Daim-ohje?

Herkkusuu

Tätä on varmaan kysytty miljoona kertaa aiemminkin, mutta olisiko kenelläkään hyvää daim-ohjetta? Kiitos!

43

82461

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sottapytty

      ai sitä mitä pari kesää sitten jankutettiin MTV3:n chatissa? :) tuli muuten itsekin kokeiltua ja aika öklöä...ohjeen antaisin, mutta hävitin sen :) laita googlelle se hakusanaksi, niin minäkin sen hankin

    • Titta

      En tiedä mitä etsit, mutta tässä on erittäin maukas ohje:

      DAJM-PIPARIT

      200 g rasvaa
      2 dl sokeria
      * vaahdotetaan

      2 rkl siirappia
      1 kananmuna
      * lisätään joukkoon

      1 tl vaniljasokeria
      2 tl leivinjauhetta
      1½ dl kaurahiutaleita
      4 dl vehnäjauhoja
      2-3 Dajmia murskattuna
      * sekoitetaan keskenään ja lisätään joukkoon

      Pyöritellään palloiksi pellille.

      Paistetaan 180 asteessa n. 10–12 min.

      Helppoa ja hyvää.

      ***

      Laita kaksi isoa Daimia ja paina pallot litteiksi. Tulee mureita ja hyviä.

      ***

      Leviävät myös, joten muista jättää väliä.

      • häh?

        Käytetäänkä pipareihin tummaa vai vaaleaa siirappia ja sekoitetaanko kaikki aineet sauvasekoittimella vai vaan esim. puuhaarukalla vaahdotuksen jälkeen??


    • karkkihirmu

      daim:
      2rkl margariiniä
      3rkl kermaa
      3rkl siirappia
      2rkl kaakaojauhetta
      1dl sokeria

      keitä niin kauan kunnes se sekoittuu(aste6)
      kaada leivin paperille jäähtymään vaikka pakastimeen.
      ps: varo ettei se pala, mulle on käyny niin useasti:)!!!

      • kokki3

        ...heti piti lähikaupasta lähtee kerman ostoon ja kokeilemaan!(daimit parhaillaan parvekkeella pakastumassa...)


      • kokki3

        ...oli tuo ohje.Tulihan siitä mömmöstä suht'kot Daimin makusta,mut ei se siitä mihinkään kovettunu!Jäi sellaseks pehmeeks"kastikkeeks"...


      • sottapytty
        kokki3 kirjoitti:

        ...oli tuo ohje.Tulihan siitä mömmöstä suht'kot Daimin makusta,mut ei se siitä mihinkään kovettunu!Jäi sellaseks pehmeeks"kastikkeeks"...

        ...liian vähän aikaa? jos annoit kiehahtaa vain vähän aikaa, niin eihän se sitten mitään kovetu. pitää antaa kiehua ihan reilusti!


      • Titta
        kokki3 kirjoitti:

        ...oli tuo ohje.Tulihan siitä mömmöstä suht'kot Daimin makusta,mut ei se siitä mihinkään kovettunu!Jäi sellaseks pehmeeks"kastikkeeks"...

        Kokeile noita Dajm-pipareita, et varmasti pety. Tuosta määrästä tulee vielä aika paljon. Niistä tykkää niin aikuiset kuin lapsetkin.

        Ajattelin kyllä seuraavalla kerralla oikaista sen verran, että laittelen vain köntsiä pellille, joita sitten vähän litistän lusikalla.


      • MöhGiS ;)

        Tuo ei tod. ole aito alkuperäinen Daim ohje, niinkuin väitetään. Tuo on tavallinen toffee ohje. :)


      • jjdg
        kokki3 kirjoitti:

        ...oli tuo ohje.Tulihan siitä mömmöstä suht'kot Daimin makusta,mut ei se siitä mihinkään kovettunu!Jäi sellaseks pehmeeks"kastikkeeks"...

        joo tosta omatekosessa on semmonen vaara/moka mikä voi käydä, se johtuu kai siitä että lämmitit liian kauan taikinaa


      • himo daimi!!

        Jos sulla on se palanu monta kertaa nii laitappa hella vähä pienemmälle nii se ei ainakkaa *pitäs* palaa pohjaan..:):)


      • -sport-

        melko öklö koko tyyppi ko teheny niin monta kertaa sitä DAIMIA! ku on jo monta kertaa ehtiny palaa pohjaan! vois rajottaa!


      • hä?
        Titta kirjoitti:

        Kokeile noita Dajm-pipareita, et varmasti pety. Tuosta määrästä tulee vielä aika paljon. Niistä tykkää niin aikuiset kuin lapsetkin.

        Ajattelin kyllä seuraavalla kerralla oikaista sen verran, että laittelen vain köntsiä pellille, joita sitten vähän litistän lusikalla.

        miten sitä tehdään? daimia perus daimia


      • pilvi.tolli
        hä? kirjoitti:

        miten sitä tehdään? daimia perus daimia

        daim:
        2rkl margariiniä
        3rkl maitoa
        2rkl kaakaojauhetta
        1dl sokeria


      • pilvi.tolli
        kokki3 kirjoitti:

        ...oli tuo ohje.Tulihan siitä mömmöstä suht'kot Daimin makusta,mut ei se siitä mihinkään kovettunu!Jäi sellaseks pehmeeks"kastikkeeks"...

        Kauanko pitit sitä pakastimessa? Jos pitää liian vähä aikaa ni ei ihmekkään...


      • ioioioo

        ihan hywäähän se oli mutta miten se onnistuisi sillälailla että ei daim jäisi leivinpaperiin kiinni??


      • ikkikset

        Onko se ihan varmasti toimiva resepti ? Teemme ystäväni kanssa sitä tällä hetkellä ja hieman kyllä pelottaa minkä sorttista mömmöä siitä oikein tulee.


    • Tääl!

      jos viel haluut sitä daim ohjetta ni täs olis...
      daim:
      2rkl margariiniä
      3rkl kermaa
      3rkl siirappia
      2rkl kaakaojauhetta
      1dl sokeria

      keitä niin kauan kunnes se sekoittuu(aste6)
      kaada leivin paperille jäähtymään vaikka pakastimeen.
      ps: varo ettei se pala

      • .............................

        koikeilkaa onko daimi valmista sillä lailla että laittakaa lasiin kylmää vettä ja pudottakaa pisara daimia veteen, jos se jähmettyy niin se on valmista


    • Touchofpink

      Eli oikeesti tässä on aito oikea alkuperänen daim-ohje:
      100g voita
      12-13 teelusikallista sokeria
      12lusikallista maitoa
      ne vaan pistetään paistinpannulle tossa järjestyksessä, paistetaan puolella teholla, VARO ETTEI PALA POHJAAN! sekoita siis koko ajan phjasta. Valmista on , kun se on kiinteää, ja aivan lopuksi voi lisää pari ruokalusikallista kaakao jauhetta! kokeilkaa!! tämä on PARASTA!!

      • LÄLLÄSPYY

        Resepti: Daim

        2 dl sokeria
        2 dl kuohukermaa
        1 tl siirappia
        1 rl voisulaa


        Laita kaikki aineet sekaisin ja sekoita HUOLELLISESTI pohjaa myöten.Kun se alkaa
        olla sulatetun suklaan näköistä,niin laita se voipaperille,ja pakastimeen.Sitten kun
        se on kovaa,niin se on valmis tarjoiltavaksi


      • murmeli

        tosta daim-ohjeesta mä vaan... kun siinä sanotaan että 12 lusikallista maitoo, nii tarkottaako se, että teelusikallisia, vai ruokalusikallisia?


      • Dogfan
        murmeli kirjoitti:

        tosta daim-ohjeesta mä vaan... kun siinä sanotaan että 12 lusikallista maitoo, nii tarkottaako se, että teelusikallisia, vai ruokalusikallisia?

        Joo, en tykkää yhtään daimista.. Veli vain tykkää! Haluttais joskus kokeilla niitä..
        Voitin kerran k-kaupasta 2,5 kg daimii, kun osallistuttiin siihen kamun kaa..
        Se viel sano "Ei noista koskaan kuitenkaan voi voittaa mitään" Hyi että se daim siellä sisällä on ällöö, sori jotka siitä tykkää! Mut se suklaa, namii!!!


      • Zonny @ IRCnet
        Dogfan kirjoitti:

        Joo, en tykkää yhtään daimista.. Veli vain tykkää! Haluttais joskus kokeilla niitä..
        Voitin kerran k-kaupasta 2,5 kg daimii, kun osallistuttiin siihen kamun kaa..
        Se viel sano "Ei noista koskaan kuitenkaan voi voittaa mitään" Hyi että se daim siellä sisällä on ällöö, sori jotka siitä tykkää! Mut se suklaa, namii!!!

        Mites noissa daimohjeissa ei ole mitään pähkinään tai manteliin millään tapaa viitaavaa? Daimin käärepaperissa lukee, että 3% olis mantelia koko tuotteessa ja daimista 56% on tota täytettä. Eli suhteellisen hienojakoista mantelia pitäis siis lisätä tonne joukkoon se 5-6% raaka-aineiden kokonaismäärästä.


      • Sara Sofia
        LÄLLÄSPYY kirjoitti:

        Resepti: Daim

        2 dl sokeria
        2 dl kuohukermaa
        1 tl siirappia
        1 rl voisulaa


        Laita kaikki aineet sekaisin ja sekoita HUOLELLISESTI pohjaa myöten.Kun se alkaa
        olla sulatetun suklaan näköistä,niin laita se voipaperille,ja pakastimeen.Sitten kun
        se on kovaa,niin se on valmis tarjoiltavaksi

        NIin siis pitääkö nuo keittää vai ihan jossain astias sekottaa? ^^'


      • ikärouva 52
        LÄLLÄSPYY kirjoitti:

        Resepti: Daim

        2 dl sokeria
        2 dl kuohukermaa
        1 tl siirappia
        1 rl voisulaa


        Laita kaikki aineet sekaisin ja sekoita HUOLELLISESTI pohjaa myöten.Kun se alkaa
        olla sulatetun suklaan näköistä,niin laita se voipaperille,ja pakastimeen.Sitten kun
        se on kovaa,niin se on valmis tarjoiltavaksi

        Tämä ohje oli silkkaa kusetusta. Lapsenlapseni olivat todella pettyneitä kun huomasimme daim-''herkun''epäonnistuneen.
        Siispä, suosittelen kaikille lämpimästi, että ei tätä ohjetta käytetttäisi, ellette halua kuran ma- kusisia ''daimeja''.


      • Marabou
        Zonny @ IRCnet kirjoitti:

        Mites noissa daimohjeissa ei ole mitään pähkinään tai manteliin millään tapaa viitaavaa? Daimin käärepaperissa lukee, että 3% olis mantelia koko tuotteessa ja daimista 56% on tota täytettä. Eli suhteellisen hienojakoista mantelia pitäis siis lisätä tonne joukkoon se 5-6% raaka-aineiden kokonaismäärästä.

        Perus mantelikrokantti tehdään paahdetusta sokerista ja mantelin murusista. Tätä mantelikrokanttia on daimin sisällä. Variaatioita kuten minttukrokanttia saa korvaamalla mantelin mintulla jne.

        Nuo ohjeet joissa käsketään massaan laittamaan maitoa, kermaa tai siirappia tms ovat toffeen ohjeita, eivät mantelikrokantin. Perus toffeen massa tehdään sokerista ja kermasta ja makuvaihtoehtoja saa lisäämällä vaniljaa tai siirappia tms.


      • jokdujsdkkfuisfn
        ikärouva 52 kirjoitti:

        Tämä ohje oli silkkaa kusetusta. Lapsenlapseni olivat todella pettyneitä kun huomasimme daim-''herkun''epäonnistuneen.
        Siispä, suosittelen kaikille lämpimästi, että ei tätä ohjetta käytetttäisi, ellette halua kuran ma- kusisia ''daimeja''.

        pistä paljo kermaa, sit sokeria ja rasvaa.. ku kaikki o valmista. ni sekaan pirtua ja paljon.. lopuks pakkaseen ja sit summuun.. sillä sen haikean huomisen saa..


    • ggggggggggggggggggg

      Hei kaikki.
      En tiedä, jotta vieläkö te tätä Daim-ohjetta kaipailette, mutta todella suositun leipuri-kondiittorin Ulla Svenskin leivontakaupan nettisivuilla on todella maukas daim-ohje, tässäpä linkki: http://www.ullanunelma.fi/reseptit.php?reskat=4&resid=60

      Voin kirjoittaa sen myös tähän, eli...:

      DAIM-suklaa

      3 rkl voita
      3 rkl tummaa siirappia
      1 dl sokeria
      1 dl mantelijauhetta
      1 rkl kaakaojauhetta (ei välttämätön)
      150 g maitosuklaata

      1. Sulata paksupohjaisessa kasarissa voi. Kun voi on sulanut, lisää kaikki muut aineet paitsi maitosuklaa.
      2. Hämmennä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes seos alkaa irrota kasarin reunoilta ja pohjalta yhtenäiseksi massaksi.
      3. Kaada seos leivinpaperin päälle ja levitä ohueksi levyksi nopeasti, seos jämähtää pian.
      4. Anna seoksen kovettua kunnolla, sulata maitosuklaata ja levitä seoksen pinnalle.
      5. Laita levy jääkaappiin kovettumaan ja taittele paloiksi.

      Ullan Elämä makeaksi- blogissa MTV3:n ruokalassa oli myös mansikkadaimia, joukkoon siis lisätty myös 10-20 tippaa mansikka-aromia, toki myös muita aromeja voi käyttää, vain mielikuvitus on rajana! =)

      • I'mInLoveWithDaim

        Tää toimii mulla! Tullee aivan ihanaa!!! :P Oon käyttäny tätä jo 5 vuotta. Joka toinen kuukaus tullee aina tehtyy,,,


    • nica

      1/2 dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
      2 rkl vehnäjauhoja
      2 rkl voita
      2 rkl siirappia
      1 dl sokeria
      1 rkl kaakaojauhetta
      175 g maitosuklaata

      Sekoita suklaata lukuunottamatta kaikki aineet kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10-15 minuuttia. Kaada seos öljytylle leivinpaperille. Pane päälle toinen leivinpaperi ja kaulitse seos noin 20 cm x 20 cm levyksi. Anna jähmettyä noin 10 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä se jäähtyneen massan päälle. Anna suklaan jähmettyä kunnolla ennen paloittelua

    • eepee994

      Aihe: Daim ohje 19.04.07 14:58
      2 rkl voita
      2 rkl vehnäjauhoja
      2 rkl siirappia
      1 rkl kermaa
      1 rkl kaakaojauhetta
      1 dl sokeria
      1/2 dl mantelijauhetta tai rouhetta
      150 g maitosuklaata


      1.Mittaa rasva kattilaan ja anna sulaa hetken.
      2.Lisää muut ainekset paitsi suklaa.
      3.keitä miedolla lämmöllä kokoajan sekoittaen.
      4.Kaada sitten seos leivinpaperille ja laita toinen leivinpaperi päälle.
      5.Kauli viipymättä levyksi.
      6.Anna levyn jäähtyä ja kovettua.
      7.Sulata suklaa vesihauteessa ja levitä levyn päälle
      8.Anna suklaan kovettua ja taittele paloiksi

    • daim-tietäjä

      Resepti
      1.laita eka pannulle 2 purrkia voita
      2.paista voit sulaksi
      3.lisää 2 dl muroja (suklaa mieluiten)
      4.laita 1 dl maitua
      5.ota pois anna jähmettyä ja nauti

    • plaaplaaplaa

      minusta tämän ggggggggggggggggggg ohje oli ehkä alkuperäisin ja oikea.

    • pervo

      Käyttäkää Marabow suklaata daimin maun takaamiseksi. Samaa suklaata, nääs.

    • mikä on oikea!!!

      • ghj

        ggggggggggggggggggg:n laittama ohje toimii aina! :)


    • ohje

      Minä ainaki tein juuri äsken onnistunutta "daimia" seuraavalla ohjeella:

      2 rkl voita
      1 dl sokeria
      1 rkl maitoa
      1 rkl tummaa kaakaojauhetta

      Sulata voi kattilassa, lisää sokeri ja sekottele. Lisää kaakaojauhe ja viimeisenä maito. Sekottele viitisen minuuttia ja kumoa mössö nopeasti leivinpaperille. Siitä tuli jäähdyttyään kovaa ja siitä sai kivasti lohkaistua palasia.

      • Daim-fani

        Se ei oo daimia! Siinä ei oo MANTELIKROKANTTIA!!


    • dangous

      maistuu paskalta

    • fdsa1

      mää sain tehtyä daimia ihan vahingossa kun oli tekemässä toffeeta. tein vispikermas koska kuohukermaa ei ollu.

      2dl fariinisokeria
      2dl vispikermaa
      noin 1rkl margariinia

      sekoita nii kauan ku jaksat tai että siis näyttää hyvälle. se eka kuohuaa palio muta sekotat silti

    • olehyvä

      täst tulee hyvää näin! :

      50 g voita
      puol dl siirappia
      1 dl sokeria
      2 rkl maitoa tai kermaa


      1. laita 50 g voita kattilaan ja anna sen sulaa. ( levy vaikka 6 )
      2. sekoita joukkoon sokeri,siirappi ja maito tai kerma
      3. kun kaikki ainekset on sekaisin sekoita 10 min
      4. kaada pellille ja anna jäähtyä huoneenlämmössä 20 min

    • nami

      Ei sitä voi Daimiksi kutsua, jos puuttuu mantelikrokantin päältä suklaa! Eikä mikään toffee ole Daimia. Ton ggggggggggg ohje näyttäisi parhaimmalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6749
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4380
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2793
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2090
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1653
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1447
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1151
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1127
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1124
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1081
    Aihe