AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Kultaisennoutajan koulutus/opetus

Kultaisennoutajan koulutus/opetus

2 Vastausta 1 135 Lukukertaa
Tervehdys :) Meidän perheessä on 5kk:n ikäinen kultainennoutaja uros. Hän on luonteeltaan rohkea, reipas, utelias, toiminnanhaluinen ja leikkisä. Päivisin käymme kolmesti ulkoilemassa vajaan tunnin lenkkejä vaihtelevissa maastoissa. Yleensä metsässä, jossa on vaihtelevia maastoja, mäkejä sekä hiekkaa, jossa voi kaivaa/temmeltää (koiramme rakastaa kaivamista, mutta myös juoksemista hiekassa) :). Mutta kävelemme myös joskus jalkakäytävällä, jotta hän saa tutustua erilaiseen ympäristöön. Kotona on iso etu- ja takapiha, jossa voi temmeltää. Asumme omakotitalossa, joten sisälläkin riittää leikkitilaa.

Mutta se meidän ongelma... kultsimme tykkää syödä tapetteja, huonekaluja, mattoja jne. niinkuin jokainen koiranpentu. Toki olemme kotimme laittaneet niin, ettei kiellettyjä asioita ole helposti saatavilla. Mutta hän myös rakastaa syödä ihmistä ja vaatteita... eli "jyrsii" minua ja puolisoani... lenkillä ollessa innostuu ja repii vaatteista... jos olemme jonnekkin lähdössä ja laitamme eri vaatteet kuin lenkillä, yrittää repiä vaatteita...

Olemme käyttäneet rangaistuksena rangaistushuonetta (tilava aulatila) ja kun puree ihmistä, käytämme Cesarin (koirankuiskaaja) otetta... mutta eipä oo auttanu... Nukkuessa rauha on maassa, mut hereillä ollessa ei voi selkäänsä kääntää... En pidä väkivaltaisesta koirankouluksesta. Olemme kouluttaneet saamillamme ohjeilla... emme ole tainneet siinä onnistua...harmi...

Haluaisin kuulla muiden kultsiurosten omistajilta neuvoa, miten saataisiin jonkinmoinen rauha :) Toki pentukoiran kanssa ei tapahdu parannusta lähikuukausina eikä välttämättä lähivuosina, mut mielelläni kuulisin vastaavia kokemuksia, miten saisimme tilanteen ratkaistua. Että meillä ja koirallamme olisi parempi olla. Lähipiirissämme on kultsiurosten omistajia, mutta heillä ei ole ollut vastaavia ongelmia.

Lisäkysymyksiä.

Moikka!
Ikävää, että elämänne pentunne kanssa on hankalaa.Minulla on aikuinen kultsupoika, mutta meillä ei ole moisia ongelmia ollut. Kyselisin muutaman kysymyksen.
Oletteko kouluttaneet pentua millään lailla? Esim saako hän syödä ruoan heti kun kippo maassa, vai joutuuko mahdollisesti odottamaan lupaa kipolle?
Oletteko mitenkään opettaneet ei-sanan merkitystä?
Tuohon liikunnan määrään. Onko pentu metsälenkeillä vapaana? Onko metsälenkit lähinnä oleilua ulkona, vai ihan lenkkeilyä? Vajaat 3 tuntia lenkkiä on liikaa tuon ikäiselle, mutta toki jos pentu saa olla suurimman osan ajasta irti, on se eri asia ja silloin ihan ok.
Olette varmaan pyrkineet, että tuo lenkkeily polttaisi ylimääräiset puhdit koirastanne, mutta valitettavasti se ei kaikkiin koiriin tehoa vaan koiranne todennäköisesti rauhottuisi kun saisi jotain aktiviteettia sen lisäksi. Tarkoitan sillä joko aivo- tai nenätyöskentelyä.
Oletteko liittyneet paikalliseen noutajakoirayhdistykseen tai golden ring yhdistyksen alaosastoon?
Teille voisi olla paikallaan jonkunlainen perustottelevaisuuskurssi. Siellä asiansa osaava ihminen näkisi tilanteenne, ja voisit kysyä sieltä neuvoja. Jos pentu saa jatkaa moista toimintaa, voi siitä tulla tapa, jota se ei lopeta ikinä :(

Jos

koiralla ei ole eroahdistusta, mutta nakertelee aikansa kuluksi seiniä, on tilava häkki hyvä vaihtoehto.
 /   /  /  / Kultaisennoutajan koulutus/opetus

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta