AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Stihl 025 korjaaminen

Stihl 025 korjaaminen

16 Vastausta 4 121 Lukukertaa
Moi!
Eli kyseisestä sahasta on ilmeisesti hajonnut öljypumppu. Kysyisin neuvoa, miten pumpun vaihto onnistuu parhaiten? Ilmeisesti, mitä olen keskuteluissa lukenut, pumpun hammasratas on ottaa vauhtia kampiakselista?

Tilanne vaikuttaa

Ehkä tässä tapauksessa kannatta seurata käyttöoppaan yleisintä ohjetta:
Käänny valtuutetun huoltokorjaamon puoleen.

Helppoa

Raapase kytkin irti ja sieltä löytyy öljypumppu. Epäilen että on pelkkää likaa mutta saattaapa se rikkikin olla. Kytkimen irroitukseen tarvitset ns.kylmän tulpan tai jotain muuta pitämään männän paikoillaan että saat avattua kytkimen. Älä ainakaan sinne moottorin toiselle puolelle jäähdytysripojen väliin mene mitään laittamaan kytkintä aukaistessa,eivät kestä.
käynnistysnarua tulpanreiästä sisään niin pysyy mäntä paikoillaan. Tai vaihtoehtoisesti kytkinrummun kolosista pistää meisselin jolla pitää paikoillaan, kestää siitäkin, ainakin vanhat raketit kestää.

Kyllä

kestää vaikka tiputtais kymmenkerroksisen talon katolta kalliolle ... toista on nämä muovikuoriset stilhit, huskit sun muut
Kiitos paljon neuvoista! Sen takia en viitsisi viedä Stihliä huoltoon, kun se onnistuu omalla sorminäppäryydellä loistavasti, varsinkin nyt kun tiedän mistä pumppua lähtee kaivamaan.

Hoppa tulppa

Eskortin tai muun 16mm tulppa.Laskee ensin smirkkelillä pään tasaiseksi ja kiertää paikoilleen.Johan aukenee.

Avausvihje

Huomaa, että kytkimen kiinnitys on moottorisahoissa melkein aina vasenkätisillä kierteillä eli päivastaiseen suuntaan kierrettävä kuin normaaliruuveissa.

Ilmeisesti....

Siitä on mennyt rikki se muovinen hammasratas mikä pyörittää öljypumppua, näin ainakin omassa 023.
Itse kunnostin koko sahan sylinteri+mäntä+laakerit+stefat ym... Ja osathan löytyy tuolta.
http://shop.saegenspezi.de/
Stihl 025:ssa ei taida olla muovista hammasratasta, ainakaan ^ kyseisestä varaosa sivulta ei löytynyt kuin tälläinen pumppu: http://shop.saegenspezi.de/OElpumpe-passend-Stihl-025-MS250-MS-250
Otin tänään Stihlistä kytkimen irti ja tarkistin ja puhdistin kaikki liat pois. Muovinen hammasratas oli kunnossa, myös pumppu näytti olevan kunnossa. Pumppu oli aika tiukassa, siksi en ottanut sitä irti. Epäilen vahvahvasti, että jossain on tukos, miten kannattaa lähteä "höyläämään" röörejä auki?

Sitten aiheesta hieman sivuun. Onko kellään varaosa stihliä tai mistä voisi tilata laipan kiinnike pultit, johon laitetaan laipan mutterit kiinni, pitämään laippaa paikoillaan. 023 Stihlistä on nimittäin lähtenyt kävelemään yksi sellainen, kun saha oli epäkuntoinen, mutta nyt olisi taas kunnossa.

Edelliseen

Tuossa näyttäisi olevan juuri kyseinen pultti: http://shop.saegenspezi.de/Stehbolzen-fuer-Kettenraddeckel-passend-Stihl-026-MS260-MS-260

Joku viisaampi valaiskoon pumpun putsauksesta, itse en ole kohdannut vielä kyseistä ongelmaa niin en tiedä.

Putsausta...

Pumppu lähtee rungosta alaspäin vetämällä sopivalla pultilla, putket vaan ensin irti. Puhdista laipan öljykanava, rungosta laippaan menevä kanava paineilmalla. Periaatteessa kannattaisi vaihtaa oljynsuodatin joka on säiliössä, mutta itse tyydyin vaan pesemään bensalla öljysäiliön, näytti jotenkin "ahtaalta" suodattimen vaihto. Irtiolevan öljypumpun pese vaikka bensassa näin ainakin minä tein.

Onko

joku asioinut tämän firman kanssa?

http://www.shop.saegenspezi.de/

- Miten toimii?
- Voiko luottaa?
- Jos, niin paras maksutapa?

Tilailin

syksyllä osia tuolta. Kaikki OK toimintaa, maksoin paypal. Ainut miinus kun postikulut suomeen 30€, minusta seon aika paljon.

Ei<

Tuo ole pumppu vaan se osa joka pyörittää pumppua,ne on kaksi eri osaa,yleensä vika ei kyllä olekkaan pumpussa vaan tuossa vipstaakissa.
 /   /  /  / Stihl 025 korjaaminen

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta