AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / kuntoutumisen tukemisen näyttösuunnitelma?

kuntoutumisen tukemisen näyttösuunnitelma?

42 Vastausta 13 144 Lukukertaa
Olisiko jollain ihanalla ihmisellä antaa näytille omaa näyttösuunnitelmaansa kuntoutumisen tukemisesta? (lähihoitaja)
en tajua mistään mitään.. Haluaisin vain katsoa, millainen sen yhtään pitäisi olla?
rakkaat kanssaihmiset, emmekö voisi auttaa toisiamme?

kiitos!

Ei. Ei missään nimessä!

Ei vapaamatkustusta!

Kysyt opettajalta jos on jotain epäselvää!

En halua lusmua työkaveriksi.
Pitää edes vähän koittaa itse!
oikein...eikä vapaamatkustuksella tee itselleen minkäänlaista palvelusta ! Eli et opi mitään....
Voi herranjumala, toivon etten ikinä saa kaltaistasi nillittäjää työkaverikseni. "En halua lusmua työkaveriksi" Haistappa paska. Jos joku kysyy apua näihin helvetin suunnitelmiin mitkä muutenkin ovat aivan turhia ja liian monimutkaisia niin ENTÄS SITTEN?! Piti silti tulla tänne aukomaan päätä ja valittamaan jos joku pyytää apua. Hanki elämä, tukari.
Taito tehdä hyvä näyttösuunnitelma= taitava käytännöntyössä ja hyvä työkaveri VÄÄRIN!
Olisiko jollain ihanalla ihmisellä antaa näytille omaa näyttösuunnitelmaansa kuntoutumisen tukemisesta?
emmekö voisi auttaa toisiamme?

-Ajattelit sitten ihan suoraan kopsata toisilta? Toiset tekevät työn, perehtyvät ja pohtivat, mutta sinä et jaksaisi?

en tajua mistään mitään..

-No sille ei voi mitään.Paras olisi oppia tajuamaan tai opiskella ahkerammin, näyttöjä kuuluu koulutukseen useita. Sun tehtävä on ratkaista ne.

Samaamieltä

Minulla on kanssa näyttö esissä ja pallukoitten on vaikea aukaista, niin että sen ymmärtää käytäntöön sopivaksi. Eikä kukaan voi toisen näyttösuunnitelmaa kokonaan kopsata, kun on erityyliset harjoittelu paikat ja et aina voi samoja asioita näyttää omassa paikassa, mutta jos joku kertoo omasta niin se auttaa tajuamaan mitä tässä oikein tarkoitetaan ja näin autat kaveria. Ei se sinulta pois ole jos autat kaveria, vai etkö osaa itsekään? Ei kukaan varmaan mitään vapaamatkustusta kaipaakkaan, eikö lähihoitajan työkin ole tiimityöskentelyä?

Sen verran

Millaisessa paikassa olet ollut työssäoppimassa? Onko tutkintotilaisuudenpaikka sama tai samanlainen?
Sinähän teet näyttöviikon aikana sitä samaa duunia kuin tähänkin asti. Kun luet niitä pallukoiden kohtia, niin mieti mitä olet tehnyt tähän asti siellä työpaikalla kunkin kriteerit kohdalla. Ja muotoile ne tulevaa asiaa kuvaavaksi. Vastaa kunkin kriteerin kohdalla, mitä minä teen, jota tämä asia toteutuu työssä tässä paikassa

En muista ulkoa niitä kohtia, mutta jos yksi kohtaa on asiakkaan toimintakyvyn havainnointi. Miten havainnoit jonkun tointakykyä: Minä....

edes apua tähän?

" Tuntee yleisimpien vammaisryhmien ja mielenterveys- ja päihdeongelmaisten kuntoutuspalvelut ja tukimuodot sekä kuntoutusta koskevat keskeisimmät säädökset, ohjeet ja toimintaperiaatteet"

--> miten hitossa tommosen näyttää? Antakaa nyt edes tähän vinkkejä, pliis!!!!!! paniikki

Ehkä näin

Suunnitelmaan sanamuodon saat keksiä itse.
Miten näytät tuntevasi nuo asiat? No ainaskin sun pitää ottaa selvää niistä, jollei tähän mennessä. Ainakin oman kuntasi tai työpaikan kunnan palvelut ja mitkä lait ohjaa ja määrää niiden tekemisiä. Tämän tietämyksesi voit näyttää kertomalla asiat tutkintotilaisuuden arvioijalle ja opellesi. Voit varmaan lisätä tiedot port folioon, jos sellainen pitää tehdä. Mutta älä vaan tulosta mistään suoraan vaan kerro omin sanoin tai esimerkein.

Kuntotutsta koskevat keskeiset periaattet näytät myös työskentelyssäsi. Kun toimit näin ja näin, niin periaatteet tulevat eläväksi.

Ehdotus

miten hitossa tommosen näyttää? Antakaa nyt edes tähän vinkkejä, pliis!!!!!! paniikki

--Kaikki koulut toteuttavat nuo suunnitelmat vähän eri tavalla, mutta idea on sama. En tiedä millaiset säännöt teillä on, mutta itse kirjoittaisin tuohon, että "teen kirjallisen selvityksen asiasta (palvelut säädökset jne) ja perehdyn työpaikalla millaisia kuntoutuspalveluja asiakkaat käyttävät tai heillä on sekä huomioin ne työssnäni"
Eli otat selvää vaikka ohjaajaltaisi tai joiltain toiselta henkilöltä, asioista keskustelemalla.

Mun mielestä kirjallinen selvitys ja perehtyminen työpaikalla asiakaskohtaisesti on se teko, jonka tehtyäsi hallitset kyseisen kriteerin.

Pallukat

Tässä itsekkin pohdin juuri noita samoja asioita! mut ei tulis mieleenikään kysyä toisilta
korkeintaa koulukavereila! Katso netistä kyllä siellä tietoa löytää!

Pallukoiden parissa täälläkin

Minäkin juuri olen väsäämässä näyttösuunnitelmaa samoista pallukoista. Netistä löytää hyvin tietoa teoria-asioista, kun vähän viitsii vaivautua. Olen samaa mieltä kuin aikaisemmin vastannut, että en haluaisi työkaveriksi sellaista, joka haluaa päästä eteenpäin kopioimalla asiat muilta. Hyvä on se, joka itse pohtii ja päättelee. Voi tietenkin keskustella ja pohtia muiden kanssa, mutta valmiiden vastausten kopioimisesta ei opi yhtään mitään. Miten olisi edes mahdollista toimia hyvänä työntekijänä, jos ei ole tarvinnut ajatella opiskelun aikana mitään? Totta on, että pallukat ovat välillä aikamoista kapulakieltä ja niitä joutuu lukemaan monta kertaa ennenkuin tajuaa, mistä on kyse.
Ketjun aloittaneella on näyttö jo takanapäin. Toivottavasti kaikki meni lopulta hyvin.

Ei oo todellista!

"Olisiko jollain ihanalla ihmisellä antaa näytille omaa näyttösuunnitelmaansa kuntoutumisen tukemisesta? (lähihoitaja)
en tajua mistään mitään.. "

Ei huhhuhh sentään ja vielä pitäisi noilla eväillä valmistua hoitajaksi! Etenkin tuo "en tajua mistään mitään" on niin NOLOA, ettei mitään rajaa. Sentään olet jo ilmeisesti pari aikaisempaa näyttöä jo antanut, tiedät systeemin miten pallukoiden kanssa edetään. Jos noin hataralla pohjalla on tietosi kuntoutuksen asioista niin eipä taida olla vielä näytön paikka sinulla...

Kuntoutus-osion pallerot on hyvin HYVIN helppoja avata, JOS tietää mistä puhutaan eli on läksynsä lukenut ja aiheeseen viitsinyt perehtyä. Itse aikanaan laadin näyttiksen viikonlopun aikana ja helppoa oli.

Samaa väsätään tääläkin..

Älä välitä noista idioottien kirjoitteluista! Sehän on hienoa että etsit apua ja rohkenet pyytää sitä! Tuskin sanan tarkasti olisit sitä edes kopioimassa. Naurettavan kireää porukkaa. Mä en halua tuollaisia tiukkapipoja mun työpariksi kun valmistun. Eikös sen lähihoitajan pitänyt olla empaattinen, ystävällinen ja vastuuntuntoinen??!! Mäkin olisin kaivannut apua monesti kun tein suunnitelmaa enkä tajunnut niitä pallukoita. Kuntoutuksessa jo alkaa päästä jyvälle..En ymmärä kuinka olen päässyt läpi ne edelliset. Ne oli hirveitä! Itse työ/harjoittelu on kuin pyörällä ajaisi mutta nuo paperihommat kusee!

" Tuntee yleisimpien vammaisryhmien ja mielenterveys- ja päihdeongelmaisten kuntoutuspalvelut ja tukimuodot sekä kuntoutusta koskevat keskeisimmät säädökset, ohjeet ja toimintaperiaatteet"

Mä ymmärtäisin tuon niiin että jos et voi näyttää sitä mitenkään niin sitten vaan kerrot nuo. Tai kirjotat suunnitelmaan ja kerrot sitten suullisesti. Riippuu missä olet harjoittelussa. Eli miten noita ihmisiä kuntoutetaan ja mitkä ovat ne keskeisimmät säädökset ohjeet ym.. Jos taas olet harjoittelussa jossain mielenterveyden kuntoutuspaikassa niin sitten näytät että osaat ne ja tiedät miten toimia..Tsemppiä! Ne on typerästi kirjoitettu ne pallukat ja aivan typerästi samat asia pyörii moneen kertaan ja vielä enimmät ihan itsestään selvyyksiä ettei niitä edes tajua heti!

Ymmärrän

pakokauhusi. Tuolta minustakin tuntui, kun oli se näyttösuunnitelma edessä.
Annan yhden neuvon *ajattele asia ihan tavallisella järjellä* äläkä hätäänny niiden hienosta kirjakielestä. Itselläni oli ihan erialan näyttö, mutta muistan miten alussa ei tajunnut mitään, mutta homma aukeni vähitellen. Kirjaa vähitellen eri asioita ylös ihan kaikessa rauhassa ja tee siitä runko.
Kyllä se siitä. Tsemppiä.

pallukat ja pallot

Nuo pallukat joita kaikki lähes tulkoon nauraa, pelkää ym voitaisiin muuttaa ja vähän tarkemmin ajatella soveltuviksi lähihoitajiksi valmistuville. Täysin naurettavaa pallukointia

lähihoitajaksi opiskeleva

Kertokaa mistä saan nämä uusien perusteiden mukaiset näyttösuunnitelman paperit kuntoutuksen tukemiseen ja ohjaukseen? opet on lomalla ja nyt vois ruveta asiaa pähkäileen. vuoden alkupuolella on näyttöviikko. aapuuva.kaikille tsemppiä, hieno ala!
Miten meinaat selvitä työ elämässä??????
Juuri valmistunut lähihoitajaksi...ja työtä oon tehny alalla monen moista vuotta....mutta voin sanooo että te jotka ette oo valmiita auttamaan ihmisiä jotka pyytää apua täällä...ni miten te ootte valmiita auttamaan "kentällä"?????Tuskin se on teiltä pois jos tähän maahan valmistuu hoitajia koska meitä oikeesti tarvitaan vai ootteko noin piekkisieluisia ja omaan napaan tuijottajia että pitää kaikki "tieto2 pitää itsellä????HÄVETKÄÄÄÄÄÄÄ!!!!!!!
Aikaa menny jo noista viesteistä.. ite etin apua omaan kuntun suunnitelmaan. Ei se helppoa oo, vaikka monta suunnitelmaa jo takana onkin. Ite antaisin apua, jos joku tarvii, HOHU:n suunnitelma ja arviointi meni kolmosella, samoin kasvun tukeminen ja ohjaus. Annan neuvoja tarvittaessa...
hei,
olisiko sinulle kuntun näyttösuunnitelmaa näytiksi, koska olen ihan pulassa.

kiitos
munkin pitäs alkaa kutun suunnitelmaa tekemään ja apuja tarviaisiin.
Apua voi pyytää muilta, mutta kyllä näyttösuunnitelma pitää tehdä itse.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012052115598245_uu.shtml
jos se osais sen tehä ni varmaa ois tehny eikä täällä ruikuttais.
Ei pidä ottaa ruikuttamisena jos apua pyytää! Asennevamma. Ei pitäs tuollasten hoitajiksi edes valmistua jos ei toista ole valmis edes vähän auttamaan. Itsekin painin nyt tuo kuntoutuksen tukemisen näyttösuunnitelman kanssa ja aika vaikealta tuntuu. Ei tunnu kivalta ku ei edes koulukavereilta mitään tukea tai apua heru. Että kyllä olette itsekkäitä tulevat lähihoitajat!
Itse aloitan lähihoitajaopinnot viikon päästä ja luen KAUHULLA näitä keskusteluja..Itse kyllä olen valmis auttamaan, kunhan (jos) valmistun!! Miten voi olla tommosta porukkaa, ettei haluta auttaa, jos joku apua tarvitsee!!?? Ei ymmärrä... Tämmösiä työntekijöitä mulla on tulevaisuudessa, kivaa..:(
Ihan jo siitäkin syystä että kuntoutumisen tukemisessa on niin paljon toimintaympäristöjä ettei niiden kopsaamisesta kukaan hyödy milläänlailla. Vai voitko esim. kopsata näyttösuunnitelman vammaispalvelusta kotihoitoon. Taitais siinä opella tulla pitkä nauru kun se lukis sen tekeleen. Sitäpaitsi ensin tehdään se suunnitelma minkä kouluttaja hyväksyy, pyytää tekemään lisäykset tai kokonaan uusiksi. Ei se ole sen kummempaa.
voi herranjestas yks pyytää apua ja hirveet hikarit täällä vaa valittaa :D senku kerrotte tolle mitä se tekee näytössä.. en minäkää mistää tajuu :D hahh
Aika vaikeeta kertoa "tolle" mitä se tekee näytössä kun sitä ei tiedä kukaan muu kuin se itse.
Ihmettelen suuresti miten vaikeaa on auttaa toisia jonkun " pallukan avaamisessa" jos auttaa esimerkillä ei tarkoita sitä että toinen sitä suorilta kopsaa. Työelämässäkn lähihoitaja ei voi tietää kaikkea ja silloin sitä kysytään toiselta lähihoitajalta jne. En vaan ymmärrä miten itsensä napaan tuijottia tässä on mutta toivottavasti ovat erilaisia työelämässä koska tuollaisella asenteella olisi jo kyse asiakasturvallisuudesta jos ei auteta kysyttäessä....miettikää asennettanne...kukaan ei halua valmista vastausta vaan esimerkkiä...
Meillä ainakin koulussa käydään kohta kohdalta jokainen kriteeri läpi ja suomennetaan, mitä se tarkoittaa! Eikö teillä muilla muka ole sellaista käytäntöä? Mielestäni tämä kutu:n suunnitelma on yksinkertaisin ja helpoin ja kriteerit aika helppotajuisia verrattuna pariin edelliseen. Monet kohdat kyllä aukeaa silläkin, että kaivaa opiskellut asiat esiin ja bongaa samat asiat sieltä, mitä sitten soveltaa käytäntöön.
Viittä vaille olisi nyt valmis tämä suunnitelma, toivottavasti menee läpi! Paljon sujuvammin sujui kuin pari edellistä suunnitelmaa.
Meillä on aivan samanlainen käytäntö. Opettaja auttaa ja kertoo kohdista jotka ovat epäselviä. Aivan turhauttaa lukea täältä tämmöistä, alkuperäisellä kysyjäläkään olisi mitään paniikkia, jos olisit ALOITTANU AJOISSA! Jokainen lähihoitajaksi opiskeleva tietää että joutuu tekemään harjoittelun aikana tuon suunnitelman, niin miksi sitä pitää sitten alkaa väsäämään viimeisenä iltana paniikissa, että pää meinaa räjähtää kun ei ymmärrä mistään mitään. Ajatelle itse ja käytä sitä maalaisjärkeä, ei se mitään ydinfysiikkaa ole, vaan sitä mitä teet siellä harjoittelussa!
Eihän kukaan voi kopioda toisen suunnitelmaa, vaan otttaa mallia...
Lähihoitaja opinnot ovat miljoona kertaa helpommat kuin sairaanhoitaja opinnot.

Itse opiskelin oppisopimusopiskeluna lh:ksi ja sen jälkeen aikuiskoulutus sh:ksi niin voin sanoa että jos vaan viittii koulussa käydä ja kuunnella tunnilla näyttösuunnitelmat lh on yhtähelppoa kuin facebookkiin kirjoittaminen satoja kertoja päivässä.

Mut onnea kaikille opiskelijoille!
Käytän nyt tilaisuutta taas hyväkseni ja mainostan apuani :)
Erilaisia näyttöjä ohjanneena, vastaanottaneena ja nykyään pääasiassa arvioijana toimivana autan kyllä mielelläni ongelmatilanteissa 20 euron muodollista korvausta vastaan!
Eli teet pimeää työtä....
Omaehtoiset verotkin on olemassa ;)
no huhhuh opetäti...
ompas paskoja pilkun viilaja ihmisiä kaikki, itse etsiskelen juuri tietoa samasta aiheesta, enkä halua kopioida vaan nimenomaan suuntaa antavaa että kuinka näitä pallukoita lähteä availemaan, niin sitte tulee tälläset urpot tänne huutelemaan. :DDD Ei tsiisus, toivottavasti ikinä koskaa ei teidänlaisia paskiaisia tule työkaveriks. Aamen. etsiskelemään tietoa muualta...
Samaa mieltä kuin edeltäjä. Täällä myös minä painiskelen suunnitelman kanssa, enkä ymmärrä mitään. Tiedättekö te taukit jotka, haukutte tämän viestiketjun aloittajaa, että on ihmisiä joilla on esm lukivaikeus. He eivät todellakaan ymmärrä näistä kriteereistä mitään (en ole väittänyt viestiketjun aloittajalla olevan lukivaikeutta, lukivaikeus on esimerkki!!).
 /   /  /  / kuntoutumisen tukemisen näyttösuunnitelma?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta