AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Lehtitilaus huijaus?

Lehtitilaus huijaus?

4 Vastausta 785 Lukukertaa
Hei,
tilasin tässä taannoin Alibi lehden määräaikaisena. Heti ensimmäisen numeron nähtyäni päätin, että en jatka tilausta. Kuitenkin lehden tulo jatkui määräaikaisen tilauksen päätyttyä, vaikka en todellakaan muista itse jatkaneeni tilausta.

Soitin palvelunumeroon ja sanoin miten asia mielestäni on, mutta vastaus oli vain tylyhkö "no, sitä on kuitenkin jatkettu". Voinko soittaa uudestaan ja pyytää jotain näyttöä, että koska ja miten tilausta on jatkettu? Olenko edes velvollinen maksamaan jos heillä ei ole kunnollista näyttöä?

Kiitos

Luultavasti on näyttöä

Kun tilasit tuon lehden, niin luitko myös pienellä präntätyn?

Noissa lehtitilauksissa on usein sanottu, että sen tarjoustilausjakson päätyttyä lehti tulee kestotilauksena.

Almamedian lehdet

Kyllä se niin on, että vaikka olet tilannut määräaikaise lehden, niin jakson loputtua lehti tulee, ja jos et maksa, uhataan ulosotolla. Aikaisemmin tilaukset, osoitteenmuutokset ja peruutukset saattoi tehdä netissä tai 0800 numerolla puhelimitse. Nyt kyllä tilaus onnistuu netissä, mutta peruutus ei. Peruutus on tehtävä puhelimitse maksulliseen numeroon. Ja siellä sitten on ihminen, joka jututtaa kysellen kaiken mahdollisen enon astmasta lähtien. Tarkoitus vain saada mahdollisimman paljon puhelurahaan sisään.
Salliiko laki todella tuontapaisen käytöksen?

määräaikainen on rajallinen aika

Määräaikainen tarkoittaa että se loppuu määrättynä aikana. Soita sinne lehden päätoimittajalle ja sano että maksat vain tilatuista lehdistä.! Kerro myös että tästä Alibin asiasta keskustellaan netissä.

Lehtihuijarit on maanvaiva

No tässä iäkkäiden vanhempien omaisena voin kertoa, että todellinen maanvaiva nuo kaikki puhelinhäiriköt ovat!
On robinson-kiellot, mutta silti soittoja tulee, koska nimet ja osoitteet saa silti mm puhelinluettelosta tai maistraatista.

Mutta lehtitilausta tehdessä sitä kaupataan 99% aina määräaikaisena, 3kk pakettina. Todellisuudessa kyse on aina kestotilauksen ensimmäinen erä. Eli jos lehteä ei tajua peruuttaa heti ensimmäisten nroiden tultua ja laskun maksettua, lehti tulee maailman tappiin.

Kun se 3kk on ohi, ei pidä maksaa mitään laskuja ja pitää olla tiukkana ja vaatia asiakastietojen poistoa firman lsitoilta ja soittokieltoa.

Mutta hävyttömintä on puolustuskyvyttömien vanhusten hyväksikäyttö näissä puhelinmyyntifirmoissa.
Kirjalliset vaatimukset ja markkinoinnin kiellotkaan ei tehoa, vaan taas pari vkoa kuluu ja soittavat.
Ja omaisena saan sitten niitä lehtiä peruutella ja soitella takaisin tulikiven katkuisia puheluita.
Jokaiselle firmalle olen muuten myös laittanut laskut omista puhelinkuluista ja heidän häirikkösoitoistaan listan.
Pari firmaa on nyt lopettanut, joten omaisten sitkeyttä tarvitaan, mutta energiansa ja aikansa voisi käyttää muuhunkin. Edes salainen nro ei auta asiaan.
 /   /  / Lehtitilaus huijaus?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta