nyt apuja cockerspanieli tietäjiltä???

.!.!.!.!.

Olemme hankkimassa cockerspanielia, mutta ongelmana on: kumpi on meille parempi amerikan cockerspanieli vai jenkki cockerspanieli? Mitä eroja näillä roduilla mielestänne on? Itsellämme on 3 vuotias leikkisä norfolkinterrieri joka tulee hyvin toimeen kaikkien koirien kanssa. Olisin erittäin kiitollinen jos asiasta oikeasti tietävät ihmiset auttaisivat meitä päätököksessämme.

13

4034

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .!.!.!.!.

      Kylläpäs taas väsymys teki temput. Tarkoituksenani oli kysyä mitä eroja on jenkki cockerspanielilla ja (Englannin) cockerspanielilla?

      • Hukka-Musti

        Tuskin muita eroja niillä on kuin turkkien pituus. Olen tavannut molempia ja molemmat ovat olleet kilttejä ja sosiaalisia. Liikuntaa molemmat tarvitsevat paljon ja metsästysviettiä löytyy useilta yksilöiltä.


      • vuvuh

        ns.tavalline cocceri ja aivan ihana luonteeltaan!
        jos teille eka cocceri niin suositellen ettei ekaksi cocceriksi yksiväristä,ovat kovapäisempiä kuin moniväriset.


      • haloo!
        vuvuh kirjoitti:

        ns.tavalline cocceri ja aivan ihana luonteeltaan!
        jos teille eka cocceri niin suositellen ettei ekaksi cocceriksi yksiväristä,ovat kovapäisempiä kuin moniväriset.

        mitä ihmettä?? :DDDD


    • melkein kuin sama ro

      Turkit ovat eri mittaisia, painorajoituksissa on vain kilon parin verran eroa, kuono on hiukan lyhyempi amerikkalaisella, mutta luonteissa ei ole mitään eroja.

    • reiksa

      Cockeri on spanieli, jenkki ei. Jenkki on seurakoira. Jenkki on pienempi, lyhytkuonoisempi ja sillä on enemmän turkkia. Usein jenkin turkki vaikeaa pitää puhtaana.

      Cockeri on taas aito spanieli, metsästyslinjaisiakin on. Paremman näköinen, trimmattava rotu hänkin.

      • jujjujju

        Cockerspanieli ja amerikancockerspanieli olivat vielä 1930-luvulle asti aivan sama rotu, mutta eristettiin sitten omiksi roduikseen. Ja kyllä amerikancockerspanieleitakin käytetään yhä metsästykseen sekä cockerspanieleitakin enää harvoin. Oikeastaan molemmat toimovat nykyään läkes yksinomaan seura- ja harrastuskoirina. Molemmat ovat puhtaita spanieleita. Jos amerikancockerspanieli ei ole spanieli sen takia ettei sitä käytetä metsästykseen, pitkäkarvainen colliekaan ei ole collie, koska sitä ei käytetä paimennukseen. Ja minäpä veikkaan, että amerikancockerspanieli on jopa yleisempi metsästyskoirana kuin pk collie paimenkoirana.


    • cockeri..

      minun mielestä jenkki on ehkä leikkisämpi ja "pentumaisempi" mitä tavis cockeri. Niinkuin jotkut sanovat jenkki on se amerikkalainen " I loooooooove you" niin englantilainen on ehkä enemmänkin asenteella "that´s cool".. :) mutta ihania rotuja kumpikin, jenkillä vain runsaampi turkki joka on työläämpi pitää kunnossa..

    • sin|||||||

      meiltä löytyy amerikan cockkeri ja voin suositella sitä. Vertailemaan en lähde kun on niin koiran luonteesta kiinni. Mutta ihania varmasti molemmat ! =)

    • jenkki is best

      Jenkissä on ihan sikana turkin kanssa hommaa, jos ei jaksa sitä hoitaa, niin sitten cockeri.
      Ja jenkkiä ei kannata ottaa, että leikkaa sen turkin, jos ei jaksa hoitaa..........lyhyt turkkinen jenkki on karmea näky ja kertoo heti, ettei omistajaa kiinnosta turkinhoito;((

      Jenkki on muuten omasta mielestäni "parempi", molempia on ollut.
      Joka toinen viikko pesu ja föönaus, näyttelykoira kun oli ja metsäreissuilla aina kurapuku päällä, muuten kantaa puolmettää mukanaan.

    • enkkupoika

      jeps itsekään en ole suurempia eroja noiden cockerirotujen välillä huomannut, muuta kuin että jenkillä tuuheampi turkki kuin enkulla. meillä on päälle 1v. enkkucockeripoika ja aivan mahtava koira on kyllä! edellisen sairaalloisen ja koirille agressiivisen (mutta lutuisen...) sakemannin jälkeen enkku on kyllä taivaallinen! nopea oppimaan, mahdottoman kiltti ja sosiaalinen, tulee kaikkien kanssa toimeen (lapsille varautunut, kun ei ole niitä meillä). turkki on kyllä ensitrimmaajalle yllättävän hankala, sen voin sanoa, sillä se vaatii melkein joka päivä kampaamista/leikkaamista ja itse ainaki kerran kk trimmaan näyttelytyylisesti (vaikka ei näyttelykoira olekaan) ainakin tietyt kohdat...eipä siinä sinänsä mitään, tykkään koiran kanssa puuhata ja pikkusesta asti sen kun totuttaa päydällä olemaan trimmin ajan niin iha hyvin menee :) meidän pojalla sattuu vielä olemaan harvinaisen lyhytkasvuinen turkki ja värityskin vielä blue roan (sanotaan, että kaksivärisillä ei niin tuuhea turkki), että siinä kura-ja takkupaakkuja lenkin jälkeen selvitellessä tulee mieleen, että mites pitempiturkkisten omistajat pärjäävät :D tai jos on monta koiraa...no jaa kaipa sitä viellä toinenki spanieli jossain välissä eksyy tännekin ;)

    • mkc3

      Wilma on ihana amerikan kokkeri ja rakas se leikkii tosten korien kanssa se valilä haukkuu koirille

    • Anonyymi

      Cockerin turkki pitää trimmata noin 3-8 kertaa vuodessa,mutta itse rakastan molempia rotuja.Cockeri on suht helppo kouluttaa ja myös aktiivinen koira.On ollut 2 kpl ja on ihania!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5208
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3387
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1522
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      184
      1373
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1046
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      968
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      887
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      768
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      749
    Aihe