mustalasen ja tataarin ero

reporteri

käy selville tästä eseestä jos ken jaksaa luke ja ymmärtää.

En pyri täissä kuvamaan venäjän geneettistä mielipide ilmastoa en historiaan, sen sijaan analysoin maassa asuvien romanien kertomuksia jotka paljastava monta eri tapaa suhtautua tummiin.

Tämän esseen on tarkoitus käsitellä Romanien kertomuksia pääväestön venäläisestä yhteydestä missä he ovat tulleet kohdeltua tummina, niin kuin tiedetään on venäjän väestöstä enemän taikka vähemmän, 40% verran tataari geenejä, kuitenkin on kaikessa huomioitava, että romanit itse hyväksyvät itsensä luokiteltavan monista muista samanvärisistä ryhmistä erilleen.

Ihonvärin ja ulkonäön tummuus on venäläisessä ajatellussa merkki rodusta ja erilaisesta biologisesta identiteetistä.

Kovin mutkikasta on kuitenkin selvittää asiaomaisen puhdas rotu pelkän värillisen ulkomuodon perusteella, sillä, itse asiassa moni romani ei ole ulkoiselta väriltään kovinkaan tumma.

Tumma ulkonäkö, monen mielestä on muodostanut tuon ulkonäön kantajille oman kulttuurin ja sen mukaiset elintavat, kulttuurien koodi on siis ymmärretty olevan tuossa värillisessä ulkomuodossa ja sen mukaan on myös vedetty rajat eri rotujen välille.

Venäjällä sellainen käsite kuin tumma ihminen, monien muiden määritelmien lisänä tarkoittaa henkilöä, jonka pohjois- amerikkalainen todenäkäisesti määrittelisi pelkästään etniseksi tyypiksi, jolla on olviin ruskea iho, tummat silmät ja hiukset.
Kuitenkin venäjällä, niin kuin monissa muussakin paikoissa, ”rotu” on usein liitetty sukupolvien veren perintöön ja täten siirretty poliittisiin väiteltyihin, niin kuin eräs kansallinen sanomalehti loopissään julisti:
”Hallituksen korkein pyrkimys tulisi olla säilytään rodun turmeltumaton ydin, jonka turvin vain on mahdollista luoda kulttuuria”.

Venäjän kielessä sana ”natsya”, yleensä tarkoittaa rotua ja tällaiset kansaa ja rotua koskevat yleiskäsitteet ovat usein päällystetyt taloudellisilla ja moraalisilla julistuksilla.

Mustalaiskysymys esiintyi ensimmäisen kerran minulle matkatessani romani miehen ja tämän vaimon kanssa Moskovan metrolla. missä kysyin matkakumppaniltani miksi ihmiset selvästi vihamielisin katsein vilkuilevat meitä.
Matkakumppanini sanoin ihmisien katselevan meitä sen vuoksi kun hän on mustalainen, ja minä ulkomaalainen . Romanimiehen vaimo myöhemmin kielisi tuon syyn väittäen ettei sellaista kun rasismia esiinny Neuvostoliitossa, sillä kaikki rasistiset paineet puretaan riistokapitalisien ulkovaltojen edustajiin.
Vuosi myöhemmin eräs venäläinen oppinut kertoi minulle, että termi ’rasismi’on laadultaan ulkomaalainen ja on vieras venäläisessä sosiaalisessa ympäristössä.

11

1593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reporteri

      Tarkoitukseni ei ole nyt tässä siirtyä kertomaan Amerikan mantereen orjien alisteltua historiaa vaan selvittään miten veren merkki, ’ mustalainen’, on kohdeltu venäjällä määrätyllä tavalla joka selvittää käytyääntymisen, kulttuurin ja biologian määräämän taloudellisen aseman.

      Venäjän runoilijat ja näyttömäntaiteen kuvaliat ovat aina kiinnittäneet huomionsa mustalaissankariensa tummuuteen ja yksi kaikkein suosituin mustalais- laulu on ’ Mustat Silmät’
      Laulun on kirjoittanut ja säveltänyt venäläinen mutta se on silti liitetty väärentämättömänä mustalais- laulujen listaan , siitäkin huolimatta että monet i romani taitelija ovat varovasti pyrkineet osoittamaan ettei laulu ole mustalaislaulu vaan venäläinen ja vaikka se on kaikille romaneille tuttu ja he ovat ylpeitä sen tulkinnasta – se edustaa vain julkisuutensa vuoksi mustalaista.

      usean romantisoivat ja erotisoivat mustalaisen tummaa hypnotisoivaa katsetta, nämä toisessa hetkessä uskovat siihen liittyvän uhkan.
      -Tiedätkö mitä tummat silmät merkitsevät, sanoi eräs venäläinen joka koitti taivutella minua olla lähestymästä mustalasia. – Niillä on kyky vaikutta ihmisiin, Hypnotisoivat, niin ettei ihminen tiedä kun hänet puhdistetaan kaikesta varallisuudesta,
      Paitsi noita näkyviä merkkejä rodusta, ihonväri, silmät ja asut, tullemme huomamaan että siellä on vähemmin näkyvissä kansallinen ominaisuus jonka sanotaan olevan veressä.
      Venäläiset sanovat, että mustalaisilla on kauppa, hevosvarkaus ja metallityöt veressään. Esiintymisen erityisesti laulun soiton ja tanssin sanotaan myös olevan mustalaisien veressä. ja seuraavan näitä sukupolvesta toiseen. Vieläpä kommunistisen hallinnon aikanakin tuotettiin mustalaisteatteria ja filmejä sellaisien Kalinin kirjaan perustuva ’ mustalainen,’ joka kertoo toisen maailman sodan sankarista Burduleistä, joka etsi sodan jälkeen perhettään ja jäi eräälle kolhoosille töihin ja tapasi siellä pojan jonka kerrottiin saaneen tumman ulkomuotonsa tataari vahemiltaan. Muuta, kun vieraileva mustalais- troikka tuli tanssimaan ja laulamaan kolhoosin väelle, poika, jota oli pidetty tataarina, vaistomaisesti hetkessä omaksui nuo tanssin askeleet ja liittyi tanssijoihin, jolloin Budulei tunnistti pojan omaksi kadonneeksi pojakseen.


      On siis olemassa tunnisteita jotka kulkevat veren perintönä ja jotka väärentämättömästi paljastavat mustalaisen kaikkien tummatukkaisien joukosta.

      • Näin vaan on

        On tosi asia, että mustalaiset eivät osaa lukea nuotteja. Vaan korvakuulolla antavat tulla. Katsokaa eilinen ohjelma YLE ARENASTA, se kertoo asiasta.. Mustalaisten musikaallisuus, on tosiaan veren perintö, jota ei ole muilla kansoilla. Miten ihmiset voivat olla noin sairaita, että Indiasta ollaan kotoisin. Tosi asia on , että se oli vain yksi pysähdys paikka. Mitä yhteistä on Indialaisella, ja romaneilla ? Onko musiikki? Onko uskonto ? Onko tavat ? Ei, kyllä he ovat erilaisia, kuin yö ja päivä. Ulkonäkökään ei ole sama. Osaako Indialaiset olla noin musikaallisia, kuin romanit ovat. Onko Indialaiset samanlaisia varkaita, kuin romanit ? Eikös Indialaiset viljelee maitaan ? Viljeleekö romanit ? Olkaa rehellisia, ja verratkaa itse, näitä kansoja keskenään. Miksi raamatussa on romani kieltä? Toivon, että se savolainen rahnu kaaji, rupia kirjoittamaan juutalaisen nimellä, tähän kirjoitukseen, ja valehtelemaan asioita


      • vanha kaalo

        Eikös ole kumma asia, mutta täysin totta. Kyllä mustalainen tunnistaa toisen mustalaisen, ei haitta miten se olisi pukeutunnu


      • jeeno..........

        Kyllä sinä "reporteri" täyttä totta kirjoitat. Tuntuu, että sinä ymmärrät asian. Et höpötä turhia valeita. Kiitos sinulle siittä. Asiat on juuri noin, kuin kirjoitat. Olet rehellinen ihminen. Nostan sinulle hattuani siittä


    • tom tuuli

      on kummaa ettei mirkku ole puuttunut tähän?

    • tietoniekaus

      Tattarit, mustalaisista etenkin Ruotsissa käytetty vanha nimi. Ei mitään tekemistä tataarien kanssa.

      Tataarit puolestaan ovat yleisnimitys venäjän (euraasian) turkkilaisille kansiolle. Tässäkään tapauksessa ei historiallisesti eikä edes geneettisesti ole mitään tekemistä mustalaisten kanssa.

    • koipelo

      No ketäs ne mustalaiset sitten ovat, kun katsoin tuossa kansojen historiaa niin ei siellä puhutta mitään

    • merkki selässä

      Siskoni kertoi lukeneensa joskus lehdestä, että tataareilla olisi tietynlainen syntymämerkki selässä, tietääkö kukaan tällaisesta?

      • yrjö

        Tataarit ova Rimiltä, Ei romaneita


      • Faktatietoa
        yrjö kirjoitti:

        Tataarit ova Rimiltä, Ei romaneita

        Tataarit ovat turkkilais-mongolialainen kansa Venäjällä, asuvat pääosin Tatarian ja Baskirian tasavalloissa, jossain historian vaiheessa heitä ilmeisesti siirrettiin asumaan Krimille. He puhuvat turkinsukuista kieltä, uskonnnoltaan pääosin islamilaisia. Romanit ovat alkuaan Pohjois-Intiasta .


    • eikövaa

      Kerrankin mielenkiintoinen ja asiapitoinen sekä asiallisesti kirjoitettu artikkeli. Mutta tämä jäi ihmetyttämään: Romanit eivät muka osaa nuottela!
      Epäähorlemättä romanien kansanlaulu-perinteessä nuotteja ei välttämättä osattu, laulut kulkivat perinteenä.
      Mutta esim. Anneli Sari, Amadeus Lundberg, Taisto Tammi ym. ovat varmasti opetelleet nuotteja.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe