Ääni

Siru

Milloin suomalaiset, elokuvan tekijät tai äänitarkkailijat oppisi tarkkailemaan sitä ääntä.

Puheet kuuluu tosi hiljaa ja sitten muut äänet ja musiikki tulevat täysillä.

Pitäisikö äänitarkkailijoille lisätä koulutusta?
Onneksi on keksitty kaukosäädin että ehtii hiljentaa kun musiikki alkaa pauhaa täysillä.

5

503

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Töpsel

      En voi itse puhua kuin elokuvaäänittäjien puolesta. TV-sarjat ainakin tehdään nykyään luvattoman usein oppilaitosten siivellä, käytetään hyväksi ammattikorkeakoulujen tarjoamaa "ilmaistyövoimaa" ja jälki sitten näkyy ja kuuluu televisiossa. Eli syyttävä sormi osoittakoon näitä ulkopuolisia pikku tuotantoyhtiöitä, jotka ahneuksissaan eivät palkkaa ammattilaisia töihin - nämä kun haluavat myös palkkaa työstään. Käyttävät siis härskisti osaamattomia oppilaita "työharjoittelussa" vastaamassa työstä jonka tulisi olla ammattilaisten harteilla.

      Elokuvien osalta vastaus on budjetissa ja tekniikassa. Jos televisioon tuodaan elokuvateatteriolosuhteisiin miksattu elokuva, niin käy juuri noin niinkuin kuvailit - puheet putoaa alas. Syynä se että leffateattereissa on niin paljon suuremmat voimakkuudet ja laajempi dynamiikka kuin tv-vastaaanottimessa. Eli leffan tuotantoyhtiöllä ei ole ollut varaa maksaa erikseen televisiota varten miksattua versiota - niinkuin jenkeillä.

      Kyse on siis puhtaasti rahasta. Pitäkää siis ääntä äänestä ja vaatikaa että ammattilaiset palkattaisiin toteuttamaan tuo työ, niin toivottavasti asia aletaan ottaa vakavasti myös tuotantoyhtiöissä. Kiitos kun otit asian esille!

      Terv. Elokuvaäänittäjä

      • Rami

        Totuushan on myös se, että amerikkalaisissa elokuvissa äänibudjetti on usein huomattavasti suurempi kuin kuvaan käytettävä. Eli siitä voi miettiä kuinka paljon aikaa ja rahaa hyvän äänen tekeminen vaatii..


      • Töpsel
        Rami kirjoitti:

        Totuushan on myös se, että amerikkalaisissa elokuvissa äänibudjetti on usein huomattavasti suurempi kuin kuvaan käytettävä. Eli siitä voi miettiä kuinka paljon aikaa ja rahaa hyvän äänen tekeminen vaatii..

        Pitäisi olla itseasiassa ylpeä suomalaisten äänittäjen ammattitaidosta!

        Tein itse juuri leffan, jossa meitä oli koko prosessissa mukana kaksi ääni-ihmistä. Katsoin sitten vastaavan jenkkileffan, jossa samoihin työvaiheisiin oli palkattu 14 henkilöä!

        Meikäläisiä on nyt jokunen Suomessakin, jotka olemme olleet mukana kansainvälisissä tuotannoissa. Kyllä palaute esimerkiksi jenkeiltä on ollut se, että ihmettelevät miten suomalaiset tekijät kykenevät toimimaan niin helvetin laajalla skaalalla! Samat jätkät pyörii kuvauksissa, musiikkistudioissa, leikkaamoissa, tehostepajoissa, miksaamoissa... Jenkit olivat aika huuli pyöreinä - varsinkin kun laatu oli priimaa, mutta aikataulut ja budjetti sellaiset ettei ole mitään mahdollisuuksia käyttää työhönsä koko osaamistaan. Perkele.


    • Hitskokkisota

      Eipä ole ongelma poistunut - vaan pikemminkin pahentunut - 10 vuodessa. Varmaankin nykyään olisi helpompaa ja halvempaa jo tehdä edes välttävää jälkeä.

      Kaiken lisäksi ohjaaja/tuottaja haluaa vissiin joka leffaan, joka sijoittuu ns. nykyaikaan kohtauksen, jossa ollaan discoravintolassa ja musa alkaa jytistä ylikovaa täysin yllättäen. Tarkoitus kai promota jotain musaa samalla "menevänä".

      Itse ei uskalla ottaa riskiä mennä elokuvateatteriin katsomaan kotimaisia, kun ei tiedä saako puheesta selvää, varsinkin jos häiriöääniä kuuluu yleisöstä sekaan.

    • Erityisesti vanhoissa suomalaisissa elokuvissa tämä musiikin pauhu tulee aina häiritsevänä esiin. Kaukosäädintä pitää jatkuvasti käyttää kun puhe ja musiikki on todella eri maailmasta. Pitäisi kehittää televisio jolla voi tasoittaa tätä ilman jatkuvaa veivaamista. Nykyäänkin tätä samaa tasoeroa on mutta ei niin räikeänä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      305
      3408
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1629
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1490
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      53
      1379
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1260
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1230
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1180
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      45
      1161
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1127
    10. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      168
      1078
    Aihe