen. Näyttäisi ainakin päällisinpuolin suht´asialliselta ja "modernilta" (ainakin, jos vertaa saman valmistajan vanhempiin 2-tahteihin). Siis, onko kellään käyttökokemuksia ko. moottorista? Miten toimii? Mikä on melu ja kulutus? Millaisessa veneessä (mitat ja paino?)

italialaisia, kai?

Luulisin, että moottorit ovat pääosin italialais -valmistetta, osat mistä ne on koottu, voivat olla mistäpäin maailmaa hyvänsä esim. japanista. Moottoreiden hyvyys ja huonous on suhteellista, niihin vaikuttavat suuresti vuotuinen käyttömäärä ja -olosuhteet, huolto-ohjeiden noudattaminen ja monasti, vielä tänäkin päivänä, ko. moottoriyksilön kokoonpanon laatu.

Olen venelehtien perämoottoritestejä lukiessani huomannut, että vaikka moottoreissa on eroja polttoaineenkulutuksen, suorituskyvyn, ajomelun ja painon suhteen, ei yleisessä laadussa ole kovinkaan suuria eroja.

Näin siis normaalikäytössä, jossa ajokauden käyttötuntimäärä ei ylitä tuota keskimääräistä 50:tä tuntia. Näissä olosuhteissa, kevyessä kesäkäytössä kestää moottori kuin moottori, varmasti Selvakin, kiitettävästi.

Suurin vika Selvassa lienee se, ettei se ole maassamme yleinen, tunnetun moottorivalmistajan kalliimmanpuoleinen kone, vaan vain eteläeuroopassa tunnetun italialaisvalmistajan, edullisemman hintaluokan tuote.

kaipa se kestää

mä olen lukenut toisaalla tällä palstalla jotain juttuja selva -moottoreista niiden käyttäjiltä ja ei ne ainakaan ole niitä kovasti haukkunu, ovat vaan moittinu niiden vanhanaikasta ulkonäköö ja kovempaa käyntiääntä. taitaa olla niin että moni parempikin kone rikotaan huonolla käytöllä kun että se olis oikeesti huono? tietysti halvempi on aina vähä huonompi ja halpa saa usein halvan kohtelun

Selva=

Kyselin maahantuojalta ja sielläkin sanoivat nelitahtimoottorien olevan täysin sama moottori. Ainoastaan kuoressa on ero.

Italian yamaha?

Katsellessani Selva Manta 40:en teknisiä tietoja, huomasin valmistusmaan kohdalla Italian. Olisiko niin, että moottorit kootaan italiassa japanilaisista osista?

Pienempien (ehkä alle 40hp?) Mercuryjen kanssa on nykyisin sama tilanne. Moottorit ovat konekoppaa ja väritystä lukuunottamatta identtisiä Tohatsun vastaavien kanssa, mutta ne kuulemma myös valmistetaan Tohatsun tehtailla japanissa.

juuri näin

Selvan moottorit kootaan Italiassa ja tämän takia uusien moottoreiden hinta on n.1000€ halvempi

Ainakin minulle

noista pikkukoneista osan olevan Japanissa kasattujakin

Uusi Mercury 50 EFI

Kipparin käyttötestin Mercury 50 EFI -konetta valmistaja väittää amerikkalaiseksi, mutta myyntilaatikossa ja muutamissa moottorin osissakin lukee: "Made in China", eli tosi amerikkalainen peli, taitaa tulla suoraan Parsunin tehtailta........

Onko mittatietoja?

Tahtoisin tietää Selva Manta 40:n "strategiset mitat" ts. koneen korkeus kalaraudasta moottorikopan huippuun, moottorikopan mitat pituus- ja leveys-suunnassa, sekä riki-korkeudet. (en jaksa lähteä kauppaan mittaamaan, enkä löytänyt näitä tietoja valmistajan sivuilta) Tietääkö kukaan?

kannattais etsiä...

...rannasta sellanen moottori ja käydä mittaamassa.

Karkeat mitat:

Koneen karkeat mitat saat seuraavalla tavalla: käy tulostamassa ko. moottorin kotisivuilta sen myyntikuva. Mittaa kuvasta sen summittainen rikikorkeus (lyhyt riki n. 40cm) ja käytä siitä muodostuvaa millimetrimittaa apuna hahmottaessasi moottorin kokonaiskorkeutta. Em. tavalla saat arvioitua ainakin kokonaiskorkeuden ja moottorikopan mitan pituus-suunnassa.
 /   /  /  / Selva -moottorit

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta