AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / MISTÄ KULTAINEN NOUTAJA?

MISTÄ KULTAINEN NOUTAJA?

50 Vastausta 27 266 Lukukertaa
Asumme mikkelin seudulla ja mielemme tekisi kauheasti mieli kultaista noutajaa. Tietääkö kukaan mistä voi ostaa kultaisen noutajan täältä päin? Minkä hintaisia kultaiset noutajat ovat? Tarkoituksena ei olisi ostaa näyttelykoiraa, vaan ihan kotikoira.

Arvokkaita on

Kultsit maksaa(jos rekisterissä)n.600-1000e. Jos ei ole rekisteröity niin 400e ylöspäin.

Heko-heko

Kultaiset noutajan saa jos on silmä kovana!Ei ne maksa kuin 100-600e.Tsemppiä!

niih

... ja mistäköhän sellaisia 100- 600 euron kultaisia noutajia saa? GR:n pentuvälitys-sivujen pennut 800-1000 euroa.

höpsis

Terveiden ja tutkittujen vanhempien pentu maksaa tuon hiukka vajaa 1000euroa.
Älä hyvä ihminen ota halpispentua - se maksaa eläinlääkärikuluissa loppujen lopuksi kuitenkin enemmän kuin vastuulliselta (kotimaiselta) kasvattajalta ostettu pentu. Syy halpaan hintaan on yleensä huono laatu, valitettavasti.

Kennelliiton sivuilta löytyy opastusta pennun hankintaan, ja tietoa siitä miksi ei pidä ostaa paperitonta "rotukoiraa".
Paperittomiahan nuo 100-400 maksavat taitavat olla - eikä sellainen ole mitään rotua. Ei ole olemassa "paperitonta kultaista noutajaa." Paperiton koira on aina sekarotuiseen rinnastettavissa, eikä paperitonta voi sanoa jonkin rotuiseksi, sillä mitään takeita ei koiran taustoista ole. Eli maksat sekarotuisesta tuon summan.

No mikäs siinä jos haluaa sekarotuisen ;) maksoin minäkin seropistani 85 euroa. ;)

Takuita

Nuo kennelien hinnat tosiaan on aika samalla tasolla.
Mites on saako tuolle kennelistä ostetulle koiralle sitten minkään näköistä takuuta, että se terveenä kans pysyy. siis tarkoitan ensimmäisen 12-24kk ajan?
Toki ikähän tuo aina sairauksia ja muita, mutta jos nyt oletetaan että paperit omaavat kennelistä ostettu pentuni vanhetessaan todetaan lonkkavikaiseksi tai silmäsairauksia ilmenee, niin olenko oikeutettu osittaiseen hinnan palutukseen?
Itsestäni tämä kuulostaisi vähintääkin kohtuulliselta, koska onhan kyseessä sentää 1000€ koira.
Vai joudunko niinsanotusti ostamaan "koiran säkissä"?

Ilonalle

Hei Ilona!

Kukaan ei pysty antamaan takuuta siitä, että koira pysyy terveenä. Vastuuntuntoinen kasvattaja valitsee pentueen vanhemmat terveistä, tutkituista koirista, joilla on myös luonne kunnossa. Hän ei myöskään käytä jalostukseen koiria, joilla on olemassa jokin sairaus, vaikka sairautta ei olisi listattu ns. perinnöllisiin sairauksiin. Valinnan jälkeen kasvattaja voi vain toivoa parasta.

Hän myös ruokkii ja hoitaa narttunsa siten, että sillä on mahdollisuus saada pentue, jolla on tarvittavat "rakennusaineet" terveeseen kehitykseen. Myös pentue ruokitaan oikeanlaisella ruualla, jotta ne kehittyvät oikealla tavalla. Pennut myös madotetaan kahdesti ennen luovutusikää.

Kun pentua sitten myydään, vastuuntuntoisella kasvattajalla on antaa pennun ostajalle kirjallinen lääkärintodistus pennun terveydentilasta. Todistus ei saa olla 3 viikkoa vanhempi. Myös kirjalliset ruokinta- ja hoito-ohjeet annetaan ja näidenkin lisäksi voit aina soittaa kasvattajlle ja kysyä mieltäsi askarruttavia asioita. Kunnon kasvattaja antaa tietoa mielellään ja on kiinnostunut pennun kehityksestä ja elämänvaiheista myös sen jälkeen, kun ostajan auton takavalot lakkaa näkymästä.

Myös sinulla on suuri osuus koirasi terveyteen. Oikea ruokinta, sopiva liikunta ja muu hoito eri ikäkausina vaikuttaa asiaan.

Koira on kallis ostos, mutta kun tuon hinnan jaat niiden vuosien määrällä (noin 10 vuotta), jonka se tulee elämääsi ilahduttamaan, hinta on melko pieni. Paperitonta kultaista en suosittele ostamaan, koska silloin se ei ole kultainen vaan sekarotuinen. Vaikka isästä ja emästä annetaan ehkä tietoa, et voi koskaan olla varma vanhemmista.

GR:n pentuvälityksessä pentujen hinnat vaihtelevat eikä siellä ole kerrottu kaikkea oheistavaraa, mitä ehkä pennun hinnassa saat mukaasi.

Ota rohkeasti yhteyttä kasvattajiin ja kysele asioita. Näin saat jo hyvän kuvan kasvattajasta ja sinun on helpompi valita oman pentusi ostopaikka. Jos kasvattaja ei halua vastata kysymyksiisi tai saat epämääräisiä vastauksia, unohda hänet ja ota yhteys seuraavaan.

Vaadi kauppasopimus koirasta kirjallisesti ja siihen kaikki lisäehdot ja -sopimukset. Sitten ei tarvitse pelkkien puheiden varassa elää.

Onnea sinulle pennun hankintaan!!!

takuita

Takuu koiralle ? oletko tosissasi? pennut usein eläinlääkärin tarkastamia, ostajalle annetaan terveystarkistuksen yhteydessä saatu eläinlääkärilausunto.
Vuodessa ehtii uusi omistaja "pilaamaan" pennun väärällä ruokinnalla sekä
liiallisella ja vääränlaisella liikunnalla. Useimmat kasvattajat antavat pennunostajalle ruokinta ja hoito-ohjeet sekä ovat tavoitettavissa joko s-postiste tai puhelimitse ellei ohjeita noudata niin voi,voi. Turha siitä kasvattajaa syyttää.
Eikä kukaan kasvattaja voi taata pennulle terveet lonkat ja silmät vaikka molemmat vanhemmat olisivat aivan terveitä ja sairaita koiria ei saa jalostukseen käyttää.

eiköhän...

eiköhän sekarotuiset koirat pysy paremmin terveinä ja sillälailla kuin rotukoirat. ja rotukoiria ostelee vaa rikkaat ja ihmiset jotka vie niitä näyttelyihin. ei oo meidänkää tarvinnu koskaa viedä meidän koiria lääkäriin. ne on terveenä pysyny. 2.4. kuoli meidän akseli. oli jo 14 vuotias.

Haloo, asdsadasasdhjhjty mieti ny vähän!

Järki käteen rotukoira on aivan yhtä terve kuin seropi. Toiset ostavat rotukoiran siksi että sinä suurin piirtein tiedät minkä kokoinen ja millä metsästys vietillä tuleva koirasi on.Seropit ovat kyllä suloisia, mutta ei tarvitse haukkua että rotukoira ostetaan vain näyttelyä varten. Jos osaa seropin metsästykseen niin sillä ei ehkä ole lainkaan viettiä, kun taas jos ostaa rotukoiran jolla on metsästys taipumus niin on varmempaa että saa metsästys kumppanin. Pa***t jostain näyttelyistä! Ainakin meidän koira on vakuutettu ja se kannattaa tehdä... (Ja meijän koira on muuten rotukoira, oiken näyttely rotua mutta ei olla näyttelyissä käytetty otettiin luonteen vuoksi!)

Ps.ÄLÄ missään nimessä osta paperitonta koiraa!

Justjoo

Pientä yleistystä..!
Ei ole niin sanottua, että paperittomat koirat ovat automaattisesti sairaita, sekarotuisia jne.

Kuten meille aikoinaan kävi vahinko kahden kultaisen noutajan kanssa - pentuja ei ollut tarkoitus teettää ja kun näin kuitenkin kävi, pennuista tuli paperittomia kultaisia noutajia. Paperit ku olisivat vaatineet lonkkien kuvausta ymsyms.

Rotukultainennoutaja

Aidon kultaisennoutajan tunnistaa siitä, että sillä on mustia täpliä kielissä. Eli jos nyt sattuisi löytymään jostain kultaisennoutajan pentuja ilman papereita niin tuolla tavalla nyt ainakin voi tarkistaa, että onko seka vai ihan rotukoirasta kyse.
paska puhetta.rotukoira meillä on ilman papereitakin,ja kennelin koirat monta kertaa sairaita kaiken päälle,kaikenlaisia vikoja minunkin koirassani oli.NYT ON TUTUN KASVATTAMA PUHDASROTUINEN PERHE KOIRA JA TÄYSIN TERVE!!! JOTEN EI OLE LAPPUIHINKAAN KATSOMISTA.tietenkin olen kotimaisen kannalla enkä ostakkaan "hoono soomelta" minkäänlaista koiraa tai muutakaan.

heko heko

vi**u misä niitä myydään

Ilonalle

Hei!

Suosittelisin vierailemaan www.goldenring.fi. Tältä sivustolta löydät välitettäviä pentueita (toivottavasti läheltä) sekä myös paljon muuta hyödyllistä sekä tarpeellista tietoa kultaisista noutajista.

Kultaiset noutajat maksavat tavallisesti n. 800-1000e. Liian alhaiseen summaan törmättäessä tulisi hälytyskellot soida: koiran terveys ei ole kunnossa yms. muuta vikaa. Toisaalta kultaiset noutajat ovat nykyisin "muotikoiria" ja joissakin tapauksissa on hieman rahastuksen makua.

Hyvästä koirasta kannattaa maksaa. "Halpa" ja paperiton koira saattaa koitua monin kerroin kallimmaaksi kuin aluksi luuli. Kenneleistä & kasvattajilta hankituista koirista saat paljon tietoa mm. koiran terveydestä, koiran hoidosta ja usein apua tarjotaan mielellään kasvatuksenkin aikana.

Olen itsekin pohtinut samantyyppisiä asioita, on hyvä että ottaa asioista selvää!

Onnea koiran hankintaan!

Terveisin Emilia & Leevi
Kennelien kasvattamat koirat on ylihinnoiteltuja, ei ole todellakaan järkeä maksaa satoja euroja enemmän koirasta. Kennel kasvattajat vaan viljelevät rahanahneudessaan propagandaa, miten paperittomat koirat ovat sairaampia jne. kuin heidän kasvattamansa "rotuvaliot". Itse en maksa senttiäkään yli 600 euroa koirasta, mielellään en yli 500:kaan. Menee paikan päälle katsomaan millainen henkilö koiraa myy, jos myyjä joku hanttapuli deeku, kannattaa unohtaa koko juttu ja soittaa varmuuden vuoksi eläinsuojeluviranomaisille.

Hei

Yleensä kultainennoutaja maksaa 700 euroa tai enemmän. Meidän kultainennoutaja oli jorain sen verran. Helsingissä on monia kasvattajia. Meidän rakas koira on sieltä. Muualtakin voi löytää. Kannattaa yrittää etsiä netistä tai muista ilmoituksista.

pentutehtailua

Rekisteröikmättömien pentujen ostajat tukevat usein tietämättään pentutehtailua. Nartun omistaja voi astuttaa koiransa ahneuksissaan jokaiseen kiimaan ja tällöin emon elimistö rasittuu kohtuuttomasti. Astutukseen voidaan käyttää mitä tahansa urosta, joten vanhempien terveydestä ja niiden kotiolosuhteista ei ole mitään takuita. Tietysti jos haluaa tukea tällaista toimintaa, niin siitä vaan. Sitäpaitsi koiran hankintahinta on vain pieni osa siitä rahasta, jonka koira kuluttaa elämänsä aikana.

Kummallista, miten sitkeässä on kaupunkilegenda sekarotuisten koirien paremmasta terveydestä rotukoiriin verrattuna. Sekarotuiset sairastavat aivan samalla tavalla kuin rotukoiratkin. Molemmissa on myös täysin terveitä yksilöitä.

Ja kun hankitte koiran, niin käykää sitä ennen näyttelyissä, koirakouluissa ym. Niistä saa todella paljon hyvää tietoa rodusta. Ensikertalaisille suosittelen lämpimästi liittymistä paikalliseen rotujärjestöön ja sitä kautta hakeutumaan koirakouluun. Omaa koiraani en käytä näyttelyssä, mutta koirakoulusta sain todella hyviä neuvoja koiran normaaliin käytöskoulutukseen. Oli hauskaa ja samalla hyödyllistä.

kerro pliis

mistä kennelistäteijän kultsi on asun klaukkalassa ja haluisin söpön kultsin
se maksaa 1200 koiran pentu
Markka-aikoina ostettiin meidän entinen kultainennoutaja (paperit ja kaikki löyty!) 3000-3500 markalla, eli noin 500-600 eurolla. Eikä ollut viallinen koira, hyvin eleli neljätoista vuotiaaksi eikä mitään isompia ongelmia ikinä ollut. Nykyään joutuu makselemaan (yleensä vähintään) tonnin että saa paperillisen koiran itselleen, mistähän moinen?

Paperitkaan ei välttämättä takaa että koiralle ei ikinä mitään tule, tiedän yhdenkin kultaisennoutajan jonka kasvattaja on myynyt halvemmalla kun on todettu esimerkiksi jokin vika (olikohan sydämessä, verisuonissa tjsp). No, koira eli kuitenkin päälle 13 vuotta eikä viasta ollut ikinä merkkiäkään. Ainahan näin hyvin ei käy, toisinaan pentu voi kupsahtaa muutaman viikon päästä siitä kun on kotia saatu kannettua.

Jos jotain "takuita" haluaa niin ei muuta kuin hankkimaan vakuutus vuffelle, saa sitten jotain takaisin kun naapuri peruttaa pihatiellä päälle tai eläinlääkärikuluihin menee omaisuus.

toni-85

mistäs sais ostettua muutaman satasen kultasen noutajan ei sen tarvii olla paperillinen koska kuitenkin ajaa melkein saman asian sähkö postia voi laittaa mooses85@luukku.com

Keltainen pörssisrä

Sieltä voit katsella noita halpoja kultaisia. Jos haluat auton 10 vuodeksi, ostat Mersun. Jos haluat auton vuodeksi, ostat Ladan. Sama pätee koirien hinnoissa...
Paskapuhetta. Taitaa olla joku rahanahne kasvattaja siellä kitisemässä.

höpöhöpö

lada kestää tuhat kertaa pidempään kuin mersu, eihän sillä niin mukavaa ole ajella mutta korjauksiin ja huoltoihin ei rahaa uppoa ja todellakin simppelillä tekniikalla varustettu auto että nuokin toimenpiteet voi tehdä itse. Mersun kun ostat niin vuosihuollot maksavat 600egeä ja kappas vaan 6000egeä onkin uponnut kymmenessä vuodessa plus kaikki tyyppiviat päälle. Ladan huoltoihin olet käyttänyt 10vuoden aikana max 600egeä ja tuosta rahasta riittää jopa bensoihin muutama kymppi.
omistani maksoin 1000-1100e. Paperillisia ovat molemmat. Paperittomia en ikinä harkitsisikaan..
yleensä sirulliset kultaiset maksavat 1000-1200

moikka

nii myyttekö te kultaistanoutajaa vai aijotteko ostaa sen

Sama ongelma

Mekin ollaan hankkimassa kultaista. Sama ongelma - mistä löydän? Kannattaa alottaa vaikkapa Golden Ringin sivuilta, siellä on luotettavia. Voi myös kurkkia Kennelliiton sivuilta ja tutkia silmä kovana lehtiä. Kultsu on sen verran kuuluisa että kyllä sitä löytyy =)
myyttekö kultaista noutajaaaaaaa

oho

taisi mennä aihe vähän ohi.
Ei vissiin tullut vastausta mistä koiria voisi etsiä.
Apula, lemmikkipalsta on ainakin hyvä sivusto, ihan asiallista porukkaa
Olen löytänyt sen kautta aivan ihanan koiran

Minusta koiralla ei ole väliä onko papereita vai ei, jos etsii ihan lemmikki koiraa.
Sitten alkaa hälytyskellot soida, jos ei esim. saa hakea koiraa kasvattajan kotoa...
Mun oma koira on ollut todella terve vaikka ei ole papereita, enkä katsonut tarpeelliseksi niiden ottamista.
Olin yhteydessä kasvattajaan jo kauan ennen pennun luovutus ikää, ennen kuin hän oli rekisteröinyt pentueen.
Omalla koirallani on myös pieni värivirhe = valkoisia karvoja siellä täällä sekä lievä alapurenta. Joten se ei ole sen takia näyttelykuntoinen, muuten ihan täysin puhdasrotuinen...

Jotkut puhuu, että kuinka voit todistaa koiran omaksesi jos ei ole papereita... mutta papereita on monenlaisia.... Sekarotuisenkin voi tavallaan rekisteröidä, jos ottaa tunnistemerkinnät ja passin. Aion tehdä näin omalle koiralleni tässä jossain vaiheessa...

Kokemusta

Minä en ostaisi kuin paperillisen oli rotu mikä tahansa. Meillä kultainenoutaja, paperillinen. Haluan että kasvattajalla on ollut selkeä visio miksi pentuja tehty. Molemmilla vanhemmilla tulee olla useampi kuin yksi saavutus (noutajakoe, näyttely ym tuloksia). Lisäksi ehdottomasti kasvattajan tuki koko koiran elinajaksi! Mahdollisuus ottaa yhteyttä aina ja yleensä hyvä kasvattaja haluaa kuulla pennuista myöhemmin. Koiran ostohinta on pieni kuluerä, jos ajattelee koiran elävän yli 10v. Halpaa ja paperitonta ostaessa saattaa tukea pentutehtailua, siihen kukaan tuskin haluaa enää näiden Euran otsikoiden jälkeen ryhtyä.
katso keltaisesta pörssistä laita myydään kultainennoutaja pentuja keltainen pörssi

mä tiedän paikan josta saa koiria

kultaisia noutajia saa sellaiselta sivulta kuin koirat.com saa myös muitakin koiria
mäki haluisin kultaisen noutajan mutta en vaan saa!!!
voi hyvänen aika, aina ei saa sitä tahtoo......

voivoi
moi . joku eläin rakas . älä luovu yrityksestä jatka etsimistä
moi ilona ksun kannattaa kysyä koira kennel liitosta se on kaikista luotettavin ja turvallisin paikka yleensä ne maksaa 1000 eursta ylös päin . riippuu kasvattajasta onnea koran hankinalle
Min en halua että kasvattaja on koko koiran iän niskassa kyselemässä että miten nyt menee, kelle tuomarille aiot viedä sitä.. tai syötänkä oikeaa ruokaa
Ostaisin paperittoman koiran koska vain, mutta hinnan on oltava sitten sopiva, tuollainen 400e max.
Mutta jos haluaa harrastaa koiran kanssa, ilmanmuuta rekattu koira.
Terveys on yhtä arpomista kummassakin tapauksessa.
Kannattaa googlettaa : kultainennoutaja kennel, mikkeli tjn.. samanlaista :) meidän rinsessa maksoi noin 500e, eli suht koht halpa, mutta ei siis ole paperillinen. :)
Itse ostin kultsin viime kesänä ja semaksoi 1100 €:a. Kultsille kannattaa syöttää eläinkaupojen ruokaa, joka on kalliimpaa kuin päivittäiskauppojen ruoat, sillä kultsit ovat labradorinnoutajien tapaan kovia lihoamaan, joten ne tarvitsevat eritysesti suunniteltua ruokaa, kuten Royal Canini Golden Retriever ruoka joka on tälle rodulle suunniteltu. Itse suosittelisin harkitsemaan kovasti, sillä oma kultsini on nyt 11 kuukautta ja uhmaikä on pahimmillaan, mutta se on kestänyt nyt jo 4 kk ja pahentunut vain. Kultaisella noutajalla on myös paha karvanlähtö ja itse joudun imuroimaan kotona ainakin 4 kertaa päivässä. En tiedä muista kultsien omistajista, mutta omani on kyllä niin itsepäinen ja vaikea tapaus, että minulle ei jää paljoa omaa aikaa, vaan joudun tappelemaan jokaisella kävelylenkillä sen kanssa. (Kolme tuntia on vähintään päivässä kävellytettävä). Kultsini on myös hieman liian koiraystävällinen, joten joudun täyden työn kanssa pidättelemään sitä, kun se haluaisi mennä aina toisten koirien luo leikkimään ja jos en anna, alkaa se hyppiä minua vasten. Kultaiset noutajat testaavat sinua aina ja vaikka näkisitkin rauhallisen kultaisen noutajan kävelevän kadulla ilman hihnaa omistajansa kanssa, ei se takaa että sinun koirastasi tulee samanlainen. Kannattaa harkita ja kerätä tietoa, esimerkiksi Golden Ring Ry. osaa varmasti neuvoa.
Ei se tappelemalla kummene - menkää koirakouluun!!

Karvanlähtö on kyllä melkoinen - en silti ole noin ahkera. Mutta sehän riippuu siitä paljonko noita karvoja ympäristössään sietää.

Mutta tuo liikunnan määrä: koirasi on nyt siinä iässä, että se ei ole vielä "luutunut" kunnolla ja minusta tuo on kyllä vähän liikaa. Ei meillä ole ikinä kolmea tuntia päivässä lenkkeilytetty (siis säännöllisesti). Kannattaisko osa lenkkiajasta vaihtaa toko-harjoituksiin? Niissä koira väsyy yllättävän paljon.
Nuo roturuuat on melko huuhaata, en ainakaan tuota royal caninia suositteisi..
Olen itse yrittänyt etsiä vapaita (halpoja) pentuja,mutta en tietenkään 7 viikoista pentua saisi mistään 800€. Joten mistä saisin semmoisen??
(Haluan kultasennoutajan)
Mitäköhän ne euroissa mahatvat maksaa? Ruuppii oletteko ensinnäkin hankkimassa koiranpentua vai täysikasvuista koiraa. Sellaisen pystyy jo luovutusikäisenä (12vko) ostamaan eläinliikkeestä tai koirakennelistä.
Tämä keskutelu (kultsurakkaana) pisti silmääni ja hieman tätä lueskeltuani rupesin miettimään miksi oikeastaan hankitte/haluatte koiraa jos jo heti alkukäteen hinta tulee vastaan? Sillä koiraan tulee menemään monikertaisesti enemmän rahaa kuin hankintahinta on ollut?

Jos oikeasti haluaa sellaista koiraa kuin kultainennoutaja tulisi hinnan sijaan pää asiana hyvän kasvattajan etsintä; jonka pentue on peräisin terveistä ja tutkituista vanhemmista.

Oletteko edes tarkemmin tutustuneet ko. rotuun?

Sillä loppujen lopuksi kultainennoutaja on yllättävän vaativa rotu, esim. vaikka kysessä olisikin vain "kotikoira" tulee myös senkin turkkia trimmata jotta pahimmalta kavranlähdöltä ja lian sisään tulolta vältytään. Myöskin turkkia on PALJON helpompi hoitaa kun se on hyvin hoidettu. Lisäksi kultsun trimmaamisen joutuu opettelemaan itse sillä kovinkaan monet trimmaamot/trimmaajat eivät trimmaa kultaisia.
Kultainennoutaja kaipaa myös hyvin paljon liikuntaa ja aktiveteettiä sillä rotu on alkuperäisesti jalostettu metsästäjän avustajaksi.

Ja viellä näin lopuksi hyvää ja tervettä koiraa ei aina löydä läheltä vaan joskun hyvät kasvattajat löytyvät tuntien ajomatkojen päästä (kuten omalla kohdallani).

Kirjoittaja on poistanut tämän viestin

Koiran hankintahinta on ehdottomasti suurin menoerä ( poislukien jostain erityssyystä, esim kolari, johtuvat eläinlääkärikulut ) rokotus, kuvauskulut vain kerran. Ruokintaan 20-60 e kk. Siinä ne. Jos harrastaa , niin sitten ilmoittautumiskulut lisäksi. Mutta pentuun kannattaakin satsata, paljon vähemmällä arpomisella pääsee kuitenkin jos hankkii aikuisen koiran. Mutta sitten tietysti jää se ihana ( rasittava =) ) pentuvaihe pois.
Alakanttiinpa arvioit
En arvioi, tiedän sen. Olen elänyt tuon koirani kanssa jo vuosia, ja keskiarvo kuluille on tuo.

Ja sille ylempänä olevalle pennun omistajalle, joku koulutustavoissa mättää, jos viikkoihin ei hihnakäytös onnistu. Kultsu oppii sangen nopeasti jos vaan se katsoo tilanteen sellaiseksi että tuota ihmistä tarvitsee kuunnella. Omakin kultsuni on vähän jästi, mutta kun kerran katsottiin että tarkottaako se sivulla sitä mitä sanottiin, ei paremmasta koirasta väliä. Kävelee kuin unelma, tulee varmasti luokse, ja on muutenkin koira ihan parhaasta päästä,
 /   /  /  / MISTÄ KULTAINEN NOUTAJA?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta