AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / kyykäärme

kyykäärme

88 Vastausta 52 944 Lukukertaa
Apua!
Muutimme pari vuotta sitten omakotitaloon keskelle metsikköä ja pihapiirissä on paljon isoja kivilouhikkoja. Ja viime kesänä noin 700 m pihatiellä näin kyykäärmeen. Ja kissa toi pihalle kuolleen kyynpoikasen. Nyt alkaa jännittää jo ensi kesä tuleeko kyykäärmeet pihalle. Pihallamme on 6 muurahaispesää. Auttaako ne?. Pelottaa pienen poikani puolesta joka leikkii pihalla ja lähimetsässä ja myös kissan puolesta. Poikani on hyvin allerginen, saa ampiaisenpistosta pahan reaktion!
Ja itse pelkää kauheasti käärmeitä! Onko mitään keinoja karkoittaa kyykäärmeet pois pihapiiristä?

eräs keino..

on siis pyytää pihapiiristä pois kaikki kyyn sapuska, eli hiiret ja muut pienet jyrsijät.
Ennen vanhaan käytettiin maitoa kyyn houkuttelemiseen navetan nurkille että pitivät tuholais jyrsijät pois jaloista, uskoisin että jos "ruokit" (esim. laita maitopurkki missä on jotakin maitoa tms. ei siis yletöntä ruokintaa joka lisää jyrsijöitä ja siitä voi tulla uusi ongelma) jyrsijöitä jonnekkin kauas metsään, niin kyyt seuraavat ruokaa. :) Ja toinen juttu on tietenkin tuhota mahdolliset suojapaikat, eli se kivilouhikko siistiksi, ja pusikot myös. Että kyy ei tunne oloaan hyväksi siinä lähellä.

Mieltäni lämmittää kovasti se että et heti kysy miten kyyn voi tappaa, koska se ei ole mikään ratkaisu.

Ymmärrän että kun poikasi on allerginen, pelkäät hänen puolestaan, mutta ehkä on syytä myös lapselle opettaa että kyyhyn ei ole syytä mennä koskemaan, sitä pelottaa ja se saattaa purra ja siitä tulee iso pipi. ;)

Kyyhän ei "hyökkää" kenenkään kimppuun, vaan puolustautuu tuntiessaan olonsa uhatuksi.

Toivotaan että kesä menee hyvin, eikä havereita satu. Onnea uuteen kotiin!

Juu..

Suosittelen että "siistitte" pihanne niin että se ei ole kyylle mieluisa paikka. Ravinnon ja suojan puuttuminen pihastanne on paras keino karkottaa kyykäärmeet, mutta kyyn ravinnon pois "houkuttelemista" en pidä hyödyllisenä. Kissa varmasti huolehtii että kyyn ravintoa ei pihastanne paljon löydy. Myrkyn käyttämistä en suosittele. Myrkyt tappavat esim hiiren todella hitaasti ja kissanne saisi todennäköisesti myrkkyä elimistöönsä. Muurahaispesät eivät pihaanne kyykäärmeiltä suojaa.

Lapselle on hyvä korostaa että käärmeeseen ei saa koskea edes kepilläkään. Pihassanne käärmeen puremisen riski on helposti minimoitavissa, mutta metsässä riski on tietysti suurempi.

Kissa yleensä osaa käsitellä kyykäärmettä itse vahingoittumatta.

Tappaminen ei ole mielestäni viisasta, mutta pihassa (etenkin lapsiperheen pihassa) on luvallista tappaa kyy. Metsässä kyytä ei saa tappaa.

Kissa ja kyy

Jos kyy pääsee puraisemaan kissaa, kossalle voi antaa kyypakkauksesta kisun painon mukaisen annolsen ja viedä eläinlääkäriin.

Jos viitsii nähdä vainaa, voi pihaan tulleita kyitä kerätä ämpäriin, jossa on keskelle kantta tehty reikä ja tällä sangolla kyyn voi kuskata elävänä vaikka muutaman kilsan päähän asutuksesta. -Tälläisen neuvon olen jostain joskus lukenut.

Kun meidän pihaan...

... tuli kyy, se ammuttiin haulikolla ja vietiin metsään. Ymmärrän kyllä kyyn tappamisen jos se tulee pihaan, jossa leikkii lapsia ja lemmikkieläimiä, mutta en kyllä kyytä tappaisi jos sellaisen metsässä näkisin. Itselläni on kova käärmepelko, ja en mielelläni liiku taloamme ympäröivässä hiekkakangasmäntymetsässä, ja jos liikunkin niin olen hyvin varovainen ja pidän korkeavartisia kumisaappaita.

Miksi elävänä

Mikä taika on viedä elävänä.minä katkaisen kaulan ja kun lakkaa kiemurtelemasta niin pistän kompostiin.Saa vielä multaakin

Eikö?

"Metsässä kyytä ei saa tappaa"?

Onko kyy rauhoitettu, vai miksi niitä ei saa tappaa metsässä? Vai onko väitös puhtaasti moraalinen?

Kiitos.

Kyy

rauhoitettu

no mercy

Luonto on hieno kokonaisuus, jota kylläkin ihminen sotkee joskus aika paljon.
Kyyn osuutta ja sen suojelua en ymmärrä.
Juuri menehtyi koira kyynpuremaan, joten naurettavaa koko kyiden holhoaminen ja siirtäminen elävänä toiseen paikkaan.
Tekemällä niiden olo sietämättömäksi ja tiedostamalla niiden olemassaolo voidaan niiden kanssa elää.
Pyrin siihen, että jokainen kyy, jonka kohtaan, pääsee hengestään.
Vasta yksi lovi tälle kesälle, mutta aiköhän saldo siitä nouse...

Kyy ei ole rauhoitettu

Suomi on ainoa maa jossa kyy ei ole rauhoitettu, ONNEKSI.
Yksikin purtu lapsi on liikaa, vaikka kuinka ei olisi tappanut 80-luvun jälkeen.
Kyyt joutaa sinne missä niistä ei ole haittaa tai häiriötä.

ei rauhoiettu

KYY ei ole rauhoitettu. En tiedä onko ihminenkään.
On yleinen harhaluulo, että kyy olisi rauhoitettu. Ei ole. Kun se tulee pihoille ja tanhuville, ainoa oikea ratkaisu on sen teurastaminen. Kyy ei jätä pihaa rauhaan, jossa se makoillut ja ottanut aurinkoa ja vaaninut saalistaan.
Kyy on myös ärhäkkä. Se saattaa alkaa puhisemaan ilman mitään ärsykettä kun huomaan ihmisen. Ihan turha niitä suojella ja esimerkiksi pyydystää johonkin ämpäriin ja kuskata. Näissä on usein käynyt niin, että auto, jolla luikeroa kuskattu on jopa mennyt katolleen, kun on huomattu, että kyy onkin lujahtanut ämpäristä auton sisätilaan. Samoin kyyn käsittelyyn ei riitä mitlkään puutarhakäsineet, kuten neuvotaan. Elukka on hengenvaarallinen!
Tapoin viime kesänä 30 vuoden jälkeen lähteeni vieressä aurinkoa ottanaan kyyn, koskaan en ole siinä käärmettä havainnut. Onneksi oli suksen porkat keppeinä mukana, ja niillä sain lotkosta hengen pois. Heitin tielle, että varikset saivat popsittua, mokoman. Älkää viljelkö väärää tietoa kyyn suojelusta!

kyitä

Voi meitä ihmisiä..kyy on arka ja viaton otus.
Omalla pihallani niitä vaeltelee jonkun verran ja toimeen ollaan tultu.
Lapsille on opetettu pienestä asti että niiden annetaan olla rauhassa ja niitä pitää kunnioittaa osana luontoa.
Kyy ei käy kimppuun tai yritä ihmistä saalistaa,vaan puolustautuu tarvittaessa..niin kuin moni muukin suuresti pelkäämämme metsän kätköissä lymyilevä "villieläin"

kyistä

Sama tilanne oli meillä muutama vuosi sitten kun muutimme omakotitaloon kallion kupeelle. Käärmeitä alkoi ilmestymään pihaan ja pakko oli tehdä jotakin. Esimerkiksi kannattaa vähän tutustua kyykäärmeiden elintapoihin. Itse lueskelin "Kyy Viitasen" tutkimuksen, hän on tehnyt sen Helsingissä. Tutkijapiireissä ollaan yleensä sitä mieltä että kyiden tappaminen pihapiiristä ja sen läheisyydestä on ihan ok, esim. itse en uskaltaisi mennä noukkimaan eläviä käärmeitä ämpäriin siirtoa varten. Nyt keväällä maaliskuun lopulla kun tulee pälviä, kun noin 50% etelärinteestä on sulanut lumesta, kannattaa tehdä ympäristökierroksia päivisin varusteena kumisaappaat ja pitkä keppi n. 2 m. Kävellä pitää hiipien ettei maa tömise, ja näitä inhottavia luikeroita löytyy paikoiltaan lepäilemässä auringossa. Tähän aikaan vuodesta ne on helppo havaita koska ei ole vielä aluskasvillisuutta. Tällä tavoin saa määrää pienennettyä lähialueella. Vielä kesällä näiden luikeroiden liikkumiseen ja majailupaikkojen etäällä pitämiseen voi vaikuttaa hyvin tietyillä hajuilla, ( ne ilmeisesti häiritsevät niiden hajuaistia metsästyksessa ). Kaikkea muutakin alussa koitimme mutta tässä on ehkä parhaita keinoja.

kyiden karkoitus

Mitkä on niitä tiettyjä hajuja joita kyyt karttavat ?
Tiedosta apua !

Kiitos etukäteen
Olen kuullut, että tuhka tontin rajalla estää kyitä tulemasta eteen päin. Toiminee samoin kuin sammutettu kalkki. Käärmehän on avuton tulta ja palovammoja vastaan.

voi voi mua on purru jo kolme kartaa kyy

voi voi sun kaa mua onki purru kolme kertaa kyy voivoi::::::::::XD

abc

Jos satut esim. ruohoa leikkaamassa tapaamaan kyyn tai muun käärmeen, niin annat mennä päältä vaan. Kun leikkuri lähestyy, käärme nostaa päänsä pelotelleekseen leikkuria pois. Tällöin sen pää sotkeutuu teriin ja kaikki tietävät loopputuloksen

Kyyt kuriin

Kyyt saa kuriin kun kiertää tontin kalkilla.
Silloin niiden nahka kuivaa,ja varmasti eivät tule uudelleen.Meillä oli sama ongelma mutta laitettiin sammuttamatonta kalkkia niin ei ole tavattu kyitä sen jälkeen.
hei.kuinka leveälti/laajalti laitoitte kalkkia tontin ympäri?meillä myös ongelma kyistä!

kyykää

kyyltä vaan pää poikki, sit se kiemurtelee viel vähän aikaa jonka jälkee raadon voi heittää naapurin postiloottaan. =)

haulikko

Joo ja vihtavuren parimillisiä niin ei tarvi edes keräillä jäännöksiä

no mutta

polttaa kyy jos sen tappaa koska se karkottaa muut kyyt paikalta

kalkki, hajut, siisteys - mitä muita keinoja

Uusi mökki, ensikäynti tänään - 4 kyytä ensimmäisen 15 minuutin aikana.Jep, jep. On jyrsijöitä>>>>rotanmyrkylläkö nämä? On kivikkoa - traktori meistä jo etsitään, on risukasoja - hoidetaan..Kalkkia ostetaan heti pääsiäiseksi. Mutta, joku tuossa edellisissä viesteissä puhui tietyistä hajuista - mitä haisevaa sinne pitää laittaa, että näistä pääsee eroon? En lähde tunkemaan pönttöihin vaan näiltä kyllä katkeaa kaula välittömästi.

Kaula poikki vaan!!

Suomi on ainoa Länsi-Euroopan maa, jossa kyytä ei ole rauhoitettu.

on immeisillä aikaa

Ikäni harjun kupeessa ja louhikoiden vierellä eläneenä on tullut aika monta kyytä nähtyä. Ja todistettua, ettei ne tappamalla lopu. Pitääväthän myyrät kurissa ja antavat hupia, kun kattelee suurinpiirtein kahluuhaalareihin sonnustautuneita naapureita metrin halkojen kanssa kiljumassa "se on tuolla, ei ku tuolla!".

Allergisten kersojen vanhempien hysterian ymmärtää, mutta miettikääpä voitteko olla aina suorittamassa 1000m kyyttömän suojavyöhykkeen jälkikasvullenne. Eikö olisi helpompaa ja vähemmän aikaa vievää vain opettaa kersaa varomaan elukkaa, niin osaisi suhtauta isompanakin kyihin. Tai sitten tasata ne louhikot, mutta omalla kohdallani tämä olisi vaatinut tusinan naapurin, kunnan ja erinäisten valittajien luvat paperiin ja olisi niellaissut yhden palan kansallismaisemaa muutaman miljoonan euron kera.

Monenko tuttavia muuten on kuollut kyyn puremaan? Itse en tiedä yhtään tapausta. Tähän mennessä tappavampia ovat olleet humalaiset ihmiset, hirvet ja yhden on saanut hammaslääkärikin hengiltä...

Kyy pihalla

Meiltä löydettiin taas tänään kyy pihalta. Musta, pitkähkö otus. Mahdollisesti sama joka puri minua 5 vuotta sitten. Makasin viikon sairaalassa jalka sinipunaisena. Jouduin menemään uuteen työpaikkaan 2 viikkoa tarkoitettua myöhemmin, kun en pystynyt kävelemään. Vasen jalkaterä on edelleen turpea, ja nilkkakin turpoaa herkästi paksuksi.
Joten en oikein haluaisi pitää otusta tuossa omalla pihalla. En kyllä haluaisi tappaakaan, mutta jos ei elävänä saa, niin mieluummin kuolleena kuin siinä epätietoisuudessa, voiko mennä mustikoita poimimaan.
Kalkkia aion nyt siis kokeilla. Koitanpa ottaa selvää niistä hajuistakin. Meillä kieltämättä on parikin tähän asti kivan näköisenä pidettyä kivikasaa pihalla. Täytynee ne hävittää, jos ei kalkin/tuhkan siroittelu auta.
Kiitos vinkeistä !
Suosittelen suhtautumaan kyyhyn kunnioituksella ja suurella varovaisuudella. Vaikka kuuleekin paljon ihmisten kertovan kuinka joku on selvinnyt kyynpuremasta vähällä, niin kuten minun tapauksestani voi oppia, toisinkin voi olla.
Kesäterveisin, Mirja

tapoimme

Olemme asuneet jo 20 vuotta tässä talossa ja ensimmäisen kerran näimme kyyn. Aikoinaan naapureilta kyselimme ovatko koskaan käärmeitä täällä nähneet ja eivät olleet.
Nyt yli puolimetrinen luikerteli keskellä pihaamme. Hyvä ettei lapsi astunut päälle. Täytyy toivoa, että emme enää käärmeitä omassa pihassa näe. On ne niin iljettäviä.

Niinpä niin

Palasimme juuri vuokramökiltä. Ihana paikka meren rannalla, takana kangasmetsä mäntyineen. Superhienot ja luonnonmukaiset olosuhteet. Ja kaksi kertaa viikon aikan huussipolulla kyy. Opin tömistelemään saappaat jalassa, ei siinä mitään. Mutta kun meillä on kolme elämäniloista koiraa, joista yksi on kolmikuinen pentu. Aika tylsää oli ne sulkea neljän seinän sisään mökkiin. Jos joku tällä foorumilla yhtään tuntee koiria (norwichinterrierejä) niin tietää, että ne menevät uteliaisuuttaan nokka maassa tutkimaan kaiken. Ja käärme, joka luikertaa pakoon, vaikuttaa näistä vekkuleista lelulta, joka pitää napata...

Kaksi kertaa, kolme nokkaa perässä, huudan ja peräännyn. Käärme pakenee, tietysti henkensä hädässä. Koirat eivät ehdi hoksata.

Mutta, mutta. Arvatkaa tekeekö mieli viettää lomaa enää niiden luontokappaleiden kanssa niissä maisemissa. Tavalliselle työssäkäyvälle kun lomanviettokin maksaa rahaa.

Hei, minne se hajuvinkin jättäjä katosi? Kerro, kerro! Niille, jotka eivät halua tappaa, vaan elää ja antaa elää.

häh??

HAMMASLÄÄKÄRI????!!!
Jeah, suomi on holhousyhteiskunta.

Ne synnynnäiset virastotantat /tontut jotka eivät pääse säätämään rajoituksia ja säännötelemään muiden elämää työnsä puolesta koittavat kontrolloida äiti maata senkin edestä.

jaaha

ja toinenkin kovanaaama.

Ilmahaulikko

Niille kenellä ei ole lupia ruutiaseisiin, suosittelisin Gamo Viper Express:ä. Ajaa tossa käärmehommassa saman kuin esim kakskakkonen ruutiase ladattuna haulipatruunalla. Lähtönopeus on yli 300m ja kaliberi sama - voi ampua myös mukana olevalla adapteriholkilla 2kakkosen(5,5mm) luoteja. Hajottaa just sopivasti esim 2-3m päästä, että siihen kyllä loppuu luikertelu - ennen mätkin niitä lapiolla(inhottavaa hosumista), tällä pääsee koskettamatta.. pumppukin on, mutta tällä ei hajoo paikat :)

jaaha

sinähän se oikea kovis olet.

pyssi ja karkotin

Niille kenellä ei ole lupia ruutiaseisiin, suosittelisin Gamo Viper Express:ä. Ajaa tossa käärmehommassa saman kuin esim kakskakkonen ruutiase ladattuna haulipatruunalla. Lähtönopeus on yli 300m ja kaliberi sama - voi ampua myös mukana olevalla adapteriholkilla 2kakkosen(5,5mm) luoteja. Hajottaa just sopivasti esim 2-3m päästä, että siihen kyllä loppuu luikertelu - ennen mätkin niitä lapiolla(inhottavaa hosumista), tällä pääsee koskettamatta.. pumppukin on, mutta tällä ei hajoo paikat :) Lisäksi itse aion laittaa tontille muutavan täristävän myyräkarkoittimen(toimii 1,5V paristolla ja kantaa pitkälle), eli pitää myös ne kyyn ruoat loitolla.

vinkkejä

Paljon vinkkejä löytyy http://www.mokki.net/kykaarmeiden-karkoitus/

Metsässä kulkija

Anna tulla vaan.Itse olen kulkenut kyyn alueella lenkkareilla ja jopa metrin päästä.Ja se pakoon menee.
Eikä tää vielä,ota se pihdeillä terraan saat lemmikin.Kuukauden päästä saat silittää sen selkää ja se olla lötköttää vaan ja katselee sinua.Kunhan olet rauhallinen nähdessäsi kyyn.Et huido etkä potki se poistuu itse.
Kyy on kaunis eläin.Ja sellanen sihinä kuuluu se tiedottaa vaarasta ja on lähellä.Sen merkkikieli täytyy tajuta.
itse olen katsellut monena keväänä metrin päästä kun kyyt lämmittelee kivellä ja jutellut niille en tiedä tajuaako ja kuuleeko.Vihanen kyy sihisee ensin sen olen huomannut.

kannattaa

Aina,huom.,Aina ottaa kyyltä pää pois.Ehdottomasti.Oli mettäs tai kotipihalla, missä vain.Aina yks liero vähemmän.
Foobikko
Nurmikko lyhyeksi vaan ja kaikki kyyn piilopaikat hävitetään niin ei kyitä pihalla tuu näkemään.

ainoa konsti?

Tämä on varmaanainoa konsti. Olen nyt kolmenakesänä nähnyt kyyn rapppusten edessä. Raput ovat vanhat kiviportaat, jotka ovat koloja täynnä. Nyt vasta tulin ajatelleeksi, että onko seillä pesä? Aina keväisin näkee, mutta ei sitten enää. Betonikauppaanko tässä pitää lähteä?

En pelkää itseni puolesta, aikuinen isokokoinen ihminen, mutta minulla on 2 kissaa ja elänlääkäri kaukana. Onkohan yleistä, että kissat eivät pärjaa kyylle?
kärvennä kyy ja pane puun oksalle roikkumaan niin kyyt katoaa.
Hei, olen kuullut, että kyy omaa erittäin hyvän hajuaistin ja inhoaa etikan ja paloöljyn tuoksua. Lisäksi kalkki on kyystä epämiellyttää. TB-nimisellä huoltamolla myydään kuulemma heidän omaa paloöljyään, joka on hajultaa kaikkein kamalinta kyiden mielestä.
Älkää nyt olko lapsellisia, ei koko tonttia voi saastuttaa moisilla aineilla, ei edes rajoja ja sitten aina vesisateiden jälkeen tietysti uusia käsittely.
Hei!
Oletteko kokeilleet myyrähälyttimiä? En tiedä, oliko sattumaa vai ei, mutta sinä kesänä, kun meillä oli myyrähälytin pihan joka kulmalla, ei kyitä näkynyt. Nyt niitä taas on. Täytyy asentaa hälyttimet.
Minä oon ehottomasti sitä mieltä että tappakaa KAIKKI kyyt mitä eteen tulee! Nuo luikertelijat sais painua suoraa tietä helvettiin!
Kyy on hyödyllinen eläin.
Olkoon ihan rauhassaq hyödyllinen eläin, mutta pysyköön poissa ihmisten pihoilta, kauhua kylvämästä.
Asiapuhetta ! Koiraani on pistänyt kyy, ja meinasi kuolla. Reilusti vaan pää poikki ja jonnekkin metsään.
Ei taida olla Koira kyyn ruokaa, on varmaan koiras menny kiusaan ensin!
Oletkohan sinäkään koskaan edes kyytä nähnytkään. Asenne muuttuisi, kun asuisit lasten ja vaikka koirien kanssa paikassa, jossa kyitä on pihalla lähes päivittäin. perkele, jos pihalle tulee, niin hengestään pääsee. Metsässä saavat olla rauhassa, pysykööt siis siellä.
onko kellään tietoa onko kyykäärmellä pienet etujalat?Meillä on työpaikalla kaksi kaveria jotka väittävät että kyyllä on myös pienet etujalat jotka tulevat esiin jos se painetaan haarakepillä maata vasten ja toisen iso isä on joskus ennen vanhaan heittännyt elävän kyyn nuotioon ja nostannut sen sieltä pois ja kyyllä on tullut etujalat esiin.Siis ne jalat tulevat kuulemma esiin kun kyy tietää että henki on menossa.Että tämmöisestä asiasta meillä väitellään työpaikalla.
joo mie näin ku se kyy vaihto kerran sukkia jalakoihin
Ei kyyllä ole etujalkoja, eikä edes niiden jäänteitä.

Käärmeet ovat evoluution aikana kehittyneet jalallisista eläimistä. Tästä syystä joillakin boilla on vielä takajalkojen "nysät" jäljellä, samaan tapaan kuin ihmiselläkin on häntäluu.

Mutta tarinalle kyyn jaloista on olemassa mahdollinen selitys. (Ei tosin ETUjaloille). Jos tarina olisi kertonut takajaloista, olisin sanonut että kuoleman hetkellä kyyn viemäriaukosta on tullut ulos kyyn siitin. Tai hemipenis, kuten oikea termi kuuluu. Ja tämä elin kyyllä sattuu olemaan kaksihaarainen. Näin ollen se voisi hyvinkin muistuttaa kahta pientä käärmeestä ulos tulevaa jalkaa.
("Etujalat", jos sellaiset on nähty lienevät kuumuuden paineessa ruumiinongelosta ulos pullahtaneita sisäelimiä.)
Meidän lk collieta puri 3 kertaa kyy. Joka kerta käytiin eläinlääkärillä tiputuksessa.Koira selvisi, mutta viimeisellä kerralla kyy putosi puolikuolleena talomme katolta emmekä tiedä miten se oli joutunut katolle.Se oli entinen kyy
kyitä ei saa tappaa minun mielestä kuin hätä tapauksissa eli jos lapsi menee sen lähelle tai koira.otan osaa tapetut kyyt!!!hulligaaneja ne on jokka tappaa mettästäkin kyyt!!!kyy on hieno mutta harmillisesti aliarvostettu käärmelaji!!jos et kose niin ei se sua pure!!ottakaa siittä neuvoa!!!ittelläni on kasvattajalta ostettu kuningasputhon et oon suuri käärmeiden ystävä!!
kyyt pitää tappaa aina kun näkee sillä se on täysin tarpeeton turha ja iljettävä olento, sillä tuleehan semmoinenkin alue toimeen missä kyitä ei ole ja jos joku kuuluu luontoon niin ihminen ja ihmisellä on oikeus tai paremminkin velvollisuus hävittää epämielyttävät ja vaaralliset otukset kuten kyyt karhut sudet ym ym vaaralliset otukset sanoi kehäläisten laki mitä huvittaa
totta puhut sinä viisas, enpä ole ennen noin osannut aatellakaan..hyvä
Kyyt ei kyllä kivoja ole.
Voih, en osaa auttaa :(
No, voit vain pitää poikaasi silmällä.
Ja sitten voit suihkuttaa kyykäärmeen koloihin sitä myrkkyä mikä tappaa kyyt.
Sano pojalle vain, että varoo käärmeitä. Luultavasti sitten tämä 'kielletty' eläin alkaa houkuttaa ja poikasi onnistuu härnäämään sellaista ja saa pureman. En usko, että poika haluaa enään lähellekkään tälläistä eläintä kun häntä on purtu.
Jaahas kertoili:

"Sano pojalle vain, että varoo käärmeitä. Luultavasti sitten tämä 'kielletty' eläin alkaa houkuttaa ja poikasi onnistuu härnäämään sellaista ja saa pureman. En usko, että poika haluaa enään lähellekkään tälläistä eläintä kun häntä on purtu"

Vastaan:

-ellei lapsi satu kuolemaan.

Eli terveisiä vaan kukkahattujen eläinsuojeluyhdistykselle ja onnea vihreille kuntavaaleihin. NOT.
Kyykäärmeen karkoitusohjeita näytti olevan osoitteessa www.mokki.net / kyykaarmeiden-karkoitus (8-kohtainen ohje)
Kyyn saa pidettyä pois pihapiiristä leikkaamalla nurmikko lyhyeksi, koska kyy tuntee itsensä suojaisammaksi pitkässä ruohossa!
kyy on säälittävä käärme.
opettakaa muksuille jo pienenä käärmetten inhoaminen jotta tämän maan kyyt saatas joskus tapettua sukupuuttoon
trolololololololol
mie tehen hyväkokosen parkkikasan alakukesänä ja ku se käy ja kehittää lämpyä niin ku komposti. syksyn tultua nämä alimmaisesta helevetistä olevat luikerot hakeutuvat parkkikasaan ja ennen lumentuloa pensiiniä ja jäteöljyä vaan kasaan ja tulet siihen niin saat kerralla tapettua paljon..miekii viimesyksynä sain neljästä talon pihan kasoista kärvennettyä 68 kyytä joten tehokasta on....suosittelen lämpimästi
joo vaikuttaa tehokkaalta ja täytynee kokeilla ensikesänä.itse olen vetänyt traktorilla kiviä irti joittenka alla mahd. kyitä on sekä toholla liekittänyt onkaloita tietenkin varoen ettei metsäpalo syty. myös muurahaishappo eli tuorerehuliuos on hyvä sillä se polttaa kyyn nahkan ja kuolee aika äkkiä..saat joltain viljelijältä ostettua. isän kanssa kuuskytluvulla räjäytettiin tynämiitillä niin kyyt katosivat kolmeksikymmeneksi vuodeksi.myös pensiinin kaato koloihin ja tuli perseeseen tietenki varoen ettei omat munat pala
kaikki kyyt pitää hävittää.kyystä pitää maksaa tapporahaa
Minulla on kyy ollut terraariossa kerran.Poikanen.Ruskea samettinen nahka,kaunis yksilö.Söi hiiren pinkin,mutta oli niin ovela karatessaan etten huomannut kun se oli tullut terraarion katolla olevalle oksalle ja kyyhötti siinä.
Katsoin terraan ja hain sitä ja yhtäkkiä sihinä alkoi hartaana ja hitaasti kuuluun kun se haistoi ihmisen mutta ei purrut.Siitä tuli hauska leikki.Aina kun puhalsin terraan aina alkoi harras kauan kestävä sihinä.Ja hiiren pinkkiä syödessä oli hauska seurata.Mutta naapurit pelkäsi ja se täytyi päästää pois.Mutta se rauhallinen harras sihinä jäi mieleen.Helppo niitä on käärmekoukulla pyydystää,mutta tappaminen ottaa koville.Ja ruskea kyy on viljakäärmeen jälkeen kaunein minusta.
Että tappaa kyyn saa mutta lemmikiksi ei.Kumma juttu laissa.En minä sitä poikasta tappanut päästin luontoon.
kyyyy hyi halavattu mikä otus.tapporahaa pitäs maksaa
kierrä keväällä metsiköitä ja kokoa sankoon lisää kiehuva vesi ja sulje kansi .anna käydä pariviikkooa..kyykarkote on valmis
Tämäkö on suomalaisten henkinen taso tällä hetkellä? Kyitä tapetaan urakalla ja nautiskellen. Emmeköhän mahdu elämään rinnakkain. Liikenne tappaa koiria ja lapsia paljon. Emme kuitenkaan tuhoa autoja tai niiden kuljettajia. Turha pelko ja viha pois.
Kyy pitäisi oikein rauhoittaa ja määrätä sen tappamisesta vähintään sakkorangaistus. Suomi on ainoa Länsi-Euroopan maa jossa kyy ei ole vielä rauhoitettu.
tappakaa pois. Turha elukka
Onko teillä joku ongelma viattomia eläimiä vastaan??Kuvittele ittes siinä tilantees.Ihminen on ainoa eläinlaji joka ei ole viaton!!Kyy on hieno ja arka eläin joka haluaa elää!!Itteäni oksettaa joidenkin kommentin esim kyy takkaan tai et kaikki kyyt pois...haistakaa pas.a koska te ootte niitä jotka pitäis tappaa!!Anna kyyn elää koska se ei tee mitään tahaltaan!!Mun käy sääliks pieniä kuolleita kyitä!!
TEE MITÄ TAHDOT KUNHAN ET TAPA YHTÄKÄÄN KYYTÄ!!!!!!!!!!!!
Kyy puree vain puollustautuakseen. Tuollainen kyyviha vain oman pelon takia on lapsellista.
Jos pelkäät kissoja ja ystävälläsi on kissa tapatko sen? :D
Pihatielläni luikerteli kyykäärme menin naapuriin hakemaan lapiota ja hengestään pääsi . Pieniä lapsia pihallani leikkii.
Jos joku naapurin kakara eksyy pihalleni, niin täytyy pitää lapio käden ulottuvilla. Etteivät häiritse pihallani viihtyviä kyitä.
itse olen asunut kyiden kanssa naapureina koko ikäni ja meilestäni tiedän jotain kyyn elintavoista silti kyy on päässyt minua kolmekertaa puremaan joten me emme tule juttuun keskenään toisiimme törmätessä jumpi kumpi kuolee tähän asti se on ollut aina kyy
asiaa. Toimikaa juuri näin. Hetki sitten oli kohtaaminen.
Kyy on hieno eläin antakaa niiden luikerrella rauhassa, ei se edes ole erityisen myrkyllinen ellei saa allergista reaktiota. kaksi kertaa minua purassu, mutta en minä niitä silti vihaa.
halko ladon seinssä tälle kesälle kuusi kyytä roikkumassa poika laski että on kaiken kaikkiaan melkein kaksisataa kyytä naulassa pitänee käydä ostamassa lisää nauloja
joo kyllä kyyt joutaa hävittää....on ihmisen oikeus säädellä petokantoja ja niin kauan kuin ihminen asuu tai kulkee luonnossa joka on elämisen kannalta välttämätöntä. ihminen joka päättää tappaa pedon ,kuuluu tässä evoluutioketjussa tiettyyn asemaan ja saa tappaa ja tappaa niinkauan kuin elää maan päällä.ihmisen tapa tappaa eläin on luomakunnan kivuttomin,ja minua hirvittää kun pedot tappaa kiduttamalla,joten ilman petoja väkivaltaa olisi vähemmän ja tuskaa.miksi kukaan ei kauhistele kun sudet tappaa koiria ja muita kotieläimiä kiduttamalla ne pikkuhiljaa puremalla ja raatelemalla.kyllä aktivistien täytyisi puuttua tuommoiseen kiduttavaan kuolemaan jotta viattomat eläimet saisivat elää rauhassa.
Yhen kerran ku olin meidän mökillä joskus 11 w:nä. Mua pisti kyy. Ei ollu muutavaihtoehtoo kun sairaalaan vaan! Olin sairaalassa 3 päivää ja yöt. Söin sen jälkee Viel 2 viikkoo varmuuden vuoksi andibiootti kuurii. Ei ollu kivaa.
Voi meitä ihmisiä...
Kyy tulee,tapetaan vaan,ei niistä mitään hyötyäkään oo...
Hankkikaa ittellenne elämä,kyyntappajat.
Käärmeillä on tunteet,ja ne pitävät mm. jyrsijät hyvin kurissa.Jos maailmassa ei olisi käärmeitä,hukkuisimme rottiin/hiiriin.Sittenhän teillä on kivaa?

Toivottavasti rotta puree jotaki teistä kyyntappajista ja levitää vakavan taudin.
Kyy ei ole rauhoitettu. Jos pihaan tai elinympristöön änkeää, se pitää tappaa. Ennen nuorena marjamatkoilla mettässänkin pyrin kyyn tappamaan.
Kyy kaataa isonkin miehen petiin ja sairaalaan tipututukseen. Tapauksia ollut esim. metsänistuksessa. Kangaskäärme on rauhoitettu. Älkää turhaan ihannoiko kyytä, se on vaarallinen ja oikea toimi on sen listiminen. Viime kesänä pitkästä aikaa yllätin kyyn makaamasta elinympristöstäni ja onnistuin listimään. Homma jatkuu.
 /   /  / kyykäärme

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta