Ajaa kaikkea liikkuvaa takaa

Lilly-86

Pentuni on nyt yli 4kk vanha. Ongelma on seuraava; pentu juoksee aina liikkuvan perässä!. Pihalla ei voi pitää vapaana silloin kun postiauto tulee kun se jahtaa sitä jopa 20 metriä takaa kun auto on lähdössä pois. Se ajaa takaa myös avopuolisoni autoa kun se on lähdössä pois. Aina saa pelätä, ettei se jää auton alle. Yleensä olen pitänytkin sitä sisällä kun auto lähtee pihalta pois, mutta sitten alkaa hillitön ininä ja ovella kyttääminen. Meillä on myös kissoja, ja niitäkin se jahtaa takaa (tosin ei vihamielisesti, pitää niitä leikkikavereina). Pyöräilijätkin kiinnostaa, nappaili tutun housunlahkeesta kiinni kun oli pyörällä ajelemassa kotia päin. Pentu alkaa innoissaan hyppimään hihnassa kun autoja menee ohitse. Olen yrittänyt saada sen mielenkiinnon itseeni namipaloilla, mutta aina ne eivät jaksa kiinnostaa. Mitkään käskyt eivät tehoa ja jos lähestyn pentua tässä vaiheessa, se lähtee karkuun.

Miten saan koulutettua tämän ikävän tavan pois? Jotekin mietityttää sitten kun alan sen kanssa tekemään pitkiä lenkkejä, en halua sen jahtaavan kaikkea niin että niskat menee pannasta ruhjeille.

3

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *koiratar*

      pennun kanssa toiminut? Oletko pitänyt sitä vain omassa pihassa? Jos olet, en yhtään ihmettele sen reaktioita. Pentua pitää viedä joka paikkaan (paitsi koirapuistoihin) heti sen saavuttua uuteen kotiin. Otollisin aika pennun sosiaalistamiselle on 7-12 viikkoa. Sen jälkeen uusiin asoihin tottuminen vie aikaa enemmän ja enemmän ja tulee jopa mahdottomaksi. Jos koira on kiinnostunut autoista, sen kanssa pitää mennä kävelemään kaupungin vilkkaimmille kaduille, ja kehua/palkita sitä aina kun se käyttäytyy hienosti.

      Minkä rotuinen koirasi on? On myös rotuja jotka herkemmin jahtaavat liikkuvia kohteita, esimerkiksi monet paimenkoirat/ palveluskoirat. Monet palveluskoirat eivät sovi pelkiksi seurakoiriksi vaan niille pitää järjestää toimintaa esim. toko, suojelu, jälki jne...

      • Lilly-86

        Pentuni ei ole aina ollut pihalla. Käymme metsälenkillä jokapäivä, olemme käyneet eri pakoissa niin autolla kuin kävellenkin. Ihmisiä se on tavannut kaikenlaisia. Olemme opetelleet hihnassa kulkemista. Keskusta on noin kahden kilometrin päässä, olemme kulkeneet sinne vievän autotielle asti hihnassa ja sitten takaisin kotiin. Yli kilometri keskustaan päin olisi asfalttitietä ja melko vilkasliikkeinen autotie ilman kävelykatua. Voiko nelikuukautisen pennun kanssa tehdä jo neljänkin kilometrin lenkkejä?


      • aninina
        Lilly-86 kirjoitti:

        Pentuni ei ole aina ollut pihalla. Käymme metsälenkillä jokapäivä, olemme käyneet eri pakoissa niin autolla kuin kävellenkin. Ihmisiä se on tavannut kaikenlaisia. Olemme opetelleet hihnassa kulkemista. Keskusta on noin kahden kilometrin päässä, olemme kulkeneet sinne vievän autotielle asti hihnassa ja sitten takaisin kotiin. Yli kilometri keskustaan päin olisi asfalttitietä ja melko vilkasliikkeinen autotie ilman kävelykatua. Voiko nelikuukautisen pennun kanssa tehdä jo neljänkin kilometrin lenkkejä?

        Meilläkin on nyt reilu 5kk vanha paimenkoiranpentu, jolla paimennusvaistot heränneet parin viikon sisällä. Lenkkelijät, autot, juoksevat lapset ovat haaste koiran kanssa. Aina on ollut kiinni näissä tilanteissa, mutta ihan mahdottomasti ryntää niiden perään, takajaloilleen seisoo että varmasti pääsisi. Pentu painaa nyt 19kg, joten siinä on 50kiloisella naisella pitelemistä. Mitähän sitten kun talvi tulee ja liukasta, ihan hirvittää. Mielestäni tämä johtuu siitä että koira on paimenkoira, eli sillä on korvien välissä se että kaikkea liikkuvaa tulisi jahdata ja koota kasaan. En ole muuta osannut tehdä, kun sanoa "ei mene" ja vähän nykäissyt hihnaa itseeni päin. Mutta toivottavasti menee ajan kanssa ohi, vaikken sitä uskokaan mutta toivon. Onneksi asutaan niin maalla, ettei paljon tarvitse autojen ja juoksijoiden lähettyvillä pyöriä vaan vapaana metsässä mennään. Mutta luen mielenkiinnolla jos jollakin olisi vinkkejä tai kokemuksia samaisesta ongelmasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      58
      5841
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      26
      3697
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      229
      1968
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      1789
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1236
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1199
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      289
      967
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      52
      962
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      889
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      858
    Aihe