AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / MAISSIALLERGIA

MAISSIALLERGIA

10 Vastausta 3 084 Lukukertaa
Minkälaisia oireita maissi aiheuttaa maissiallergikoille?
Entä voiko lääkkeiden ja vitamiinien lisäaineena olevat, mm. maltoosi, maltodekstriini, maissitärkkelys ym. aiheuttaa oireita maissiallergisille?
Olisin tosi kiitollinen vastauksista.
Hei, minulla on maissiallergia. Riippuu varmasti täysin ihmisestä, että mitä aiheuttaa, mutta itsellä oireina järjetön mahakipu, turvotusta ja ripulia, ja siis hyvin pienestäkin määrästä. Myös ainakin maltodekstriini ja maissitärkkelys aiheittavat minulle samat oireet, luultavasti maltoosikin.

Ärsyttävän vaikeaksi mennyt elämä maissiallergian myötä, kun melkein kaikessa tuntuu olevan maissia ainakin jossain muodossa, mutta ei voi kun yrittää olla tarkkana sen suhteen mitä syö.
Olen 24 -vuotias ja viljoista allerginen maissille ja ohralle. Minulla on paljon muitakin allergioita. Oireet ovat olleet lukuisat niitä yleisimpiä ihottumia ja kutinoita lukuunottamatta. Minulla oli mm. paha refluksi, vatsaoireita, ummetusta, päänsärkyä ja pahin oireeni oli kurkun ahdistus. Tähän voi liittää myös hiivatulehdukset, aftat suussa, flunssaherkkyys, väsymys, yleinen yleiskunnon ja jaksamisen heikkeneminen yms. vaikka mitä!

Kaikki tärkkelys -jotain ainesosat, maltodekstriini, mallasuute, glukoosisiirappi yms. on tehty viljasta tai maissista. Itse saan niistä kaikiasta välillä oireita. Tuotteesta riippuu sitten mitä viljaa on käytetty(aina ei lue selosteessa) tai onko ko. tuote siedettävä vai ei. Määriäkään ei selosteissa pahemmin ilmoitella ja asia käy selväksi vain kokeilujen kautta. Jäätelöissä esim. käytetään yleensä vehnää. Maissiallergikkona varoisin ainakin: muroja, myslejä, jogurttia, kermaa, suurusteita, eineksiä, salmiakkia, leipiä, leivonnaisia, karkkia, juustonaksuja, jopa kinkkuja saa kytätä. Tosi herkkä voi saada oireita myös maidosta tai piimästä, niissäkin käytetään valmistusvaiheessa maissiöljyä.(mm. Valio)

Paras apu ruoka-allergiselle on yksinkertaisesti tehdä ruoat itse, itse valitsemistasi raaka-aineista. Tämä lienee ainoa tapa jolla tiedät varmasti mitä suuhusi pistät. Itselläni yleiskunto parani hyvin pian ruokavalio muutoksen tehtyäni ja nyt on jaksamistakin tehdä kaikki ruoat itse. Kurkkuoireita ilmenee vieläkin sillä on vaikea muistaa aina varoa ihan kaikkea. Kannattaa käyttää tarvittaessa antihistamiineja.

Maissiallergia on harvinainen ja siksi ehkä yksi pirullisimmista sillä tuotevalmistajat eivät välitä... Tsemppiä!!

mitä syödä?

Mistä saan ohjeita leivontaan,kun ei ruokavaliossa käy kotimaiset viljatuotteet,maissi eikä gluteenittomat jauhoseokset? Riisi,tattari,hirssi soveltuvat.Myös maito ja kananmuna.Olisi kiva leipoa itse pannaria tai edes jotain..
Minä olen allergisoitunut parin vuoden sisällä maissille. Oireita aiheuttavat itse maissi ja lisäksi sen johdannaiset kuten maltodekstriini jne.

Oireina minulla puolen tunnin sisään alkavat vatsakivut ja totaalinen vesiripuli ja ihan tajuton kutina ja ihon lehahtaminen ja kuumotus. Ja en tajua miksi koko ainetta pitää tuntkea joka elintarvikkeeseen. Nyt on luettava kaikki tuoteselosteet läpi jatkossa, sillä oireilen niin rankasti : (.

Itse voi tehdä ruokansa, mutta olisi kiva käydä joskus ulkonakin syömässä. Viimeksi sain Bic Macin kastikkeesta reaktion (maltodekstriini) joten täytyy katsoa tosi tarkkaan jatkossa mitä suuhunsa laittaa. Harmittaa tämä vaiva!
Olen 13v tyttö. Ja olen ollut pienestä asti allerginen maissille. Minuun vaikuttaa muunnettu tärkkelys, maltodekstriini,maissitärkkelys ja maltoosi. Minulla oireena ovat järkyttyvä mahakipu joka voi kestää pari päivää,ripuli tosi pahana, oksentelu ja pahin on se kun henkitiet menevät umpeen. Välttelen maissia parhaani mukaan. Koulussa minulla on omat ruuat joka päivä,kaikki ihmettelevät aina allergiaani koska se on tosi harvinainen. En tunne ketään jolla oisi sama allergia.
Mutta tämän allergian kanssa oon oppinut elämään. Ja vaikka maissia on jokapaikassa ei se haittaa. Olen tottunut tähän ja tämä on osa elämääni.
Itselläni alkoi maissiallergia vuonna 2002 kun olin kun olin 27. Vasta tänä vuonna tajusin, että minulla on maissiallergia. Allergia testit vuonna 2002 näyttivät maissille negatiivistä. Tänä vuonna en enää kestänyt oloani joka on kokoajan aivan hirveä. Tein sitten allergia dietin odotin kun kaikki oireet katosivat ja lisäsin yhden aineen per viikko. Kunnes tuli maissi kohdalle ja blam 15-20 minuuttia syönnista turposin ja iho oli kuin auringon polttama.

Oireita on ollut kuin olisi auringonpolttama kokoajan, vatsan turvotus, dermographismus (ihon piirtäminen), silminen polttelu, nilkkajäykkyys ja nilkkakivut. Muitakin oireita on ollut kuten luitten särkeminen varsinkin sääriluussa, verta purkautui ihon alle jaloissa (ihan kuin mustelmia koko jalan kattavalti polvista alaspäin). Muitakin oireita on ollut.

Kaikki tämä kiva on sitten johtunut maissista. Hiton allergialääkkeitäkään ei voi käyttää kun kaikissa on maissia ne pistävät pahempaan kuntoon. Olen yrittänyt soitellä lääketehtaille mutta kaikissa on jotain maissijohdannaista. Jenkeissä on kuulemma sellainen kuin Alavert antihistamiini jossa ei ole maissia mutta sitä kun ei euroopasta saa. Nestemäisissä antihistamiineissa on sorbitolia tai muuta sokeria joka on tehty maissista.

Yksiä ikävimpiä on sitruunahappo, etikka ja c-vitamiini (askorbiinihappo) jotka on melkein tätä nykyä aina tehty maissista. Sitruunahappo eli E330 tehdään nykyään homeesta nimeltä Aspergillus niger käyttämällä sokeria. Ja se sokeri millä se tehdään on käytännössä aina maissisokeria.

E202:kin on maissijohdannainen ja sitä on nykyään kaikissa raejuustoissa. Luomu raejuustoakin pitää ostaa.

Aloin tutkimaan ja kääntämään englanninkielisiä listoja suomeksi kaikista aineista mitkä voi olla maisista ja olen nyt kolmisen sivua aineita saanut listattu ja neljäs sivu ainakin vielä tulossa. Nelisivuinen lisäaine hirvitysvihkonen jota pitää sitten katsella. Yritän olla katsomatta, eli tehdä ruuan niin että kaikki lisäaineet on minimissä. Yksi mitä kantsuu kans varoo on sitruunapippuri siinä kun on yleensä ainakin sitruunahappoa.

Yksi pottumaisimmista allergioista mitä tätä nykyä voi olla kun maissia on ihan kaikessa. Pitäs varmaan pistää joku sivusto pystyyn kun luulen, että kaltaisiani ihmisiä löytyy paljon joilla on sama allergia mutta allergia testit näyttää negatiivista.
Luulevat varmaan olevansa lisäaine-allergikkoja, totuus on karumpi eli maissiallergia.
Tullut nyt jo eteen ennenkuin lista on edes valmis jo 40 e-kooodilla varustettua ainetta joka voi olla maissista. Kuten E460 jota on usein juustoraasteissa. Niin E620-E625 ja aspartaami voi olla myös maissista.
Varmaan useimmiten lisäaineet ovat maissista kun se on vaan niin halpaa.

Friggsin riisikakut ja ihan pelkistetyt perunalastut ainakin taffelin sisältää pieniä määriä maissia. Kokeiltu on ja allergia oireita tuli. Muitten aineitten saastuminen maisilla on todella ongelma, kuten jauhot ja muut.
Riippuu tietenkin miten herkkä maissille on, jotkut kestävät pientä määrää.

Aika elämäntapamuutos on ollut pitää kaikki tehdä kotona. Pitää ostaa vahaamattomia hedelmia ja vihanneksia koska vaha jota vihanneksiin ja hedelmiin laitetaan on monesti maissista tehty. Vaha ei lähde vedellä huuhtelemalla vaan pitää pestä jollain saippualla pois.

Ihmettelinkin kun joskus söin omenoita ja sain kunnon allergiaa. Vaikka kuorin omenan kun kuorisessa pieni osa vahasta menee omenaan kuoriessa.
Myös kesäkurpitsasta olen saanut oireita juuri siitä syystä, että siinä on ollut vahaa päällä.

Ei muuta voi sanoo kuin kiva elämä :) Muille kanssa kestämistä kyllä tää tästä kun oppii mitä voi suuhunsa pistää. Kannattaa pysyä tuotemerkeissä mistä ei ole saanut oireita.
Niin ja valion normaalit maidot kannattaa kans unohtaa ja ostaa vaan luomu maitoa tai luomu versioita sellaisista valion tuotteista mihin on lisätty d-vitamiinia koska luomu versioissa ei ole lisättyä d-vitamiinia. Yllätys yllätys d-vitamiini jota valio lisää on maissiöljyssä eli kaikissa valion tuotteissa missä on lisättyä d-vitamiinia on maissia. Valion ei kuulemma tarvitse ilmoittaa lain mukaan maidossa on maissia.
Arlasta en tiedä onko niitten d-vitamiinissa maissia vai ei.
Soittelin valiolle ja ovatkin vaihtaneet maissiöljyn rypsiöljyyn. Mainiota :)
Vieläköhän JH käyt täällä? Olisi kiva saada tuo sinun lista, sillä olen myös hyvin allerginen maissille. Oireina mm.4 tunnin ripuli mehuista joihin lisätty c-vitamiinia. Meitä maissiallergisia on tässä suvussa jo 4kpl kolmessa sukupolvessa...
Hei, mulla suolistokeliakia todettu v-88, sitten tuli samaan myös rakkulainen ihokeliakia, tänä päivänä tuntuukin jo että olen allerginen kaikelle ruualle vaikka dieetini on "puhdas", leivon itse, apua ei löydy, kyynärpäät japolvet ovat rakkuloita täynnä. parhaiten iho ja maha rauhoittuu kun ei syö yhtän mitään! tiedoksenne että nykyään on paljon viattomilta vaikuttavia elintarvikkeita ja leikkeleitä joissa on teksti gluteeniton, se ei kuitenkaan pidä paikkaansa! Viimeissimät kovat oireet ovat tulleet "gluteenittomista" kunnon lihanakeista. Näkemiin mm. nakit ! Muunneltu vehnätärkkelys on minulle myös myrkkyä , se on se aine josta gluteeniton jauho myös tehdään!
 /   /  /  /  / MAISSIALLERGIA
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Viikon keskustelluimmat

Tietoa mainosten kohdentamisesta