hometalojen

ostajat

arvoisat hometalojen ostajat. selvittäkääs nyt oikein rautalangasta vääntäen mikä saa ihmisen ostamaan "hometalon". kun asiaa ajattelee aivan tavallisella maalaisjärjellä niin en keksi yhtään muuta järkevää syytä ostaa hometalo kun RAHASTUS eli ostetaan talo ja laitetaan entinen omistaja maksamaan remontit. jo aikoja ovat mm. automyyjät käyttäneet hyväkseen ns.autokuumetta jolloin ostaja on vailla ymmärrystä ja tekee kaupat joita katuu myöhemmin, jos olet ostanut auton yksityisltä ei niitä kauppoja sentään pureta sen takia että ei ole katsonut mitä ostaa. siis onko teiltä hyvät ihmiset mennyt se viimeinenkin järjen hippu. jos talossa tai jossain muussa ostokohteessa on tarkastelun ja tutkimisen jälkeen jotain mikä laittaa edes hieman mietityttämään niin silloin pitäisi hälytyskellojen soida ja nämä kellot ovat se jonka pitäisi varoittaa että jotain saattaa olla pielessä. usein vedotaan siihen että sitten joku muu saattaa ehtiä ostaa sen unelmatalon joka on juuri meidän tarpeisiin tehty, ja silloin ei kuunnella järjen ääntä ja ostaa pläjäytetään se unelmatalo joka muuttuu painajaiseksi, ja taas se perimmäinen varokeino petti eli harkintakyky. sitten valitetaan täällä kun meitä on petetty, menkää peilin eteen niin siellä on noin 95%:sti vastaus ongelmiinne. kyllä pitäisi sentään olla sen verran selkärankaa, jos kyse ei ole selvästä huijauksesta joita sentään on kovin vähän, myontää oma virhe ja maksaa kiltisti oppirahat.

8

1682

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ppp

      Eikähän myyjän vastuun määrittelemän lain tarkoituksena ole ollut juuri kusetusten ennalta ehkäisy. Silti sitäkin tapahtuu suurta ja pientä koko ajan.

      Toisaalta monet luottavat kohteesta mahdollisesti tehtyyn kuntotarkastukseen ja tekevät kaupat siihen luottaen.
      Laissa on kuitenkin määritelty ostajan oma tarkastusvelvollisuus aivan selkeästi.

      "Ostajan edellytetään 1 momentissa aina tarkastavan kiinteistön ennen kaupan tekemistä. Jos hän laiminlyö tarkastusvelvollisuutensa, hän ei voi vedota seikkaan, joka olisi voitu kiinteistöllä käynnin yhteydessä havaita. Kiinteistön tarkastus koskee vain kiinteistön fyysisten ominaisuuksien selvittämistä. Tarkastus on suoritettava tavanomaisella huolellisuudella, jota voidaan yleensä olettaa käytettävän arvokasta omaisuutta hankittaessa. Ostaja vastaa omasta huolimattomuudestaan, jos kaikkia merkittäviä ominaisuuksia ei ole liian nopeasti ja puutteellisesti suoritetussa tarkastuksessa selvitetty."
      ...ja vielä:
      "Rakennukset tulee tarkastaa siltä osin kuin tiloihin, kuten ullakko- ja kellaritiloihin, on esteetön pääsy. Tarkastukseen kuuluu tavallisesti myös kiinteistön ulottuvuuden ja siihen kuuluvien alueiden katsastaminen. Yleensä riittää, että ostaja itse tarkastaa kiinteistön. Jos kiinteistössä on havaittavissa epäilystä herättäviä seikkoja, kuten kosteutta seinissä, ostajan on ryhdyttävä tarkempaan tutkimukseen."

      Ihan järkeenkäypää minun mielestäni, ei sitä joka asiassa voi myyjää panna vastuuseen, vai onko huonoja kokemuksia?

    • Liisa

      Näkemyksesi pitää varmaankin osittain paikkansa - tällaisiakin rahastajia löytyy - mutta tuskin siinä mittakaavassa kuin ajattelet. Hyvin usein asunnon homevauriot paljastuvat vasta siinä vaiheessa, kun asukkaat alkavat sairastella ja syytä oireiluun aletaan etsiä rakennuksesta. Harvemmin asunnon myyjät jättävät esim. kosteusvaurioiden jäljet näkyviin, vaan ne päällemaalataan tms. ennen myyntiä. Toinen ostajien erehtymisen syy on myyjien/kiinteistövälittäjien teettämät kuntotarkastukset, jotka tehdään tarkoituksella myyntiystävällisiksi olemalla huomaamatta kaikkia vikoja. Ostajat ovat maallikoita ja olettavat jopa pelkän pintakosteusmittauksen perusteella, että kaikki on kunnossa. Maallikko-ostajat eivät myöskään osaa tulkita asunnon hajuja, vaan esim. ummehtunutta hajua pidetään vain siivouksen tai tuuletuksen puutteena ("mummonmökkihaju").

      Tällaiset tilanteet ovat erittäin ikäviä sekä myyjän että ostajan kannalta. Puolueeton ja asiantunteva kuntotarkastus olisikin välttämättömyys tällaisten ongelmien ehkäisemiseksi. Huonokuntoisellekin talolle voi löytää oikean ostajan - remonttitaitoisen tai -haluisen. Kun vertaat autokauppoja talokauppoihin, niin älä unohda, että autot katsastetaan puolueettomilla ja pätevillä asiantuntijoilla. Katsastattoman auton ostaja voi toki syyttää itseään. Asunnon kuntotarkastus nykymuodossaan ei vastaavasti takaa mitään.

      On toki totta, että ostajiakin on kaikenlaisia. Käsittämättömän pienistä asioista tai rakennuksen elinkaareen normaalisti kuuluvista korjauksista lähdetään vaatimaan myyjiltä korvauksia.

      Asuntokauppariitoja selvittämässä pitäisi olla asiantuntijaraati, jonka avulla päästäisiin suuntaan jos toiseenkin menevistä ylilyönneistä. Käräjäoikeuksissa ei ole minkäänlaista alan asiantuntemusta ja niiden ratkaisut voivat olla mitä vaan riippuen käräjätuomarin henkilökohtaisista ennakkoasenteista.

      • Homefobia

        "Maallikko-ostajat eivät myöskään osaa tulkita asunnon hajuja, vaan esim. ummehtunutta hajua pidetään vain siivouksen tai tuuletuksen puutteena ("mummonmökkihaju")"

        Apua! Ostin vajaa kaksi vuotta sitten -56 rakennetun ja -99 remontoidun kaksikerroksisen rintamamiestalon. Pelkään pahoin, että olen nyt tämän talon kanssa naimisissa loppuikäni (en uskaltaisi myydä tätä varmastikaan edelleen), sillä täällä vaatteisiin tarttuu outo haju. Siis varsinaisesti täällä ei tunnu mitään hajuja, paitsi silloin, kun lämpötila laskee. Talossa on öljylämmitys ja nyt keväällä, kun ei enää tarvitse koko ajan pitää lämpöjä päällä, aistin hajun silloin tällöin paljaalla nenällä. Sellainen omituinen, ummehtunut haju.

        Tiedän, että tätä taloa on pidetty monen vuoden ajan tosi viileänä (säästetty öljyä), mutta nyt kun itse olemme tässä asuneet, lämmössä ei ole pihistelty ja tuo vaatteista alkuun tosi voimakkaana lemahdellut haju onkin vähentynyt mutta ei lähtenyt kokonaan.

        Lapsille huomauteltiin koulussa vielä viime vuonna vaatteiden oudosta hajusta, ja itse huomasin hajun omissa vaatteissa aina, kun olin muualla kuin tässä talossa. Talossa ollessa vaatteet eivät haise, ilmeisestikin koko talo siis lemuaa, mutta nenä ei sitä erota.

        Talossa on rossipohja ja rakennettu kallion päälle. Paljasta maata on siis runsain mitoin lattian alapuolella, ja se maa on kallion vieressä osin kosteaa.

        Talossa teetettiin ennen ostamista kuntotarkastus (rakennusinsinööritoimisto), jonka perusteella kaikki kyllä vaikutti olevan suurinpiirtein kunnossa. Kylpyhuoneessa tosin oli kosteutta viemärin kohdalla, ja tuo lattia revittiin auki neliön alueelta ennen ostamista myyjän kustannuksella, mutta vain laatat (oliko riittävää???). Syynä kosteuteen ilmeisesti oli huolimattomasti liitetty viemäriaukon saumaus, joka myös korjattiin.

        Varmuuden vuoksi mittautin kosteuden terveystarkastajalla uudelleen n. puoli vuotta muuton jälkeen, ja kosteusmittari kyllä näytti ns. "oh-hoh" lukemia edelleen kyseisellä kohdalla. Asialle en kuitenkaan ole tehnyt sen kummempia. Teetin talossa myös terveystarkastajalla homemittauksen, mutta ilmeisesti lukemat olivat ihan normaaleja. Ei ainakaan mitään toimenpidesuosituksia tullut.
        Liekö mittaus kuitenkaan ihan riittävä, kun se tehtiin vain keittiötiloissa alakerrassa (avokeittiö tosin)?

        Mainitsin talon myyjälle tästä hajusta ja epäilystäni kosteusvauriosta, mutta en oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä, kaikki tutkimukset sun muut kun maksaa rahaa ja sitä ei ole yhtään ylimääräistä käytettävissä. Myyjä sanoi, että itsehän tämän halusin, joten minun ilmeisesti pitäisi kärsiä mahdollinen vahinko nahoissani, vai pitääkö?

        Myyjä on lasteni lähisukulainen, vanhempi naispuolinen ihminen, jota en tietenkään haluaiai turhan takia säikytellä. Mutta, tämä on ollut tosi kallis investointi itsellekin, joten sen suhteen ei ehkä pitäisi heittäytyä tunteelliseksi. Rahallisesti siihen ei olisi varaa ainakaan.

        Talo on muutoin hyväkuntoinen ja nätti ja päällisin puolin hyvin hoidettu, ja arvoa lisää iso tontti, ja upea sijainti. Kun vain tuosta hajusta ja epävarmuudesta pääsisi eroon.

        Tuosta hajusta vielä, en muistanut ostohetkellä ollenkaan sitä, että aikaisemmin, kun lapseni vierailivat tässä talossa, kaikki vaatteet piti pestä ja lapset pistää suihkuun voimakkaan hajun vuoksi. Unohdin sen tyystin kaupantekohetkellä; kuvittelin sen olevan vain juuri sitä mummonmökin hajua, ehkä onkin?

        Onko mahdollista, että täällä piileskelee hometta? Miten sen voisin todentaa? Miten toimisin? Kuka maksaa viulut? Olisiko minun pitänyt osata tehdä vielä lisätarkastuksia miten paljon ennen kauppaa, kun päällisin puolin kaikki vaikutti olevan kunnossa kuntotarkastuslausunnon mukaankin?


      • ppp
        Homefobia kirjoitti:

        "Maallikko-ostajat eivät myöskään osaa tulkita asunnon hajuja, vaan esim. ummehtunutta hajua pidetään vain siivouksen tai tuuletuksen puutteena ("mummonmökkihaju")"

        Apua! Ostin vajaa kaksi vuotta sitten -56 rakennetun ja -99 remontoidun kaksikerroksisen rintamamiestalon. Pelkään pahoin, että olen nyt tämän talon kanssa naimisissa loppuikäni (en uskaltaisi myydä tätä varmastikaan edelleen), sillä täällä vaatteisiin tarttuu outo haju. Siis varsinaisesti täällä ei tunnu mitään hajuja, paitsi silloin, kun lämpötila laskee. Talossa on öljylämmitys ja nyt keväällä, kun ei enää tarvitse koko ajan pitää lämpöjä päällä, aistin hajun silloin tällöin paljaalla nenällä. Sellainen omituinen, ummehtunut haju.

        Tiedän, että tätä taloa on pidetty monen vuoden ajan tosi viileänä (säästetty öljyä), mutta nyt kun itse olemme tässä asuneet, lämmössä ei ole pihistelty ja tuo vaatteista alkuun tosi voimakkaana lemahdellut haju onkin vähentynyt mutta ei lähtenyt kokonaan.

        Lapsille huomauteltiin koulussa vielä viime vuonna vaatteiden oudosta hajusta, ja itse huomasin hajun omissa vaatteissa aina, kun olin muualla kuin tässä talossa. Talossa ollessa vaatteet eivät haise, ilmeisestikin koko talo siis lemuaa, mutta nenä ei sitä erota.

        Talossa on rossipohja ja rakennettu kallion päälle. Paljasta maata on siis runsain mitoin lattian alapuolella, ja se maa on kallion vieressä osin kosteaa.

        Talossa teetettiin ennen ostamista kuntotarkastus (rakennusinsinööritoimisto), jonka perusteella kaikki kyllä vaikutti olevan suurinpiirtein kunnossa. Kylpyhuoneessa tosin oli kosteutta viemärin kohdalla, ja tuo lattia revittiin auki neliön alueelta ennen ostamista myyjän kustannuksella, mutta vain laatat (oliko riittävää???). Syynä kosteuteen ilmeisesti oli huolimattomasti liitetty viemäriaukon saumaus, joka myös korjattiin.

        Varmuuden vuoksi mittautin kosteuden terveystarkastajalla uudelleen n. puoli vuotta muuton jälkeen, ja kosteusmittari kyllä näytti ns. "oh-hoh" lukemia edelleen kyseisellä kohdalla. Asialle en kuitenkaan ole tehnyt sen kummempia. Teetin talossa myös terveystarkastajalla homemittauksen, mutta ilmeisesti lukemat olivat ihan normaaleja. Ei ainakaan mitään toimenpidesuosituksia tullut.
        Liekö mittaus kuitenkaan ihan riittävä, kun se tehtiin vain keittiötiloissa alakerrassa (avokeittiö tosin)?

        Mainitsin talon myyjälle tästä hajusta ja epäilystäni kosteusvauriosta, mutta en oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä, kaikki tutkimukset sun muut kun maksaa rahaa ja sitä ei ole yhtään ylimääräistä käytettävissä. Myyjä sanoi, että itsehän tämän halusin, joten minun ilmeisesti pitäisi kärsiä mahdollinen vahinko nahoissani, vai pitääkö?

        Myyjä on lasteni lähisukulainen, vanhempi naispuolinen ihminen, jota en tietenkään haluaiai turhan takia säikytellä. Mutta, tämä on ollut tosi kallis investointi itsellekin, joten sen suhteen ei ehkä pitäisi heittäytyä tunteelliseksi. Rahallisesti siihen ei olisi varaa ainakaan.

        Talo on muutoin hyväkuntoinen ja nätti ja päällisin puolin hyvin hoidettu, ja arvoa lisää iso tontti, ja upea sijainti. Kun vain tuosta hajusta ja epävarmuudesta pääsisi eroon.

        Tuosta hajusta vielä, en muistanut ostohetkellä ollenkaan sitä, että aikaisemmin, kun lapseni vierailivat tässä talossa, kaikki vaatteet piti pestä ja lapset pistää suihkuun voimakkaan hajun vuoksi. Unohdin sen tyystin kaupantekohetkellä; kuvittelin sen olevan vain juuri sitä mummonmökin hajua, ehkä onkin?

        Onko mahdollista, että täällä piileskelee hometta? Miten sen voisin todentaa? Miten toimisin? Kuka maksaa viulut? Olisiko minun pitänyt osata tehdä vielä lisätarkastuksia miten paljon ennen kauppaa, kun päällisin puolin kaikki vaikutti olevan kunnossa kuntotarkastuslausunnon mukaankin?

        Kuntotarkastuksista ja niiden luotettavuudesta on tällä palstalla keskusteltu useasti. Itsekin samalla alalla olevana tiedän niiden epävarmuuden. Hyvän tarkastajan olisi kyllä pitänyt reagoida, jos on hajun huomannut...

        Teetä talossa tarkempia rakenteellisia tutkimuksia. Ja olettaisin, että aluksi kannattaa keskittyä siihen rossipohjaan. Ellei sinne ole pääsyä, niin sumeilematta jonnekin aukko josta pääsee.
        Myyjän vastuu ei ole vielä mennyt...

        Liisa: jos luet tämän, niin kysyn, onko tämä alkukevät jo myöhäistä sisäilmailmatutkimuksille?


      • Liisa
        Homefobia kirjoitti:

        "Maallikko-ostajat eivät myöskään osaa tulkita asunnon hajuja, vaan esim. ummehtunutta hajua pidetään vain siivouksen tai tuuletuksen puutteena ("mummonmökkihaju")"

        Apua! Ostin vajaa kaksi vuotta sitten -56 rakennetun ja -99 remontoidun kaksikerroksisen rintamamiestalon. Pelkään pahoin, että olen nyt tämän talon kanssa naimisissa loppuikäni (en uskaltaisi myydä tätä varmastikaan edelleen), sillä täällä vaatteisiin tarttuu outo haju. Siis varsinaisesti täällä ei tunnu mitään hajuja, paitsi silloin, kun lämpötila laskee. Talossa on öljylämmitys ja nyt keväällä, kun ei enää tarvitse koko ajan pitää lämpöjä päällä, aistin hajun silloin tällöin paljaalla nenällä. Sellainen omituinen, ummehtunut haju.

        Tiedän, että tätä taloa on pidetty monen vuoden ajan tosi viileänä (säästetty öljyä), mutta nyt kun itse olemme tässä asuneet, lämmössä ei ole pihistelty ja tuo vaatteista alkuun tosi voimakkaana lemahdellut haju onkin vähentynyt mutta ei lähtenyt kokonaan.

        Lapsille huomauteltiin koulussa vielä viime vuonna vaatteiden oudosta hajusta, ja itse huomasin hajun omissa vaatteissa aina, kun olin muualla kuin tässä talossa. Talossa ollessa vaatteet eivät haise, ilmeisestikin koko talo siis lemuaa, mutta nenä ei sitä erota.

        Talossa on rossipohja ja rakennettu kallion päälle. Paljasta maata on siis runsain mitoin lattian alapuolella, ja se maa on kallion vieressä osin kosteaa.

        Talossa teetettiin ennen ostamista kuntotarkastus (rakennusinsinööritoimisto), jonka perusteella kaikki kyllä vaikutti olevan suurinpiirtein kunnossa. Kylpyhuoneessa tosin oli kosteutta viemärin kohdalla, ja tuo lattia revittiin auki neliön alueelta ennen ostamista myyjän kustannuksella, mutta vain laatat (oliko riittävää???). Syynä kosteuteen ilmeisesti oli huolimattomasti liitetty viemäriaukon saumaus, joka myös korjattiin.

        Varmuuden vuoksi mittautin kosteuden terveystarkastajalla uudelleen n. puoli vuotta muuton jälkeen, ja kosteusmittari kyllä näytti ns. "oh-hoh" lukemia edelleen kyseisellä kohdalla. Asialle en kuitenkaan ole tehnyt sen kummempia. Teetin talossa myös terveystarkastajalla homemittauksen, mutta ilmeisesti lukemat olivat ihan normaaleja. Ei ainakaan mitään toimenpidesuosituksia tullut.
        Liekö mittaus kuitenkaan ihan riittävä, kun se tehtiin vain keittiötiloissa alakerrassa (avokeittiö tosin)?

        Mainitsin talon myyjälle tästä hajusta ja epäilystäni kosteusvauriosta, mutta en oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä, kaikki tutkimukset sun muut kun maksaa rahaa ja sitä ei ole yhtään ylimääräistä käytettävissä. Myyjä sanoi, että itsehän tämän halusin, joten minun ilmeisesti pitäisi kärsiä mahdollinen vahinko nahoissani, vai pitääkö?

        Myyjä on lasteni lähisukulainen, vanhempi naispuolinen ihminen, jota en tietenkään haluaiai turhan takia säikytellä. Mutta, tämä on ollut tosi kallis investointi itsellekin, joten sen suhteen ei ehkä pitäisi heittäytyä tunteelliseksi. Rahallisesti siihen ei olisi varaa ainakaan.

        Talo on muutoin hyväkuntoinen ja nätti ja päällisin puolin hyvin hoidettu, ja arvoa lisää iso tontti, ja upea sijainti. Kun vain tuosta hajusta ja epävarmuudesta pääsisi eroon.

        Tuosta hajusta vielä, en muistanut ostohetkellä ollenkaan sitä, että aikaisemmin, kun lapseni vierailivat tässä talossa, kaikki vaatteet piti pestä ja lapset pistää suihkuun voimakkaan hajun vuoksi. Unohdin sen tyystin kaupantekohetkellä; kuvittelin sen olevan vain juuri sitä mummonmökin hajua, ehkä onkin?

        Onko mahdollista, että täällä piileskelee hometta? Miten sen voisin todentaa? Miten toimisin? Kuka maksaa viulut? Olisiko minun pitänyt osata tehdä vielä lisätarkastuksia miten paljon ennen kauppaa, kun päällisin puolin kaikki vaikutti olevan kunnossa kuntotarkastuslausunnon mukaankin?

        Todella ikävä juttu, mutta talossanne on ilmiselvä homeongelma, joka pitäisi hoitaa. Ei kuitenkaan kannata pelästyä, sillä se voi olla helpostikin korjattavissa, kunhan se vain saadaan selvitettyä. Lähetä tämä yllä oleva viestisi Asumisterveysliittoon (yhteystiedot osoitteesta: www.asumisterveysliitto.fi) ja soittele perään pääsiäisen jälkeen. Sieltä saat tarkempia neuvoja, miten menetellä. He tietävät myös, mitä mahdollisia avustuksia ym. on mahdollista hakea ja minkälaisiin toimenpiteisiin kannattaa ryhtyä ongelman selvittämiseksi.


      • Liisa
        ppp kirjoitti:

        Kuntotarkastuksista ja niiden luotettavuudesta on tällä palstalla keskusteltu useasti. Itsekin samalla alalla olevana tiedän niiden epävarmuuden. Hyvän tarkastajan olisi kyllä pitänyt reagoida, jos on hajun huomannut...

        Teetä talossa tarkempia rakenteellisia tutkimuksia. Ja olettaisin, että aluksi kannattaa keskittyä siihen rossipohjaan. Ellei sinne ole pääsyä, niin sumeilematta jonnekin aukko josta pääsee.
        Myyjän vastuu ei ole vielä mennyt...

        Liisa: jos luet tämän, niin kysyn, onko tämä alkukevät jo myöhäistä sisäilmailmatutkimuksille?

        Taas yksi esimerkki näistä kiinteistönvälittäjän tai myyjän ehdoilla tehdyistä myyntiystävällisistä kuntotarkastuksista. Raakaa bisnestä, jonka seurauksena yksittäiset ihmiset voivat joutua vaikeaankin ahdinkoon.

        Ainakin täällä ”etelässä” on maa ollut jo sula sen verran kauan, että käsittääkseni ilmanäytteen oton yhteydessä olisi hyvä ottaa vertailunäyte myös ulkoilmasta ja verrata tuloksia toisiinsa. Sitten pitää vielä muistaa, että yksittäinen ilmanäyte ei välttämättä kerro mitään todellisesta tilanteesta.

        USA:ssa on nyt kehitetty homeiden DNA-analysointiin perustuva uusi tekniikka, jonka avulla tulokset saadaan muutamassa tunnissa. Mittaukset tehdään tutkittavan tilan pölynäytteistä. Menetelmässä saadaan esiin myös elinkyvyttömät mikrobit, jotka voivat yhtälailla aiheuttaa ihmisille oireilua. Perinteisissä viljelymenetelmissä on pääasiallisesti määritelty elinkykyiset mikrobit ja niiden osuushan on yleensä vain noin 1 % kokonaismikrobipitoisuudesta. Toivottavasti tämä menetelmä osoittautuu luotettavaksi ja saadaan yleiseen käyttöön mahdollisimman pian.


      • Artsi
        Homefobia kirjoitti:

        "Maallikko-ostajat eivät myöskään osaa tulkita asunnon hajuja, vaan esim. ummehtunutta hajua pidetään vain siivouksen tai tuuletuksen puutteena ("mummonmökkihaju")"

        Apua! Ostin vajaa kaksi vuotta sitten -56 rakennetun ja -99 remontoidun kaksikerroksisen rintamamiestalon. Pelkään pahoin, että olen nyt tämän talon kanssa naimisissa loppuikäni (en uskaltaisi myydä tätä varmastikaan edelleen), sillä täällä vaatteisiin tarttuu outo haju. Siis varsinaisesti täällä ei tunnu mitään hajuja, paitsi silloin, kun lämpötila laskee. Talossa on öljylämmitys ja nyt keväällä, kun ei enää tarvitse koko ajan pitää lämpöjä päällä, aistin hajun silloin tällöin paljaalla nenällä. Sellainen omituinen, ummehtunut haju.

        Tiedän, että tätä taloa on pidetty monen vuoden ajan tosi viileänä (säästetty öljyä), mutta nyt kun itse olemme tässä asuneet, lämmössä ei ole pihistelty ja tuo vaatteista alkuun tosi voimakkaana lemahdellut haju onkin vähentynyt mutta ei lähtenyt kokonaan.

        Lapsille huomauteltiin koulussa vielä viime vuonna vaatteiden oudosta hajusta, ja itse huomasin hajun omissa vaatteissa aina, kun olin muualla kuin tässä talossa. Talossa ollessa vaatteet eivät haise, ilmeisestikin koko talo siis lemuaa, mutta nenä ei sitä erota.

        Talossa on rossipohja ja rakennettu kallion päälle. Paljasta maata on siis runsain mitoin lattian alapuolella, ja se maa on kallion vieressä osin kosteaa.

        Talossa teetettiin ennen ostamista kuntotarkastus (rakennusinsinööritoimisto), jonka perusteella kaikki kyllä vaikutti olevan suurinpiirtein kunnossa. Kylpyhuoneessa tosin oli kosteutta viemärin kohdalla, ja tuo lattia revittiin auki neliön alueelta ennen ostamista myyjän kustannuksella, mutta vain laatat (oliko riittävää???). Syynä kosteuteen ilmeisesti oli huolimattomasti liitetty viemäriaukon saumaus, joka myös korjattiin.

        Varmuuden vuoksi mittautin kosteuden terveystarkastajalla uudelleen n. puoli vuotta muuton jälkeen, ja kosteusmittari kyllä näytti ns. "oh-hoh" lukemia edelleen kyseisellä kohdalla. Asialle en kuitenkaan ole tehnyt sen kummempia. Teetin talossa myös terveystarkastajalla homemittauksen, mutta ilmeisesti lukemat olivat ihan normaaleja. Ei ainakaan mitään toimenpidesuosituksia tullut.
        Liekö mittaus kuitenkaan ihan riittävä, kun se tehtiin vain keittiötiloissa alakerrassa (avokeittiö tosin)?

        Mainitsin talon myyjälle tästä hajusta ja epäilystäni kosteusvauriosta, mutta en oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä, kaikki tutkimukset sun muut kun maksaa rahaa ja sitä ei ole yhtään ylimääräistä käytettävissä. Myyjä sanoi, että itsehän tämän halusin, joten minun ilmeisesti pitäisi kärsiä mahdollinen vahinko nahoissani, vai pitääkö?

        Myyjä on lasteni lähisukulainen, vanhempi naispuolinen ihminen, jota en tietenkään haluaiai turhan takia säikytellä. Mutta, tämä on ollut tosi kallis investointi itsellekin, joten sen suhteen ei ehkä pitäisi heittäytyä tunteelliseksi. Rahallisesti siihen ei olisi varaa ainakaan.

        Talo on muutoin hyväkuntoinen ja nätti ja päällisin puolin hyvin hoidettu, ja arvoa lisää iso tontti, ja upea sijainti. Kun vain tuosta hajusta ja epävarmuudesta pääsisi eroon.

        Tuosta hajusta vielä, en muistanut ostohetkellä ollenkaan sitä, että aikaisemmin, kun lapseni vierailivat tässä talossa, kaikki vaatteet piti pestä ja lapset pistää suihkuun voimakkaan hajun vuoksi. Unohdin sen tyystin kaupantekohetkellä; kuvittelin sen olevan vain juuri sitä mummonmökin hajua, ehkä onkin?

        Onko mahdollista, että täällä piileskelee hometta? Miten sen voisin todentaa? Miten toimisin? Kuka maksaa viulut? Olisiko minun pitänyt osata tehdä vielä lisätarkastuksia miten paljon ennen kauppaa, kun päällisin puolin kaikki vaikutti olevan kunnossa kuntotarkastuslausunnon mukaankin?

        Kyllä nuo mainitsemasi asiat viittaa siihen,että jossain on hometta.Tuttu juttu itselle myös, vaatteet haisivat tunkkaiselle,ja hajun huomasi selkeästi kun oli jossain muualla kun kotona,ei huomannut outoa hajua kun koko huusholli haisi tunkkaselle "mummonmökille".Remontin yhteydessä sitten paljastui,että keittiön ja yläkerran väliseen purutäytteisiin oli päässyt valumaan vettä, ja vesi oli tullut savupiipun juuresta josta palomuurin kuvetta pitkin välipohjaan,täysin piilossa silmistä,isohko ja työläs remontti siitä seurasi,homeiset eristyspurut pois,kosteuden harisuttamat välipohjan parrut uusiksi, ja tietenkin katto kuntoon,mutta sinne jäivät myös tunkkaiset hajut.Sanoisin vain että nenä on hyvä mittari kertomaan missä kunnossa sisäilma on, ja sitä kautta onko home ongelmaa,tunkkainen haju,ja vaatteiden tunkkainen haju kertoo jo paljon,että jotain on pielessä, ei terveet rakenteet haise ummehtuneelle


    • Hometalo

      Varokaa Helsingissä osoitetta Kisällintie 3
      Talossa pahat kosteusongelmat ja hometta on ainakin B puolen asunnossa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2606
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1143
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe